A ​megértés könyve 8 csillagozás

Osho: A megértés könyve

A megértéshez vezető út teli van kérdésekkel és bizonytalansággal. Van-e célja az életünknek? Milyen tettekre rendeltettünk? Mivé kell válnunk, mit kell létrehoznunk, és mit kell megosztanunk másokkal? Életünk folyamán számtalan embertől kapunk készen úgynevezett igazságokat, amelyeket megtanulunk indoklás nélkül elfogadni. Osho célja, hogy ezt felismerjük, és rátaláljunk saját egyéni hangunkra. A félelem és félreértés eltűnik mindennapjainkból, ezáltal nem terhes kötelességként, hanem betöltendő örömként teljesítjük majd feladatainkat.

(forrás: libri.hu)

>!
Édesvíz, Budapest, 2006
334 oldal · ISBN: 9635289073 · Fordította: Hegedűs Péter

Enciklopédia 3


Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 10

Kölcsönkérné 1


Népszerű idézetek

Szelén>!

A szeretet teszi kreatívvá az embert; ha hiányzik, akkor az illető rombolni kezd. Ha Adolf Hitlert jobban szerette volna az anyja, a világ sorsa teljesen másként alakulhatott volna.

Kapcsolódó szócikkek: Adolf Hitler · szeretet
Szelén>!

Létezik egy gyökeresen eltérő emberi történelem, amit soha nem oktattak az iskolákban.
A történelem csak bűnökről, csak a rombolásról vesz tudomást. Ha megölsz valakit az utcán, bekerülsz az újságokba, ha viszont egy szál rózsát adsz valakinek, soha a híredet sem hallják.

Szelén>!

Az élet egyszerű, ha megérted. Nem veszik körül előírások és szabályok, és nincs is rájuk szükség, hiszen maga a megértésed minden szabályok szabálya.

Szelén>!

Tanulj meg csendesen ülni – válj tükörré! A csend tükörré alakítja a tudatodat, mely azután pillanatról pillanatra működik. Visszatükrözöd az életet. Nem hurcolsz magaddal a fejedben egy fényképalbumot tele régi fotókkal. Ekkor a szemed friss és ártatlan, tisztán és élesen látsz, és sosem válsz hűtlenné az élethez.

Szelén>!

Abban a pillanatban, amikor az emberek egy keresztes hadjáratra gondolnak, már eszükbe sem jut, hogy bármi rossz van a dologban: Istenért harcolnak az ördög ellen. Pedig szó sincs Istenről és ördögről – egyszerűen csak harcolsz, és embereket ölsz. És egyébként is, miért tartozna rád? Ha Isten nem tudja elpusztítani az ördögöt, miért gondolod, hogy te képes leszel rá? Ha Isten tehetetlen és képtelen kiirtani a gonoszt, akkor a pápa vajon képes lehet rá? A keresztények képesek lehetnek rá? Jézus képes lehet rá? Hiszen Isten az örökkévalóság óta együtt él az ördöggel.

Kapcsolódó szócikkek: Jézus Krisztus
Szelén>!

Ha mindenkit önmagáért tisztelünk, ha minden szakmát megbecsülünk, bármi legyen is az, gyökerestől irtjuk ki a bűnözést és az igazságtalanságot.

Szelén>!

Az elmúlt kétezer esztendő folyamán a kereszténység több kárt okozott az emberiségnek, mint bármely más vallás. Az iszlám igyekezett felvenni vele a versenyt, de sikertelenül. Fejhossznyira megközelítette ugyan a kereszténységet, de továbbra is az áll az első helyen. A kereszténység lemészárolt és elevenen elégetett embereket. Isten, az igazság és a vallás nevében gyilkolt és öldökölt – öncélúan, a saját hasznára.

Dormeck>!

Abban a pillanatban, mihelyt elhiszel valamit, felhagysz a vizsgálódással. A hit az egyik legveszedelmesebb lerombolója az emberi intelligenciának.

nuskod>!

Mit teszel imádság közben? Először megalkotsz egy képmást a saját képzeletedből, behódolsz a saját képzelgésednek, majd beszélsz e képmáshoz. Egyszerűen egy elmebeteg megnyilvánulást hajtasz végre.

nuskod>!

Az ember lénye olyan jelentős, hogy egyenesen pótolhatatlan. Te egyszerűen önmagad vagy. Tégy valamit, ami belőled fakad-nem megerősítésként, hanem hogy kifejezd magad! Énekeld el a dalodat, táncold el a táncodat, és örvendezz a létnek, bármilyennek teremtett is a természet!


Hasonló könyvek címkék alapján

Srí Niszargadatta Mahárádzs: Én Az Vagyok
Eckhart Tolle: Új Föld
Selvarajan Yesudian – Haich Erzsébet: Sport és jóga
Selvarajan Yesudian: Jóga hétről hétre
Anita Moorjani: Meghaltam, hogy önmagamra találjak
Anthony De Mello: Szárnyalás
Anthony De Mello: A szeretet útja
Ranjeet Singh Dhillon: Élettitkok
Anthony De Mello: Ébredj tudatára!
Deepak Chopra: Teljes meditáció