3 ​lépésre a felébredéstől 2 csillagozás

Osho: 3 lépésre a felébredéstől

Felébredni azt jelenti, hogy az álom véget ér. Az a tudattalan álom ér véget, amiben feszülten és szorongva olyan illúziók után futunk, amelyek csak torz visszatükröződései mindannak a beteljesülésnek, amit valójában keresünk.
Ebben a könyvben Osho három lépést tár fel előttünk a felébredéshez vezető úton. Ezek a lépések segítenek kikeveredni feltételezéseink, korlátaink és frusztrációink útvesztőiből.

„CSAK EZ A HÁROM LÉPÉS VAN: A TUDAT SZABADSÁGA,

AZ ELME EGYSZERŰSÉGE ÉS AZ ELME ÜRESSÉGE.”

A gondolkodás szabadságának, a gondolkodás felszabadításának, az intelligencia felébredésének első feltétele, az első dolog, amit tudatosítanod kell magadban: „Egyetlen gondolat sem az enyém. Egyetlen gondolat sem az enyém.” Osho segítségével megtapasztalhatod a téves azonosításoktól és fölösleges címkéktől mentes felszabadultságot. Ebben a tudatállapotban bepillantást nyerhetünk a felébredés utáni életbe, amely mindössze három lépés távolságra vár minket.

>!
Édesvíz, Budapest, 2019
242 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635299706

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Heni1983
Osho: 3 lépésre a felébredéstől

Akit megszólít, annak sokat fog adni. Fél-egy évvel ezelőtt nem biztos, hogy nyitott lettem volna mindarra, ami benne van, de most épp abban az időszakban vagyok, hogy mindent megkérdőjelezek és jól esett a lelkemnek, hogy van olyan nézőpont is, miszerint ez rendben van, sőt… :) Kicsit szájbarágós a stílusa, ami néhol fárasztó, de ez a legkevesebb.


Hasonló könyvek címkék alapján

Deepak Chopra: A bőség megteremtése
Jiddu Krishnamurti: Krishnamurti naplója
Deepak Chopra: Az angyal eljövetele
Deepak Chopra: A szeretet útja
Jiddu Krishnamurti: Gondolkozz ezeken
Deepak Chopra: Mesteri útmutatás tanítványoknak
Deepak Chopra: Miért nevet Isten?
Deepak Chopra: Merlin visszatér
Deepak Chopra: Élet a halál után
Esther Hicks – Jerry Hicks: Salamon beavató meséi