Oscar Wilde kötetünkben szereplő írásai, meséi nemcsak az irodalmi zsenit, de az emberi gyengeségeket bíráló gondolkodó képét is megidézik előttünk. A történetek csodálatos világa, a finom iróniával megjelenített szereplők, a részletesen kidolgozott képek meghódítják az olvasót. S hogy ez ne csak az igényes fordításon keresztül történhessen, most induló, kétnyelvű sorozatunk e kötetében eredetiben is megismerkedhetünk az infásnő születésnapjának eseményeivel; az ifjú király megkapó meséjével; valamint a halászlegény és a csillagok gyermekének történetével.
Gránátalmaház / A House of Pomegranates 12 csillagozás
Eredeti megjelenés éve: 1891

kávésbögre P>!

Ez az első meséskönyvem Wilde-tól: igazi meglepetés volt! A leírások túlságosan részletesek voltak, ettől némelyik történet kicsit vontatott lett. De összeségében olvasmányos, tanulságos történeteket hozott össze Wilde.
- James Joyce: A macska és az ördög 71% ·
Összehasonlítás - Marie-Louise Gay: Stella, az ég hercegnője / Stella, Princess of the Sky ·
Összehasonlítás - Disney's Magic English Első Képes Szótáram ·
Összehasonlítás - Richard Scarry: Dr. Doktor 90% ·
Összehasonlítás - J. R. R. Tolkien: Kürtő úr 89% ·
Összehasonlítás - Pamela Dell: Az állatok / Animals ·
Összehasonlítás - Alan Alexander Milne: Amikor még kicsik voltunk / When We Were Very Young ·
Összehasonlítás - Gary A. Lewis: Farkasrajcsúr ·
Összehasonlítás - Móricz Sas Szilvia (szerk.): Kedvenc állatos meséim – My favourite animal stories ·
Összehasonlítás - Lewis Carroll: Alice Csodaországban / Alice's Adventures in Wonderland 86% ·