Angol-magyar ​kéziszótár 6 csillagozás

Országh László – Magay Tamás – Futász Dezső – Kövecses Zoltán: Angol-magyar kéziszótár Országh László – Magay Tamás – Futász Dezső – Kövecses Zoltán: Angol-magyar kéziszótár Országh László – Magay Tamás – Futász Dezső – Kövecses Zoltán: Angol-magyar kéziszótár Országh László – Magay Tamás – Futász Dezső – Kövecses Zoltán: Angol-magyar kéziszótár Országh László – Magay Tamás – Futász Dezső – Kövecses Zoltán: Angol-magyar kéziszótár Országh László – Magay Tamás – Futász Dezső – Kövecses Zoltán: Angol-magyar kéziszótár Országh László – Magay Tamás – Futász Dezső – Kövecses Zoltán: Angol-magyar kéziszótár

Az általánosan használatos Országh-féle angol-magyar kéziszótár (legutóbb: 200008158) lényegében 1959 óta változatlan formában jelent meg, eljárt tehát fölötte az idő. Jelentős szemléleti változások mentek végbe társadalmunkban az elmúlt évtizedek alatt, változtak a nyelvhasználati és idegennyelv-tanulási szokásaink, következésképp újfajta igények támadtak a középméretű szótár iránt is. Ezért volt szükség Magay Tamás közreműködésével – a szótár anyagának fölfrissítésére és jelentős átalakítására. Ennek eredményeként a korábbi változathoz képest több ezer adattal gyarapodott a kéziszótár anyaga. Nemcsak a címszavak száma nőtt, hanem a közölt jelentésváltozatok árnyaltsága is gazdagodott, továbbá a használati példák, a grammatikai alkalmazás jelölései ugyancsak megújultak a mai igényekhez alkalmazkodóan. A Függelék tartalmazza a rendhagyó igéket és főneveket, valamint az angol mértékegységek táblázatát. – Fontos kézikönyv.

>!
Akadémiai, Budapest, 2012
812 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630590853
>!
Akadémiai, Budapest, 2011
1148 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630577798
>!
Akadémiai, Budapest, 2010
1336 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630589550

10 további kiadás


Kedvencelte 1


Kiemelt értékelések

kte P>!
Országh László – Magay Tamás – Futász Dezső – Kövecses Zoltán: Angol-magyar kéziszótár

A diplomamunkám írásakor szereztem be (2002-ben diplomáztam), mert szinte csak angol nyelvű szakszöveget találtam, viszont az angol csak a harmadik idegen nyelvem, ezért nem tudok jól. Ebben a szótárban nagyon sok kifejezést és szakszavakat (közgazdaságtan) is megtaláltam, ami igazán jól jött.
Elképzelhető, hogy az időközben eltelt években már kissé elavult, de még ezt beleszámítva is nagyon jó szótár és úgy látom, hogy vannak újabb kiadásai.

3 hozzászólás
PuPilla>!
Országh László – Magay Tamás – Futász Dezső – Kövecses Zoltán: Angol-magyar kéziszótár

Még évek múltán is azonnal beugrik, ahogy skandáltam magamban: országhmagayfutászkövecses, akárhányszor elővettem. Márpedig sokszor vettem elő, de megérte szenvedni, szótárazni. Ma már kevésszer fordulok hozzá, egyrészt a sok forgatás miatt, másrészt meg mert online szótárakban, vagy a kindle értelmező szótárában keresgélek. De ez mindig megmarad mint a legmegbízhatóbb. :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Salamon Gábor – Zalotay Melinda (szerk.): Huron's Wordy Dictionary 150-1500
W. Awdry: Üdvözlünk Sodor szigetén! – Első angolszótáram Thomasszal / Welcome to Sodor Island! – My Very First Word Book with Thomas
Kopházi Erzsébet (szerk.): Új magyar-angol szótár
Bíró Lajos Pál – Willer József: Angol-magyar kéziszótár
Bíró Lajos Pál – Willer József: Magyar-angol kéziszótár
Kovács János – Véges István (szerk.): Magyar-angol külkereskedelmi szótár
Gordon Walker: Pons Last Minute Útiszótár – Angol
Jane Bingham (szerk.): Angol-Magyar képes szótár
Négynyelvű szemléltető szinkronszótár
Gozmány László: Vocabularium nominum animalium Europae septem linguis redactum