Shadow ​of the Hegemon (Ender's Shadow 2.) 5 csillagozás

Orson Scott Card: Shadow of the Hegemon Orson Scott Card: Shadow of the Hegemon Orson Scott Card: Shadow of the Hegemon

The War is over, won by Ender Wiggin and his team of brilliant child-warriors. The enemy is destroyed, the human race is saved. Ender himself refuses to return to the planet, but his crew has gone home to their families, scattered across the globe. The battle school is no more.

But with the external threat gone, the Earth has become a battlefield once more. The children of the Battle School are more than heros; they are potential weapons that can bring power to the countries that control them. One by one, all of Ender's Dragon Army are kidnapped. Only Bean escapes; and he turns for help to Ender's brother Peter.

Peter Wiggin, Ender's older brother, has already been manipulating the politics of Earth from behind the scenes. With Bean's help, he will eventually rule the world.

Eredeti megjelenés éve: 2001

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Tor Books, New York, 2001
452 oldal · ISBN: 9780812565959
>!
Tor Books, New York, 2001
454 oldal · ISBN: 9780812565959

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Marcus >!
Orson Scott Card: Shadow of the Hegemon

A pszichopata gyerekek kalandjai folytatódnak.

Az Ender's Shadow-ban megkezdett szálak tulajdonképpen most indulnak be igazán, mivel most már nem vetül rá a szereplőkre Ender árnyéka, és végre saját maguk dönthetnek a sorsukról.

Mindig is kíváncsi voltam, hogy a Battle School-ban tanultakat hogyan lehet kamatoztatni a valódi csatatéren, és most erre választ is kapunk. Nem mellesleg elkezdhetjük feltölteni a Speaker for the Dead-ig hátralévő 3000 évet, mivel eddig csak utalásokat kaptunk Peter Wiggin hatalomra jutásával és uralkodásával kapcsolatban.

Sajnos a nagy globális játszmában valahol elveszik a sci-fi elem, és inkább katonai-politikai thrilerré válik a Shadow of the Hegemon, bár annak viszont elég jó. Persze ehhez az is kell, hogy ne agyaljunk túl sokat a jövőbeli események hitelességén, mivel a világ inkább csak önmagában működőképes, máshogy nem nagyon. Negatívum lehet még, hogy Card bácsin ekkor hatalmasodott el a Clinton-fóbia, és ez jó pár – egyébként érdekes – elmélkedést megmérgez. Még egy komoly probléma a túlhúzás. Ahogy a Xenocide kb. fele teljesen felesleges volt, és simán egybe lehetett volna vonni a Children of the Mind-dal, a Shadow of the Hegemon is egy regénynek indult, de aztán a Shadow Puppets-el együtt két regényre hízott. És miért? Mert az író egy ismerőse a regény egy pontján méltatlankodott, hogy túl gyorsan zajlanak az események, Card-nak pedig nem kell kétszer mondani, hogy nyújtsa el jobban a regényeit, pedig megint az van, hogy simán meg lehetett volna oldani egy könyvben, jóval pörgősebb sztorival. Ennek ellenére azért nem mondanám, hogy nem halad a történet, Card nagy mestere annak, hogy hogyan adagolja az infókat.

Bár jó könyv a Shadow of the Hegemon, az Ender's Shadow-val ellentétben ezt már inkább csak a fanatikusabb Ender fanoknak ajánlanám.

nandras>!
Orson Scott Card: Shadow of the Hegemon

Ennél a résznél már alábbhagyott a nagy OSC lelkesedésem és a következőt már végig sem olvastam.


A sorozat következő kötete

Ender's Shadow sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

John Scalzi: Old Man's War
James S. A. Corey: Tiamat's Wrath
Philip Pullman: Northern Lights
John Marsden: The Dead Of Night
Pierce Brown: Golden Son
Amie Kaufman – Meagan Spooner: These Broken Stars
Neal Shusterman: Unwind
Dan Wells: Ruins
Ransom Riggs: Tales of the Peculiar
Ilsa J. Bick: Ashes