A ​War of Gifts (Enderverse) 6 csillagozás

Orson Scott Card: A War of Gifts Orson Scott Card: A War of Gifts

Adding ​to the ever-growing Enderverse, Card provides listeners with an amusing and sincere tale about religious observance just in time for the holidays. Like all Battle School students, Zeck has been torn from his family and religion to train in a school in outer space. Passively resisting his environment, Zeck must find a way to reconcile his beliefs with his actions and learn new things about himself that will challenge the life he knew. With Brick's lighter tone complementing Rudnicki's deep resonating voice, the two make an excellent pair as narrators. Often, their parts are split according to point of view, so that Brick narrates aspects of the story from the vantage point of Zeck and the other students while Rudniki embodies the adults, especially the militaristic leaders at the Battle School. Mostly, this shifting back and forth is done by sections of the book, and not in characters exchanging dialogue. However, very abruptly at one point in the story, the director decided… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Tor Books, New York, 2013
126 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780765312822 · ASIN: 0765312824
>!
Tor Books, United States of America, 2009
196 oldal · ISBN: 9780765358998
>!
Tom Doherty Associates, New York, 2007
126 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780765312822

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

anubys P>!
Orson Scott Card: A War of Gifts

Lényegesen jobb volt, mint amire számítottam. Nem váltja meg ugyan a világot, de a teljesen más jellegű történet szépen belesimult az Enderverse-be. Nem érezni, hogy bele lenne erőltetve, gyarlóságuk mellett is szerethető az új szereplő, a réiek meg továbbra is kiválóak. Év vége felé közeledvén meg még a hangulathoz is hozzá ad.

Marcus>!
Orson Scott Card: A War of Gifts

Az Ender's Game idején játszódó kisregényben a mikulás/karácsony tradíciót elevenítik fel a kadétok abban a Battle School-ban, ahol a vallások gyakorlása tilos. A gyerekek logikájával Graff ezredes sem tud ellenkezni, de van itt egy kis bökkenő egy vallási fanatikus személyében, akinek a hite szerint – sok más mellett – a Mikulás is a Sátán megtestesülése. És ha bökkenő, akkor jön Ender. :)

Kellemes kis olvasmány volt, nem rengette meg a világot, de így karácsony környékén jólesett.

Fanni_Dorottya>!
Orson Scott Card: A War of Gifts

Mikor kicsik voltunk, az adventi naptárhoz hozzátartozott egy 24 részre vágott történet, amit aztán karácsony este anya felolvasott. Nyilván az idő miatt is, de ugyanazt a keserédes hangulatot idézi fel, mint azok – egyik részről szomorú, valahogy mégis szívmelengető.
Meg persze egy újabb történt Ender szinte csodaszámba menő empátiájáról és bámulatos képességéről, ahogy az emberekkel bánik.

vikiniki2>!
Orson Scott Card: A War of Gifts

Letehetetlen, egyszerre több szálon fut a cselekmény, és bár ebben a könyvben nem történnek nagy dolgok, mégis a történet aranyos és szívhez szóló.

Valentine_Wiggin>!
Orson Scott Card: A War of Gifts

Imádom az egész univerzumot, és ez a regény nem kifejezetten Endert állította a középpontba, így megismerhettük más karakterek szemléletmódját is. Fantasztikus könyv volt, csak ajánlani tudom!


Hasonló könyvek címkék alapján

James Frey: The Complete Training Diaries
Alexandra Bracken: In Time
James S. A. Corey: Strange Dogs
Martha Wells: Rogue Protocol
Gardner Dozois (szerk.): The Best of the Best 2
Nnedi Okorafor: Binti
Robert Jackson Bennett: Vigilance
Ray Bradbury: Fahrenheit 451 (angol)
Dan Simmons: Muse of Fire
L. Ron Hubbard: The Kingslayer