Orosz Anna (szerk.)

A ​divat 7 csillagozás

Stílusok és viseletek az ókortól napjainkig
Orosz Anna (szerk.): A divat

Minden kor megteremti a maga divatját.
Legyen egyszerű vagy rafinált, elegáns vagy extravagáns, öltözködésünk elárulja, milyenek vagyunk, hogyan gondolkodunk. A divat című könyv átfogó képet ad az egyes történelmi korszakok divatirányzatairól és stílusjegyeiről.
Ez a gazdagon illusztrált album az ókori Egyiptom fényűző pompájától a Chanel és Dior divatházak klasszikusain át a legújabb világmárkákig kíséri végig a divat alakulását, és megmutatja, mi mindent árul el a divat a különböző korok embereiről.
Így lesz a divat örök – minden nemzedék számára.

>!
Alexandra, Pécs, 2015
480 oldal · ISBN: 9789633575888

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 47


Kiemelt értékelések

Nienna001 P>!
Orosz Anna (szerk.): A divat

Orosz Anna (szerk.): A divat Stílusok és viseletek az ókortól napjainkig

Gyönyörű képekkel van tele ez a könyv, ilyen szempontból nagyon jól működik. A leíró részek viszont nagyon rövidek, sok mindent nem lehet megtudni belőlük. Alapvetően nincs ezzel semmi baj, akit tudományos szempontból is érdekel a divattörténet témája, az beszerez egy szakkönyvet. Ez kifejezetten nézegetésre, lapozgatásra van. Nagyméretű a könyv és nehéz, olyan felületen érdemes olvasni, ahol le lehet tenni.

Frissités: Le a kalappal a könyv előtt. Így, hogy többször is előveszem, és gyönyörködöm benne, teljesen más élményt ad. Nem kell elvárni tőle, hogy részletes szakmai leírásokkal legyen tele, így is jelentős terjedelmű maga a könyv. A rövidebb leírások elegek ahhoz, hogy tájékozódni lehessen a korszakok között. Szeretem ezt a könyvet.

RKatus>!
Orosz Anna (szerk.): A divat

Orosz Anna (szerk.): A divat Stílusok és viseletek az ókortól napjainkig

Igazi súlyos – 2,715 kg – kézikönyv,olvasása nehézkes, mindkét oldalt egyszerre kell olvasni -balról-jobbra -a csodás képeket kronológia sorban helyezték el.Hatalmas, függőlegesen elhelyezett magyarázó képek kitanulmányozása egy kész tornamutatványnak is megfelel. A ruhák a felső úri réteg viseletét mutatja be.Így egy kicsit egyoldalúvá vált.Nekem hiányzott a paraszti,szolgálói, kocsis, gyári munkás vagyis az egyszerű emberek viseletének bemutatása 1-1 képben, a kontraszt kedvért is. A fergeteges, gyorsan változó XX.- XXI.sz. ebben a könyvben is megmutatkozik. Jobban megértjük, már átéltünk eseményekre emlékezhetünk és megdöbbentő, hogy már el is múlt.

Mathilda>!
Orosz Anna (szerk.): A divat

Orosz Anna (szerk.): A divat Stílusok és viseletek az ókortól napjainkig

Hosszú hónapokon át böngésztem ezt a könyvet, annak ellenére, hogy „csak képes”. A divat történetét aprólékosan bemutató fényképeket és illusztrációkat olyan igényességgel válogatták össze, hogy a szerkesztőket csak elismerés illetheti. Mivel a kötetet név- és tárgymutató, valamint egy kislexikon is kiegészíti, nem csupán a divat iránt érdeklődőknek, hanem az azzal foglalkozóknak is nyújthat újdonságot.

OkinaanikO>!
Orosz Anna (szerk.): A divat

Orosz Anna (szerk.): A divat Stílusok és viseletek az ókortól napjainkig

Oh, de gyönyörű!!!
Csodálatos illusztrációk és rengeteg információ. Nagyon átfogó könyv, ugyan akkor kicsit hiányolom az egyéb kontinensek részét. Ez egy nagyon alapos és átfogó könyv, de csak az európai divatról van benne szó, illetve a könyv negyedik negyedében bejön ugye Amerika, de ott is hamar az európai hatások felé terelődött.
Persze, jogos, hiszen így is egy lenyűgözően átfogó és szépen kidolgozott mű született, ahol minden egyes lappal egy új „világ” tárult fel.
Afrika és Ázsia öltözködése pedig önmagában megtöltene egy-egy ilyen kötetet, szóval…
Mondanom sem kell, személyes kedvencem a 130 – 220-ig terjedő rész volt a kedvencem, ahogy kb. minden lánynak lehet, aki kiskorában legalább egyszer szeretett volna hercegnő lenni :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Friedrich Hottenroth: Nagy viseletkönyv
John Peacock: Nagy kosztümös könyv
Szendrei János: A magyar viselet történeti fejlődése
G. Nagy László: Öltözékek és hajviseletek – Az ókortól napjainkig
Richard Platt: Ki hitte volna… hogy a középkorban tilos volt a magas sarkú cipő viselése?
Déri János – Gál Éva – Márfi Attila: Kesztyűkönyv
Katona Edit – Tompos Lilla: Gyöngy az úri és népi öltözködésben
Tarczai György: A soóvári csipke
F. Dózsa Katalin – Szatmári Judit Anna – Szentesi Réka (szerk.): Divat, kultúra, történelem
Christel Buscher: Színkalauz