Méhek ​között 7 csillagozás

Örösi Pál Zoltán: Méhek között Örösi Pál Zoltán: Méhek között Örösi Pál Zoltán: Méhek között Örösi Pál Zoltán: Méhek között Örösi Pál Zoltán: Méhek között Örösi Pál Zoltán: Méhek között Örösi Pál Zoltán: Méhek között

Hetedszer ​kerül az olvasók kezébe ez a méhészek körében méltán népszerű könyv. Az új kiadás tenyésztéssel és anyaneveléssel foglalkozó fejezetei bővültek lényegesebben, de többi fejezete is bővült, illetve korszerűsödött az új kutatási eredmények és gyakorlati fogások ismertetésével. A könyv felépítésében, előadásmódjában nem változott. Ugyanolyan érdekes, olvasmányos, szórakoztató és mégis igényes szakkönyv, mint az előző, nagy sikerű kiadások.
A szerző bevezeti az olvasót a méhcsalád csodálatos szervezettségű életébe. A kutató éleslátásával, de a gyakorlati méhész szemszögéből nézve írja le a méhek gyűjtő ösztönét, szokásait, munkamegosztásukat. Az életjelenségek leírása kapcsán ismerteti a méhek életkörülményeit, elhelyezésüket, a méhlegelőket stb.
A kezdő kisméhésztől a kutatóig mindenki részletes útmutatást talál a könyvben méhészettel kapcsolatos problémáira. Egyben szórakoztató ismeretterjesztő leírás is. Nyelvezete mindenki számára érthető. A kevéssé olvasott… (tovább)

>!
Börze, Budapest, 1989
634 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630278537 · Illusztrálta: Füzesi Árpád
>!
Mezőgazdasági, Budapest, 1968
634 oldal
>!
Mezőgazdasági, Budapest, 1962
672 oldal

4 további kiadás


Kedvencelte 4

Most olvassa 9

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 19

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Éli P>!
Örösi Pál Zoltán: Méhek között

Szó szerint a magyar méhészek bibliája ez a könyv. Örösi Pál Zoltán nem csak méhész, biológus, természet szerető ember volt. A könyvét olvasva nem csak a szakmai szemnek jelenthet folyamatos tudást, inkább egy olyan elköteleződés érzése hatja át amelyet a mostani emberektől (mindegy, hogy méhész vagy bármely más szakember) nagyon keveset látok. A méhész „szakma” teljes figyelmet, türelmet és a természethez való áhítatosságot jelent. Jelenleg egy mesterember mellett tanulok, de ez nem csak az elméleti és gyakorlati fázisokból tevődik össze. Euforikus érzés, mikor a kaptár mellé ül az ember és teljes lelki nyugalomban figyeli a zsongó világot.

Ikod>!
Örösi Pál Zoltán: Méhek között

Alapmű, ez tény. Rendkívül részletes, precíz, viszont a könyv első kiadása óta eltelt 50 (60?)+ év hatása még akkor is érezhető, ha azóta sok dolog változatlan maradt.

Kezdő méhészek talán jobban járnak, ha valamilyen rövidebb, átfogóbb könyvet vesznek a kezükbe, ami az alapfogalmakkal és a legfontosabb méhészeti munkákkal megismerteti őket, és csak ez után veszik elő a méhészbibliát.

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Faluba Zoltán: Méhek, méhészkedés
Ruff János: A méhészmester könyve
Zsidei Barnabás: A méhészkedés 12 hónapja
A. Schönfeld: A mézelő méh anatómiája, morfológiája és fiziológiája
Armin Spürgin: A méhek világa
Joszif Aronovics Halifman: A méhek
Ignácz Sándor: Gyakorlati méhészkedés
Ignácz Sándor: Hogyan méhészkedjünk?
Jutta Gay – Inga Menkhoff: A méhek nagy könyve
Rudolf Steiner: Ember és világ – A szellem működése a természetben / A méhek lényéről