Halak ​arany szakácskönyve 0 csillagozás

Oriskó Ferenc – Pár Gyula: Halak arany szakácskönyve

"A ​hal az egyik legősibb és egyben legegészségesebb táplálékforrásunk. Rostozata laza, jelentős mennyiségű fehérjét tartalmaz, sok A- és D-vitamin, valamint értékes ásványi anyagok találhatók benne. Kutatók több száz kísérlettel bizonyították, hogy a halfogyasztás csökkenti a koleszterinszintet, s a hal húsában lévő zsiradék az emberi szervezetre kedvező hatású. Ezért is nehezen érthető, hogy a magyar háziasszonyok miért nem illesztik gyakrabban a család étrendjébe a halas ételeket. A halászlén, a rácpontyon és a balatoni süllőn kívül kevés halból készített finomság jut eszükbe. Ezért is ajánljuk, hogy ismerkedjenek meg könyvünkkel.
Receptgyűjteményünk mintegy hetvenféle halból, tengeri gyümölcsből, algából készíthető étel receptjének leírásait tartalmazza. Külön fejezetben mutatjuk be a halakhoz illő mártások elkészítését. Reméljük, mindenki hasznára tesszük közzé a különböző halak néhány tulajdonságát összegző Hallexikon fejezetünket.
Újdonságnak számít e könyvünk… (tovább)

>!
Food Time, Budapest, 2009
352 oldal · ISBN: 9789638624765

Kedvencelte 1


Hasonló könyvek címkék alapján

Lajos Mari – Hemző Károly: 99 vad- és halétel 33 színes ételfotóval
Pelle Józsefné: Halból készült finomságok
Liptai Zoltán: 33 halétel lépésről lépésre
Tóth Endre: Kedvenc halaim kompromisszum nélkül!
Tolnai Kálmán: Horgászok és halkedvelők szakácskönyve
Frank Júlia: A legfinomabb halételek
Tusor András – Kozmér György: Magyar halételek
Kozmér György – Tusor András: Régi magyar halételek
Szegedi Eszter: Halételek
F. Horváth Ilona: Halételek