Pozitív 79 csillagozás

Ördög Nóra: Pozitív

Tudom, hogy egyszer anya leszek.

„Egy éven át tartó reménytelen próbálkozássorozat után szembesültünk a ténnyel, hogy az orvosok szerint meddő pár vagyunk a férjemmel. Közben megéltük, hogy a környezetünkben sokaknak szinte az első érintésre sikerült, csak nekünk nem. Tudom, milyen az, amikor magadban keresed a hibát, mert a vizsgálatok szerint nincs szervi oka a meddőségednek. Ismerem az ősi félelmet: mi van, ha nem lehet gyerekem? És most már azt is tudom, miért ne mondd soha egy babáért küzdő nőnek, hogy »ne feszülj rá«, »ne görcsölj«, »engedd el, és menni fog«. Ebben a könyvben ilyen tanácsot biztosan nem olvasol majd. Nem bosszantani szeretnélek, hanem reményt adni, hitet, kapaszkodót – a saját történetemmel és olyan szakértők gondolataival, akikkel találkoztam a küzdelmünk során. Mindig is hittem abban, hogy egyszer anya leszek. Ugye te is hiszel?”

Ördög Nóra

>!
Libri, Budapest, 2016
414 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633106167
>!
Libri, 2016
ISBN: 9789633107645
>!
Libri, Budapest, 2016
414 oldal · ISBN: 9789633107645

Kedvencelte 6

Most olvassa 10

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 37

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Bleeding_Bride IP>!
Ördög Nóra: Pozitív

Ennek a könyvnek a legnagyobb erénye- ereje az az őszintesége, a kitárulkozása, amivel megérint és meghat.
Bár én magam nem hiszem, hogy a női beteljesedés az kötelező módon az anyaságban csúcsosodik ki, mégis rettenetesen tudom sajnálni azokat, akiknek ez az álma, vágya és egy rossz gomb van benyomva rajtuk biológiailag, emiatt szenvedniük kell. Ördög Nóra könyve szerintem a legjobb barátnő, társ és pszichológus lehet az ilyen helyzetben lévő nők számára, mert amellett, hogy rengeteg tudományos, orvosi okfejtést is tartalmaz, hiteles. Ő tényleg együtt érez és tudja, milyen ezen az úton végig szenvedni.
Ajándéknak szántam egy hasonló cipőben járó barátnőmnek, de előolvastam, mert semmiképp sem akartam látatlanban odaadni neki, hogy utólag kiderüljön, hogy a kötet netán még kettőt rúg a földön fekvőbe, viszont szerintem a legjobb választás volt. Igaz, a gondokat nem oldja meg, de segítő kezet és pillanatnyi erőt adhat.

Tünde_JLT I>!
Ördög Nóra: Pozitív

Nem szokásom 100 oldal után értékelést írni, de ki kell írnom magamból.
Ez a könyv egy csoda. Fájdalmas, de olyan hitet ad, és olyan pozitív energiákat szabadít fel, hogy csak értetlenül pislogok, mert nem értem, miért nem olvastam eddig.
Bátorság! Vegyétek meg, olvassátok! Ne várjatok évekig!

Any>!
Ördög Nóra: Pozitív

Ez a könyv egy igazi lelki támasz a nehéz időkben. Ha már benne vagy, támogat. Ha még előtte, lelkesít, hogy nincs mitől félni…. és én már nem félek…

Ács_Milán>!
Ördög Nóra: Pozitív

Ez a könyv nem egy rózsaszín lányregény, ez maga a kőkemény kendőzetlen valóság.
Nagyon nehéz és fájdalmas dolog a meddőség, ami a könyv központi témája. Van sok olyan nő/pár, akik el sem tudják képzelni (szerencsére), hogy mi is ez, de sajnos egyre több nő/pár szembesül ezzel az akadállyal.
Teljesen igaza van Nórának abban, hogy miért is veszi a kezébe az olvasó ezt a könyvet? Vagy azért mert az ismeretségi körében, családjában valaki küzd ezzel a problémával vagy azért, mert saját maga is érintett. Hát én is ezek egyike miatt kezdtem el olvasni…
Sok hasznos tanáccsal lettem gazdagabb és rengeteg pozitív energiát és főleg reményt adott számomra a könyv. Bármennyire fájdalmas volt Nóra története, de a sok küzdelem meghozta a régóta várt eredményt nekik. Megtörtént a csoda… és egy álom teljesült.
Ez a történet nagyon sok nőnek visszaadhatja a reményt, hogy sikerülhet és megtörténhet a csoda bárkivel…
Bízom benne, hogy rövid időn belül én/mi is részese lehetek/lehetünk ennek a csodának és ugyanezt kívánom a sorstársaimnak is…

"Az orvosok szerint nincs titok.
A csoda bárkivel megtörténhet.
Csak kitartóan tenni kell érte."

7 hozzászólás
csucsorka IP>!
Ördög Nóra: Pozitív

Ennek a könyvnek az a legnagyobb ereje, hogy igen, leül melléd a padlóra; igen, magához ölel és talán még sír is veled kicsit – száz százalékosan megértve, min mész keresztül DE azon nyomban elkezdi kinyitni a nagykaput a világra, és nem csak a sorstársakra, hanem rángatni kezd.
Gyerünk, irány az orvos! Irány a pszichoterápia, a belső munka! Irány a férjed szerelmesen ölelő karja! Higgy, remélj, csináld, menj!
Szakembereket szólaltat meg, értelmes kérdéseket tesz fel és keresztül-kasul körbejárja a témát. Tényleg mindenről beszél, ami felmerülhet.
Féltem, hogy az egész olvasás lombikról, tűkről, szerekről szól majd – és bár alaposan kitér rájuk, egyik témakörnél sem időzik többet, mint amennyit kell.

Kívül-belül gyönyörű ez a könyv.
Nem egy celeb-memoárt kapunk, én el is tüntetném a „celeb” címkét innen alulról… mert ez elfedi a lényeget. Egy nő beszél hozzánk. Egy anya. Aki elhiteti veled, hogy ha mindent megteszel, te is az lehetsz – pont akkor, amikor annak kell lenned.

Nagyon-nagyon ajánlom, bárkinek és mindenkinek.

Nickykee>!
Ördög Nóra: Pozitív

Még csak most kezdtem bele a könyvbe, bár a megjelenés napjától megvan. Őszinte leszek: féltem. Attól, hogy nem lesz elég erőm elolvasni, hogy túlságosan fájdalmas lesz, ezért mindig halogattam. Megbecsült helyen óvtam a polcomon kb. 4 hónapon át, egészen tegnapig. Mivel a 4. IVF-re készülünk, így elővettem, és elkezdtem, hogy befejezhessem, amire elkezdődik a következő menet… Kb. a 2. oldalon potyogtak a könnyeim, vagy talán már az elsőn? Igen, aki érintett benne, annak nagyon szívbe markoló, és nehéz lelkileg, de mindenképpen érdemes elolvasni, én ebben biztos vagyok. Még csak az első 70 oldalt olvastam el, jó sok zsepi bánta, de valahogy a lelkemnek már most jót tett. Mintha az én szavaim lennének, libabőrös leszek tőle, de tényleg… Már most tudom, hogy 5 csillagot fogok neki adni, mert sajnos 10-et nem lehet…

UPDATE: a végére értem, és a véleményem nem változott. Megérdemli a maximális csillagot. Nagyon sok hasznos dolgot tudtam meg belőle, és ami a legfontosabb: adott egy jó adag pozitív energiát, hogy az a bizonyos 4. végre sikeres legyen… Köszönöm, Nóri, hogy a könyv által nem érzem magam tiszta hülyének, amikor elsírom magam minden gólyahíren, amikor nem tudok örülni a barátnőim terhességének, amikor a tüneteket keresem magamon egyfolytában, és amikor a netet böngészve kapaszkodót keresek… Így már tudom, hogy akinek ezzel a problémával meg kell küzdenie, az teljesen mindegy, hogy egyszerű hétköznapi ember, vagy éppen egy híresség, az érzések, a problémák, a fájdalmak teljesen ugyanazok.

12 hozzászólás
tunczo P>!
Ördög Nóra: Pozitív

Ez egy értékes könyv azok számára, akiknek még nincsen gyermekük, de nagyon szeretnének. Sikereket és szörnyű eseteket is felsorol, volt, hogy majdnem kicsordult a könny a szememből.
Örülök, hogy elolvastam és hálás vagyok, hogy egészséges gyermeket hoztam a világra!

mylittleworld>!
Ördög Nóra: Pozitív

Tudtam, hogy fájni fog… De azt is tudtam, hogy nagyon sokat fog segíteni. Nem mindig volt erőm olvasni, de ilyenkor félreraktam, kimentem a kertbe sétálni, vagy odabújtam a férjemhez.

„Mikor lesz már végre nektek is gyereketek? Le vagytok maradva, ideje lenne belehúzni! Minek házasodtatok össze, ha még nem jön a gyerek?” – a nagyon kedves kérdések ismerősöktől, barátoktól…

A könyv olvasása közben mégis egyfajta pozitív erő vett körbe. Erőt adott, átölelt, és adott egy baromi nagy lökést.
Ördög Nóra nagyon jól leírta a történetet, értelmes, jól összefoglalt könyvet nyújtott át mindenkinek (nem csak a meddő nőknek). Sokat lehet belőle tanulni. Azt is, hogy Anya leszel!

2 hozzászólás
EditVagyok>!
Ördög Nóra: Pozitív

Érdekes volt. Az elején nagyon magával ragadott. Jó volt olyan nők véleményét és történetét olvasni, akik átmentek ezeken a dolgokon. Úgy érzi az ember, hogy nincs egyedül. Jó volt olyan szakembereket hallgatni, akik elmondják, hogy minek, hogyan kellene történnie. Bár valahol mélyen úgy érzem, ezek szép szavak, de sajnos sokszor az az egyik legnagyobb baj, hogy nem kap az ember ilyen nyílt és őszinte, részletes tájékoztatást. De itt legalább le lett írva, el lehet olvasni sok mindent. Igazából arra számítottam, hogy a könyv nagyobbik része fog a személyes történetekről szólni, de ez sajnos nem így volt. Ennek ellenére örülök, hogy a könyv megíródott! Nagyon sokat segített és segít majd másoknak is! Szükségünk van egymás támogatására. Köszönöm Nóra, hogy megosztottad velünk ezt, és hogy vetted a fáradtságot, hogy utánajárj és összeszedd nekünk ezeket az infókat. Mert mint mondtam, nélküled – csak mi – valószínűleg nem kaptunk volna ilyen bőséges tájékoztatást. Hálás vagyok!

BPannus>!
Ördög Nóra: Pozitív

Egy rendkívül pozitív könyv rengeteg jótanáccsal, nem csak meddő pároknak!


Népszerű idézetek

csucsorka IP>!

Jóval korábban is édesanyává lehet válni, mint ahogy megszületne a saját kisgyermek. Édesanyák azok a nők is, akiknek még nincs ugyan gyermekük, ellenben nagyon vágynak rá… Akik olyan mérhetetlen szeretettel tekintenek a kisgyermekekre, amit sokan csak gyermekük születése után tapasztalnak meg. Mert nem fontos, hogy mikor alakul ki az érzés. A lényeg az, hogy létezik.

Lione IP>!

[…] a feladom szót teljesen félreértelmezzük, mert abban a jelentésében használjuk, hogy lemondunk valamiről. Pedig valójában azt jelenti, hogy felbízom, feladom az égieknek, elengedem az irányítást, kiadom a kezemből, és jöjjön, aminek jönnie kell.

1 hozzászólás
Ács_Milán>!

A gyerek akkor tud megfoganni, ha béke van az anya testében, lelkében.

197. oldal

Lione IP>!

Kiborulok azon, hogy ha valakinek megfogan a gyereke, akkor azt mondják, ügyesek voltak. Miért, akkor én nem vagyok ügyes?

Lione IP>!

Volt egy páciensem, akik Firenzéből utaztak el idáig, és a visszaültetés után azonnal indulniuk is kellett vissza. Mondtam az asszonynak, hogy döntse hátra az anyósülést, és ígérje meg, hogy minden harmadik benzinkúton megállnak, és megiszik egy Jägermeistert. És ebből a beültetésből született egy gyönyörű gyermekük.

Ács_Milán>!

A terhes nők pszichéje is komoly terhelést kap, de a meddők helyzete sokkal rosszabb.

189. oldal

EditVagyok>!

"Uram, adj türelmet,
Hogy elfogadjam, amin nem tudok változtatni,
Adj bátorságot, hogy megváltoztassam,
Amit lehet, és adj bölcsességet,
Hogy a kettő között különbséget tudjak tenni."

Assisi Szent Ferenc imája / idézet

csucsorka IP>!

Az orvosok nem mondhatnak ilyet – őket kötik a számok, az esélyek, a statisztikák és a sokszor kijózanító valóság –, de én igen: én lehetek idealista és mondhatom minden alap és bizonyíték nélkül, mert én csak egy vagyok a sok millió valaha volt meddő nő közül, hogy ha valaki hisz abban, hogy egyszer anyuka lesz, szakemberhez fordul, és elszántani keresi a megoldásokat, egyszerűen sikerülnie kell! Lehet, hogy nem úgy és nem akkor, ahogyan eltervezte, de pont a tervek azok, amiket gyorsan el kell felejteni már a legelején.

16. oldal

csucsorka IP>!

A baráti körben is kezdett egyre gyakrabban körözni a gólya, de erre is csak azt tudom mondani, hogy nem én voltam az a lány, aki helyből elolvad minden kisbabától, aki az útjába kerül. Akkor még nem.
Arra viszont tisztán emlékszem, hogy még ha nem is voltam egy született anyatípus, az ellenkezőjébe viszont már akkor is belehaltam volna.

21. oldal, Anyának születtem? (Libri, 2016)

Camryn>!

Venci jött, látott, győzött – és spontán megfogant. Nem tudom, mivel érdemeltük ki ezt a második csodát… Én azzal az eggyel is tökéletesen elégedett lettem volna életem végéig, akit Micinek hívnak, ő meg engem ANYÁNAK. A legszebb titulusom, amit valaha viseltem és viselni fogok.


Hasonló könyvek címkék alapján

Debra Bridwell: Gyermekre vágyva
Leda Schwartz: A harmadik szerető
Katie Françoise: Utolsó. Esély.
Czeizel Endre: Születésünk titkai
Boér Katalin: Lombikban fogant álmok
Tereza Boučková: A kakas éve
Mártonffy Zsuzsa: Akiknek két anyja van
Sz. Makó Hajnalka – Veszprémi Béla (szerk.): A párkapcsolattól a gyermekágyig
Harmat Anett: Gólyára várva
Ó. G. Marianna: Hogyan éljük túl a küzdelmet a terhességért?