Cófli ​receptes böngészője 6 csillagozás

Orbán Orsolya: Cófli receptes böngészője

Rumli, a sárkánykölyök beszabadult a királyi konyhába, és hatalmas felfordulást okozott. Segítsetek Cóflinak, az udvari főszakácsnak rendet rakni, és ha megtaláltatok minden hozzávalót a rajzos-receptes oldalakon, készítsétek el ti is ezeket a gyors, egyszerű és könnyen elkészíthető finomságokat!

Gyerekekkel főzni egyszerre szórakozás és kihívás. Hol a hozzávalók tűnnek el, hol az előbb még lelkesen segítő lurkók, az idő meg telik, jó lenne minél előbb enni valamit. Ha a helyzet nektek is ismerős, akkor Orbán Orsolya receptes-böngészőjét nektek találták ki!

Ezzel a különleges böngészős szakácskönyvvel nektek is szórakozás lesz a főzés! Ha pedig a a kukták kicsit megpihennének, a hozzávalók rajzainak megkeresése biztosít nektek pár nyugodt percet, hogy a konyha ismét használható állapotba kerüljön.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pagony, Budapest, 2021
56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634107439 · Illusztrálta: Orbán Orsolya

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Orbán Orsolya: Cófli receptes böngészője

Ez a könyv egy konyhai böngésző, melynek az elején találunk egy nagyon aranyos mesét a zoknimanókról, akik fincsifára bukkantak. A fincsifán pedig nem csak finom falatok voltak, hanem receptek is. Ezeket a recepteket kapta meg a legügyesebb manó, Cófli, akit ezzel együtt királyi főszakácsnak neveztek ki.

Jó móka ebből a könyvből főzni, ha gyerek is van velünk a konyhában. Két lehetőségünk is van. Vagy közösen főzünk vele és utána vagy előtte, közösen keressük ki a böngészőből a hozzávalókat. Vagy mi főzünk, a gyerek pedig keresgél. Nem tudom, melyikkel járunk jobban, de biztos, hogy egy gyereket remekül le lehet kötni a keresgéléssel. Az enyémek imádták a böngészőket.

A receptek között találunk egyszerű zabkását, omlettet, salátát, zöldséglevest, spagettit, pizzát, sajtos rudat, üdítőt, gyümölcssalátát, fagyit és természetesen elmaradhatatlan a palacsinta is.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.com/2021/05/konyvek-gyerekeknek.html

wzsuzsanna P>!
Orbán Orsolya: Cófli receptes böngészője

Orbán Orsolya nevével főleg illusztrációi kapcsán találkozhattunk, a Cófli receptes böngészője azonban egy olyan kötet, ahol a rajzok mellett a szöveg is teljes egészében az ő munkája. Nagyon kíváncsi voltam erre a könyvecskére, legfőképp azért, mert nagyon sok izgalmas műfaj keveredik benne, egyszerre mese, foglalkoztató, receptkönyv és böngésző, szóval sokféle ifjú (és akár idősebb) olvasó megtalálhatja benne a számításait. Nem kellett csalódnom, ugyanis a kötet nagyon harmonikusan és igényesen felépített, tele számtalan jópofa, interaktív elemmel és feladattal, nem mellesleg pedig segít abban, hogy gyerkőceinkkel közösen töltsünk el kellemes közös időt a konyhában. (…)
(…) Nagyon tetszik, hogy a könyv megszólítja a gyerekeket, a mese után arra is van lehetőség, hogy beírják a saját nevüket, Cófli pedig egyenesen hozzájuk intézi szavait, amikor pontról pontra végigveszi, milyen feladatok várnak rájuk. A következő oldalakon maguk a receptek következnek, egybekötve egy-egy böngészővel, így a gyerkőcök addig is kényelmesen elfoglalhatják magukat, amíg szüleik a nehezebb konyhai műveleteket végzik. Érdemes néhány szót szólni magukról az elkészítendő ételekről. Viszonylag változatos fogásokat találunk itt, van köztük reggelire, ebédre és vacsorára alkalmas menü is, ráadásul közös vonás bennük, hogy mindegyik elég egyszerű, könnyen és nem túl drágán beszerezhető alapanyagokkal dolgozik, abszolút alkalmasak arra, hogy akár már az ovis gyermekekkel kipróbáljuk őket. Akad itt zabkása, fagyi, saláta és multivitaminos üdítő, és persze nem hiányozhat a süti és palacsinta sem. A kötet végén megtaláljuk a megoldásokat is, ez nekem külön szimpatikus, így a gyerkőcök könnyedén leellenőrizhetik, hogy biztosan megleltek-e minden hozzávalót a képeken. A könyv hangulata, színvilága nagyon vidám és színes, jó ránézni, plusz szerencsére elég strapabíró a vastag lapoknak és a kemény borításnak köszönhetően. (…)
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.com/2021/05/cofli-receptes-…

csak_olvass P>!
Orbán Orsolya: Cófli receptes böngészője

Engem teljesen levett a lábamról Orbán Orsolya könyve, igazán izgalmas és érdekes könyv. Ha a gyerkőc imád a konyhában segédkezni, akkor egyszerűen kötelező darab, hiszen így még emlékezetessebbé tehető a közös főzés/sütés. Ha csak magamból indulok ki, akkor örök emlék lesz minden lurkó számára, én is szívesen gondolok vissza ezekre a pillanatokra. A receptek nagyszerűen lettek összeválogatva, kivétel nélkül mindegyik olyan, amelyet gyerkőccel is könnyen el lehet készíteni. A rajzok nagyon kis vidámak, színesek és jópofák, biztos vagyok benne, hogy elnyeri majd mindenki tetszését. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Bővebben itt olvashattok a könyvről:
https://csakolvassblog.blogspot.com/2021/05/orban-orsol…

pevike>!
Orbán Orsolya: Cófli receptes böngészője

Ez nagyon bejött. Nem egy hagyományos böngésző, hanem egy mesére felfűzött, nagyon ötletes és egyedi könyv. Cófli főszakács konyhájában Rumli, a kis sárkány rendetlenkedett, ezért a főzéshez használatos eszközöket, hozzávalókat és kész ételeket kell megtalálni a nagy kuplerájban. És néha tényleg nem könnyű, jó szem kell hozzá. A gyerek is tanul, mert végre nem keveri össze a karfiolt a brokkolival. :) A receptek alapok, a kicsik talán szívesen kapnak rá, mintha nagy ívű süteményeket készítenénk. 5-8 éveseknek tökéletes ajándék, még akkor is, ha nincs sok affinitásuk a főzéshez, mert remek szórakozás.

chipolino>!
Orbán Orsolya: Cófli receptes böngészője

Nagyon egyedi műfajkeveredésről van szó, a kötet egyszerre szakácskönyv, böngésző és mesekönyv, amelyen kicsik és nagyok egyaránt jól szórakozhatnak. Kimondott célja, hogy segítséget nyújtson a gyerekekkel való főzésben mind a receptek, mind a gyerekek lefoglalása terén, és a böngészés egyáltalán nem könnyű. Én percekig keresgéltem mindent, főleg a betűket, úgyhogy el tudom képzelni, hogy a gyerekek egész hosszú ideig le tudják kötni magukat egy-egy oldallal. Orbán Orsolya rajzait én nagyon szeretem, vidámak, jópofák, kedvesek és nagyon színesek, az egész könyvnek nagyon életteli és mókás a hangulata. Az alaptörténetből elbírtam volna többet: az írónő kifejezetten jól ír, igazán remélem, hogy a jövőben „hagyományos” mesekönyve is meg fog majd jelenni.
A receptek könnyen elkészíthetők, akár gyerekekkel együtt is, és mindegyik olyan, amelyet a gyerekek legtöbbször szeretni szoktak (spagetti, pizza, corn dog, málnafagyi, palacsinta stb.).
Bővebben itt:
https://smokingbarrels.blog.hu/2021/03/19/finom_fogasok…


Hasonló könyvek címkék alapján

Zelk Zoltán: A három nyúl
József Attila: Altató
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Bálint Ágnes: Mazsola
Csukás István: Pom Pom meséi – Festéktüsszentő Hapci Benő
Móricz Zsigmond: A török és a tehenek
Bodor Attila: A tél menyasszonya
Benedek Elek: Többsincs királyfi
Zelk Zoltán: Mese a legokosabb nyúlról
Harcos Bálint: A boszorkánycica