Van ​egy ötletem 15 csillagozás

Hogyan építs énmárkát?
Oravecz Nóra: Van egy ötletem

Hogyan ​lehet sikeres énmárkát építeni az online világban? Van egy ötleted, de nem tudod, miként fogj hozzá a megvalósításhoz? Hogyan érheted el, hogy a neten milliók kövessék a bejegyzéseidet?
Oravecz Nóra saját tapasztalatai mellett ezúttal a legsikeresebb hazai és nemzetközi bloggerek, illetve véleményvezérek tanácsait is megosztja olvasóival, így a leghitelesebb szakemberektől tudhatjuk meg,
– miként érhetjük el, hogy emlékezzenek ránk;
– hogyan alakíthatunk ki elkötelezett követői bázist;
– mi kell egy pénzügyi szempontból is megtérülő énmárka felépítéséhez.
A Van egy ötletem kihagyhatatlan azok számára, akiket érdekelnek a közösségimédia-sztárok kulisszatitkai vagy az énmárkaépítés kipróbált és bevált módszerei, de azok számára is nélkülözhetetlen, akiknek van egy ötletük, amit az online világban szeretnének megvalósítani.
Oravecz Nóra számos sikerkönyv szerzője, a Huffington Post díjazott bloggere. Világszerte tart workshopokat és… (tovább)

>!
Libri, Budapest, 2017
196 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634331926
>!
Libri, Budapest, 2017
196 oldal · ISBN: 9789634332893

Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

>!
Manocska0123
Oravecz Nóra: Van egy ötletem

Oravecz Nóra: Van egy ötletem Hogyan építs énmárkát?

Miért 77%? Nagyon jó volt, az író egy nagyon pozitív-inspiráló-kreatív személyiség. Ad igazi ötleteket, változatos és struktúrált a könyv, valamint buzdít arra, hogy hajrá kezdj valami újba, figyelj az emberekre, keress kontaktot, és legfőképpen keresd magad. Laikusként olvastam, kevés ilyen ismeretem van, de kezdésnek adott egyfajta lökést, és az ilyen típusú könyvektől pont ennyit várok, a többit nekem kell hozzáadni.
Mindenkinek ajánlom aki akár csak egy blog létrehozásán is gondolkozik.
Első, de nem az utolsó könyvem Nóritól.

>!
Sadie 
Oravecz Nóra: Van egy ötletem

Oravecz Nóra: Van egy ötletem Hogyan építs énmárkát?

Oravecz Nórát az emberek többsége nagyon alulbecsüli. Már rég nem az a lány, aki egyszerű idézetekkel próbálja megnyerni magának az embereket, hanem nemzetközileg is ismert író és énmárka stratéga, széleskörű élettapasztalattal a háta mögött. Ebben a könyvében arra buzdítja az olvasót, hogy ha erre az életformára vágyik, amelyet ő is követ, ne féljen belevágni a saját énmárkájának építésébe.

A storytelling eszközét használva meséli el élettörténetét, vagyis megosztja mindazt, amelyek arra inspirálták, hogy írjon. Leírja a nehézségeit, és hogy hogyan mászott ki belőlük. Na és persze azt is, hova jutott a magabiztosságával és céltudatosságával.

A kötet rendkívül olvasmányos, hamar a végére lehet jutni. Ennek ellenére mégis érzek benne hiányosságot: a konkrétumokat – mert ugyan segít elindulni az úton, de tényleges tanácsokat nem ad.

Azoknak ajánlom, akik szeretnének elkezdeni, vagy esetleg már régóta blogolnak, és vágynak arra, hogy magasabb szintre léphessenek ebben a tevékenységben.

>!
Mpattus P
Oravecz Nóra: Van egy ötletem

Oravecz Nóra: Van egy ötletem Hogyan építs énmárkát?

Összességében úgy érzem, Nóra könyve saját követőit szólítja meg, akik eddig is vevők voltak rá. Persze, ez sem csekély. Sőt! Megsüvegelendő és gratulálok hozzá! Ugyanakkor én – mint kívülálló – abszolút „lenyűgöződtem” volna, ha kicsit kilép a komfortzónából, és olyan valódi és szakmai (nem szaktudományos!) könyvet ír, ami szélesebb körben is (elnyújtott csomagolás nélkül) hasznossá válhatna. Hiszen, nyilván ennek a tudásnak ő birtokában van. Az „olvass szakirodalmat, de csak részben hallgass rá; de másra semmiképp, csak magadra; de azért kérdezz ki szakmabelieket és vegyél részt szakmai rendezvényeken; járd az utad és ne várd az azonnali sikert” mantra mellett talán picit kevés fókusz jutott a könyv valódi erényeire. A jó hír, hogy megvan benne…csak sokat kell mazsolázni hozzá.

Bővebben:
http://szembetuno.blogspot.hu/2017/10/oravecz-nora-van-…

>!
cintiatekla P
Oravecz Nóra: Van egy ötletem

Oravecz Nóra: Van egy ötletem Hogyan építs énmárkát?

A könyv egy hihetetlen pozitív élmény volt számomra abból a szempontból, hogy egyrészt Nóri bepillantást engedett az életébe, és hogy mivel foglalkozik azóta, hogy „eltűnt” Magyarországról, másrészt pedig azért, mert tényleg nagyon jó ötletei vannak azzal kapcsolatosan, hogy hogyan lehet és érdemes közösséget építeni, és elindulni afelé, hogy influencer váljon az olvasóból, vagy például cégekkel együttműködni. Utóbbi téma viszont számomra kicsit behatárolt is volt, hiszen példának okáért egy könyves blog réteg blog, közel sincs annyi lehetőségem vele, mint mondjuk egy beauty/fashion/lifestyle témában.

Bővebben: http://teklakonyvei.blogspot.hu/2017/11/oravecz-nora-va…

>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog
Oravecz Nóra: Van egy ötletem

Oravecz Nóra: Van egy ötletem Hogyan építs énmárkát?

Oravecz Nóra egy időben igazi jelenség volt, akiről a legtöbb magyar hallott, akinek az idézeteivel úgy volt tele az FB falam, hogy nem kedveltem az oldalát. De mégis, hogyan lett az idézet-királynőből marketing guru? A Van egy ötletem című könyvében többek között ezt is elmeséli, miközben a maga eszközeivel próbál segíteni az olvasóin, hogy más is elérhesse azt, amit ő.

Bővebben a véleményem a könyvről itt:
» http://sorok-kozott.hu/2017/10/konyvkritika-oravecz-nor…

>!
Szanya
Oravecz Nóra: Van egy ötletem

Oravecz Nóra: Van egy ötletem Hogyan építs énmárkát?

Inspiráló, kreatív, csajos, ötletes és nagyon-nagyon olvasmányos (villámgyorsan kivégeztem ezt a könyvet), de a számos pozitívuma ellenére is van pár kevésbé szerethető jellemvonása. Mármint a könyvnek.

Meglátásom szerint Oravecz Nóra egy nagyon talpraesett, lényeglátó csajszi, akinek szuper érzéke van ahhoz, hogy bármit el tudjon adni, meglássa a dolgokban rejlő lehetőséget. Ez üzleti és az adott könyv szempontjából is nagyon szuper és hasznos – mint olvasó örülök ennek. (Az idézetes párnákat és coelhói magasságokba szárnyaló, képzavarókkal élő idézeteket inkább nem minősítem).

A könyv felépítésén, tagolásán és persze külcsínjén is látszik Nóra zsenialitása, tehetsége – nem véletlenül tudhat jó pár megjelenést, publikációt a háta mögött. A kötet mondanivalója sem elhanyagolható, tetszik, hogy a proaktivitásra, a komfortzóna elhagyására, a connectingre és az önkeresésre buzdít, akkor is, ha még nincs terved vagy éppen valahol nagyon mélyen vagy. Az önsegítő könyvek minden kliséjét hozza vagy éppen kielégíti, de pont ez teszi jóvá ezt a kötetet.

Ami nekem nagyon hiányzott, az a példák, a konkrét ötletek (persze minek is árulná el ezeket), túlságosan általánosságban beszélt, így kezdőlendületnek elég, de az elinduláskor felmerülő nehézségek legyőzéséhez már kevés az, amit ez a könyv nyújtani tud. Sebaj, hátha lesz még több kötete…

>!
Saille P
Oravecz Nóra: Van egy ötletem

Oravecz Nóra: Van egy ötletem Hogyan építs énmárkát?

Bár nem mondanám, hogy Oravecz Nóra rajongója vagyok, sőt, de ez a könyve teljesen értelmes, és az énmárka építésről szól. Méghozzá Nóra saját tapasztalataiból építkezve, és saját történetén keresztül elmesélve. A kötetből az világlik ki, hogy Nóra nagyon tudatosan és hatalmas elszántsággal építi ki az életét és karrierjét, mint véleményvezér, író és marketinges. A jelenben éppen külföldi érvényesülésre törekszik. Sok sztorit elmesél, amik vele vagy ügyfeleivel, nevesebb ismerőseivel történtek. Mondjuk nagyon mélyre nem megy az énmárka vagy personal branding épités rejtelmeibe, inkább általánosságban mesélget róla, de azért érinti a következő témákat: a social media platformokat, milyen posztokat írj, hogyan kell követőket szerezni, milyen üzenetet közvetítsünk, hogyan építsünk online közösséget, hogyan szerezzünk szponzorokat, hogyan találd meg a célközönséged, hogyan dolgozz otthonról, stb.
Őszintén szólva könnyen, gyorsan olvasható, olvasmányos mű de hogy mennyire felépített az jó kérdés, pl.meglepődtem, hogy tartalomjegyzék nincs benne, ami azért egy szakmai műnél nem hátrány!
Szóval azért vannak azért mélyebb és részletesebb művek is a témáról, mint Nagy Krisztina könyve vagy a külföldi Énmárka c. könyv.

Borító: 3,5* (kicsit túl egyszerű -kezdem nem érteni, egy szakkönyvnek miért nem lehet szép borítója???)

>!
Csillagvirágszál
Oravecz Nóra: Van egy ötletem

Oravecz Nóra: Van egy ötletem Hogyan építs énmárkát?

Nagyon tetszett, hogy a saját kis történetébe beleszőtte másokét is, az éppen oda illő interjú részleteket. Bár, ezek is kaphattak volna nagyobb hangsúlyt szerintem a könyvben. Pl. Fürdős Zé története nagyon érdekelne, hiszen ő is kb a semmiből bukkant elő. Örültem volna ha egy kicsit jobban bele láthatok az ő világába, életébe is bár tudom persze, hogy a könyv inkább Nóra történetőről szól. Ezt csak úgy mellékesen szerettem volna megjegyezni.

Sok esetben a legjobb az, hogy őszinte vallomás. Vallomás arról „hogy igen, én is egyszer ezen átmentem és képes vagy rá te is! Meg tudod csinálni!” és ezaz attitűd, lendület végig kísér.

Sokat beszélnek nekünk a fősikolán arról, hogy vannak a generációk tudd és kb. itt pont is kerül a történet végére. Itt viszont egy kicsit jobban megérthettem azt, hogy miért nem működik pl a szüleimmel a kommunikációm úgy ahogy én szeretném és esetlegesen másokkal meg ugyan ez működik. Megértettem, hogy szüleim és az Y ill. X generáció közötti űr akkora, hogy kb áthidalhatatlan és „nem az ő hibájuk”, hogy nem értenek és inkább a biztosra mennek.

Kezdőknek ez a könyv egy igazi lendületet adhat, biblia lehet a számukra de nem fogod megtanulni belőle igazán, hogy mivel is fejleszheted az énmárkádat. Nem adja meg számodra azt a könyv 100%-ban amit a címe alapján valamint a fülszövege alapján úgymondd elvárnék tőle. Ezért 4 csillagot adok rá és remélem, hogy lesz folytatás ahol ezek a hiányosságok amiket felsoroltam kiderülnek majd. :)

Bővebben a könyvről blogomban olvashattok: https://csillagviragszal-olvas.blogspot.hu/2017/11/orav…

>!
zakkant
Oravecz Nóra: Van egy ötletem

Oravecz Nóra: Van egy ötletem Hogyan építs énmárkát?

Oravecz Nóra könyve jó gondolatébresztő azoknak, akik szeretnének belevágni egy blogba, vagy szeretnének elindulni az internetes hírnév felé. Nyilván a spanyol viaszt nem ez a könyv fogja megadni, de segíthet az elindulásban.

Egyébként érthető dolgokkal foglalkozik a könyv, de nincs benne rendszer, ami az alapoktól magyarázná el az énmárka építést. Nyilván ebből nincs jó tankönyv, mert akkor mit érnének Nóra tanfolyamai, vagy másoké. Inkább csak irányvonalak vannak, amikben ez a könyv is segíthet. Én sok ötletet kaptam, és önbizalmat adott a könyv, mert valahogy árad belőle a pozitívizmus. Nóra élőben is ilyen ember, hogy csak beszél és beszél, és pozitív dolgokat mond, amiktől te is jobban érzed majd magad. Ez a könyvből is átjön, de emellett azért esik szó a bloggerség/influencerség árnyoldalairól is, és erről kifejezetten jó volt olvasni.

Bővebben a blogon: http://www.zakkantolvas.hu/2017/10/oravecz-nora-van-egy…


Népszerű idézetek

>!
Saille P

Egyszer volt, hol nem volt, hegyek és dombok között, egy eldugott kis faluban élt egyszer egy kislány, aki nem találta helyét a világban.

(első mondat)

Oravecz Nóra: Van egy ötletem Hogyan építs énmárkát?


Hasonló könyvek címkék alapján

Kádár Tímea: Hogyan kerülj a sajtóba ingyenesen
Anthony R. Pratkanis – Elliot Aronson: A rábeszélőgép
Jerry Dimos – Steven W. Groves – Guy R. Powell: ROI a közösségi médiában
Klausz Melinda: A közösségi média nagykönyve
Morita Akio: Made in Japan
Michael Barratt: Médiaszereplés felsőfokon
William J. Holstein: Médiaszelídítők
Stephen Baker: Numerátorok
Graham Chapman: Egy hazug ember önéletrajza VI. kötet
Leiner Laura: Illúzió