Tejszínhab ​nélkül 36 csillagozás

Oravecz Nóra: Tejszínhab nélkül Oravecz Nóra: Tejszínhab nélkül Oravecz Nóra: Tejszínhab nélkül

Oravecz Nóra üde, könnyed, elsősorban fiataloknak szóló könyve igazi arculcsapás azok számára, akik berendezkedtek a szingli életformára. Dinamikus, néha “kócos” sorai közt minden olyan klasszikus párkapcsolati témát megtalálsz, ami a mindennapokban megérint, akár kapcsolatban élsz, akár szingli vagy.

>!
Publio, 2012
112 oldal · ISBN: 9781447893561
>!
Publio, 2012
92 oldal · ISBN: 9786155236013

Enciklopédia 1


Kedvencelte 4

Most olvassa 5

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 17

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Szédültnapraforgó
Oravecz Nóra: Tejszínhab nélkül

Érdekes gondolatok egy 24 éves nőtől…belegondolok, hogy én ekkor már vártam az első gyermekemet és egyáltalán nem gondolkodtam a szingliség vagy akár a párkapcsolat kérdéseiről.
Vannak benne nagy igazságok, de mindennel nem értek egyet. Nekem kicsit „sarkosan” van megfogalmazva az egész egyedüliség témája. Az nekem sántít.
A párkapcsolat egyébként is nehéz dió vagy összejön, vagy nem. És mivel nincs olyan, hogy tökéletes, így az ember kénytelen-kelletlen kompromisszumok tömegével találja szemben magát. Ha nem tudsz ebbe „beletörődni”, akkor tényleg maradj egyedül? Ez lenne a megoldás…minden attól függ, melyik ablakon át nézzük.
Sok jó idézetet kiemeltem, de nem tudok választani, mi is kerüljön ide.
Sokszor unatkoztam, ezért a 3 csillag, egyébként egyszer olvasható :)

8 hozzászólás
>!
Almost_Zed 
Oravecz Nóra: Tejszínhab nélkül

Ne köss felesleges kompromisszumokat a pasikkal, helyette élvezd az életet szingliként, ismerd meg önmagad, tudd, hogy mire vágysz, mit szeretnél, és ha érzelmileg is felnőtt nő vagy, aki tudja mit akar és stabil önbecsüléssel rendelkezik, akkor majd a párkapcsolataidban is egy magasabb szintre léphetsz. Kábé ennyi a lényeg. Hajrá, csajok!

>!
Christine_
Oravecz Nóra: Tejszínhab nélkül

Ha szingli vagy, jó vagy, boldog vagy, gazdag vagy. Ha párkapcsolatban vagy, akkor nem tőrödsz magaddal és érzelmi roncs leszel. Eléggé el van tévedve az írónő.

>!
Faythe P
Oravecz Nóra: Tejszínhab nélkül

Semmi értelme a könyvnek. Nagyon téved Oravecz Nóra, általánosságokban beszél, sokszor azt se tudja, miket hord össze. Azonnal letegez mindenkit, minket pedig egy rakás szerencsétlenségnek titulál. Noha nem olvastam végig, az is bőven elég volt, sok is.

1 hozzászólás
>!
Nóra_Fodor
Oravecz Nóra: Tejszínhab nélkül

Mikor elkezdtem olvasni, nem pont erre számítottam, de mégsem mondanám azt, hogy csalódást okozott. Mivel sokszor már túl szájbarágósnak éreztem ezért adok csak 4 csillagot, de a tartalma mindenképpen jó és mindenkinek ajánlom, aki kicsit is maga alatt van, mert a szerelmi élete nem pont úgy alakul, ahogy azt várná! :)

1 hozzászólás
>!
Aquarius
Oravecz Nóra: Tejszínhab nélkül

Jól indult, azután elkezdtem unni, a végét már az érdeklődés csírája nélkül olvastam el. Nem biztos, hogy a szerzőben van a hiba, lehet, hogy bennem. Újat, nem tudott nyújtani.
Kifejezetten zavart az írásjelek hiánya a tagmondatok között. Rontotta az olvasás élvezetét.

4 hozzászólás
>!
mokus33
Oravecz Nóra: Tejszínhab nélkül

Nem tudok mit kezdeni azzal a rengeteg sok okossággal, amit ebben a könyvben olvastam. Sokszor nem is értettem, mi is az okosság egy-egy mondatban. Ha véletlenül úgy éreztem, hogy végre értem, mit akar közölni az írónő, a következő mondatnál újra elbizonytalanodtam. Valószínűnek tartom, hogy ez csak azért van, mert egyáltalán, semmi porcikámban nem vagyok célközönség:
– nem tartozom már a fiatal korosztályhoz,
– nem vagyok oda a karrierépítésért, a nyugalmat szeretem,
– utálok vásárolni,
– és legfőképpen nem vagyok szingli :)
Így valahogy nem is tudtam igazán elmerülni a könyv mondanivalójában, inkább csak úszkáltam a felszínen oldalról oldalra a sztereotípiák tengerén, vagyis inkább sodródtam az árral, mindaddig, míg el nem értem a lezáró mondathoz. És boldogan evickéltem ki a partra, azzal a tudattal, hogy végül is elolvastam :) Bocsánatot kérek az írónőtől, de ez nekem nem jött be!
végül is azért elégedett vagyok, októberi kihíváshoz kipipálhatok egy betűt:)

>!
Pandalány P
Oravecz Nóra: Tejszínhab nélkül

Érdeklődve olvastam el Nóri első hosszabb terjedelmű írását, és őszintén szólva nem volt rossz.De tényleg. Bár sokan szidják, meg leszólják, hogy mennyire nem eredeti, nekem vegyes érzéseim vannak vele kapcsolatban. Igenis, hogy tesz az álmaiért, próbálkozik, ez pedig sokkal több, mint amit sokan valaha is tesznek azért, hogy boldogabbak legyenek. Ez a könyv tehát egy első lépés az önmegvalósítás felé, ezt éreztem olvasás közben.

>!
papeerzsepi
Oravecz Nóra: Tejszínhab nélkül

Nekem annyira nem tetszett, bár jó hogy valaki leírta ezeket az egyedülálló lánykáknak!

>!
DreamR IP
Oravecz Nóra: Tejszínhab nélkül

Bizonyára nem tartozom bele a célcsoportba. Ezért (?) lehet, hogy nem jött be.


Népszerű idézetek

>!
Aquarius

Köszönöm (…), hogy odafigyelsz rám, és egy pillantásomból megmondod, ha valami nem oké. Kevés ember tudja, hogy mi zajlik bennem igazán. Te közéjük tartozol.

>!
kataaa

Sportolj, táncolj, írj, olvass, építsd a karriered, teljesen mindegy, hogy mit csinálsz, de valamit csinálj kiemelkedően jól. Érd el, hogy például a táncról te juss eszébe az embereknek. Legyen személyiséged. Legyen defekted. Gyűjts valamit, ragaszkodj valamihez az életedben. Légy egyszerű, kedves, őszinte, de mégis kerüld az egyszerűséget az életedben.

1 hozzászólás
>!
kataaa

Igenis meg lehet valósítani az álmokat. Egytől egyig mindet. Csak merj, higgy magadban és ne húzd az időt. Az élet egyébként is csak akkora feladatot adhat, amekkorával meg tudsz birkózni. Szóval: mire is vársz még?

>!
Cheril

Ne azért legyen valakid, hogy tudj rá támaszkodni, ugyanis ha a két érzelmileg gyenge ember közül az egyik eldől, a másik vele együtt borul.

>!
Viki05

Párkapcsolatban élő lányok ezrei rettegnek nap mint nap a szakítástól. (…) Aztán eljön a nagy nap. Megkapják a kulcsot, és végre lakó nélkül marad a szívük. Persze a kapcsolatfüggők gyorsan túladnak rajta… Akik pedig nem, azok megtartják maguknak. Jó erősen a markukba zárják, és meggondolják, hogy legközelebb kinek adják oda. Mérlegelnek, mielőtt újra megkockáztatnák azt, hogy rossz kezekbe kerüljön a kulcs. Olyan kezébe, aki nem becsüli azt eléggé.

>!
Aquarius

Az egyedüllét nem összetévesztendő a magánnyal. A magány az, amitől szabadulni akarsz, mert borzalmasan érzed magad benne. Magány az, amikor a másik embertől függsz érzelmileg.

>!
kataaa

Öt pasiból négy észre sem veszi, hogy milyen ruha van rajtad… Többségüket úgyis a kisugárzásod és a személyiséged fogja majd meg. Az, hogy magadat adod. Az, ahogyan viselkedsz. Ahogy berobbansz az életébe. Az, hogy nem nyavalyogsz és elégedetlenkedsz. Az, hogy szereted magad, az életedet, és kihasználsz minden egyes lehetőséget, amit az élet aranytálcán kínál neked.

>!
Cheril

Talán ezért él ma több milliárd magányos ember a világon. Nem mernek lépni. Mert félnek. Félnek attól, hogy mi van, ha lezuhannak. Rettegnek attól, hogy szembesüljenek magukkal. Félnek attól, hogy nem tudják szeretni magukat. Pedig ha már a másik szeretete nem elég, az nem véletlen. Nem szerethet más, ha magadat sem szereted – és ismered.

>!
Cheril

Minek fárasztanád magad egy olyan kapcsolat építésével, ahol az építkezésen csak te pakolod a téglákat?


Hasonló könyvek címkék alapján

Lakatos Levente: Aktus
Janković Nóra: Árnyékok illata
Marcus Meadow: Szex és Szekszárd
Czakó Gabriella: Ne idd ki fenékig!
Gerlóczy Márton: A csemegepultos naplója
Susan Kren: A szent szajha
Grecsó Krisztián: Megyek utánad
Rácz Zsuzsa: Állítsátok meg Terézanyut!
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál