Találd ​meg magad 21 csillagozás

Oravecz Nóra: Találd meg magad

Hogyan élhetsz te is olyan életet, amire mindig is vágytál, és amit senkivel sem cserélnél el? Miként kell megváltoznod ahhoz, hogy közelebb kerülj a kiteljesedéshez? Ilyen és hasonló kérdésekre kereste a választ az egyik legnépszerűbb magyar blogger előző kötete, az Élet másképp. Ezúttal pedig a szerzőt az foglalkoztatja: mihez kezdünk, amikor például egy diploma megszerzésével, egy új kapcsolattal, vagy karrierünk felépítésével már valóban a változás útjára léptünk. Ilyenkor talán mindannyian elkényelmesedünk egy picit, ezért is kell újra meg újra feltenni magunknak a kérdést: elégedett vagyok az életemmel? Vagy lehet, hogy még több van bennem?

>!
Libri, Budapest, 2016
152 oldal · ISBN: 9789633109731
>!
Libri, Budapest, 2016
148 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633108000

Enciklopédia 1


Most olvassa 2

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 15

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Melanibvb
Oravecz Nóra: Találd meg magad

Nóra önfejlesztő – ismeresztő könyve még mindig inkább az önéletrajzi felé húz…

S bár vannak benne jó ötletek, eléggé lepontoztam. Viszonylag gyors, logikus és szívtelen a magyarázatom: nem azért vettem a könyvet a kezembe, hogy egy idegen nő egyenlőre szerintem tanulság nélküli életét olvasgassam, és rettenetesen irritált, hogy már megint nem azt kaptam a kezemhez, ami reklámozva lett.

Ha van olyan ember, aki megmutatja nekem, hogy ennek a könyvnek a segítségével igenis fel tudja építeni önmagát – vagy bárki mást, megeszem a kalapom… és bocsi, hogy ezt várom el… de ez van ráírva.

>!
ildikeee
Oravecz Nóra: Találd meg magad

Legjobbkor! Mit mondhatnék, jelen pillanatomban teljesen tudtam azonosulni a könyvvel. Segített…. nem is kicsit, és erőt adott. Nem mellesleg tanácsokat, hogyan rendezhetek le bizonyos dolgokat magamban és hogyan induljak el másfelé, vagy lépjek tovább.
Tetszik hogy Nóri ilyen őszintén ír az érzéseiről és hogy felmeri vállalni őket, ez igazán ritkaság manapság. Illetve, hogy az igazi dolgokat keresi az életben nem a műt. Csak ajánlani tudom mindenkinek, különösen azoknak akik egy nagyobb lelki válságon esnek át. Hasznos tanácsokkal fog ellátni ez a könyvecske, aztán vagy megfogadod vagy nem, rajtad áll…


Népszerű idézetek

>!
Piedra

Amíg arra összpontosítasz, hogy miért nem vagy olyan, mint mások, nem lehetsz boldog. Ilyenkor ugyanis kifelé figyelsz, és mást szeretnél, mint amid van. Igazságtalannak tartod az életet, mert úgy gondolod, a másiknak biztos egyszerűbb a dolga, miközben semmit se tudsz az életéről, és a nehézségekről, amelyekkel naponta meg kell küzdenie.

89. oldal

>!
Piedra

Hiszen valójában a gondolataink emelik a legerősebb gátakat.

15. oldal

>!
Piedra

Pedig maga az élet közhelyes – pontosan azért, mert annyiszor fordulnak elő bizonyos helyzetek, annyiszor bizonyosodnak be egyes igazságok, hogy a végén közhellyé válnak. És ez egyáltalán nem baj. Mert ezek a gyakori helyzetek és általános igazságok tartanak össze minket, ezek miatt érezhetjük azt, hogy ezer éve ismerjük a másikat, holott csak egy órája találkoztunk.

90. oldal

Kapcsolódó szócikkek: közhely
>!
Piedra

Megvalósíthatod az álmaidat, kereshetsz magadnak újakat, de egyvalami biztos: folyton fejlődnöd kell. Csak úgy válhatsz egyre erősebbé, ha nem félsz a változástól, és akár mindent, amit korábban ismertél, magad mögött hagysz az ismeretlenért. Nyugodtan számíthatsz néhány szomorú, üres órára, napra, vagy hónapra, és nem is tudsz majd továbblépni ebből az állapotból, amíg el nem fogadod: ennél már a bizonytalanság is jobb. Ilyenkor következik be az újjászületés, amikor főnixként támadsz majd fel a hamvaidból.
Ebben a szakaszban meg kell szabadulnod a megfelelési és bizonyítási vágytól, a kényszerességtől – mindentől, ami korábban hajtott. Magad mögött kell hagyni a félelmeidet is, és megtalálni, mi tesz boldoggá, mire van valójában szükséged.

108. oldal

>!
timcsigirl

Apró lépésekkel érheted el az igazán tartós változást.

53. oldal

>!
Piedra

Nem baj, ha sokat hibázol, csak utána mindig próbálkozz újra, csináld mindig egyre jobban, míg végül megtalálod a neked leginkább megfelelő utat.

111. oldal

>!
Piedra

…csak azért, mert korábban nem érted el, amire vágysz, attól még bármikor elérheted. Bármikor.

132. oldal

>!
Melanibvb

A siker és a beteljesülés két különböző dolog. Elérheted a legnagyobb sikert, miközben ürességet érzel legbelül. Amikor megtapasztalod, milyen a beteljesülés, akkor valójában azért vagy elégedett, mert a siker, amit elértél, egyezik a belső értékeiddel.

>!
Melanibvb

Hiába az anyagi biztonság, ha a hozzá vezető út nem teszi teljessé az életemet, legbelül mindig ürességet érzek majd.

102. oldal

>!
Melanibvb

… és vannak olyan találkozások, amelyek a világ legszebb ajándékai.

32. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Eszterhai Katalin: Akaratunk gyógyereje
Takáts Alajos: Tudnivalók a gyomor- és nyombélfekélyről
Varga Éva (szerk.): Hétköznapi kalauz
Nagy Kati – Horváth Dezső – Kemény György: Nálatok esznek-e állatok?
Csíkszentmihályi Mihály: A fejlődés útjai
Jo Marchant: Gyógyító elme
Gary Taubes: Miért hízunk el?
Rudi Westendorp: Öregség öregedés nélkül
Gerhard Weber – Danuta Weber: Ő meg Én
Tóth Gábor: Allergia- és Candida-kalauz