Élet ​másképp 28 csillagozás

Váltsd valóra az álmaidat
Oravecz Nóra: Élet másképp

A ​legsikeresebb hazai blogger most először összegzi praktikus tanácsait egy könnyen használható motivációs könyv formájában

Hiszel abban, hogy te is lehetsz boldog? Hogy te is élhetsz olyan életet, amire mindig is vágytál és amit senkivel sem cserélnél el?

Ez a könyv nemcsak ráébreszt arra, hogy valóra válhatnak az álmaid, de végig is kísér az önmegvalósítás útján. Oravecz Nóra saját tapasztalatait és általa nagyra tartott, sikeres emberek példáit felhasználva mutatja be, hogy az út egyes szakaszai milyen kihívásokat tartogatnak számodra, milyen leckéket kell megtanulnod, és milyen segítségeket vehetsz igénybe. Megszólal a kötetben többek közt Penn Badgley, színész, a Gossip Girl című sorozat sztárja és a MOTHRX zenekar frontembere, vagy Árvai Péter, a világhírű magyar start-up, a Prezi alapítója.

Ez a könyv neked készült: használd úgy, ahogy jólesik. Olvass bele bármikor, és kapaszkodj bele azokba a gondolatokba, amelyekre szükséged van. Ha van kedved,… (tovább)

>!
Libri, Budapest, 2015
192 oldal · ISBN: 9789633106594
>!
Libri, Budapest, 2015
192 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633104194

Kedvencelte 4

Most olvassa 8

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 26

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
_Enii_
Oravecz Nóra: Élet másképp

Oravecz Nóra: Élet másképp Váltsd valóra az álmaidat

A szuperhős nem azért szuperhős,mert neki minden elsőre sikerül. A szuperhős el mer bukni,mer hibázni,de felállni sem fél.

Hiszek abban,hogy a könyvek találják meg az olvasójukat,és nem fordítva.
Valamikor 4 hónapja kezdtem bele,eleinte csak lapozgatva,ismerkedve az oldalakkal,majd letettem. Aztán talán 1 hete „feküdtem rá” megint a könyvre. Úgy gondolom,hogy nem ok nélkül csücsült ennyi ideig a polcomon,és nem véletlenül éppen most került a kezembe.
A könyv borítója és a belső oldalak is egyaránt 5*. :))

Be kell valljam soha nem voltam egy megszállott Oravecz Nóri fan,néhány kitett idézetét elolvastam,és ha klappolt az adott helyzetemmel akkor elgondolkodtam rajta.
Tényleg feltölti az embert pozitív energiával,ami szerintem egyikünknek sem árt. ;)

Nem szabad,hogy a pillanatnyi siker elvarázsoljon,és megfeledkezz arról,hogy még
közel sem értél az út végére.

>!
Jeffi SP
Oravecz Nóra: Élet másképp

Oravecz Nóra: Élet másképp Váltsd valóra az álmaidat

Elhiszem, hogy sokan nem kedvelik Nórát, én sem lettem olyan lelkes, hogy akkor most, mindent, amit írt elolvassak, de nem volt rossz. Rengeteg önsegítő könyvet olvasott ő is és én is, ebből adódóan túlzottan sok új dolgot nem mondott azzal, amit leírt. Mondjuk a szupererő és szuperhős szókapcsolatoktól idegzsábát kaptam a végére, de ezek csak a megszokottak helyettesítői. Ugyanazt írja le, mint mindenki, aki bevonzásos, pozitív gondolkodásos könyvet ír, csak ők lehet, kozmikus erőt írnak, vonzás törvényét, vagy az Erő hatalmát. Tehát, maga a bevonzós rész, olyan, mint a többi hasonló könyvben. Nem jobb és nem rosszabb.
Tehát, bármennyire is szapulni és lehúzni akarom, nem tudom, mert annyira nem rossz ez. Gyorsan lehet haladni vele, és amúgy jó, ha van magyar önsegítős könyv is (tuti, amúgy, hogy ezer ilyen és hasonló van, csak ezek elkerülnek). Én nem mondom, hogy nem fogok tőle olvasni majd, de egyelőre elég volt. Kellemes kikapcsolódás volt, tetszett is, de mondjuk pénzt nem adtam volna érte.
Bővebben: http://jeffi-olvas.blogspot.hu/2015/06/oravecz-nora-ele…

1 hozzászólás
>!
Trudiz P
Oravecz Nóra: Élet másképp

Oravecz Nóra: Élet másképp Váltsd valóra az álmaidat

Őszintén vetíti elénk életének apróbb részleteit is Nóra. S közben, saját történeteinek tanulsága révén segíti az érdeklődő, -esetleg önmagában bizonytalan- olvasót az önbecsülésre, a bátor, tettrekész életvitelre. Serkentő hatást ér el a sorok között megbújó megerősítéssel, biztatással. Sok-sok gondolatával lehet azonosulni.
Jó tanácsait, szeretetteljes ötleteit hasznosítsa mindenki szíve szerint! :)

>!
boszii I
Oravecz Nóra: Élet másképp

Oravecz Nóra: Élet másképp Váltsd valóra az álmaidat

Uristen!!:) Tuti, hogy nem utoljára járt a kezemben a könyv, habár most még csak egy könyvtári példányban garázdálkodtam. De Nóri szavai hatalmas adag önbizalmat adnak, és ha más nem is, biztosítanak abban, hogy van értelme továbbmenni az úton. Néha ez nagyon sokat ér. Köszönöm <3

>!
adrykacska P
Oravecz Nóra: Élet másképp

Oravecz Nóra: Élet másképp Váltsd valóra az álmaidat

Elgondolkodtato volt a konyv. Sok helyen magamra ismertem, es van amiben valtoztatni fogok vagyis legalabb megprobalom az elso bizonytalan lepeseket megtenni! Koszonom szepen az irononek ezt a konyvet.

>!
Diush
Oravecz Nóra: Élet másképp

Oravecz Nóra: Élet másképp Váltsd valóra az álmaidat

Nagyon tetszett a könyv, jó motivációs dolgok vannak benne, hiszen ezért is íródott!
Sok mindent megtudhattam Nóráról és az ő gyerekkoráról, valamint arról, neki miként sikerült elérnie az álmait. Nagyon jó gondolatok vannak benne, találtam számomra igenis használható dolgokat. Plusz pont, amiért nem azt mondja, hogy ez igenis egy csodakönyv, határozd el magad és pikk-pakk máris tiéd az, amit csak akarsz, de ehhez muszáj betartanod mindent, amit mondok. Nem, ő már az elején leszögezi, hogy nem kell mindenben egyetérteni vele, hogy nem fontos végigcsinálni mindent egyes feladatot, hogy nem muszáj egyszerre elolvasni a könyvet; hanem leírja, hogy nem lesz könnyű végig menni az úton, rengeteg akadály gördül majd elénk, és a többi, de nem szabad feladni. Erre még segítségül is ír tippeket. Ráadásul eléggé vonzó számomra maga a könyv külseje-belseje is: színes, az írott és nyomtatott betűk váltakoznak benne, van könyvjelzője, szép képekkel gazdagított.
Összegezve tehát, nekem nagyon tetszett a könyv és biztos vagyok benne, hogy még többször újra fogom olvasni! :)

>!
Judiii
Oravecz Nóra: Élet másképp

Oravecz Nóra: Élet másképp Váltsd valóra az álmaidat

Régen nagyon szerettem Oravecz Nóra írásait, mindig olvastam a blogját. Aztán egy idő után valahogy elvesztette a varázsát a blog, már nem érdekelt annyira. A könyvére viszont kíváncsi voltam, azonban nem voltak magas elvárásaim vele szemben.
Anyukám szavaival élve: „Egyszer olvasható.” Volt benne egy-két jó tanács, amiket szívesen megfogadnék. Viszont voltak olyan dolgok is, amikkel nagyon nem értettem egyet. A kis képek, illusztrációk tetszettek. De maga a könyv nem igazán fogott meg, nem is kötött le annyira.
Azoknak ajánlanám, akik éppen most szeretnének valamibe belevágni, vagy valami új célt tűztek ki maguk elé.

>!
Málnika
Oravecz Nóra: Élet másképp

Oravecz Nóra: Élet másképp Váltsd valóra az álmaidat

Oravecz Nóra könyvét öröm kézbe venni: stílusos, vidám és csajos. Tartalmilag egy szokásos önsegítő könyvnek gondoltam, pláne, amikor megláttam a fejezetek végén található feladatok részt, azonban korántsem sablonos. Nóri saját történetei, tapasztalatai feldobják, és könnyen emészthetővé teszik a „hogyan legyünk saját életünk szuperhősei” vonalat. Természetesen a könyv elolvasásától nem fogjuk rögtön megtalálni eddig szunnyadó szupererőnket, de mindenki megtalálhatja benne a neki szóló tanácsot, és egy kezdő lökést ahhoz, hogyan vegye át a saját élete felett az irányítást.

>!
sassenach P
Oravecz Nóra: Élet másképp

Oravecz Nóra: Élet másképp Váltsd valóra az álmaidat

Megmondom őszintén, nekem eddig nem volt szimpatikus ez a csaj. A könyvére véletlenül bukkantam rá a könyvtárban, belelapoztam és felkeltette az érdeklődésemet. Gondoltam adok neki egy esélyt. És milyen jól tettem! :)
Rengeteg ilyen típusú könyvet olvastam már, de ez valahogy más. Nem annyira szájbarágós és vannak benne új módszerek (a többi, amit olvastam, mind ugyanazokat a módszereket ajánlotta). Ilyen volt pl. a totemállatos feladat, ami engem különösen meglepett. Életem legnehezebb időszakában számomra is küldött a Sors vagy Univerzum- vagy nevezze mindenki, aminek akarja- egy totemállatot. A semmiből bukkant fel és azóta is kísér: megjelenik a rajzaimon, van már ilyen kabalám, feltűnt a ruháimon, ékszereimen, mindenféle tárgyaimon, sőt még molyon is csináltam egy hozzá kapcsolódó kihívást. Ez az állat nem más, mint a róka. Most a könyv segítségével összeállt a kép, hogy mit is akart nekem üzenni. Ez a felismerés olyan erővel hatott rám, hogy konkrétan felpattantam a kanapéról olvasás közben és legszívesebben kiugrottam volna a bőrömből. Hihetetlen élmény volt!
Ezenkívül is volt még rengeteg jó „feladat” a könyvben, amiket mindenképpen végig fogok csinálni. És remélem, én is elindulok azon a bizonyos úton… :)

>!
Moon_Regen
Oravecz Nóra: Élet másképp

Oravecz Nóra: Élet másképp Váltsd valóra az álmaidat

Olvastam már pár hasonló témájú könyvet, de Nóra könyve számomra teljesen más volt. Úgy éreztem tényleg működő képes lehet, amit leírt, hogy kifejezetten nekem célozza a mondani valóját. Természetesen volt olyan gondolat is a könyvben, amivel nem értettem teljesen egyet, mégis összességében számomra pozitív benyomást keltett. Nem tagadta, hogy nehéz az út, hogy sok akadály kerül az ember útjába, hogy sokszor fel akarja adni az ember, de arról is mesélt, hogy megéri végigmenni az úton, hogy megéri megismerni önmagad, így összességében nagyon is ösztönző, de mégsem az az elvakult pozitívumságra és sorsra épülő könyv, mint néhány hasonló témájú társa. Azt is odamondja az embernek, hogy igenis segítened kell magadon, mert csak ebben az esetben kapod meg a külső segítséget, hisz semmi sem pottyan csak úgy „készen” az ember ölébe.


Népszerű idézetek

>!
Trudiz P

(…) a figyelmesség, a segítőkészség, a mosoly, a kedvesség mind-mind egyfajta szuperképesség, ami új kapukat nyithat meg előtted.

21. oldal

Oravecz Nóra: Élet másképp Váltsd valóra az álmaidat

4 hozzászólás
>!
sassenach P

A szíved mindig megsúgja neked, hogy mire vágysz igazán.

85. oldal

Oravecz Nóra: Élet másképp Váltsd valóra az álmaidat

1 hozzászólás
>!
_Enii_ P

(…) hibák nem léteznek, csak leckék.

Oravecz Nóra: Élet másképp Váltsd valóra az álmaidat

>!
Diush

Ne másokhoz mérd magad! Neked csakis magaddal kell versenyre kelned.

61. oldal

Oravecz Nóra: Élet másképp Váltsd valóra az álmaidat

>!
Diush

Ha nem a külvilágot figyeled, azt, hogy más mit csinál, hol tart, hanem a saját utadra fókuszálsz, meg fogsz kapni mindent, amire szükséged van.

119. oldal

Oravecz Nóra: Élet másképp Váltsd valóra az álmaidat

>!
_Enii_ P

Nem szabad, hogy a pillanatnyi siker elvarázsoljon, és megfeledkezz arról, hogy még közel sem értél az út végére.

Oravecz Nóra: Élet másképp Váltsd valóra az álmaidat

>!
Diush

Nincs bukás, csak lecke és újrakezdés.

59. oldal

Oravecz Nóra: Élet másképp Váltsd valóra az álmaidat

>!
Diush

A szuperhős nem azért szuperhős, mert neki minden elsőre sikerül. A szuperhős el mer bukni, mer hibázni, de felállni sem fél.

35. oldal

Oravecz Nóra: Élet másképp Váltsd valóra az álmaidat

>!
Trudiz P

(…) senki sem tudta kezelni azt a hihetetlen szóáradatot, ami kiömlött belőlem.

Oravecz Nóra: Élet másképp Váltsd valóra az álmaidat

>!
Jeffi SP

Hallottál már a tízezer órás elméletről? Malcolm Gladwell szerint egészen pontosan tízezer órányi gyakorlás szükséges ahhoz, hogy valaki mesteri szintre jusson lényegében bármiben.

82. oldal

Oravecz Nóra: Élet másképp Váltsd valóra az álmaidat


Hasonló könyvek címkék alapján

Albert Tímea: Gipsz égbolt
Kácsor Zsolt: István király blogja
Bihari Viktória: Tékasztorik
Polgár Tamás: Droidzóna
H. Deák Kati: Vágtázó katicabogár
Mira Grant: Feed – Etetés
Belle De Jour: Egy luxuskurtizán erotikus kalandjai
Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!
tiboru: Konteó 1.
tiboru: Kémek krémje