Az ​igazi kötelék (Összekötve 2.) 70 csillagozás

Oravecz Nóra: Az igazi kötelék

Hányszor gondoltad már azt, bárcsak máshogy döntöttél volna? Hányszor szeretted volna elmondani, amit már nem lehet? Hányszor vágytál arra, hogy legyen még egy esélyed… Kloé teljesen összetörve érkezik haza az amerikai álomutazásról. Nem tud megbirkózni a ténnyel, hogy elveszítette Benit, hogy újra magára maradt, senki sincs mellette, akire támaszkodhatna. Úgy érzi, egész élete vakvágányra futott, és innen már nincs visszaút. Ám amikor a fiú egyszer csak besétál az ajtón, ráébred: a sors felkínált neki még egy esélyt. Már csak az a kérdés: tud-e élni vele, meg tudja-e változtatni az életét, kinyitni a szívét újra valaki felé. Beni tökéletes támasznak bizonyul az önismereti utazáson. Nemcsak azzal a ténnyel szembesíti Kloét, hogy a valóság egészen más, mint amilyennek korábban gondolta, de segít neki legyőzni a múltja kísérteteit is. A lánynak már csak egy kérdésre kell egyedül megtalálnia a választ: vajon egyre erősödő érzései a fiú iránt viszonzásra találnak.

>!
Libri, Budapest, 2014
192 oldal · ISBN: 9789633103555
>!
Libri, Budapest
ISBN: 9789633104576

Kedvencelte 5

Most olvassa 8

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 36

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

zuna19 P>!
Oravecz Nóra: Az igazi kötelék

Az első része jobb volt. Ezen jobban észre lehetett venni a sok zagyvaságot. A történet igaz, hogy ott folytatódott, ahol abbahagyták, de így is elég gyenge volt. A karakterek se kerültek közel a szívemhez, sőt…
Kétszer is elaludtam az olvasásakor, pedig azért nem egy hosszú könyvről beszélünk, és mellé még elég nagybetűs is.

8 hozzászólás
Ritka_a>!
Oravecz Nóra: Az igazi kötelék

Ez… borzalmas volt. Az első sem volt egy mestermű, de még mindig jobb volt, mint ez a rész. 190 oldal tömény szenvedés, nem csak Kloé, hanem az én számomra is. A történet nem igazán szól semmiről, legalább háromszor elmesélik mindketten a régen ért sérelmeiket, nehogy véletlenül elfelejtsük. Szerencsére gyorsan olvasható…

K_Szilvia03>!
Oravecz Nóra: Az igazi kötelék

Ha szeretted az Összekötve-t, akkor ezt egyenesen imádni fogod! Egy stilusos reklámszöveg is lehetne akár, de nem az. Hanem a szintiszta valóság. Mert bár hiányzik belőle Béla bá', az elgondolkodtató, mélyreszántó gondolatok tömkelege, felbukkan valami más: romantika. És persze hazudnék, ha azt mondanám, hogy nincsenek olyan részek, amelyeken az ember ne rágódhatna el. Mert igen is vannak, én legalábbis szokszor magamra ismertem a történetben. És sok új dolgot tanultam meg ebből is, ahogy az elődjéből is tettem. Szóval köszönöm szépen Oravecz Nórának, hogy megirta egy tökéletes könyv tökéletes folytatását, tökéletes befejezést kanyaritva hozzá, melyet egy, a tökéletesebbnél is tökéletesebb (és álomszép) boritoval spékelt meg. Nekem is kell egy Beni!!!

Kókuszka>!
Oravecz Nóra: Az igazi kötelék

„ Na, nem azért, mert annyira szuper tehetséges és jó "író” lennék." írja Oravecz Nóra egyik blogján. Nem szeretnék vitatkozni vele.
Hogyan változtassuk meg életünk tanácsait most regény formájában tárja elénk. Van egy önbizalom hiányos lány és az ő megmentője, a gazdag fiú, aki a megvilágosodást hozza számára egy butácska történet keretében.

szabina_b_90>!
Oravecz Nóra: Az igazi kötelék

1. Borzasztóan felháborított, hogy egy *magyar szerző *puha fedeles *190oldalas (!!!!!!!) könyvéért 3490ft-t (!!!!!!) mernek kérni! Botrány! (szvsz!)

2. féltem tőle, az első részt tekintve (amire amúgy már nem is emlékszem :$ ), DE kellemes csalódás volt. talán azért, mert most én is a 'változás', 'életcél keresés' idejét élem és sajnos néhány hasonló problémám is van. (pl miért pont én kellenék vkinek?!) na, szóval.. Tetszett. Örülök, hogy legyűrtem magamban az ellenérzést és elolvastam.

Hortobágyi_Mara P>!
Oravecz Nóra: Az igazi kötelék

Nos…hát nekem az első rész egyáltalán nem tetszett, szó szerint szenvedtem rajta, azt hittem az életben nem lesz már vége. Két és fél évet vártam a második kötettel és bevallom, túl sok reményt nem fűztem hozzá. Csalódtam. És kellemesen. Az igazi kötelék nagyon-nagyon tetszett, részemről jár az öt csillag.

udora >!
Oravecz Nóra: Az igazi kötelék

Ez a rész már jobban tetszett mint az előző. Eddig nem tudtam eldönteni, hogy kedveljem-e Benit vagy sem… de most már kedvelem. :)
Végre nem csak klisékkel volt tele, hanem romantikával, gyengédséggel is. spoiler

Moon_Regen>!
Oravecz Nóra: Az igazi kötelék

Nóra az első könyvével az egyik magyar kedvencem lett, nem volt kérdés, hogy megveszem-e a történet folytatását. A folytatások nálam csalódások szoktak lenni, de ez a könyv megcáfolta ezt!

Szédeli_Futó_Tímea>!
Oravecz Nóra: Az igazi kötelék

Szintén egy délután alatt végeztem vele, mint az elődjével.
Olvasmányos, élveztem, de nem ütött nagyot.
Vártam a végét, kíváncsi voltam, nagyjából azt adta, amire számítottam.
Túl sok újat nem mondott, hisz a könyv mondanivalójának gondolatkörét ismerem, de talán a fiatalabb korosztálynak segíthet megtalálni önmagát, vagy legalábbis akarni, hogy megtalálja önmagát.


Népszerű idézetek

Aquarius >!

…csak rajtam áll, hogy amim van, azt élvezem és szeretem, vagy még inkább összekuszálom az amúgy is zavaros életemet.

114. oldal

XDóra>!

Igen, erre van nekem is szükségem! Emlékeket szeretnék, tökéletes, nem zavarba ejtő pillanatokat. Nem akarok folyton töprengeni, csak élvezni azt, ami történik velem, élvezni, hogy kapok.

72. oldal

Aquarius >!

(…) szükséged van arra, hogy kívülről szemléld a világot. Hogy lásd, mennyire pici valójában minden, és te döntöd el, melyik porszemmel foglalkozol, és melyikkel nem.

100. oldal

Aquarius >!

Minden kapcsolatomban betegesen üldözési mániás voltam, és azzal kergettem el az embereket magam mellől, hogy folyamatosan azt lestem, mikor és hogyan vernek át vagy csapnak be, hiszen engem úgysem lehet szeretni. Aztán meg elhitettem magammal, hogy jó nekem egyedül, közben meg minden este zokogva aludtam el.

53. oldal

Aquarius >!

Hiszek benne, hogy mindenki okkal válik olyanná, amilyenné. Hogy mindenkinek megvan a saját múltja, a saját fájdalma, amit a saját módján próbál kezelni.

169. oldal

Aquarius >!

Engem a szüleim szerettek a maguk módján. Viszont (…) nem öleltek meg soha, soha nem mutattak gyengédséget, én meg azt gondoltam, hogy biztosan utálnak.

51. oldal

Aquarius >!

Ha egyszer megtapasztalod, hogy milyen az, ha valakinek fontos vagy, és megtanulsz elfogadni másokat, sok minden megváltozhat az életedben.

68-69. oldal

Aquarius >!

Csak hagyd, hogy elmondhassam, mit érzek, hogy jól érzem magam veled, és hogy bár borzalmas a kávéd, mégis mindent megadnék azért, hogy minden reggel ihassak belőle.

95. oldal

Futtetenne I>!

Küldök Beninek egy üzenetet egy szelfivel, amin az erkélyen reggelizem, és megkérem, legalább azt árulja el, hogy mit vegyek fel.

80. oldal

6 hozzászólás
Aquarius >!

Mindig csak plátói szerelmeim meg felszínes kapcsolataim voltak… Soha senki sem bókolt nekem úgy igazán, szívből, nem vittek romantikus vacsorára, nem kaptam virágot, nem akartak meghódítani… Mit tudhatok én a szerelemről?

67. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
A. O. Esther: Megbocsátás
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Leiner Laura: Valahol
Carrie Cooper: Ügynök tűsarkúban
Szaszkó Gabriella: Vigyázz rám
Baráth Viktória: Az igazság nyomában
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Gaura Ágnes: Attila koporsója