Amit ​biztosan tudok 103 csillagozás

Oprah Winfrey: Amit biztosan tudok

A ​filmkritikus Gene Siskel megkérdezte Oprah Winfrey-t: „Mi az, amit biztosan tud?"
Ez a kérdés arra késztette Oprah-t, hogy számot vessen életével, és az O, The Oprah Magazine-ban elindította „Amit biztosan tudok" című rovatát. Az elkövetkező tizennégy évben hónapról hónapra megjelentetett egy-egy írást a fenti címen. Ezekben az években vonult vissza, és hagyott fel a The Oprah Winfrey Show-val (ami a maga nemében a legnagyobbra tartott műsor a televíziózás történetében). Ekkor alapította meg saját televíziós hálózatát, lett Amerika egyetlen fekete milliárdosa, kapott tiszteletbeli doktori fokozatot a Harvardon és Elnöki Szabadság Érdemrendet. Jöttek-mentek életében a barátok és kollégák, ekkor vesztett el házi kedvenceket és nevelt helyettük újabbakat, és ekkor ünnepelte meg ötvenedik, majd hatvanadik születésnapját. Mind ez idő alatt végig lelkesítő, bölcs tanácsokkal szolgált az élet dolgairól ebben a rovatban. E bölcsességeket és gyöngyszemeket átdolgozott formában,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Édesvíz, Budapest, 2018
212 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635293612 · Fordította: Béresi Csilla
>!
Édesvíz, Budapest, 2014
212 oldal · ISBN: 9789635293698
>!
Édesvíz, Budapest, 2014
ISBN: 9789635293704 · Fordította: Béresi Csilla

1 további kiadás


Enciklopédia 83


Kedvencelte 22

Most olvassa 18

Várólistára tette 96

Kívánságlistára tette 78

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

gumicukor>!
Oprah Winfrey: Amit biztosan tudok

Bár nagyon kis adagokban olvastam ezt a könyvet, mégis sok volt nekem. Nem vagyok egy spirituális lélek, nem is emiatt olvastam el ezt a könyvet, sokkal inkább Oprah-ra voltam lettem volna kíváncsi. Egy csomó jótanács volt a könyvben, de így nagy mennyiségben légbe kiáltott szavaknak tűntek nekem. Értem, hogy éljük tudatosan, pozitívan stb. az életünket, de szerintem nem lehet ennyire tudatosnak lenni mindig. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb ember a munka-család viszonylatba nagyon kevés számára igazán pihentető dolgot tud beilleszteni. De jó lenne megpróbálni legalább kicsit úgy élni, ahogy a könyvben írják, vagy egyes részeket beemelni a mindennapokba. Abban viszont teljesen egyetértek, hogy mi magunk vagyunk sorsunk kovácsai. Ezt igyekszem mindig szem előtt is tartani.

Sztike74>!
Oprah Winfrey: Amit biztosan tudok

Régóta várta ez a könyv, hogy elolvassam, s nem bántam meg, hogy végre a kezembe vettem. Oprah igazán gazdag és változatos életútja számos felismeréssel és tapasztalattal tette Őt gazdagabbá. Ezeket rendezte különböző témák köré, mint pl. hála, öröm, kapcsolatok, lehetőleg, stb., hogy olvasóival is megoszthassa, amit biztosan tud.
Számomra ez egy lélekemelő, motiváló, elgondolkodtató kötet, ajánlom mindenkinek!

„Éljünk úgy, hogy a nap végén mindig elmondhassuk:” Megtettem, ami tőlem telik."

„ Ha az élet semmi mást nem tanít is, ezt az egy tanácsot szívleljék meg: ha esélyt kapnak, ragadják meg két marokkal.”

„ Ha sikeres akarsz lenni, legyél kiváló.”

Trudiz>!
Oprah Winfrey: Amit biztosan tudok

Azt biztosan tudom, hogy jó döntés volt e könyv elolvasása. Megnyerő, okos, megfogadható gondolatokat közölt.
Egyik meghatározó:- többek között-: „nem vagy a magad ura, míg azon aggódsz, hogy vélekednek rólad mások.” Köszönet jár ezért az élettapasztalatoktól kiteljesedett „okító” könyvért! Jöhet még! :)

Zsuzsanna_Makai>!
Oprah Winfrey: Amit biztosan tudok

Hát imádtam! Olyan okos ez a nő! Nem véletlen, hogy amerika is imádja. Megríkatott, megnevettetett, elgondolkodtatot, segített, tanácsolva terelt. De jó, hogy elolvastam! De jó, hogy megvettem, újraolvashatom!

2 hozzászólás
Jeffi P>!
Oprah Winfrey: Amit biztosan tudok

A könyvet már akkor kiszemeltem magamnak, amikor még csak könyvtárközivel volt nálunk elérhető. És mivel akkor nem volt idő arra, hogy a kölcsönzési időbe még én is elolvassam, hát feledésbe merült. De aztán megvette a könyvtár idén, és nézegettem-nézegettem, aztán rászántam magam arra, hogy előjegyezzem, mert éppen úgy éreztem, hogy nekem ez kell.
Az olvasó aki visszahozta (éppen nálam), kifejtette, hogy ő nagyon ritkán vesz meg könyveket, és hogy erre a könyvre alig egy napja volt, mert amikor hosszabbított volna dobta vissza a rendszer, hogy előjegyzett és nem tudja, de így is ledarálta. És éppen azon gondolkodik, hogy meg kellene vennie, mert annyira kellemes kisugárzása van a könyvnek, és hogy újra és újra felcsapná valahol, és az olyan léleksimogató érzés lenne.
Nos nekem több sem kellett, ha már előjegyeztem ki is kölcsönöztem, és nem halogattam. Ilyen ajánlás után amúgy sem szabad halogatni könyveket.
Tartom, hogy nagyon jókor érkezett hozzám, mert nagyon befogadó voltam a mondanivalójára. Kellemes kis szösszenetek vannak benne az élet több területéről. Ami szép lassan körbejárja a fontosabb témákat, életet, életfelfogást, hálát, elkötelezettséget, hálát, tiszteletet és mindenféle remek dolgot.
Mindegyik fejezetben úgy 10-15 írás van (tippelek, már nincs nálam a könyv), éppen elég, hogy körbejárja amit az írónő közölni akart. Mivel ezek régebbi írásai, így csapongás is van néha az időben. De nem éreztem zavarónak cseppet sem. Olyan volt, mintha leültem volna pár percre vele szemben, és elbeszélgettünk volna az adott témáról, hozott volna egy-egy élettörténetet a saját életéből, hogy milyen nehézségek és milyen csodák voltak amik a mába vezették. Roppant kellemes személyiségnek ismertem így meg. Őszinte leszek, a neve nekem annyiban mond bármit is, hogy már hallottam, és annyit tudtam, hogy valami amerikai tévés nő, de ennyi. Egyetlen egy részt sem láttam a showból amit vezetett, sem annak témájáról nem tudtam. Most majd feltehetően kicsit jobban belevetem magam, mert borzalmasan szimpatikus!
Az egyes írások átlagosan fél oldaltól három oldalig terjednek, függően, hogy mennyit akart beszélni arról a dologról. Nem egyhuzamban olvastam, bár feltehetően úgy is simán ment volna, és nem lett volna rossz. De mindig egy-egy nagyobb résznyit olvastam egy nap, így beosztva és széttagolva a témákat magamban. Azt hiszem így volt a legjobb!

Bővebben a blogomban:https://jeffi-olvas.blogspot.com/2018/10/oprah-winfrey-…

Mariann_Czenema P>!
Oprah Winfrey: Amit biztosan tudok

4 nagyon biztos csillag a könyvnek, ami nem túl eredeti, ahhoz több benne az idézet, vagy átültetett ötlet;
viszont Oprah maga több millió csillagot érdemelne azért, hogy egy véletlen zabigyerekből, szexuális bántalmazáson, szegregáción át, milyen fantasztikus és elsőrangú követendő példává nőtte ki magát. „Ha sikeres akarsz lenni, legyél kiváló!” gyerekkori mottóját maximálisan túlteljesítette :)
Jó könyv volt, szívesen fogom pár év múlva újból kikölcsönözni.
http://czenema.blogspot.hu/2015/09/onfejlesztes-esvagy-…

1 hozzászólás
HA86>!
Oprah Winfrey: Amit biztosan tudok

„Amit biztosan tudok” – jól kezdődik egy olyan ember számára, aki semmit sem tud biztosan… :)
Én az ehhez hasonló könyvekből építek magamnak lépcsőt, és jutok lassan (de biztosan?) egyre magasabbra az önmegvalósítás (értsd: magabiztosság, önbizalom, önmagunkért való kiállás) útján, úgyhogy Oprah, köszi az újabb fokot! : )
A könyv egyféleképpen „egy volt a sok közül”, másrészről viszont egyedi, akárcsak a szerző hosszú évek, évtizedek során szerzett tapasztalatai.

(A „hálanapló-vezetés” dolgot – vagyis a nap végén öt dolog feljegyzése, amiért hálás lehetek – Oprah hatására én is bevezettem.)

eeszter>!
Oprah Winfrey: Amit biztosan tudok

Lélekemelő olvasmány, bár nem abban rejlik a szépsége, hogy hatalmas újdonságokat mond, inkább megerősíti az embert abban, hogy ne felejtsen el a jelenben élni. Egy hetes kórházi tartózkodásom alatt is jó társam volt ez a kötet.

4 hozzászólás
evé >!
Oprah Winfrey: Amit biztosan tudok

Soha nem láttam még Oprah egy műsorát se, de tudom, hogy Amerikában milyen híres, rengetegszer emlegetik filmekben, sorozatokban. Volt róla egy halvány képem, amit ezek alapján alakítottam ki. Ez a könyv pedig szépen kitörölte ezt és rajzolt helyette egy újat. Amióta elolvastam, Oprah valamilyen példaképpé lépett elő nálam. Ha nem is olyan életre vágyom, mint az övé, de szeretnék úgy gondolkodni és úgy látni a világot, mint ő. Szeretnék legalább annyira erős lenni, és annyit tenni a világért, mint neki sikerült.

melody006>!
Oprah Winfrey: Amit biztosan tudok

Őszintén szólva eddig nem túl sok mindent tudtam Oprah életéről. Természetesen azt igen, hogy egy rendkívül sikeres nő, amit elért, azt saját erőből. Annak reményében kezdtem ebbe a könyvbe, hogy picit beleláthatok, mitől ennyire sikeres ő, milyen elvek alapján éli az életét, van-e valami recept :) Nem egy tipikus önfejlesztő könyv, hiszen olyan gondolatokat, tanácsokat tartalmaz, amik Oprah-nak már beváltak, és olvasva őket, jó néhány megszívlelendő van köztük. Egyszerre olvasva talán túl tömény is, túl sok, de néha-néha jó belelapozni és kicsit inspirálódni :)


Népszerű idézetek

apple_pie>!

Rengeteg nőt láttam (magamat is beleértve), akik mindenáron romantikára ácsingóznak, és azt képzelik, hogy egy másik ember teheti teljessé az életünket. Ha jól meggondoljuk, nem eszement elképzelés ez? Hiszen mi magunk hiánytalan egészet alkotunk. És amennyiben űrt érzünk magunkban, egyedül nekünk kell megtöltenünk szeretettel megsebzett szívünket. Ralph Waldo Emerson mondta: „Senki nem hozhat megbékélést önmagadon kívül.”

62. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet · megbékélés · nők · Ralph Waldo Emerson · romantika · szeretet · teljesség
apple_pie>!

Bármibe fogok egy nap során, mindez előkészület az olvasással eltöltött időre. Adjanak egy jó regényt vagy memoárt, kis teát meg egy otthonos sarkot, ahová behúzódhatok, és a hetedik mennyországban érzem magam. Imádok belehelyezkedni mások gondolataiba. Nem győzök csodálkozni, milyen mély kapcsolat fűz azokhoz, akik életre kelnek a könyvek lapjain, függetlenül attól, mennyire különböznek egymástól az életkörülményeink. Nem csupán azt érzem, hogy ismerem ezeket az embereket, de magamról is többet megtudok általuk. Felismerések, információ, tudás, ösztönzés, erő – mindez ott van egy jó könyv lapjain.

31. oldal

Kapcsolódó szócikkek: olvasás
norazambo>!

A könyvek menekülést jelentettek számomra. Manapság szent élvezetként tekintek egy jó kötetre, aminek segítségével ott lehetek, ahol épp kedvem tartja. Ez a legkedvesebb időtöltésem. Csöppnyi kételyem sincs, hogy a könyvek megnyitnak bennünket. Bármit hozzáférhetővé tesznek számunkra, amit csak ésszel fel tudunk fogni. A legjobban azt imádom bennük, hogy lehetővé teszik a felemelkedést. Azt, hogy egyre magasabbra törjünk, a csúcs felé.

32. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyv · olvasás
FreeAngel>!

Valahányszor nehéz döntés elé kerülök, felteszem magamnak a kérdést: Mit tennék, ha nem félnék a tévedéstől, visszautasítástól, vagy attól, hogy nevetségessé válok, esetleg magamra maradok? Nos, biztosan tudom, hogy amennyiben nem törődünk a félelemmel, azt a választ kapjuk, amit keresünk. Amikor szembenézünk félelmeinkkel, tudnunk kell, hogy noha az elképzelhető legkeményebb harc vár ránk, de ha mindeközben nyitottak és kezdeményezők maradunk, feltétlenül megerősödve kerülünk ki a küzdelemből.

43. oldal

Kapcsolódó szócikkek: döntés · félelem · harc · kezdeményezés · nyitottság · tévedés
FreeAngel>!

    Az első és legfontosabb célom az életben, hogy közel maradjak a lélekhez. Minden más megoldódik magától… ebben szintén biztos vagyok. A legfőbb spirituális törekvésem pedig az, hogy megmaradjak a pillanatban. Ne próbáljak a jövőbe látni, ne keseregjek régi hibák miatt, és hogy átérezzem a jelenben rejlő hatalmas erőt. Ez, barátaim, a boldogság titka.

33. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság · élet · életcél · hiba · jelen · jövő · lélek · pillanat
FreeAngel>!

Minden lehet áldás, csoda és lehetőség, ha hajlandóak vagyunk így tekinteni rá.

50. oldal

Kapcsolódó szócikkek: áldás · csoda · lehetőség
Ardnazil P>!

A kandallóban ropogó tűz akkor az igazi, ha odakint szakad az eső. Az már maga a tökély, amikor végeztem a munkámmal, megnéztem az e-mailjeimet, kikapcsoltam a mobilomat, és készen állok az olvasásra.

31. oldal

FreeAngel>!

    Rengeteg nőt láttam, akik feladták önmagukat olyan férfiakért, akik semmibe vették őket. Oly sokan elégednek meg odavetett morzsákkal. Mostanra azonban már tudom, mennyi örömmel jár egy valódi szerelmen alapuló kapcsolat. Igen, örömöt ad, de nem csupán nagy néha, hanem állandóan. Soha nem követeli meg tőled, hogy veszítsd el a hangodat, az önbecsülésedet vagy az emberi méltóságodat. Akár huszonöt vagy, akár hatvanöt, teljes lényedet igényli, és még gazdagabbá válsz általa.

63. oldal

Kapcsolódó szócikkek: férfiak · kapcsolat · méltóság · nők · önbecsülés · öröm · szerelem
FreeAngel>!

    A kandallóban ropogó tűz akkor az igazi, ha odakint szakad az eső.

31. oldal

Kapcsolódó szócikkek: eső · kandalló · tűz
apple_pie>!

Soha ne másoktól várjuk a boldogságot. Azzal arányosan jut ki nekünk, amennyit másoknak is juttatunk előre.
     Ha valamit hiányolnak az életükből, és úgy érzik, nem bánnak önökkel érdemük szerint, jusson eszükbe, hogy nincs semmiféle boldogság felé vezető téglaút, mint az Óz, a csodák csodájában. Magunk vagyunk életünk urai, és nem fordítva.

211. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Spencer Johnson: Ki vitte el a sajtomat?
John Hagee: Bibliai sikerkalauz
Spencer Johnson: Hová lett a sajtom?
Gabrielle Bernstein: Az Univerzum mindenben támogat
Joshua Fields Millburn – Ryan Nicodemus: Minimalisták
Michael Fletcher: Lépj a következő szintre!
Eckhart Tolle: Új Föld
Robert Maurer: Kaizen
Ni Hua-Ching: Belső alkímia
Demi Lovato: Légy erős!