Miogin ​bázis (Szivárgó sötétség 2,7) 91 csillagozás

On Sai: Miogin bázis

Mit jelent az, hogy „légy önmagad”?

A Miogin szerelőbázis bajban van, hamarosan elfogy az élelem. A kalózok hitelbe szereltetnek, és egy nagyúr is elvesz a Ferringtonnak szánt adóból.
Márk és a szerelők isteni csodában reménykednek, ám Artúr inkább az entitások nélkül oldaná meg a helyzetet.
Artúr nyíltan kimondja a kétségeit, de ez nem várt következményhez vezet…
Mi történik, ha egy vezetőt nem követnek?
Márk megpróbálja megérteni Artúrt, aki látványosan a vesztébe rohan, és talán a bázist is magával rántja.
Vajon mennyire erős a kapocs kettejük között? Hol a barátság határa?
Mit tegyen, ha Artúr már Adalbert kispap titkát kockáztatja?
A háború zajlik, és lehet, hogy az álcázva élő keresztény csapatot nem csak a kalózok kerülgetik…
A kisregény a Szivárgó sötétség sorozat 2. kötete, a Lucy után játszódik.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
96 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571254

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Adalbert kispap · Márk · Artúr · Kócos


Kedvencelte 8

Most olvassa 2

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 49

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
deen
On Sai: Miogin bázis

Így kell 91 oldalban egy igazán izgalmas történetet megírni! Artúr hitválságba kerül az ördögűzés után és ez a szösszenet arról szól, hogy hogyan éli meg ezt ő és az astori társai, Márk és a többiek miközben a létfenntartásért küzdenek a szerelőbázison, miközben a kalózok és a császári haderő mellettük csatázik. Artúr arra keresi a választ, hogy az entitások irányítják a sorsukat, vagy ők maguk vagy valaki egészen más? Nagyon jó volt, hogy végre Artúrba is „beleláttunk”, így sokkal jobban meg lehet érteni a tetteit és közelebb is került hozzám. Eddig nem nagyon értettem őt, de most hogy már tudom mennyire más, mint hittem nagyon várom a sorozat harmadik kötetét.

2 hozzászólás
>!
K_A_Hikari P
On Sai: Miogin bázis

„Bármit mondd a világ, van egy iránytű, ami bensőből vezérel.”

A sorozat előző köteteit könyvtárból olvastam, szóval úgy terveztem, hogy türelmesen kivárom, amíg meglesz ez is.
Így lett volna, csakhogy az egyik ismerősöm rákérdezett, „Tudom-e, hogy az én szavaim vannak a boritón?”
Ezzel eldőlt, megvettem a könyvet és szinte rögtön neki is kezdtem.
Két kérdésem lenne:
– miért 2.7 kötet, lemaradtam a 2.6 kiegészítőről?
– miért lett ilyen rövid?
Komolyan ha ezt nekem valaki megválaszolja, napi mosolyom meglesz.
Artúrt és Markot is egyaránt nagyon szerettem eddig is, bár ha kettőjük közül kellene választanom az utóbbi voksolnék.
Ez a kötet segített megérteni sok mindent Artúrral és a döntéseivel kapcsolatban.
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem maradtak bennem kérdőjelek, de gondolom erre jó lesz a sorozat 3. kötete.
Egy szó, mint száz, élveztem ezt a kis szösszenetet, nem bántam, hogy elolvastam és beszereztem polclakónak.

egyébként szeretet és béke, hogy még a Miogin bázisos könyvjelzőn is rajta vagyok *.*

1 hozzászólás
>!
Gothic01
On Sai: Miogin bázis

On Sai legutóbbi dedikálásán kaptam a kötethez egy gyönyörű könyvjelzőt, amit végül nem volt lehetőségem használni. Leültem, kinyitottam a könyvet és az utolsó oldalig egy másodpercre sem tettem félre.
Megint megszólal az örök elégedetlen bennem, de annak a bizonyos könyvjelzőnek a használatára maximum akkor lehetett volna esélyem ilyen akciódús, lehengerlő történetvezetés mellett, ha a kötet összoldalszáma mögött szerepel még egy nulla. Még most sem győzök rajta csodálkozni, hogy ekkora terjedelemben mennyire kerek és pörgős történetet tudott rittyenteni az írónő és ebben az is közrejátszik, hogy tudom magamról, ha értékelést írok sosem érzem teljesnek tíz oldal alatt, ha meg egy terv szerint könyvszerű formába gyúrandó irományról van szó még elfajultabb a helyzet…Tudjátok, mit? A legegyszerűbb az lesz, ha megnyugtattok, hogy még a 22. században is létezni fog az Aranymosás. Csakúgy, mint a Szürke szobák esetében, itt is komplett, 300-as lapszám feletti regényeket megszégyenítő minőségről van szó, ilyen teljesítmény mellett bizonyára nem véletlen, hogy az írónő következő könyvének a témái a mágusok lesznek. ’:D Márkkal a Szivárgó sötétség fő részeiben körülbelül annyiszor értettem egyet, mint az elmúlt évtizedben Nikki Sixx, Gene Simmonsszal, de most igazat adok neki abban, hogy Artúr túlspilázza az entitások kérdését. Feleslegesen fecsérli az idejét arra, hogy kiderítse, léteznek-e az entitások egyáltalán vagy, mit akarnak. A válaszok Artúr kérdéseire egyszerűek:
~ Biztosan léteznek és az a céljuk, hogy az olvasók a kezükbe vegyék ezt a kisregényt.
~ A Jó azért csinálja ezt, hogy boldog, On Sai rajongókkal népesítse be a galaxist, akik a történet bűvkörében lebegés közben, olvadozva simogatják a borító gyönyörű betűit.
~ A Gonosz azzal tesz eleget a maga feladatkörének, hogy nem hagyja, hogy az olvasó szüneteltesse az olvasást, a befejezés előtt nem enged menekülni senkit.
~ A Kísértés pedig annyiból áll, hogy aki beugrik a Miogin bázisra egy rövid kaland erejéig, garantáltan újra akarja olvasni az előző köteteket is.
~ A Kísértésnek való behódolással meg ugyebár megérkezik a kedves unokatestvére, a Kárhozat is, aki minden naprendszert megmozgat, hogy még kétségbeesettebben várjátok a következő kötetet, ami még hónapokra van tőletek. Ezalatt pedig masszívan szenvedtek.
Csak sajna szegény Artúr nincs olyan helyzetben, hogy On Sai könyveket olvashasson, így a rögösebb út marad neki, amit bejárva nem csak a saját hitét veszítheti el, hanem azt is, amit a társai belé vetettek és nem lehet benne biztos, hogy egy mentál, istenségek és ördögök vagy kicsi, zöld algaszörnyek fenik rá a fogukat. Márk mellett persze, aki akkor is agyoncsapja, ha szűzen hal meg és akkor is, ha ateistán.
Teljes értékelés a blogomon:
http://goodbye-agony.blogspot.com/2017/06/on-sai-miogin…

2 hozzászólás
>!
Eta IP
On Sai: Miogin bázis

Hol a következő *RENDES* kötet? Ezek a kisregények étvágyra gerjesztettek!

>!
dreamborder P
On Sai: Miogin bázis

Ahh istenem (vagy egyéb transzcendens), ez már megint zseniálisan jó volt! Mindegy, hogy 500 vagy 91 oldal, On Sai úgy ír, hogy tiszta libabőrös vagyok olvasás közben.
Artúr eddig elég keveset mutatott magából és most már értem, mért volt szükség erre a kisregényre. Így már visszatérhetünk a fő szálhoz és Scarhoz. (Nekem már nagyon hiányzik a lány! :))
Artúr dilemmája számomra nagyon is érthető. Ő egy hatalmas vezető, nem alapozhat csupán a hitére, nem várhatja, hogy isten „kívánság automatát” játsszon, ahogy azt Scar is megmondta. Az ő ereje az őszinteségben rejlik, muszáj hát, hogy választ kapjon a kérdéseire.
Szerettem, hogy a történet nem rugaszkodott el a maga valóságától, és az a kulcs valaki más miatt tévesztett irányt. <3 <3 <3 Mégis ott volt az erő a szerelőbázison és Artúrban is. Türelmesen várok, hogy ezt ő is észrevegye. :) Jajj, ez a befejezés… szükségem van a 3. kötetre! Lehetőleg minél hamarabb!

4 hozzászólás
>!
Mariann_Czenema P
On Sai: Miogin bázis

"Mindig azt hitte a „légy önmagad” az a szűk ösvény, amin át a lélek Istenhez kapcsolódik.
De most azt kérik, legyen más. Hol van az a pont, ami még változás, és hol kezdődik az önárulás?"
A sorozat két legnagyobb erénye szerintem,hogy egyrészt a hihetetlenül sok karakter miatt könnyű valakibe beleszeretnie az olvasónak; másfelől pedig egyik szereplő jelleme sem fekete-fehér. Eszméletlenül sokrétűek, a jóban van bőven makacsság, öntörvényűség, izgágaság (Scar, Artúr), míg az elsőként gonosznak tűnő karakter pedig meglepő tettekre is képes – ez Márk is a Miogin bázison, és Késes is a Szürke szobákból.
Nagyon jó szívvel ajánlom, briliáns sci-fi, nagyon eredeti világgal, számtalan elgondolkodtató szereplővel és gondolattal. A szokásos 5 csillag röppent rá a molyon.
Bővebben:
http://czenema.blogspot.hu/2017/09/on-sai-miogin-bazis.html

>!
ViraMors P
On Sai: Miogin bázis

Be kell vallanom, a sorozatot olvasva, sosem tudtam egészen pontosan hányadán is állok Artúrral. Igazából most sem tudom, de talán egy kicsivel jobban értem már.

>!
Lorelei
On Sai: Miogin bázis

Oda és vissza vagyok On Sai regényeiért. Már jó ideje várom, hogy megjelenjen a Szivárgó sötétség című sorozat újabb része (vagy legalább egy Calderon folytatás…), így némiképp enyhülésként szolgálnak a kiegészítő kötetek. Viszont az elmúlt időszakban kicsit beijedtem. Más íróknál tapasztaltam, hogy a Miogin bázishoz hasonló rövid szösszenetek nem hozzák azt a színvonalt, amit én megszoktam tőlük. Sokaknak nem áll jól, ha a megszokott karaktereket kevesebb oldalon kell szerepeltetniük. Ám On Sai visszaadta a reményt.

Márk eltitkol egy súlyos információt Artúr elől, ami könnyen mindenki vesztét okozhatja. Fogytán az élelmük a Miogin bázis utasainak, ezzel ellentétesen pedig nő az adósságuk és a mélység, amibe kerülnek. Ám bármit lépnek, az sehogyan sem kedvező. Áruljanak el egy védencet vagy keveredjenek háborúba? Netán az éhínség döntsön helyettük?

Vajon a megoldás Artúrban rejlik? Sokan még mindig ámulattal néznek rá. Próbálják felfogni a fiú kapcsolatát kivel is? Az Úrral? Újra felmerül egy felsőbb hatalom létének kérdése, hogy a hit miket tud megmozgatni, mennyire mélyen beleássa magát az emberekbe. Maga a hit honnan ered és mikortól számít valaki hívőnek? Artúr vívódása önmagával és a keresztényekkel központi szerepet játszik a Miogin bázisban. El sem hiszem, hogy mindezt 90 oldalban egy kerek történetként, teljes érzelmi értékkel kiegészítve megkaptuk az írónőtől. Fel sem tűnt, hogy a végére értem, hiszen közben felejthetetlen izgalmakba keveredtem és tettem egy hihetetlen utazást Artúr lelkében is.

Teljes bejegyzés: http://maybeitisaboutthestory.blogspot.hu/2018/02/on-sa…

>!
Fallen_Angel P
On Sai: Miogin bázis

Rövid, de kerek történet a Szivárgó sötétség világából, Artúrral a főszerepben. Arra tökéletes volt, hogy jobban megismerjem a srácot, illetve hogy fenntartsa az érdeklődésemet a sorozat iránt.
Hiányzik Chester, Don, sőt még Lucy is, így remélem, hogy a következő részre nem kell túl sokat várni, illetve, hogy az a harmadik lesz (nem 2,9 vagy ilyesmi). :D

>!
somebody22
On Sai: Miogin bázis

Erre a kötetre is igaz, hogy képtelen voltam letenni. Nagyon mély gondolatokkal van tele, kötőanyagként olyan humorral, hogy hangosan röhögök minden oldalon. Csodálom, milyen mély karaktereket tud On Sai alkotni. És az egyetlen gond a könyvvel, hogy rövid!! Kér-jük-az-Ar-túrt!! :))


Népszerű idézetek

>!
Gothic01

A halogatás a legjobb út, hogy a kis problémákból nagyok szülessenek.

12. oldal

7 hozzászólás
>!
Gothic01 

Márk elégedett volt, nyolc órája nem lőtte őket agyon senki.

57. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Márk
>!
K_A_Hikari

– Agyoncsapom Artúrt, ha ateistán hal meg.
– Azt hittem csak akkor, ha szűzen.

21. oldal

>!
K_A_Hikari

Bármit mondd a világ, van egy iránytű, ami bensőből vezérel.

43. oldal

>!
ViraMors P

Ezt szerette életében a legjobban: semmiből valamit csinálni.

37. oldal

>!
AnitaZoé P

Ahol nincs őszinteség, ott hogyan lehet valódi bizalom?

22. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bizalom · őszinteség
>!
AnitaZoé P

– Képzeljétek el Artúr arcát, ahogy kiugrok egy dobozból, és riszálni kezdem magam! – Márk felemelte a karját, és be is mutatta, hogy milyen erotikus csípőkörzést tud.
Artúr odaért a sor elejére, ahol egy csinos lány merte az ételt. A teljes ebédlő fuldoklott a visszafojtott nevetéstől.
Márk is érezhette, hogy valami nincs rendben, mert megállt, és leeresztette a karját.
– Mondjátok, hogy nem áll mögöttem! – nyögte.

8. oldal

>!
ViraMors P

– Régi astori trükk – suttogta Márk mellett valaki. – Ne hajts gyorsan, és sose késs az adóval…

85. oldal

>!
ViraMors P

Márk rájött, kár volt kérdeznie, Artúr egy ventilátorból is képes űrsiklót eszkábálni.

53. oldal

>!
K_A_Hikari

Ami elmúlt, az nincs többé, Scartól megtanulta, hogy csak a jelen számít.

10. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.
Láng Attila D.: Auwelia
Marissa Meyer: Scarlet
Gareth Roberts – Douglas Adams: Shada
Melissa Landers: Elválasztva
Amy Kathleen Ryan: Láng
Michael J. Martinez: A Daedalus-incidens
Beth Revis: Across the Universe – Túl a végtelenen
Dan Abnett: Én vagyok a Mészáros
Stephen Baxter: Antijég