Esővágy 337 csillagozás

On Sai: Esővágy

Exkluzív válogatás On Sai novelláiból

Bölcsesség, derű, kínzó önvizsgálat, rakoncátlan, pajkos humor, hatalmas vállalás.
On Sai világokat alkot számunkra, hogy megkönnyítse létünket a teremtett világban, és hogy ablakokat nyisson világainkra, ajtókat belső útjainkhoz.
Hol képet kapsz, hol gondolatbonbont, nyugtalanító kérdést;
hol egy üde ötletet, felszabadító élcet.
Tizenhárom történet, tizenhárom feledhetetlen élmény, mely elkísér!
Boldogan nyújtjuk át számodra, Kedves Olvasó.

Csemegézz, érezz, érts!

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 18 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
246 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633999714 · Illusztrálta: László Maya

Enciklopédia 20

Szereplők népszerűség szerint

Mr. Fitzwilliam Darcy · Scar · Ribi · Szenzi · Alder herceg · Artúr · Dakar · Holo · Mama · Ákos · Dan · Gábor · Netti · Simon


Kedvencelte 39

Most olvassa 30

Várólistára tette 198

Kívánságlistára tette 215

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
On Sai: Esővágy

Ez nagyon jó volt! Köszi lányok (Kati, Viki) az ajánlást. Itt aztán keveredik a sci-fi a fantasyval és egyébb furcsaságokkal. Kedvenceim voltak a jóvágású vérfarkas, Scar első bálja, Ébredés, Sose szólj be varázslónak!, Esővágy.

4 hozzászólás
>!
Madama_Butterfly P
On Sai: Esővágy

Válogatás a javából!
Receptre kellene felíratni, napi ajánlott bevitel 1x1 novella – garantált megoldás unalom, rosszkedv, letargia esetén. Az adagolás mértéke – a tartalom sokszínűsége miatt – magasabb dózisban csak függőség esetén ajánlott! :)

7 hozzászólás
>!
Naiva P
On Sai: Esővágy

Meg kell hagyni, rendesen volt a könyvben játékos kreativitás, gazdag fantázia. Mindegyik történet más és más, de különleges. Volt közöttük meseszerű (Sose szólj be varázslónak!) és olyan is, ami egészen elgondolkodtatóra sikeredett (Az emlékkufár). Eleinte szoknom kellett, mert olyan furának érzem az írónő írásmódját. Némelyikbe annyira belemerültem, hogy észre se vettem és már vége is lett, de sajnos akadt olyan novella is, amit nem tudtam hová tenni.
Nem olvastam még az írónő Szivárgó sötétség c. sorozatát, de a Scar első bálja után kedvet kaptam hozzá. Hihetetlenül beszippantott. A címadó novella pedig kifejezetten szép történet volt.
Az illusztrációk, nagyon jól sikerültek. Ribi, az spoiler a legcukibb.

>!
K_A_Hikari P
On Sai: Esővágy

Hálás köszönetem On Sai: elérted azt, amit eddig nem nagyon éreztem.
Nem tudtam letenni a könyvet!
Mert bizony, hiába olvastam már több novelláskötetet, egyik-másik írást általában gyengébbnek éreztem, így kissé akadoztam.
Na, itt ilyen nem volt.
Leültem és elolvastam, kész pont. Elfeledtette velem a rosszullétet, az idő múlását, mindent.
Sajnálom, hogy nem lassabban olvastam, akkor még élvezhetném. Na, majd a következő alkalommal, csak naponta egyet olvasok…szép terv.
Az Esővágyat receptre írnám fel hatefők, kedvetlenség, olvasói válság és minden más ellen is.
Nem fog mellé vele az ember.

Bővebben:
http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2017/01/on-sai-esovag…

4 hozzászólás
>!
GytAnett P
On Sai: Esővágy

Nem sűrűn olvasok novellásköteteket, sőt, mondhatni, hogy nagyjából soha. Ennek a könyvnek mégsem bírtam ellenállni, és megrendeltem. Vonzott magához.
Az a fél csillag levonás azt hiszem, pont amiatt van, mert csak regényeket szoktam olvasni. Nem tudom, hogy hogyan kellene igazán elveszni egy-egy novellában, hogyan kellene őket értékelni.
Bevallom, volt, amelyik nem igazán nyerte el a tetszésem, volt, amelyikkel csak szimplán nem tudtam mit kezdeni. De a többség igenis bejött, és elnyomták a rosszabb érzéseimet. :) Eszméletlen jó volt a Sose szólj be varázslónak!-ot olvasni is. :) Annak ellenére, hogy már ismertem a történetét, hiába ültem vonaton, többször is majdnem felröhögtem. :D
De igazából már a könyv első mondata megvett magának kilóra. Komolyan? Úgy kezdeni egy könyvet, hogy a halál éppen a bütykeit áztatja? :D
Igazából a legtöbb történetben találtam valamit. :)
On Sai írásmódja és szóhasználata még mindig valami csoda. Kedvelem az írónőt, a műveit. Egyszerűen volt egy-két novella, aminek most nem én voltam a célközönsége. Fél év múlva már lehet, hogy azok is tetszeni fognak. :)
Legjobb novellák: Jóvágású vérfarkas nősülne, Az emlékkufár, Sose szólj be varázslónak!, Orkszar- és barackillat, Esővágy.

4 hozzászólás
>!
szadrienn P
On Sai: Esővágy

Gyönyörű dedikált ajándékkönyvként került hozzám az Esővágy,
és bár a benne szereplő novellák nem az általam leggyakrabban választott műfajokhoz tartoznak, bátran vágtam neki komfortzónám határainak feszegetésébe, nagy lelkesedéssel a fantasy, kicsit óvatosabban, némi aggodalommal a sci-fi irányába.
Ennek a könnyed, fantáziadús kötetnek a legjellemzőbb vonása a sokszínűség, az elbeszélések között volt meseszerű, humoros, elgondolkodtató, erotikus, vallási témájú, sci-fibe hajló és kissé véres.
Ilyen széles skálán mozogva az olvasó nagy eséllyel megtalálja a hozzá legközelebb álló zsánert, de képtelenség valamennyivel azonosulni. A rövid történetek többségénél a fő célnak a felhőtlen szórakoztatást éreztem, számomra mégis azok voltak a legkedvesebbek, ahol a mélyben azért ott lappangott némi dráma, a kedvencem pedig A mágia ára című elbeszélés lett. Bevallom, én egy kicsit mindig didergek a világűrben és a távoli jövőben kikristályosodó abszurd dimenziókban, de csodásan éreztem magam a szerző által megteremtett alternatív középkorban.
Kóbor varázslók, bárdok, sok veszélyes bűbáj, démonmesterek és elfek méregetik egymást gyanakvóan a füstös kocsmában, a főtéren pedig tolong a nép, mert éppen ott a hóhér, nagy munkában. Errefelé bizony nem sokat ér az emberélet, bánjunk csak óvatosan a mágiával! Ebben a témakörben még sok lehetőség rejlik, és ha az írói életmű ilyen irányba kanyarodna, én lennék az egyik leglelkesebb olvasója.

2 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
On Sai: Esővágy

„Vannak emberek, akikkel találkoznunk kell.”

Igen, ez így van. *-*

Igazi OnSai-os történetek, tele kalanddal, vidámsággal, érzelmekkel, mély gondolatokkal.
Úgy olvastam volna még!

>!
ViraMors P
On Sai: Esővágy

Olyan ez a könyv, mint egy jóféle bonbonválogatás, tizenhárom különböző ízzel, amikről senki nem mondja meg előre, hogy milyen ízű, de ismerem a gyártót, ezért nyugodt lehetek afelől, hogy minden darab minőségi lesz. Naponta egyet, tán kettőt érdemes belőle elfogyasztani, akkor is, ha csábít a többi. Nem érdemes habzsolni, mert úgy csak elvesznek az ízek…
A kötetben nincs két egyforma novella, és nincs olyan, amiben ne lett volna valami, ami megfogott. Mindegyik novellára érdemes rászánni az időt, a szívet a lelket és a gondolkodást.

Jóvágású vérfarkas nősülne
A Halál szabadságra menne, spoiler, a vérfarkas meg emberi alakban keresi a párját, spoiler. És mi lesz abból, ha ezek ketten összetalálkoznak…? Nem sok jó, az biztos. Szórakoztató, és – bármilyen furán is hangzik – kedvesen véres darab, néhol viszont kissé túl gyorsnak éreztem. Tetszett, de szerintem 5-10 oldalt simán elbírt volna még.
4/5

Scar első bálja
Scar, Artúr, spoiler bál az Astoron. A sorozat rajongóinak kötelező, aki viszont még nem olvasta, annak azt hiszem, kissé lógni fog a levegőben. Én szeretem, mert Scar egyéniségét ez a pár oldal is remekül bemutatja.
4,5/5

Hogyan ölne Jung?
A kötet egyik legerőteljesebb darabja. Mindössze húsz oldal alatt bejárja az emberi lélek legsötétebb bugyrait, lerántja a leplet a sötét titkokról spoiler. Sűrű, sötét darab. Imádom!
5/5

A mágia ára
Mindennek ára van, és amikor valakinek ritka/extra képessége van, remélhet körömszakadtáig, sosem tudhatja biztosra, hogy magáért szeretik, vagy azért, amit megtehetne… Nagyon emberi és nagyon elgondolkodtató.
5/5

Az emlékkufár
Újabb pályázó a kötet legerőteljesebb darabja címre. Mi lenne ha…? Mi lett volna ha…? Párhuzamos világok, párhuzamos életek, eltérő emlékek… Létezik-e helyes döntés, ha a tét nem a saját egyetlen sorsunk…?
5/5

Sose szólj be varázslónak!
„Engem gyíkká változtatott…” Gyíkos, varázslós, népmese átiratos, humoros… Kibírtam hangos röhögés nélkül a buszon, de nem sokon múlt :D
5/5

Ébredés
Ezt egy kissé szájbarágósnak éreztem. Hosszabb terjedelemben, ha több lehetőség lett volna a világgal és a karakterekkel ismerkedni, azt hiszem, jobban élveztem volna. Azt viszont nagyon jól érzékelteti, hogy a lényegi változás és egy komoly, az egész életet megváltoztató döntés meghozatala sosem egyszerű.
3,5/5

Csak mi, lélekharcosok
Kicsit nyomasztó, nagyon súlyos, helyenként talán mesterkélt.
4,5/5

Nyolc négyzetméter a világ
Tökéletes példája annak, hogy egy abszolút rendhagyó nézőpont hogyan varázsolja zseniálissá azt a szituációt, amiről amúgy azt hinnénk, lerágott csont. spoiler
4,5/5

Orkszar- és barackillat
Hát itt aztán tényleg van minden! Többek közt orkszar- és barackillat is, továbbá mandula, borsmenta, meg amit akartok! Vér, humor és kemény valóság. Részemről a megtestesült alternatív crossover fanfiction :D
5/5

Mentsd meg Krisztust!
Már a cím is sugallja: súlyos, már-már tömény darab. spoiler Nem először, és felteszem, nem utoljára vitatott téma, de sosem egyszerű. Nem lehet az.
4,5/5

Dajkamese
Van, ami elsőre nem is tűnik annyira fontosnak. Aztán kiderül, hogy mégis… Meghökkentő, de abszolút jogos és logikus.
4,5/5

Esővágy
Nagyon intenzív és nagyon szép.
5/5

Pár napja @Lisie87 feltette nekem a kérdés, hogy ez a könyv vajon mennyire vörös pöttyös? Hát az a helyzet, hogy erre nem tudok válaszolni, ellenben ajánlom mindenkinek, aki valami kellemesen változatosra vágyik, és nem riad el a szókimondó és/vagy szokatlan írásoktól. Sok-sok érdekes kincset, csemegét rejt ez a pár oldal, jó néhány történet biztosan újraolvasós lesz.

16 hozzászólás
>!
Klodette
On Sai: Esővágy

Lehet, hogy velem van a baj, de nem ez volt az első novelláskötet amit olvastam, így hát rájöttem, hogy nem igazán szeretem az ilyen típusú könyveket. :(
Persze nem volt rossz, voltak benne igazán érdekes novellák, de valamiért mégsem kötött le teljesen.
Volt amit még nagyon szívesen olvastam volna (pl: Ébredés vagy Sose szólj be varázslónak!), de valami kimondottan a terhemre volt (pl: Orkszar és barackillat vagy a Hogyan ölne Jung?)
Elég jól haladtam vele, de nekem mégis hiányzott valami plusz. Szerintem nem igazán vagyok novellákra kódolva, habár manapság a hosszú, túlírt regényekért sem vagyok oda, de egy sztori legyen legalább 150-200 oldal… :)

>!
Szücsi
On Sai: Esővágy

Ebben a könyvben aztán a fantasytól kezdve a sci-fin és romantikán át a disztópiáig minden volt amit az ember csak eltud képzelni. Voltak olyan novellák amik teljesen elvarázsoltak és nagyon tetszetek meg persze voltak olyanok is amik kevésbé. De az vitathatatlan hogy mindegyik novella nagyon különleges és sokukat szivesen olvastam volna tovább.
A kedvencem a Sose szólj be varázslónak! volt.
A kis rajzoktól pedig a szavam is elállt olyan gyönyörűek voltak *-*


Népszerű idézetek

>!
K_A_Hikari P

Vannak emberek, akikkel találkoznunk kell.

Csak mi, lélekharcosok

>!
K_A_Hikari P

Minden csak máz. A bárány farkasbőrt húzott, hogy ne falják föl.

Emlékkufár

>!
K_A_Hikari P

(…) a szeretet nem birtokol: elenged.

Csak mi, lélekharcosok

>!
somebody22 I

Mindig mosolygok. Néha félek, hogy egy nap nem találom magam a maszk alatt.

85. oldal

>!
mezei P

Lőni minden hülye tud – mikor lőni, abban rejlett a nagy titok.

185. oldal Orkszar- és barackillat

>!
Riszperidon P

Fiam, egy nő sosem mondja ki, amit akar. De ha mégis, az így hangzik: szeretsz engem annyira, hogy megtedd értem?

76. oldal

>!
Flóra_Gfellner

A mi korunk átka a választások sokasága, az ezernyi út, amin járhatunk. Kísértése pedig a „mi lett volna, ha” csábítása.

93. oldal, Az emlékkufár

>!
Molymacska P

Hitler szónoklatot tartott a tiszta vérről, átütő sikert aratva a vámpírok között.

186. oldal Orkszar- és barackillat

1 hozzászólás
>!
Kukuucs

Nőnek lenni nehéz. Az embert mindenki alábecsüli.
(…)
Nőnek lenni jó. Az embert mindenki alábecsüli.

Az emlékkufár

>!
Riszperidon P

A piedesztál nagyon magányos hely.

154. oldal - Csak mi, lélekharcosok


Hasonló könyvek címkék alapján

Kelemen Zoltán: Első 21 novella
Lilian H. AgiVega: Második Atlantisz – A tízezer éves varázs
Acsai Roland: Jin és Jang
Amy Ewing: Az Ékkő
Estelle Brightmore: 13. napon
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
Rick Riordan: A vörös piramis
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Cathy Arrow: Fogság
Csóti Lili: Hetedvérig