Esővágy 551 csillagozás

On Sai: Esővágy

Exkluzív válogatás On Sai novelláiból

Bölcsesség, derű, kínzó önvizsgálat, rakoncátlan, pajkos humor, hatalmas vállalás.
On Sai világokat alkot számunkra, hogy megkönnyítse létünket a teremtett világban, és hogy ablakokat nyisson világainkra, ajtókat belső útjainkhoz.
Hol képet kapsz, hol gondolatbonbont, nyugtalanító kérdést;
hol egy üde ötletet, felszabadító élcet.
Tizenhárom történet, tizenhárom feledhetetlen élmény, mely elkísér!
Boldogan nyújtjuk át számodra, Kedves Olvasó.

Csemegézz, érezz, érts!

Eredeti megjelenés éve: 2016

Kiadói ajánlás: 15 éves kortól · Tagok ajánlása: 18 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
246 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633999714 · Illusztrálta: László Maya

Enciklopédia 21

Szereplők népszerűség szerint

Mr. Fitzwilliam Darcy · Scar · Artúr · Ribi · Alder herceg · Szenzi · Dakar · Holo · Mama · Ákos · Dan · Gábor · Netti · Simon


Kedvencelte 44

Most olvassa 20

Várólistára tette 201

Kívánságlistára tette 190

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
On Sai: Esővágy

Ez nagyon jó volt! Köszi lányok (Kati, Viki) az ajánlást. Itt aztán keveredik a sci-fi a fantasyval és egyébb furcsaságokkal. Kedvenceim voltak a jóvágású vérfarkas, Scar első bálja, Ébredés, Sose szólj be varázslónak!, Esővágy.

4 hozzászólás
nicosia P>!
On Sai: Esővágy

Előrebocsátom elfogult vagyok, szeretem az írót. Ennek ellenére is lassan haladtam. A novellák tempója sem egyformája, szerintem a színvonala sem, nekem volt köztük pár hullámvölgy. Összességében mégis tetszett. Ha ki kell emelnem valamelyiket, akkor az „Orkszar és barackillat”-nál jutott eszembe, hogy vajon mit szívhat On Sai, és vajon ad-e belőle nekem is?
Az istenes novellák nem győztek meg. Nem vagyok keresztény, szerencsére, – valószínűleg a hitemből is kitértem volna, – de ezzel együtt is érzékeny téma, szerintem kicsit acélkesztyűben nyúlt hozzá.
A meséit szerettem (mindig szeretem), legyen szó a vérfarkasosról az elején vagy „Ne szólj be a varázslónak” címűről. De még itt is volt hiányérzetem. Egyik másikból lehetett volna kisregény.

Madama_Butterfly>!
On Sai: Esővágy

Válogatás a javából!
Receptre kellene felíratni, napi ajánlott bevitel 1x1 novella – garantált megoldás unalom, rosszkedv, letargia esetén. Az adagolás mértéke – a tartalom sokszínűsége miatt – magasabb dózisban csak függőség esetén ajánlott! :)

7 hozzászólás
K_A_Hikari I>!
On Sai: Esővágy

Hálás köszönetem On Sai: elérted azt, amit eddig nem nagyon éreztem.
Nem tudtam letenni a könyvet!
Mert bizony, hiába olvastam már több novelláskötetet, egyik-másik írást általában gyengébbnek éreztem, így kissé akadoztam.
Na, itt ilyen nem volt.
Leültem és elolvastam, kész pont. Elfeledtette velem a rosszullétet, az idő múlását, mindent.
Sajnálom, hogy nem lassabban olvastam, akkor még élvezhetném. Na, majd a következő alkalommal, csak naponta egyet olvasok…szép terv.
Az Esővágyat receptre írnám fel hatefők, kedvetlenség, olvasói válság és minden más ellen is.
Nem fog mellé vele az ember.

Bővebben:
http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2017/01/on-sai-esovag…

4 hozzászólás
Naiva P>!
On Sai: Esővágy

Meg kell hagyni, rendesen volt a könyvben játékos kreativitás, gazdag fantázia. Mindegyik történet más és más, de különleges. Volt közöttük meseszerű (Sose szólj be varázslónak!) és olyan is, ami egészen elgondolkodtatóra sikeredett (Az emlékkufár). Eleinte szoknom kellett, mert olyan furának érzem az írónő írásmódját. Némelyikbe annyira belemerültem, hogy észre se vettem és már vége is lett, de sajnos akadt olyan novella is, amit nem tudtam hová tenni.
Nem olvastam még az írónő Szivárgó sötétség c. sorozatát, de a Scar első bálja után kedvet kaptam hozzá. Hihetetlenül beszippantott. A címadó novella pedig kifejezetten szép történet volt.
Az illusztrációk, nagyon jól sikerültek. Ribi, az spoiler a legcukibb.

GytAnett>!
On Sai: Esővágy

Nem sűrűn olvasok novellásköteteket, sőt, mondhatni, hogy nagyjából soha. Ennek a könyvnek mégsem bírtam ellenállni, és megrendeltem. Vonzott magához.
Az a fél csillag levonás azt hiszem, pont amiatt van, mert csak regényeket szoktam olvasni. Nem tudom, hogy hogyan kellene igazán elveszni egy-egy novellában, hogyan kellene őket értékelni.
Bevallom, volt, amelyik nem igazán nyerte el a tetszésem, volt, amelyikkel csak szimplán nem tudtam mit kezdeni. De a többség igenis bejött, és elnyomták a rosszabb érzéseimet. :) Eszméletlen jó volt a Sose szólj be varázslónak!-ot olvasni is. :) Annak ellenére, hogy már ismertem a történetét, hiába ültem vonaton, többször is majdnem felröhögtem. :D
De igazából már a könyv első mondata megvett magának kilóra. Komolyan? Úgy kezdeni egy könyvet, hogy a halál éppen a bütykeit áztatja? :D
Igazából a legtöbb történetben találtam valamit. :)
On Sai írásmódja és szóhasználata még mindig valami csoda. Kedvelem az írónőt, a műveit. Egyszerűen volt egy-két novella, aminek most nem én voltam a célközönsége. Fél év múlva már lehet, hogy azok is tetszeni fognak. :)
Legjobb novellák: Jóvágású vérfarkas nősülne, Az emlékkufár, Sose szólj be varázslónak!, Orkszar- és barackillat, Esővágy.

4 hozzászólás
Amál P>!
On Sai: Esővágy

Ismét egy nagyszerű válogatást olvashattam On Sai novelláiból. Nagyon szeretem ezeket a rövid történeteket is, mert hozzák az írónő megszokott stílusát. Nemcsak izgalmasak, de humorosak is, elgondolkodtatók és mindegyikben van valami egyedi. Kedvencem a címadó novellán kívül A jóvágású vérfarkas nősülne, Sose szólj be egy varázslónak! és A mágia ára, de kívétel nélkül mindegyik tetszett.

ViraMors P>!
On Sai: Esővágy

Olyan ez a könyv, mint egy jóféle bonbonválogatás, tizenhárom különböző ízzel, amikről senki nem mondja meg előre, hogy milyen ízű, de ismerem a gyártót, ezért nyugodt lehetek afelől, hogy minden darab minőségi lesz. Naponta egyet, tán kettőt érdemes belőle elfogyasztani, akkor is, ha csábít a többi. Nem érdemes habzsolni, mert úgy csak elvesznek az ízek…
A kötetben nincs két egyforma novella, és nincs olyan, amiben ne lett volna valami, ami megfogott. Mindegyik novellára érdemes rászánni az időt, a szívet a lelket és a gondolkodást.

Jóvágású vérfarkas nősülne
A Halál szabadságra menne, spoiler, a vérfarkas meg emberi alakban keresi a párját, spoiler. És mi lesz abból, ha ezek ketten összetalálkoznak…? Nem sok jó, az biztos. Szórakoztató, és – bármilyen furán is hangzik – kedvesen véres darab, néhol viszont kissé túl gyorsnak éreztem. Tetszett, de szerintem 5-10 oldalt simán elbírt volna még.
4/5

Scar első bálja
Scar, Artúr, spoiler bál az Astoron. A sorozat rajongóinak kötelező, aki viszont még nem olvasta, annak azt hiszem, kissé lógni fog a levegőben. Én szeretem, mert Scar egyéniségét ez a pár oldal is remekül bemutatja.
4,5/5

Hogyan ölne Jung?
A kötet egyik legerőteljesebb darabja. Mindössze húsz oldal alatt bejárja az emberi lélek legsötétebb bugyrait, lerántja a leplet a sötét titkokról spoiler. Sűrű, sötét darab. Imádom!
5/5

A mágia ára
Mindennek ára van, és amikor valakinek ritka/extra képessége van, remélhet körömszakadtáig, sosem tudhatja biztosra, hogy magáért szeretik, vagy azért, amit megtehetne… Nagyon emberi és nagyon elgondolkodtató.
5/5

Az emlékkufár
Újabb pályázó a kötet legerőteljesebb darabja címre. Mi lenne ha…? Mi lett volna ha…? Párhuzamos világok, párhuzamos életek, eltérő emlékek… Létezik-e helyes döntés, ha a tét nem a saját egyetlen sorsunk…?
5/5

Sose szólj be varázslónak!
„Engem gyíkká változtatott…” Gyíkos, varázslós, népmese átiratos, humoros… Kibírtam hangos röhögés nélkül a buszon, de nem sokon múlt :D
5/5

Ébredés
Ezt egy kissé szájbarágósnak éreztem. Hosszabb terjedelemben, ha több lehetőség lett volna a világgal és a karakterekkel ismerkedni, azt hiszem, jobban élveztem volna. Azt viszont nagyon jól érzékelteti, hogy a lényegi változás és egy komoly, az egész életet megváltoztató döntés meghozatala sosem egyszerű.
3,5/5

Csak mi, lélekharcosok
Kicsit nyomasztó, nagyon súlyos, helyenként talán mesterkélt.
4,5/5

Nyolc négyzetméter a világ
Tökéletes példája annak, hogy egy abszolút rendhagyó nézőpont hogyan varázsolja zseniálissá azt a szituációt, amiről amúgy azt hinnénk, lerágott csont. spoiler
4,5/5

Orkszar- és barackillat
Hát itt aztán tényleg van minden! Többek közt orkszar- és barackillat is, továbbá mandula, borsmenta, meg amit akartok! Vér, humor és kemény valóság. Részemről a megtestesült alternatív crossover fanfiction :D
5/5

Mentsd meg Krisztust!
Már a cím is sugallja: súlyos, már-már tömény darab. spoiler Nem először, és felteszem, nem utoljára vitatott téma, de sosem egyszerű. Nem lehet az.
4,5/5

Dajkamese
Van, ami elsőre nem is tűnik annyira fontosnak. Aztán kiderül, hogy mégis… Meghökkentő, de abszolút jogos és logikus.
4,5/5

Esővágy
Nagyon intenzív és nagyon szép.
5/5

Pár napja @Lisie87 feltette nekem a kérdés, hogy ez a könyv vajon mennyire vörös pöttyös? Hát az a helyzet, hogy erre nem tudok válaszolni, ellenben ajánlom mindenkinek, aki valami kellemesen változatosra vágyik, és nem riad el a szókimondó és/vagy szokatlan írásoktól. Sok-sok érdekes kincset, csemegét rejt ez a pár oldal, jó néhány történet biztosan újraolvasós lesz.

16 hozzászólás
szadrienn P>!
On Sai: Esővágy

Gyönyörű dedikált ajándékkönyvként került hozzám az Esővágy,
és bár a benne szereplő novellák nem az általam leggyakrabban választott műfajokhoz tartoznak, bátran vágtam neki komfortzónám határainak feszegetésébe, nagy lelkesedéssel a fantasy, kicsit óvatosabban, némi aggodalommal a sci-fi irányába.
Ennek a könnyed, fantáziadús kötetnek a legjellemzőbb vonása a sokszínűség, az elbeszélések között volt meseszerű, humoros, elgondolkodtató, erotikus, vallási témájú, sci-fibe hajló és kissé véres.
Ilyen széles skálán mozogva az olvasó nagy eséllyel megtalálja a hozzá legközelebb álló zsánert, de képtelenség valamennyivel azonosulni. A rövid történetek többségénél a fő célnak a felhőtlen szórakoztatást éreztem, számomra mégis azok voltak a legkedvesebbek, ahol a mélyben azért ott lappangott némi dráma, a kedvencem pedig A mágia ára című elbeszélés lett. Bevallom, én egy kicsit mindig didergek a világűrben és a távoli jövőben kikristályosodó abszurd dimenziókban, de csodásan éreztem magam a szerző által megteremtett alternatív középkorban.
Kóbor varázslók, bárdok, sok veszélyes bűbáj, démonmesterek és elfek méregetik egymást gyanakvóan a füstös kocsmában, a főtéren pedig tolong a nép, mert éppen ott a hóhér, nagy munkában. Errefelé bizony nem sokat ér az emberélet, bánjunk csak óvatosan a mágiával! Ebben a témakörben még sok lehetőség rejlik, és ha az írói életmű ilyen irányba kanyarodna, én lennék az egyik leglelkesebb olvasója.

2 hozzászólás
MissFortune>!
On Sai: Esővágy

Nem sűrűn szoktam novellákat olvasni, mert általában ingadozik a színvonal.
Ennél a kötetnél nem a színvonal ingadozott. On Sai remekül ír, azonban volt 1-2 történet, ami számomra unalmas volt, vagy nem bírtam hova tenni. Viszont a többsége bevallom, tetszett. Remek élmény ezeket a kis fantasy, sci-fi szösszeneteket olvasni. Kedvenceim lettek a Sose szólj be a varázslónak! , a Jóvágású vérfarkas nősülne, illetve Scar első bálja. Kedvet kaptam ahhoz a sorozathoz.
Ami viszont a legnagyobb hatással volt rám az Az emlékkufár lett. A legfurább történet mindközül pedig a Nyolc négyzetméter a világ, amiben egy okoskád szemszögét olvashatjuk. Elég fura történet, de még az is tetszett.


Népszerű idézetek

K_A_Hikari I>!

Vannak emberek, akikkel találkoznunk kell.

Csak mi, lélekharcosok

Flóra_Gfellner>!

A mi korunk átka a választások sokasága, az ezernyi út, amin járhatunk. Kísértése pedig a „mi lett volna, ha” csábítása.

93. oldal, Az emlékkufár

mezei P>!

Lőni minden hülye tud – mikor lőni, abban rejlett a nagy titok.

185. oldal Orkszar- és barackillat

Molymacska>!

Hitler szónoklatot tartott a tiszta vérről, átütő sikert aratva a vámpírok között.

186. oldal Orkszar- és barackillat

1 hozzászólás
somebody22 I>!

Mindig mosolygok. Néha félek, hogy egy nap nem találom magam a maszk alatt.

85. oldal

Riszperidon>!

Fiam, egy nő sosem mondja ki, amit akar. De ha mégis, az így hangzik: szeretsz engem annyira, hogy megtedd értem?

76. oldal

K_A_Hikari I>!

[…] a szeretet nem birtokol: elenged.

Csak mi, lélekharcosok

K_A_Hikari I>!

Minden csak máz. A bárány farkasbőrt húzott, hogy ne falják föl.

Emlékkufár

Kukuucs>!

Nőnek lenni nehéz. Az embert mindenki alábecsüli.
[…]
Nőnek lenni jó. Az embert mindenki alábecsüli.

Az emlékkufár

Riszperidon>!

A piedesztál nagyon magányos hely.

154. oldal - Csak mi, lélekharcosok


Hasonló könyvek címkék alapján

Cathy Arrow: Boszorkányok extra
Cynthia Hand: Vigyázz, Holly Chase!
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Martin Kay: Titkok útvesztője
Tracy Wolff: Vonzódás
Rick Riordan: A vörös piramis
Csóti Lili: Hetedvérig
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Cecelia Ahern: A Vétkes
Julia Dippel: Csendes víz