4. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján
50. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

Calderon, ​avagy felségáruláshoz bricsesz dukál (Calderon 2.) 833 csillagozás

On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Calderon ​kapitány élete pokol: a sajtó árulónak hiszi, a nemesi körök megvetik, ráadásul még az űrhajón is próbára teszi türelmét a nőkből álló legénység. Calderon el akar jutni a hadgyakorlatra, nehogy merényletet kövessenek el a császár ellen, de áldásos tevékenységének hála a Ferrero Ház a bukás szélén táncol.
Ami a legbosszantóbb, Taina körül is felbukkan egy jóképű, szőke szamuráj.
Calderon kénytelen cselekedni, bár nem épp úgy, ahogy mások várják…

Taina élete is kemény. A nagyapja férjjelölteket válogat, ám a lány megsejti, hogy a szamurájokat nem a keze érdekli, hanem egy érthetetlen politikai játszma.
Kicsoda ő? Miért irtották ki a család Tivesgei-ágát?
Barátja vagy gyilkosa a szamuráj, aki a nyomában jár?
Taina csak két dolgot szeretne: nyugalmat és Calderont.

A fiatal főnemes és a makacs japán lány összefog a Birodalom megmentéséért. Azonban most Sexert báró az ellenség, aki mindenkinél ügyesebben űzi a Játékot.
Vajon… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
512 oldal · ISBN: 9789634578772
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
512 oldal · ISBN: 9789634578659
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
508 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633734643

2 további kiadás


Enciklopédia 22

Szereplők népszerűség szerint

Calderon · Taina Tives · Oregon admirális · Eterno Ferrero · Matteo Ferrero · Frank Fehling · Alion · Henna Sexert · Tea űrmérnök · Dejneka


Kedvencelte 257

Most olvassa 20

Várólistára tette 180

Kívánságlistára tette 128

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Az első kötetet követően gyakorlatilag megszakítás nélkül fogtam neki a 2. résznek. Ez nem csak azt jelzi, hogy tetszik a történet, hanem azt is, hogy fontos volt, hogy képben maradjak. Elég összetett a történet, kellett az azonnali kapcsolódás, hogy az apró részleteket ne veszítsem el. Olvasás közben többször éreztem azt, főleg a japán vonal miatt, hogy több alapra van szükségem ahhoz, hogy mindent értsek. Bár, ez a rész bőven hosszabb, mint az előző, még mindig hiányolom a ráérős mesélést. On Sai nagyon feszesen mesél, de itt érdemes lett volna kifejteni a házak történetét, a technikai hátteret, a játszmákat. Sokszor egy-egy nagypolitikai mozzanat, vagy hadászati döntés egy mondatban lett elmagyarázva. Ugyanez a helyzet a mellékszereplőkkel is. Sokkal többet szerettem volna tudni róluk, bár talán nem mindenkiről, hiszen rengetegen vannak/voltak.
Calderon a szemünk előtt vált felnőtté a második részben, bár spoiler mégis ott maradt a háttérben a kisfiú, aki érzelmi döntéseket hoz. Ez a kettősség érdekesebbé tette a személyiségét. Taina tovább erősödött, és nagyon jó, már-már tökéletes párost alkotnak. Ez a tökéletességre való törekvés a teljes történetre igaz. Valahogy minden megoldás maradéktalan, minden szál megfelelően zárul, emiatt túlidealizálttá válik. Nem ártott volna némi valós veszteség.
Ez volt kb. a fanyalgás rész, mert persze azért teljesen éveztem az olvasást, elég gyorsan haladtam is. Most is nagyon szerettem a humort, bár itt azért kicsit háttérbe szorult. Nagyon tetszettek a sokszor bonyolultnak tűnő megoldások, a politika és a vallás erőteljes szerepe, és az a lüktető impulzivitás ami áthatja a történetet. Már nem sok van vissza az On Sai életműből, és most a Scar-sorozat is várólistára került.

Nikolett0907 P>!
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

„Sosem a gonoszok borítják vérbe a világot, hanem azok az igaz emberek, akik felsőbbrendű eszmékben hisznek.”

Nem kis aggodalommal vettem kézbe ezt a könyvet.
Ugyanis az első része nem okozott osztatlan sikert nálam.

Viszont ez a kötet teljesen másképpen ért el a lelkemhez.
Először is jó ideje feszültségben élek, vizsgák, vállalkozások fejlesztése, versenyek és mégis olvasás közben, teljesen elfelejtettem a hétköznapi pörgést és belemerültem egy olyan világba, ahol bár nem pörögtek az események, mégis a lassabb kibontakozás is adott egy élményt és egy kellemes érzetet.

A másik amit meg kell jegyezzek, hogy nagyon szeretem a humort, enélkül nem is tudnám elképzelni az életem, az első részben is volt és néhol elnevettem magam, de nem fogott meg.
Most meg zsebkendőért kellett nyúljak, mert már patakokban folyt a könnyem.

Annyira imádom, végre, ezt vártam.
Szuper érzés volt olvasni.
És külön meg kell jegyezzem, egyre jobban tetszik az írónő stílusa.

Kellemes csalódás és egyszer biztosan újra olvasom még. ♥

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
508 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633734643
csillagka>!
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Beáta leborulok a nagyságod előtt :) Régen nem szórakoztam ennyire jót egy könyvön, mégse tolakodó a humor, van mellette tartalom is, nem is kevés. Párocskám nem egyszer szólt rám, hogy kicsit halkabban, egyszerűen nem tudtam abbahagyni a röhögést (a skótok mindent vittek) a vigyort most se lehet letörölni a képemről. Igazi antidepresszáns, felírnám terápiás céllal fantasy stílusra nyitott elméknek. A kardos részeket egyszerűen imádtam, nekem is kellene egy ilyen társ, bár bevallom kísértetiesen emlékeztettet „Tündérmacira” (remélem tényleg véletlen) bár ő is kedvenc és mivel volt összehasonlítási alap, még inkább érdekelt a kardok lelkivilága.
Játékos, mesés, igazi macsó pasis könyv, kikapcsolódásra, bajfelejtésre tökéletes olvasmány.

2 hozzászólás
Naiva>!
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Bár a sci-fit nagyon a komfortzónámon kívüli műfajnak érzem, úgy éreztem, ezt a két részből álló sorozatot, illene befejeznem. Hajtott a kíváncsiság. Az előző rész után mertem remélni, hogy a folytatás sokkal jobban fog tetszeni. Úgy lett. Sokkal jobban tetszett. Kikapcsolt, szórakoztatott, de ami a legfontosabb; lekötött. Tetszett az arisztokratikus világ a világűrben. A cselekmény szerintem eléggé lassan bontakozott ki, de a végére rendesen felpörögtek az események. Azt a fél csillagot a vége miatt nem tudom megadni.

3 hozzászólás
AniTiger P>!
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Oké, be kell vallanom, hogy engemet ez a rész már a legelején a Yaoi szamurájoknál megvett magának! Izgalmasabb volt, mint az első rész, de szerencsére a színvonal nem változott. Az előző résznek a főbb szereplői mellé még több érdekes fazon csatlakozott és néhány már felületesen megismert személyhez is közelebb kerültem. (Pl. Oregonhoz! Iszonyat haláli a pacák! WOW!) Nehéz elfogultság nélkül szavakba öntenem az élményt, de egyszerűen imádtam olvasni.
spoiler

http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/02/onsai-calde…

3 hozzászólás
Ittimi78>!
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Ez valami eszméletlen jó volt!

Ilyen jól kigondolt cselekménnyel, ahol minden mozzanat stimmel, semmi sem ferde, miközben minden görbe, és aztán egymásba gabalyodik, régen nem találkoztam (Martin bácsinál volt utoljára a Tűz és Jég dalában).

Zseniálisak a karakterek, minden szó a helyén, pont jókor, pont jól, értően adagolt humorral és öniróniával fűszerezve. Calderon kiköszörülte a csorbáját nálam. Az első részben kicsit nyápicnak, döntésképtelennek éreztem, de ez itt óriásit változott. Ő és Taina a világ felett állnak, erősek, intelligensek, mégis sebezhetők. A világ a lábaik előtt hever, mégsem veszik túl komolyan magukat. Ez tetszik.

A politikai szálak, a motivációk, a játszmák svájci óramű pontossággal működnek.
A könyv persze letehetetlen, időről időre vigyorogtam vagy éppen leesett állal olvastam az újabb fejleményeket.

Micsoda jó könyv! És a legjobb az egészben, hogy az író magyar… :)))

13 hozzászólás
RVivi P>!
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Már ezer éve szemeztem On Sai könyveivel, mire végre belevágtam a Calderon duológiába(?). Igazából ötletem sincs, miért ezzel kezdtem, mert először a Scart nézegettem, de nem bántam meg, jó ötlet volt.

Van valami az írónő stílusában, ami nagyon bejött. Ehhez még hozzájön a humor és a könyv világa. Na, az valami csoda. Imádtam a világfelépítést, a hagyományokat, szokásokat, amik megjelentek. Sose voltam Japán rajongó, most se lettem az, de tetszett, ahogy bemutatja őket. Hangulatos volt. Na meg a karakterek… Calderon és Taina volt természetesen a kedvenc, de Oregon admirális, Matteo, Eterno és a többiek se nagyon maradtak le. A Házak közül a Ferrero Ház volt a leghalálibb, időnként annyira kaotikus és őrült az egész család, hogy öröm olvasni.

Bár a kaotikus és őrült azért sokszor máskor is jellemző volt a történetre. És nagyon jól állt neki. Még a zseniális szóval is tudnám jellemezni, tele volt politikával, de az se volt unalmas egy percig se, sőt. A vége felé mondjuk megijedtem, hogy valami brutális függővég jön, ki gondolta volna, hogy spoiler

Igaz, hogy sokáig tartott, mire belerázódtam ebbe a kötetbe, de megérte kivárni. *-*

ggizi P>!
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Nagyon szerettem ezt a könyvet is, bár nem ragadott rögtön magával. Érdekes volt az első fele is (igazi „pszichológiai hadviselés”), de messze nem olyan lendületes, mint amit vártam tőle az előző könyv alapján. Kicsit csalódtam is és meg is ijedtem, hogy elveszett az első könyv varázsa…
De aztán a II. résztől úgy igazán beindult a Játék! Végre!
Ez a pasas…!? :)) Valóban egy „zseniális manipulátor” :))) Egyszerűen nem lehet nem szeretni:))
És jöttek a poénok, a helyzetek („lelkisegély szamurájoknak”, „űrlapfetisiszták” :)), és ez a rengeteg csűrés-csavarás… Eszméletlen volt!
Még sok ilyen könyvet szeretnék olvasni!!

1 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Örök szerelem lett! :-)
Nemrég azt mondtam (na jó, írtam), hogy megtaláltam a legjobb könyvet, amit 2015-ben olvastam. Tévedtem, mert nagyon úgy tűnik, hogy ezt a „helyezést” nálam most átvette On Sai: Calderon sorozata. :-)
Minden sorát élveztem, a világot, amiben a történet játszódik pedig egyenesen imádom. Magam sem hittem volna, hogy a számomra oly kedves történelmi romantikus világot ilyen tökéletesen lehet összegyúrni a sci-fi világával. Zseniális! :-)
Calderon és Taina párosa pedig…. Nincsenek szavak. Bekerültek a kedvenc párosaim közé. ;-)
Úgy szeretnék még olvasni róluk! Zorach, hiányzol!

4 hozzászólás
Gothic I>!
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Egyre erősödik bennem a meggyőződés, hogy valami gigantikus zavar lehet az illetékes emberek fejében, amiért nem emeltek még szobrot ennek a nőnek!
A Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál fantasztikusra sikerült! Ha az előző részt imádtátok, akkor készüljetek fel lelkiekben, mert ennek a könyvnek az elolvasásával kialakul és masszív gyökeret ver bennetek a gyógyíthatatlan függőség…
Az első rész alatt Calderon, ha eleinte nehézkesen is, hála a felesége családjának és az általuk őrszemként szolgálatba állított szomszédoknak és a további megpróbáltatásoknak de elengedte a halálvágyát, letett az öngyilkossági kísérletek halmozásáról, viszont az élete az élni akarás tényétől sem lett szokványos vagy éppen könnyű. A Békanyál fedélzetén uralkodó állapotok hatására visszasírja az anarchistákat, a csupa vérmes nőből álló legénységtől sokat tanulhatnának, akik még a kapitány intim zaklatásától se riadnak vissza… Ez pedig még csak a jéghegy csúcsa, ugyanis On Sai ismét addig növelte módszeresen a főhőse nyakába zúduló problémák súlyát, ameddig nem emelkedett meg a tét a Birodalom és az egész Galaktika sorsára. Ugyanazt az unalmas lemezt játszom le most is, amit már számtalanszor olvashattatok tőlem, de a történet egyetlen hibája, hogy túl rövid. Annyira izgalmas, lélegzetelállító az események sorozata, annyira magába szippantanak a sorok, azt az illúziót keltve, te is ott ülsz egy ülésben a fedélzeten és egy biztonságos burokból szemléled a történéseket, hogy 508 oldal brutálisan kevés. _Kimondhatatlanul hálás lennék, ha a felsőbb erők megszánnának a remélhetőleg minimum kétszer ilyen hosszú kézirattal :3 A „Nem lehetek a tiéd, szamurájlány” sláger után valaki komolyan létrehozhatna egy „Még több Calderont!” civil szervezetet… a transzparensek elkészítéséhez szükséges nyomdaköltségbe beszállok és egyúttal lehetne a dal az induló. :D Mert ezzel a világgal és magukkal a karakterekkel is lehetetlen betelni. Fél lapnyi vontatottabb rész sem vegyült a könyvbe, egyedül a töménytelen mennyiségű akció, humor és egy zseniális világ várja az olvasót, ha kinyitja a regényt- na meg egy olyan romantikus szál, amiért képtelenség nem rajongani. <3 Ismételten lenyűgözött az, ahogyan a sci-fis elemeket beledolgozta az írónő a történetbe, meg van magyarázva, hogyan működnek az űrhajók egyes elemei, az adott típust is kellő alapossággal bemutatja, az ember mégse érzi azt, mintha egy szakkönyvet bújna, amiben úgy röpködnek a száraz adatok, mint a Hadgyakorlat közben a lövegek. Nagyon tetszett, hogy meg lehetett ismerni Taina szülőbolygóját, a modern vonallal érdekes kontrasztot alkottak a japán hagyományok, mégis remekül összeillettek a lézerek, a szamurájok, a bonyolult, hajlongásos formaságok és az óriási űrsiklók. ^.^ Így első elgondolásra összeegyeztethetetlenebbnek nem is tűnhetnének a felsoroltak, de mégis annyira maguktól értetődően kapcsolódtak egymáshoz a regényben, mintha mi sem lenne természetesebb. Ó, és mindenképpen meg kell említenem a kardokat is. Mit ne mondjak, imádom az On Sai regények élőlényekre jellemző tulajdonságokkal bíró tárgyait. :D A Szivárgó sötétség köpenyeivel együtt belopta a szívembe magát Calderon kardja is amit én is végig egy kisállattal azonosítottam, akármennyire megbotránkoztató is ez nemesi körökben :P. Teljes értékelés a blogomon:
http://goodbye-agony.blogspot.com/2017/02/on-sai-calder…

32 hozzászólás

Népszerű idézetek

Szelén>!

Anyád, gondolta Taina összeszorított szájjal, és emlékeztette magát, hogy ő most szélben susogó nád. Még négy napig legalább.

27. oldal

RavenS>!

– Megenged egy megjegyzést?
– Hallgatom.
– Kicsit nyomasztó, hogy Tives és ön…
– Másvalami? – kérdezte hidegen Calderon.
– Igen, nekem illemtan problémám van – mondta nyersen Dejneka. – Hogy kell udvariasan azt mondani egy főnemesnek, hogy idióta hülye, aki azt a másik idióta hülyét hergeli, aki harminc gyilkológépnek parancsol? Valahogy szegényesek a nyelvi eszközeim, uram.

412. oldal

Nes P>!

Az igazi szerelem nem csillogás, hanem az egyenrangúak kapcsolata. Néma, közös benső tánc, páros csend.

278. oldal

Shanara>!

Az embert nem az jellemzi igazán, amikor kedves, hanem amikor nem kapja meg, amit akar.

467. oldal (Könyvmolyképző Kiadó, 2013.)

AgiVega IP>!

Homályosan emlékezett rá, mintha egy vécétől elnézést kért volna, mert leokádta, de biztosította róla, hogy nagyon szép a szeme, és mennyire jól áll rajta az a fitos kis ülőke.

221-222. oldal

Vicky3>!

– Mit gondolsz? Boldogok lesznek?
– Az Isten irgalmazzon nekünk, ha nem. Családi veszekedés közben szétverik a Galaktikát.

3. rész

Kapcsolódó szócikkek: Calderon · Taina Tives
Nes P>!

Egy igazi nő sosem féltékeny, hanem hisz magában, mert pontosan tudja, hogy az értéke felbecsülhetetlen.

356. oldal

Shanara>!

Megalázni csak azt lehet, aki hagyja.

40. oldal (Könyvmolyképző Kiadó, 2013.)

Szelén>!

Nézd meg az apját, és lődd le a fiát, gondolta cinikusan Taina.

103. oldal

Shanara>!

Csak a halál pillanatában lesz igazán értékes az élet.

173. oldal (Könyvmolyképző Kiadó, 2013.)


Hasonló könyvek címkék alapján

J. D. Robb: Halálos szertartás
Robin O'Wrightly: Tonio & Leona
Matt Haig: Én és az emberek
P. Z. Reizin: Szerelem gombnyomásra
Guillaume Musso: Holnap
John Marrs: The One – A tökéletes pár
Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége
Blake Crouch: Sötét anyag
Becca Prior: Lélekjelenlét
J. P. Delaney: The Perfect Wife – A tökéletes feleség