2. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján
9. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
15. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
27. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Calderon, ​avagy felségáruláshoz bricsesz dukál (Calderon 2.) 507 csillagozás

On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Calderon ​kapitány élete pokol: a sajtó árulónak hiszi, a nemesi körök megvetik, ráadásul még az űrhajón is próbára teszi türelmét a nőkből álló legénység. Calderon el akar jutni a hadgyakorlatra, nehogy merényletet kövessenek el a császár ellen, de áldásos tevékenységének hála a Ferrero Ház a bukás szélén táncol.

Ami a legbosszantóbb, Taina körül is felbukkan egy jóképű, szőke szamuráj.

Calderon kénytelen cselekedni, bár nem épp úgy, ahogy mások várják…

Taina élete is kemény. A nagyapja férjjelölteket válogat, ám a lány megsejti, hogy a szamurájokat nem a keze érdekli, hanem egy érthetetlen politikai játszma.

Kicsoda ő? Miért irtották ki a család Tivesgei-ágát?

Barátja vagy gyilkosa a szamuráj, aki a nyomában jár?

Taina csak két dolgot szeretne: nyugalmat és Calderont.

A fiatal főnemes és a makacs japán lány összefog a Birodalom megmentéséért. Azonban most Sexert báró az ellenség, aki mindenkinél ügyesebben űzi a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
508 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633734643
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
508 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633734643
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
508 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633734650

Enciklopédia 20

Szereplők népszerűség szerint

Calderon · Taina Tives · Oregon admirális · Eterno Ferrero · Matteo Ferrero · Frank Fehling · Alion · Tea űrmérnök · Henna Sexert · Dejneka


Kedvencelte 186

Most olvassa 12

Várólistára tette 144

Kívánságlistára tette 155

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
csillagka P
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Beáta leborulok a nagyságod előtt :) Régen nem szórakoztam ennyire jót egy könyvön, mégse tolakodó a humor, van mellette tartalom is, nem is kevés. Párocskám nem egyszer szólt rám, hogy kicsit halkabban, egyszerűen nem tudtam abbahagyni a röhögést (a skótok mindent vittek) a vigyort most se lehet letörölni a képemről. Igazi antidepresszáns, felírnám terápiás céllal fantasy stílusra nyitott elméknek. A kardos részeket egyszerűen imádtam, nekem is kellene egy ilyen társ, bár bevallom kísértetiesen emlékeztettet „Tündérmacira” (remélem tényleg véletlen) bár ő is kedvenc és mivel volt összehasonlítási alap, még inkább érdekelt a kardok lelkivilága.
Játékos, mesés, igazi macsó pasis könyv, kikapcsolódásra, bajfelejtésre tökéletes olvasmány.

2 hozzászólás
>!
AniTiger MP
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Oké, be kell vallanom, hogy engemet ez a rész már a legelején a Yaoi szamurájoknál megvett magának! Izgalmasabb volt, mint az első rész, de szerencsére a színvonal nem változott. Az előző résznek a főbb szereplői mellé még több érdekes fazon csatlakozott és néhány már felületesen megismert személyhez is közelebb kerültem. (Pl. Oregonhoz! Iszonyat haláli a pacák! WOW!) Nehéz elfogultság nélkül szavakba öntenem az élményt, de egyszerűen imádtam olvasni.
spoiler

http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/02/onsai-calde…

3 hozzászólás
>!
Ittimi78
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Ez valami eszméletlen jó volt!

Ilyen jól kigondolt cselekménnyel, ahol minden mozzanat stimmel, semmi sem ferde, miközben minden görbe, és aztán egymásba gabalyodik, régen nem találkoztam (Martin bácsinál volt utoljára a Tűz és Jég dalában).

Zseniálisak a karakterek, minden szó a helyén, pont jókor, pont jól, értően adagolt humorral és öniróniával fűszerezve. Calderon kiköszörülte a csorbáját nálam. Az első részben kicsit nyápicnak, döntésképtelennek éreztem, de ez itt óriásit változott. Ő és Taina a világ felett állnak, erősek, intelligensek, mégis sebezhetők. A világ a lábaik előtt hever, mégsem veszik túl komolyan magukat. Ez tetszik.

A politikai szálak, a motivációk, a játszmák svájci óramű pontossággal működnek.
A könyv persze letehetetlen, időről időre vigyorogtam vagy éppen leesett állal olvastam az újabb fejleményeket.

Micsoda jó könyv! És a legjobb az egészben, hogy az író magyar… :)))

13 hozzászólás
>!
ggizi P
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Nagyon szerettem ezt a könyvet is, bár nem ragadott rögtön magával. Érdekes volt az első fele is (igazi „pszichológiai hadviselés”), de messze nem olyan lendületes, mint amit vártam tőle az előző könyv alapján. Kicsit csalódtam is és meg is ijedtem, hogy elveszett az első könyv varázsa…
De aztán a II. résztől úgy igazán beindult a Játék! Végre!
Ez a pasas…!? :)) Valóban egy „zseniális manipulátor” :))) Egyszerűen nem lehet nem szeretni:))
És jöttek a poénok, a helyzetek („lelkisegély szamurájoknak”, „űrlapfetisiszták” :)), és ez a rengeteg csűrés-csavarás… Eszméletlen volt!
Még sok ilyen könyvet szeretnék olvasni!!

1 hozzászólás
>!
Chöpp 
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Lenyűgöző. Nem gondoltam volna, hogy ennyire romantikus beállítottságú lennék…, mert nem is vagyok. De ez a két könyv lenyűgözött. Hogy is szokták mondani? Beszippantott. Most írtam le ezt először. Mert valóban ez történt. Ahányszor csak kinyitottam az első mondatokat követően szó szerint transzba kerültem és mélyen bele a történetbe. Nevettem is, meg sírtam is. Sokszor. On Sai bámulatosan könnyeden használja elvarázsolásunkra csodás mesélő tudományát. Nekem máris hiányzik Taina Tivesgei, Genius Calderon és társaik!

>!
GytAnett P
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Ez a könyv! Atya gatya, ez aztán könyv volt! Jelentem, On Sai és Calderon abszolút kedvenccé váltak nálam.
Be kell vallanom, az első könyv elolvasása után nem értettem, hogy mi ez a nagy felhajtás Calderon és a története körül. Tetszett, de annyira azért nem, hogy elvakult legyek. Féltem is belekezdeni a második részébe. Láttam, olvastam, hogy még jobb az értékelése, mint az elsőnek. Nem akartam csalódni. Hát nem sikerült szerencsére! :)
Nem sok könyvnél érzem ennyire azt, hogy a végére akarok érni, mert tudni akarom, hogy hogyan fejeződik be, de közben egyáltalán nem szeretném befejezni, mert nem szeretném, hogy vége legyen. Idiótán hangzik, de ahogy végeztem, megölelgettem a könyvet. :D Barátom kicsit sem nézhetett hülyének. :D
Az egész könyv tele volt Játékkal, politikával, csatározásokkal, karakterfejlődéssel, viszonyok megváltozásával.
On Sai eszméletlen világot tárt elénk. Azon vagyok igazán meglepődve, hogy én egyáltalán nem rajongok az ilyen történetekért, mégis elérte, hogy szó szerint rajongjak. Kifejezetten hálás vagyok érte. :)
Nem is tudok normálisan értékelést írni. Erről a csodakönyvről nem megy. Depressziós vagyok, hogy nincs tovább. Pedig ebből még annyi mindent ki lehetne hozni. :))

>!
Tóth_Orsolya_3 P
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Örök szerelem lett! :-)
Nemrég azt mondtam (na jó, írtam), hogy megtaláltam a legjobb könyvet, amit 2015-ben olvastam. Tévedtem, mert nagyon úgy tűnik, hogy ezt a „helyezést” nálam most átvette On Sai: Calderon sorozata. :-)
Minden sorát élveztem, a világot, amiben a történet játszódik pedig egyenesen imádom. Magam sem hittem volna, hogy a számomra oly kedves történelmi romantikus világot ilyen tökéletesen lehet összegyúrni a sci-fi világával. Zseniális! :-)
Calderon és Taina párosa pedig…. Nincsenek szavak. Bekerültek a kedvenc párosaim közé. ;-)
Úgy szeretnék még olvasni róluk! Zorach, hiányzol!

4 hozzászólás
>!
Shanara
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

„Ha tömören kellene kinyilvánítani a véleményem, akkor azt mondanám, hogy IMÁDTAM EZT A KÖNYVET!”
„Ebben a részben azonban mindent megkaptam, amiről csak olvasni szerettem volna és ami a korábbiakban a hiányérzetemet okozta, így nem maradt más hátra, mint egy elégedett olvasó rajongó véleményének bepötyögése… amely egyébként pont a rajongó üzemmód miatt nem is olyan egyszerű. :)”
„On Sai mestere a virágnyelven megfogalmazott mondanivalónak, a szimbólumok alkalmazásának, a figyelemelterelésnek és a csavaros történetszövésnek.”
„Nem tudok olyan jelenetet felidézni az emlékezetemben, amely a történet mélypontját jelentette volna a számomra, mert a cselekmény képes volt végig fenntartani a figyelmem, elszórakoztatni és megszüntetni körülöttem a külvilágot.”
„Érzelmek, akció, fergeteges humor, titkok, történelem, stratégia, hagyományok, illetve a mély bölcsességet és a szórakoztató könnyedséget egyszerre magukban rejtő mondatok. Még ha akarnék, akkor sem tudnék erre a regényre rosszat mondani, az első szavától az utolsóig megvett magának és ha valaki eddig nem olvasta, akkor sürgősen pótolja, mert nagyon jó! És magyar!”
Bővebben: http://shanarablog.blogspot.hu/2014/06/on-sai-calderon-…

>!
Nita_Könyvgalaxis
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Öt ok, amiért a Calderon 2. kiérdemelte nálam az öt csillagot:

1. Mert az első részhez képest a második rész érezhetően sokkal jobb, kidolgozottabb lett.
2. Alaposabban megismerhetjük Calderon világának háttértörténetét, a japán hagyományok és az űrkor keveredését, a császár és a nemesek harcait.
3. Nem vagyok egy olyan típus, aki csorgatja a nyálát a könyvekben szereplő férfiúkra, de nem bánnám, ha Calderon a való életben is létezne. Végre egy nem tökéletes, nagyon emberi, de ezzel együtt is szeretni való igazi férfi karakter!
4. Végre van lehetőségünk többet látni a szereplőinkből, jobban kibontakozik a személyiségük, a viszonyrendszereik. Tainát én ebben a részben kedveltem meg igazán.
5. Mert egy olyan izgalmas és szép lezárást kapunk, amelyet manapság sajnos ritkán látni.

>!
Szilvi00 P
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

A Galaxis összes csillagát megérdemelné ez a könyv!!!
Calderon kapitány páratlan és utánozhatatlan egyéniség. Egyszerűen imádtam az egész művet az első betűtől az utolsóig!
A történet szövevényesebb az első résznél, kiszámíthatatlanabb, engem legalább is újból és újból sikerült meglepnie. A Játékot már olyan magas szinten és kifinomultan űzik, minden apró mozdulatnak, gesztusnak, szófordulatnak jelentősége van…
Egyértelműen túlszárnyalta az első részt, pedig az sem volt piskóta. Mindenből pont a kellő mennyiséget kaptam. Akció és izgalom, humor és romantika, mindehhez fantasztikus karakterek. Az új legénység tagjait is hamar megkedveltem Tea űrmérnök mekkora figura?! A veteránok csapatát Oregonnal és Kiskrumplival az élen szintén imádtam. És mindezek mellet Taina által betekintést nyerhettem a japán szamurájok lenyűgöző kultúrájába, illetve „egzotikusan vad szokásaikba”.
Az idei évben ez a sorozat volt a legélvezetesebb és legszórakoztatóbb olvasmányom!


Népszerű idézetek

>!
PandaSára P

Anyád, gondolta Taina összeszorított szájjal, és emlékeztette magát, hogy ő most szélben susogó nád. Még négy napig legalább.

27. oldal

>!
RavenS

– Megenged egy megjegyzést?
– Hallgatom.
– Kicsit nyomasztó, hogy Tives és ön…
– Másvalami? – kérdezte hidegen Calderon.
– Igen, nekem illemtan problémám van – mondta nyersen Dejneka. – Hogy kell udvariasan azt mondani egy főnemesnek, hogy idióta hülye, aki azt a másik idióta hülyét hergeli,aki harminc gyilkológépnek parancsol? Valahogy szegényesek a nyelvi eszközeim, uram.

412. oldal

>!
AgiVega I

Homályosan emlékezett rá, mintha egy vécétől elnézést kért volna, mert leokádta, de biztosította róla, hogy nagyon szép a szeme, és mennyire jól áll rajta az a fitos kis ülőke.

221-222. oldal

>!
Nes

Az igazi szerelem nem csillogás, hanem az egyenrangúak kapcsolata. Néma, közös benső tánc, páros csend.

278. oldal

>!
Shanara

Az embert nem az jellemzi igazán, amikor kedves, hanem amikor nem kapja meg, amit akar.

467. oldal (Könyvmolyképző Kiadó, 2013.)

>!
Nes

Egy igazi nő sosem féltékeny, hanem hisz magában, mert pontosan tudja, hogy az értéke felbecsülhetetlen.

356. oldal

>!
Vicky3

– Mit gondolsz? Boldogok lesznek?
– Az Isten irgalmazzon nekünk, ha nem. Családi veszekedés közben szétverik a Galaktikát.

3. rész

Kapcsolódó szócikkek: Calderon · Taina Tives
>!
Shanara

Megalázni csak azt lehet, aki hagyja.

40. oldal (Könyvmolyképző Kiadó, 2013.)

>!
PandaSára P

Nézd meg az apját, és lődd le a fiát, gondolta cinikusan Taina.

103. oldal

>!
Shanara

Csak a halál pillanatában lesz igazán értékes az élet.

173. oldal (Könyvmolyképző Kiadó, 2013.)


Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Origin
Gabriel Wolf: A napisten háborúja
James Patterson: Iskolaszünet örökre!
Jasper Fforde: Monokróm
Marissa Meyer: Scarlet
Melissa Landers: Elválasztva
Amy Kathleen Ryan: Láng
Beth Revis: Across the Universe – Túl a végtelenen
Amie Kaufman – Meagan Spooner: These Broken Stars – Lehullott csillagok