3. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján
28. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
30. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
56. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Calderon, ​avagy felségáruláshoz bricsesz dukál (Calderon 2.) 647 csillagozás

On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Calderon ​kapitány élete pokol: a sajtó árulónak hiszi, a nemesi körök megvetik, ráadásul még az űrhajón is próbára teszi türelmét a nőkből álló legénység. Calderon el akar jutni a hadgyakorlatra, nehogy merényletet kövessenek el a császár ellen, de áldásos tevékenységének hála a Ferrero Ház a bukás szélén táncol.

Ami a legbosszantóbb, Taina körül is felbukkan egy jóképű, szőke szamuráj.

Calderon kénytelen cselekedni, bár nem épp úgy, ahogy mások várják…

Taina élete is kemény. A nagyapja férjjelölteket válogat, ám a lány megsejti, hogy a szamurájokat nem a keze érdekli, hanem egy érthetetlen politikai játszma.

Kicsoda ő? Miért irtották ki a család Tivesgei-ágát?

Barátja vagy gyilkosa a szamuráj, aki a nyomában jár?

Taina csak két dolgot szeretne: nyugalmat és Calderont.

A fiatal főnemes és a makacs japán lány összefog a Birodalom megmentéséért. Azonban most Sexert báró az ellenség, aki mindenkinél ügyesebben űzi a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
512 oldal · ISBN: 9789634578772
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
512 oldal · ISBN: 9789634578659
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
506 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633734643

2 további kiadás


Enciklopédia 21

Szereplők népszerűség szerint

Calderon · Taina Tives · Oregon admirális · Eterno Ferrero · Matteo Ferrero · Frank Fehling · Alion · Henna Sexert · Tea űrmérnök · Dejneka


Kedvencelte 222

Most olvassa 17

Várólistára tette 163

Kívánságlistára tette 137

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

„Sosem a gonoszok borítják vérbe a világot, hanem azok az igaz emberek, akik felsőbbrendű eszmékben hisznek.”

Nem kis aggodalommal vettem kézbe ezt a könyvet.
Ugyanis az első része nem okozott osztatlan sikert nálam.

Viszont ez a kötet teljesen másképpen ért el a lelkemhez.
Először is jó ideje feszültségben élek, vizsgák, vállalkozások fejlesztése, versenyek és mégis olvasás közben, teljesen elfelejtettem a hétköznapi pörgést és belemerültem egy olyan világba, ahol bár nem pörögtek az események, mégis a lassabb kibontakozás is adott egy élményt és egy kellemes érzetet.

A másik amit meg kell jegyezzek, hogy nagyon szeretem a humort, enélkül nem is tudnám elképzelni az életem, az első részben is volt és néhol elnevettem magam, de nem fogott meg.
Most meg zsebkendőért kellett nyúljak, mert már patakokban folyt a könnyem.

Annyira imádom, végre, ezt vártam.
Szuper érzés volt olvasni.
És külön meg kell jegyezzem, egyre jobban tetszik az írónő stílusa.

Kellemes csalódás és egyszer biztosan újra olvasom még. ♥

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
506 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633734643
Naiva P>!
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Bár a sci-fit nagyon a komfortzónámon kívüli műfajnak érzem, úgy éreztem, ezt a két részből álló sorozatot, illene befejeznem. Hajtott a kíváncsiság. Az előző rész után mertem remélni, hogy a folytatás sokkal jobban fog tetszeni. Úgy lett. Sokkal jobban tetszett. Kikapcsolt, szórakoztatott, de ami a legfontosabb; lekötött. Tetszett az arisztokratikus világ a világűrben. A cselekmény szerintem eléggé lassan bontakozott ki, de a végére rendesen felpörögtek az események. Azt a fél csillagot a vége miatt nem tudom megadni.

3 hozzászólás
csillagka P>!
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Beáta leborulok a nagyságod előtt :) Régen nem szórakoztam ennyire jót egy könyvön, mégse tolakodó a humor, van mellette tartalom is, nem is kevés. Párocskám nem egyszer szólt rám, hogy kicsit halkabban, egyszerűen nem tudtam abbahagyni a röhögést (a skótok mindent vittek) a vigyort most se lehet letörölni a képemről. Igazi antidepresszáns, felírnám terápiás céllal fantasy stílusra nyitott elméknek. A kardos részeket egyszerűen imádtam, nekem is kellene egy ilyen társ, bár bevallom kísértetiesen emlékeztettet „Tündérmacira” (remélem tényleg véletlen) bár ő is kedvenc és mivel volt összehasonlítási alap, még inkább érdekelt a kardok lelkivilága.
Játékos, mesés, igazi macsó pasis könyv, kikapcsolódásra, bajfelejtésre tökéletes olvasmány.

2 hozzászólás
AniTiger P>!
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Oké, be kell vallanom, hogy engemet ez a rész már a legelején a Yaoi szamurájoknál megvett magának! Izgalmasabb volt, mint az első rész, de szerencsére a színvonal nem változott. Az előző résznek a főbb szereplői mellé még több érdekes fazon csatlakozott és néhány már felületesen megismert személyhez is közelebb kerültem. (Pl. Oregonhoz! Iszonyat haláli a pacák! WOW!) Nehéz elfogultság nélkül szavakba öntenem az élményt, de egyszerűen imádtam olvasni.
spoiler

http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/02/onsai-calde…

3 hozzászólás
Ittimi78>!
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Ez valami eszméletlen jó volt!

Ilyen jól kigondolt cselekménnyel, ahol minden mozzanat stimmel, semmi sem ferde, miközben minden görbe, és aztán egymásba gabalyodik, régen nem találkoztam (Martin bácsinál volt utoljára a Tűz és Jég dalában).

Zseniálisak a karakterek, minden szó a helyén, pont jókor, pont jól, értően adagolt humorral és öniróniával fűszerezve. Calderon kiköszörülte a csorbáját nálam. Az első részben kicsit nyápicnak, döntésképtelennek éreztem, de ez itt óriásit változott. Ő és Taina a világ felett állnak, erősek, intelligensek, mégis sebezhetők. A világ a lábaik előtt hever, mégsem veszik túl komolyan magukat. Ez tetszik.

A politikai szálak, a motivációk, a játszmák svájci óramű pontossággal működnek.
A könyv persze letehetetlen, időről időre vigyorogtam vagy éppen leesett állal olvastam az újabb fejleményeket.

Micsoda jó könyv! És a legjobb az egészben, hogy az író magyar… :)))

13 hozzászólás
ggizi P>!
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Nagyon szerettem ezt a könyvet is, bár nem ragadott rögtön magával. Érdekes volt az első fele is (igazi „pszichológiai hadviselés”), de messze nem olyan lendületes, mint amit vártam tőle az előző könyv alapján. Kicsit csalódtam is és meg is ijedtem, hogy elveszett az első könyv varázsa…
De aztán a II. résztől úgy igazán beindult a Játék! Végre!
Ez a pasas…!? :)) Valóban egy „zseniális manipulátor” :))) Egyszerűen nem lehet nem szeretni:))
És jöttek a poénok, a helyzetek („lelkisegély szamurájoknak”, „űrlapfetisiszták” :)), és ez a rengeteg csűrés-csavarás… Eszméletlen volt!
Még sok ilyen könyvet szeretnék olvasni!!

1 hozzászólás
Gothic01 >!
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Egyre erősödik bennem a meggyőződés, hogy valami gigantikus zavar lehet az illetékes emberek fejében, amiért nem emeltek még szobrot ennek a nőnek!
A Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál fantasztikusra sikerült! Ha az előző részt imádtátok, akkor készüljetek fel lelkiekben, mert ennek a könyvnek az elolvasásával kialakul és masszív gyökeret ver bennetek a gyógyíthatatlan függőség…
Az első rész alatt Calderon, ha eleinte nehézkesen is, hála a felesége családjának és az általuk őrszemként szolgálatba állított szomszédoknak és a további megpróbáltatásoknak de elengedte a halálvágyát, letett az öngyilkossági kísérletek halmozásáról, viszont az élete az élni akarás tényétől sem lett szokványos vagy éppen könnyű. A Békanyál fedélzetén uralkodó állapotok hatására visszasírja az anarchistákat, a csupa vérmes nőből álló legénységtől sokat tanulhatnának, akik még a kapitány intim zaklatásától se riadnak vissza… Ez pedig még csak a jéghegy csúcsa, ugyanis On Sai ismét addig növelte módszeresen a főhőse nyakába zúduló problémák súlyát, ameddig nem emelkedett meg a tét a Birodalom és az egész Galaktika sorsára. Ugyanazt az unalmas lemezt játszom le most is, amit már számtalanszor olvashattatok tőlem, de a történet egyetlen hibája, hogy túl rövid. Annyira izgalmas, lélegzetelállító az események sorozata, annyira magába szippantanak a sorok, azt az illúziót keltve, te is ott ülsz egy ülésben a fedélzeten és egy biztonságos burokból szemléled a történéseket, hogy 508 oldal brutálisan kevés. _Kimondhatatlanul hálás lennék, ha a felsőbb erők megszánnának a remélhetőleg minimum kétszer ilyen hosszú kézirattal :3 A „Nem lehetek a tiéd, szamurájlány” sláger után valaki komolyan létrehozhatna egy „Még több Calderont!” civil szervezetet… a transzparensek elkészítéséhez szükséges nyomdaköltségbe beszállok és egyúttal lehetne a dal az induló. :D Mert ezzel a világgal és magukkal a karakterekkel is lehetetlen betelni. Fél lapnyi vontatottabb rész sem vegyült a könyvbe, egyedül a töménytelen mennyiségű akció, humor és egy zseniális világ várja az olvasót, ha kinyitja a regényt- na meg egy olyan romantikus szál, amiért képtelenség nem rajongani. <3 Ismételten lenyűgözött az, ahogyan a sci-fis elemeket beledolgozta az írónő a történetbe, meg van magyarázva, hogyan működnek az űrhajók egyes elemei, az adott típust is kellő alapossággal bemutatja, az ember mégse érzi azt, mintha egy szakkönyvet bújna, amiben úgy röpködnek a száraz adatok, mint a Hadgyakorlat közben a lövegek. Nagyon tetszett, hogy meg lehetett ismerni Taina szülőbolygóját, a modern vonallal érdekes kontrasztot alkottak a japán hagyományok, mégis remekül összeillettek a lézerek, a szamurájok, a bonyolult, hajlongásos formaságok és az óriási űrsiklók. ^.^ Így első elgondolásra összeegyeztethetetlenebbnek nem is tűnhetnének a felsoroltak, de mégis annyira maguktól értetődően kapcsolódtak egymáshoz a regényben, mintha mi sem lenne természetesebb. Ó, és mindenképpen meg kell említenem a kardokat is. Mit ne mondjak, imádom az On Sai regények élőlényekre jellemző tulajdonságokkal bíró tárgyait. :D A Szivárgó sötétség köpenyeivel együtt belopta a szívembe magát Calderon kardja is amit én is végig egy kisállattal azonosítottam, akármennyire megbotránkoztató is ez nemesi körökben :P.
Teljes értékelés a blogomon:
http://goodbye-agony.blogspot.com/2017/02/on-sai-calder…

32 hozzászólás
GytAnett>!
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Ez a könyv! Atya gatya, ez aztán könyv volt! Jelentem, On Sai és Calderon abszolút kedvenccé váltak nálam.
Be kell vallanom, az első könyv elolvasása után nem értettem, hogy mi ez a nagy felhajtás Calderon és a története körül. Tetszett, de annyira azért nem, hogy elvakult legyek. Féltem is belekezdeni a második részébe. Láttam, olvastam, hogy még jobb az értékelése, mint az elsőnek. Nem akartam csalódni. Hát nem sikerült szerencsére! :)
Nem sok könyvnél érzem ennyire azt, hogy a végére akarok érni, mert tudni akarom, hogy hogyan fejeződik be, de közben egyáltalán nem szeretném befejezni, mert nem szeretném, hogy vége legyen. Idiótán hangzik, de ahogy végeztem, megölelgettem a könyvet. :D Barátom kicsit sem nézhetett hülyének. :D
Az egész könyv tele volt Játékkal, politikával, csatározásokkal, karakterfejlődéssel, viszonyok megváltozásával.
On Sai eszméletlen világot tárt elénk. Azon vagyok igazán meglepődve, hogy én egyáltalán nem rajongok az ilyen történetekért, mégis elérte, hogy szó szerint rajongjak. Kifejezetten hálás vagyok érte. :)
Nem is tudok normálisan értékelést írni. Erről a csodakönyvről nem megy. Depressziós vagyok, hogy nincs tovább. Pedig ebből még annyi mindent ki lehetne hozni. :))

Tóth_Orsolya_3 P>!
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Örök szerelem lett! :-)
Nemrég azt mondtam (na jó, írtam), hogy megtaláltam a legjobb könyvet, amit 2015-ben olvastam. Tévedtem, mert nagyon úgy tűnik, hogy ezt a „helyezést” nálam most átvette On Sai: Calderon sorozata. :-)
Minden sorát élveztem, a világot, amiben a történet játszódik pedig egyenesen imádom. Magam sem hittem volna, hogy a számomra oly kedves történelmi romantikus világot ilyen tökéletesen lehet összegyúrni a sci-fi világával. Zseniális! :-)
Calderon és Taina párosa pedig…. Nincsenek szavak. Bekerültek a kedvenc párosaim közé. ;-)
Úgy szeretnék még olvasni róluk! Zorach, hiányzol!

4 hozzászólás
Ashriver>!
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Ez kellett a lelkemnek! Imádom On Sai-t!
Második rész, amiben Calderon már a Békanyál kapitánya, ahol csak nők vannak és gyerekek, akik lenézik és nem tisztelik őt. Az elején Calderon egy kicsit szerencsétlenkedik, elveszett szegénykém az ő Tainája nélkül és rosszul is esik neki, ahogy bánnak vele. Ráadásként később még azzal is megvádolják, hogy hazaáruló, így már a fél világ gyűlöli őt. Eközben Taina a szülőbolygóján, a kilenc Illatos-bolygók egyikén, a Zen-en van, ahol a nagyapja megpróbálja kiházasítani, de sikeresen megszökik és később rájön, egy szamuráj segítségével (Aguri), hogy a Tivesgei család mit is tett annak idején.
Később útjaik újra találkoznak, együtt dolgoznak, vagyis inkább marakodnak, majd egy újabb Sexert- lázadást vernek le (az első 30 évvel ezelőtt volt), megmentik a császárt meg annak a nyavalyás fiát és a nyolc főnemest is.
Na és aztán ott az utolsó 30 oldal….ami ott történik az egyszerűen megrendítő és szívet tépő. Tudni akarom, hogy mi van Zorachal!!!!! Imádom azt a kardot, az a kis vakarcs vitte a prímet.

Most megyek és összeszedem magam, mert még mindig sokkban vagyok, de azért: Éljen az ifjú pár!!!


Népszerű idézetek

Szelén P>!

Anyád, gondolta Taina összeszorított szájjal, és emlékeztette magát, hogy ő most szélben susogó nád. Még négy napig legalább.

27. oldal

RavenS>!

– Megenged egy megjegyzést?
– Hallgatom.
– Kicsit nyomasztó, hogy Tives és ön…
– Másvalami? – kérdezte hidegen Calderon.
– Igen, nekem illemtan problémám van – mondta nyersen Dejneka. – Hogy kell udvariasan azt mondani egy főnemesnek, hogy idióta hülye, aki azt a másik idióta hülyét hergeli, aki harminc gyilkológépnek parancsol? Valahogy szegényesek a nyelvi eszközeim, uram.

412. oldal

AgiVega IP>!

Homályosan emlékezett rá, mintha egy vécétől elnézést kért volna, mert leokádta, de biztosította róla, hogy nagyon szép a szeme, és mennyire jól áll rajta az a fitos kis ülőke.

221-222. oldal

Nes>!

Az igazi szerelem nem csillogás, hanem az egyenrangúak kapcsolata. Néma, közös benső tánc, páros csend.

278. oldal

Shanara>!

Az embert nem az jellemzi igazán, amikor kedves, hanem amikor nem kapja meg, amit akar.

467. oldal (Könyvmolyképző Kiadó, 2013.)

Nes>!

Egy igazi nő sosem féltékeny, hanem hisz magában, mert pontosan tudja, hogy az értéke felbecsülhetetlen.

356. oldal

Vicky3>!

– Mit gondolsz? Boldogok lesznek?
– Az Isten irgalmazzon nekünk, ha nem. Családi veszekedés közben szétverik a Galaktikát.

3. rész

Kapcsolódó szócikkek: Calderon · Taina Tives
Shanara>!

Megalázni csak azt lehet, aki hagyja.

40. oldal (Könyvmolyképző Kiadó, 2013.)

Szelén P>!

Nézd meg az apját, és lődd le a fiát, gondolta cinikusan Taina.

103. oldal

Shanara>!

Csak a halál pillanatában lesz igazán értékes az élet.

173. oldal (Könyvmolyképző Kiadó, 2013.)


Hasonló könyvek címkék alapján

Gareth Roberts – Douglas Adams: Shada
Douglas Adams: Dirk Gently holisztikus nyomozóirodája
Gabriel Wolf: A napisten háborúja
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek
Czékmási Csaba: A Tűzgyermek és a szellem
James Patterson: Iskolaszünet örökre!
Jasper Fforde: Monokróm
Neil Gaiman – Michael Reaves: Köztesvilág
Neal Stephenson – Nicole Galland: A D.O.D.O. felemelkedése és bukása
Melissa Landers: Elválasztva