Artúr (Szivárgó sötétség 3.) 40 csillagozás

On Sai: Artúr

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Javában dúl a háború.

A frontvonal lassan odaér a Szürke szobákhoz, ahol Scar börtönben ül.
Kiderül, hogy valaki elárulta a harctéren dolgozó ügynököket, így Őfelségének kell egy új csapat. De vajon Scar hűséges még hozzá?
Lucy láthatatlan ellenségként hálót sző, amin Chester fennakadhat.
Miközben a mentálok elől is rejtőzködik, szívósan nyomoz a legnagyobb titok után, tudni akarja, miért jelentek meg az entitások?

Don öntudatra ébred, de olyan különös szemmel látja a létezést, mely mások számára felfoghatatlan.
Képes már érzékelni a transzcendens csatázásait is.

Az emberiség vesztésre áll.

Miközben világméretű dolgok zajlanak, mindenki megfeledkezik a kisemberekről: a néma, láthatatlan szerelőkről.

Artúr úgy dönt, ideje cselekedni.
És a csend leple alatt elkezdi megváltoztatni az erőviszonyokat…

Az utóbbi idők legsikeresebb magyar space fantasy sorozata.

Mélyedj el lenyűgöző részleteiben!

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575467

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Don · Chester · Edna


Kedvencelte 5

Most olvassa 3

Várólistára tette 45

Kívánságlistára tette 69

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Ananiila
On Sai: Artúr

Amikor 5 évet kell várni egy sorozat folytatására azért lesznek elvárásai az ember lányának, különösen úgy, hogy a kiegészítő kötetek is étvágyfokozóra sikerültek.
Hogy megugrotta e az elvárásaimat ez a kötet?
Nem teljesen.
Először is nagyon rövid.
Nagyon átvezető jelleget éreztem, minden szereplő csak keresi az útját, sőt kicsit úgy éreztem téblából. Chester az egyetlen olyan karakter, akiről jóval többet tudtunk meg,mint eddig, de még az ő indítékai és ereje is csak homályos.
Artúr. Na igen. Ő nem a kedvenc szereplőm, pedig alapvetően szoktam szeretni a nagydarab, hallgatag, de kisugárzásával és eszével mégis vezéregyéniséggé növő karaktereket.
De ő valahogy mégsem nyerte el a szívem, a lehetséges jövőképe meg különösen nem. (még mindig nem érzem azt, hogy a karaktere elég alátámasztást kapott volna)
Scar és Artúr párosa meg még inkább nem jön át nekem. Hol a kémia? A kommunikáció? Olyan volt az egész, mint egy tiniregényben.
Annak ellenére, hogy kicsit kapkodónak, kiforratlannak érzem ezt a részt, azért tetszett.
Szórakoztató továbbra is, kedvelem a világát, a szereplőit, a vége meg jaj! Csak remélni tudom, hogy nem kell újabb 5 évet várni a folytatásra.
Ami nagyon tetszett benne az az entitások megjelenése, harca, ahogy megkörnyékezik az embereket. Ezt sok író úgy jeleníti meg, hogy tényleg úgy érzem egy kábszeres látomásba kerültem, de itt ebben a formában számomra is tökéletesen fogyasztható volt.
Most akkor hány rész is van hátra? Mindegy is, csak ennél jóval összeszedettebb legyen és ne menjen el egy popcorn sci-fi irányba, ennél sokkal nagyszabásúbb történetet vártam az előző két rész alapján.

5 hozzászólás
>!
Nienna001 MP
On Sai: Artúr

Ez egy nagyon várt könyv volt. Érdemes volt rá várni. Volt benne nem egy kegyetlen jelenet, de hát háború van, mit vár az ember? Artúr elhatározza, hogy tesz valamit, és neki is fog. Meg aztán ott van a hátsóborítóján az ajánlásom!

>!
snowwolf
On Sai: Artúr

Remek volt, megint.
Újraolvastam a teljes Szivárgó sötétség sorozatot, mert sokat felejtettem.
Az On Sai: Artúr is ötcsillagos, és olyan függővéggel zár, hogy csak remélni tudom, hogy Don-t mihamarább olvashatom.
Kedvenc idézetem: „Kéket kékért!” Ennek minden következményével…

Azt hiszem, hogy On Sai azért írja lassan ezt a sorozatot, mert szeret „benne élni”, és ezt tökéletesen meg tudom érteni. Együtt létezik még a szereplőkkel, időnként vitára kelhet velük, közösen írják a könyvet, viszont ha lezárul, az olyan, mint amikor felnő az ember gyermeke és el is költözik.

Azt javasolom, hogy írja meg mihamarább Don-t, és utána még mindig van helye egy nulladik résznek is, például engem érdekelne a mentálok múltja és „történelme”, az abervadászok, és az, hogy miként alakult az idő során az érzelmi életük.

>!
Röfipingvin MP
On Sai: Artúr

O.O
Rövid. Ez az egyetlen baja. De az nagyon.

>!
Könyveslány P
On Sai: Artúr

Hogy egy klasszikust idézzek: Dude, seriously? Kedves On Sai, szerintem nem készültél fel arra a napokig tartó csuklásra, ami akkor fog rád törni, amikor egymás után érnek el az olvasók a könyv végéig… :-D
Artúr könyve amúgy hatalmas élmény. Annyira szépen egyben van az egész világ és maga a történet is, hogy teljesen bele lehet merülni és nem is nagyon akaródzik kijönni belőle az embernek. Scar spoiler és Késes spoiler; Artúr spoiler és Lucy spoiler; Chester spoiler, Don spoiler és Edna spoiler… Remélem nemsokára újra találkozunk :-)!

>!
mézesmogyifelhő P
On Sai: Artúr

Az én példányom biztos hibás, szerintem hiányzik a végéről úgy 300 oldal. De viccet félre téve, ez kínzás. Találkozó a kedvenceinkkel, sörözgetés beszélgetés az élet fontos kérdéseiről, majd kb 5 perc múlva sietősen távozniuk kell. Ez volt az érzésem az Artúr elolvasása után.
A történet természetesen most is kiváló, egyedül a rövidsége miatt nem kap 5 csillagot. Kicsit féltem, hogy nem fogok már mindenre emlékezni, annyira régen olvastam az előző részeket, de ezzel nem volt probléma végül. Be kell valljam Artúr eddig nem volt a kedvencem, de lassan lassan kezd ő is felzárkózni a többiek mellé.

>!
Lexi19
On Sai: Artúr

Ez a könyv…nem is tudom hol kezdjem. Számomra ez volt a csúcspont az összes többi rész közül, a fordulatok, a szereplők… Imádtam Don részeit, ahogy a világot látja…eszméletlen jó. Scart továbbra is nagyon kedvelem. Aztán ott van Artúr, akit továbbra sem bírok megkedvelni, vagy Lucy, aki ebben a részben ismét ellenszenvessé vált, pedig a második részben már kezdtem rokonszenvezni vele. Na, és ez a függővég…kész kínzás, bosszantó, hogy még valószínűleg éveket kell várni a folytatásra. Kedves On Sai köszönőm, hogy ilyen komplex és izgalmas világot alkottál, ezt a részt is alig bírtam letenni, pedig ez már a többi résznél is probléma volt :) Alig várom a folytatást.

>!
AnitaZoé P
On Sai: Artúr

Nem szokásom férfiakra várakozni, de Artúr esetében örömmel kivételt tettem. Kíváncsian vártam a részt, ami a sorozat egyik legambivalensebb karakterét helyezi középpontba. Azt tudtam, hogy ha Scar ennyire szereti, akkor rossz ember nem lehet.

Scart kedvelem. Vagány, belevaló, de mindenek mellett tiszta szívvel rendelkezik. Az új kinézete is elég ütősre sikeredett. Vörös helyett lila hajjal és egy látványos tetkóval nyomul. Valószínűleg nem azért, mert így kevésbé feltűnő. :P Késessel olyan összhangban vannak, ami kisegíti őket a legmeredekebb helyzetekből is. A fickó kiléte azért erősen meglepett. A könyv vége eléggé meredek, de biztos, hogy spoiler, ezért nem aggódom. Még elképzeléseim is vannak, hogyan.
Lucy a háttérből mozgatja a szálakat. Érdekes volt azt a bizonyos jelenetet az ő szemszögéből figyelni. Bárcsaklüszi igazán szórakoztató jelenetekben szerepelt. Ne mondjátok el neki, de emberibb volt néha, a szó pozitív értelmében.
Don is új kinézetet kapott. Meglepő volt az ő világszemléletét látni. Egész más prioritásokat állított fel. Szép volt az is, ahogy Edna és Chester mellette álltak. Várom már Don történetét is. A lényeg, hogy nem figyeli egy kacsa se.
Igen, a császár. Vajon ki is ő? Mi derül még ki róla? Ugye lesz neki is saját kötete?
Artúr szerintem kedvelhető karakter. Erős a kisugárzása. Ezt el tudja érni anélkül, hogy minden oldalon emlékeztetni kellene az olvasót, hogy milyen jól néz ki – mint ahogy sok regény férfi főszereplőjénél tapasztalható.
Biztos, hogy mazochizmus ilyent állítani, de én elolvasnám a versét. :D
Akit hiányoltam: Adalbert. Kár, hogy csak említés szintjén szerepelt.

A lényeg, hogy nagyon vártam ezt a részt, és nem csalódtam.
Némelyik jelenetnél beszéltem a könyvhöz, hogy ez most mi volt? De ez teljesen normális, ugye? :D

>!
Lovasanna
On Sai: Artúr

Nagyon tetszett , fordulatos és lebilincselő történet hitről , szeretetről , szerelemről és hűségről. Scarnak nincs könnyű dolga hiszen elvei vannak és szabályai amikhez ragaszkodik .Artúr a félelmével és a hitetlenségével olyan hitet sugároz ami szinte felfoghatatlan .És megváltoznak az erőviszonyok az ember -mentál világban .A ki -kit ment meg már nem is olyan egyértelmű . Nagyon sok gondolkodnivalót ad a mélyben azt gondolom .Köszönöm a regényt.

>!
Eszkimókiai
On Sai: Artúr

Hű. Nem tudom még szavakba önteni igazán, amit érzek. Újra és újra lenyűgöz az írónő tehetsége. Egyszerre akartam egy ültömben elolvasni az egészet és halasztani a végét, mert akkor megint várakozás jön a következő kötetig… Köszönöm Varga Bea, számomra kincs amit alkottál!
Egyébként így még nem nevettem romantikus jelenetet olvasva soha!


Népszerű idézetek

>!
AnitaZoé P

– Don, nem szabad! Teszed le szépen azokat a molekulákat!

117. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Edna
>!
Könyveslány P

– Chester? – Edna jelent meg, pár lépésre tőlük. – Segélykérő üzentet küldtél.
– Don ölelget.
– Ez a vészhelyzet?! Érdemes lenne definiálnunk a fogalmakat!
Edna kitárta a kezét, és megemelte az egyik tenyerét, mintha lenne rajta valami:
– Bolygók felrobbantása, ez vészhelyzet. – Megemelte a másik tenyerét. – Don ölelget, nem, ez nem vészhelyzet.

169. oldal

>!
AnitaZoé P

– Annyira örülök, hogy tudsz beszélni. Miért öleltél meg?
– Megvédtelek.
– Mitől?
Don kereste a szót, de nem találta.
– A… szárnyasoktól. Amik figyelnek.
– Szárnyasok? – visszhangozta gyengeelméjűeknek szóló türelemmel Edna. Eltűnt az előbbi öröme. – Netán kacsák? Úgy véled, figyel egy kacsa?
– Nem kacsa. De figyel.

170. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chester · Don · Edna · kacsa
>!
LaBelle 

– Vigyázok rád – mondta Don. Semmije nem volt, csak ez a hangsor, ez, ami valami jót jelent, valami mindörökkét és szeretetet.

121. oldal (Könyvmolyképző, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: Don
>!
Könyveslány P

A művészet egyik fele, ha az ember tud lőni, a másik fele az, ha nagyon pontosan tud mellélőni.

157. oldal

>!
AnitaZoé P

Chesterben valószínűleg föl sem merült, hogy nem normális dolog uralkodói kézikönyvet írni az ellenfelének.

45. oldal

>!
Könyveslány P

Élet. Szeretet. Növekedés.
Ennyi a végső igazság.

68. oldal

>!
Könyveslány P

Bárcsaklüszi olyan lehetett, mint egy hatalmas bolygó, amelynek tömegvonzása pályán tartja a kisebb köveket. Tengely volt, ami elveszett, és most nélküle csak sodródtak a kövek a semmiben.

56. oldal

>!
Mariann_Radasits

Vajon mi az igazi szeretet? Hirdetni a békét és belebukni? Vagy eljátszani a gyilkost és fenntartani a rendet?

20. oldal

>!
Könyveslány P

Add, Uram, hogy ma se öljek meg senkit!

14. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

James S. A. Corey: Tiamat dühe
Bill McCay: Lázadás
Orson Scott Card: Az elme gyermekei
Melissa Landers: Összefonódva
Láng Attila D.: Auwelia
J. Goldenlane: Pokoli balhé
Vivien Holloway: Végtelen horizont
Gabriella Eld: Játékok unatkozó felnőtteknek
Krencz Nóra – Robin O'Wrightly: Menedék
Virág Emília: Sárkánycsalogató