Apa, ​randizhatok egy lovaggal? 1438 csillagozás

On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?

Mia Anne tizenhat éves, és nem túl lelkesen Pestre költözik apja munkája miatt.
Egyik éjjel azonban különös fantasy világgal álmodik, ahol ő egy mágus, és onnan kezdve álmában egy helyes, pimasz lovagot bosszant.
Bele lehet zúgni valaki állába?
Kósza csavargó kölyökből lett lovag, semmi kedve egy lányba beleszeretni, és feladni a nehezen kiküzdött életét. Ám nyugtalanítja a szemtelen varázslólány, túl sokszor kalandoznak felé a gondolatai.
Legszívesebben sose látná őt viszont, de a lány hatalmas veszélyben van, két világ akarja holtan látni.
Mitől férfi a férfi, és lovag a lovag?
Amon, az apa, világhírű agykutató zseni, ám nincsenek érzelmei, és a gyereknevelést is könyvekből oldja meg. Budapestre rendelik, Közép-Európa legnagyobb titkos laborjába, a négyes metró alá, ahol a katonaság kétségbeesetten próbálja megakadályozni a két világ között lévő mágikus Fal átszakítását.
De ki lehet az ellenség? Mi erősebb, a mágia vagy a tudomány?

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633995143
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633995143
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633995143

Enciklopédia 63

Szereplők népszerűség szerint

Kósza · Mia Anne Dollond · Táncos · Amon Dollond professzor · Bah · Ah · Tom · Helmholtz · Bogdányi András · Elán · Naomi · Hont kapitány · hullabűvölő · lovag · Csongor · Frida · Moon tábornok

Helyszínek népszerűség szerint

Magyarország · Közép-Európa · Aranyföld · Kispest


Kedvencelte 321

Most olvassa 43

Várólistára tette 487

Kívánságlistára tette 510

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

LunaNessuno>!
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?

Ezt az értékelést @Kate_Moon molyocskának ajánlom, hátha ő is kedvet kap a könyvhöz és eljut a végéig is. :D

Kb. a 160. oldalig utáltam ezt a könyvet. A karakterek egyikét sem tudtam megkedvelni, mindenkiben volt valami, ami nagyon ellenségessé tette. Nem értettem, Mia apjának mi a csudáért kell bébiszittert fogadnia egy 16 éves lány mellé, ráadásul miért épp egy meleg férfit. Ha nem akarja, hogy a lánya szexuálisan közel kerüljön az ellenkező nemhez, nem egyszerűbb egy nőt felfogadni? Na igen, ezen eléggé megrökönyödtem. Néhány oldallal később testőrként volt emlegetve, ami azért jóval másabb, mint a bébiszitter, itt érthető volt, hogy inkább férfi legyen az illető, mint nő. A fickó Asperger-szindrómában szenved, amivel képtelen vagyok azonosulni virágocska jellememből kifolyólag. Számomra az érzelmek mindennél fontosabbak, még egy nyomorult bogáron is el tudom magam bőgni, ha valaki rátapos. Igen, megtörtént. Igen, más is hülyének nézett.

Mia Anne karaktere számomra még nem tisztázódott abból a tekintetből, hogy kedvelem-e avagy sem. Semmi extrát nem tudnék róla mondani, személyiségjegyekből is annyit, hogy pimasz. Annyira nem izgultam érte, mint kellett volna. spoiler

Kósza egy nagyon jó karakter volt, de a bokafóbiáin cringe-eltem rendesen. Értem én, hogy régen pajzán dolognak számított a női bokák látványa, de annyira túl voltak tolva az ilyen jelenetek és az „álomvilágban” létező szereplők reakciói, hogy nevetségessé vált. Egyszerűen rossz volt olvasni, csak tovább akartam lapozni. Ettől függetlenül Kószát nagyon szeretem. Tipikus playboy külsejű srác egy középkori lovagnak öltöztetve, az akkori világszemlélethez igazítva. Különleges kombó, jár érte a piripont.

Ahogy már említettem, a 160. oldalig úgy éreztem, egy fogorvos rendelőjében ülök, és azt nézem, ahogy egyszerre húzzák ki 10 ember fogát, miközben a talpamat egy szögesdróttal csikizik. Egy szóval kínzás volt. Aztán valamilyen fordulópont mehetett végbe, mert a szögesdrót eltűnt, helyére kiscicák kerültek, a 10 embert pedig masszőrök kényeztették. off A karakterek közti kapcsolat kiéleződött, sokkal közelebb kerültek egymáshoz. Mia Anne és Kósza kapcsolata, illetve Kósza felfogása és hozzáállása dolgokhoz is jócskán megváltozott. Jó volt látni, ahogy ki mert állni a véleményéért, szembe mert szállni a mágusokkal. Az ezután történt események már jócskán spoiler-esek, így azokat nem firtatnám. Mindenesetre számomra igencsak meglepő fordulatot hozott pl. az isten személye is, noha sokak szerint kiszámítható volt. Na igen, ezért kéne gondolkodni olvasás közben kedves Luna, nem csak mélázni.

Összegezve tehát: nagyon nehezen induló könyvről van szó, de ha át tudod magad küzdeni azon a gyötrelmes szögesdrótos 160 oldalon, bekerülsz a Kánaánba. Szívesen raknám kedvencek közé, hiszen valóban nagyon tetszett a vége, viszont nem lenne fair tekintetbe véve a könyv felét. Így lett ez a könyv csak 4*, de egy nagyon jó történetről van szó, így akit nem zavarnak a kezdeti nehézségek, simán lehet 5* is.

10 hozzászólás
Niitaa P>!
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?

„Milyen lehet szerelmesnek lenni? Egy meleg tenyérbe csúsztatni a kezét, egy vállra hajtani a fejét? Nevetve bohóckodni az esőben? Izgatottan várni a percet, amikor találkoznak? És megcsókolni valakit?”

Tyűha, ez aztán nem volt semmi. Volt ebben minden, ami egy jó könyvhöz kell: akció, csipetnyi romantika, jó karakterek, új nézőpontok és helyszínek. De legjobban az egyediség és a humor jellemzi. Rég kacagtam már fel hangosan egy könyvön. Mit kacagtam: nyerítettem! On Sai igazán elvarázsolt engem is!
(…)
Tehát úgy egybevetve egy nagyon jó, humoros könyvet olvastam. Szerettem, tényleg hihetetlenül aranyos. Számomra az a tipikusan egyszer olvasós, de nem szeretnék senkit elriasztani tőle, mert tényleg fenomenális! Olvasástok el, megéri :)

A teljes értékelést itt érhetitek el:http://niitaabell.blogspot.hu/2017/02/on-sai-apa-randiz…

18 hozzászólás
vikcs>!
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?

Ez volt az első könyvem On Sai-tól, de az biztos, hogy nem is az utolsó!
Annyira jól ír, gördülékeny az egész sztori, mégis van benne rengeteg rejtély, izgalom, fordulat, ami fenntartja az érdeklődésed, miközben alig várod, hogy kiderüljön már, hogy na most mi lesz..

Ez a könyv egy igazi tündérmese, lovagokkal, varázslattal, álmokkal, rejtélyekkel, mágiával, egy jó fej lóval, segítőkész emberekkel, akik együtt harcolnak az országukért, bolygójukért, az emberiségért. Imádnivaló az elejétől a végéig. Nagyon érdekes a feltevés, miszerint nem a mi világunk, amiben élünk, az egyetlen civilizáció, hanem létezik több is, velünk párhuzamosan. Erről sokat lehetne vitatkozni és gondolkozni, de akkor sem tudjuk meg, viszont ez a szál nagyon tetszett benne.
Mia Anne számomra semleges személyiség, annyira nem kedveltem meg, de persze az ő karaktere a fő pont.
Kósza… hjaj… Mindenkinek egy ilyen lovagot kívánok az életébe! :) Kicsit pimasz, kicsit huncut, mégis aggódó, törődő, melegszívű, odaadó és nagyon tud szeretni.

Sokat mosolyogtam a könyvön, mert sok vicces beszólás, megjegyzés van, illetve aranyos, szívmelengető jelenetek is.

Annyi volt a gondom vele, spoiler ,de ennek nem tulajdonítok nagy jelentőséget, mert ennek ellenére is tényleg fantasztikus kis „mese” volt.

Olvassátok :)

11 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?

Másra számítottam (időutazás), de nem volt csalódás. Az írónő elég humorosra vette a figurát, tett bele egy csipet társadalomkritikát (4-es metro). Stílusában pedig annyira Gyula bátyó Gergő és az álomfogók sorozatára emlékeztett. ( A fiamnak vettem anno, de én is elolvastam. Nagyon tetszett.) A főszereplők aranyosak voltak, a cselekmény pedig izgalmas. Plusz pont Budapestért. És óvakodjatok a dióktól!:)

2 hozzászólás
AniTiger P>!
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?

„Nincs mese, szexuálisan zaklatott egy lovagot…” :D

*sóhajtás* Bár egyszer arra ébrednék – álmomban –, hogy egy fantasy világba sikerült álmodnom magam és még varázsolni is tudok! Oké, valószínűleg nem ez az első gondolata az embereknek, miután elolvasták ezt a csodát! ezt a könyvet, de nekem ez volt. Picit irigykedtem Miah’Enre!

Izgalmas, összetett, egyszerre humoros és komoly történet. Szerettem, hogy a szépség és a tökéletesség nem minden, mint más könyvekben. Tetszett, hogy a magyarok mennyire kiemelt szerepet kaptak a történetben, ráadásul egész ötletesnek találtam a sokvilágos megoldást, ahogy a mágia és a technológia ellentétéből fakadó fordulatokat, poénokat is. (Az a földrengéses jelenet mindent vitt, amikor az odaátról jöttek rádöbbentek, hogy… Tudom, hogy kínos, de az éjféli csöndben hangosan röhögcséltem magamban.)

Kedvenc szereplő: Naná, hogy KÓSZA! Irtó aranyos lovagnak is, normális srácnak is.

(Még több…) ömlengés, rajongás a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2017/02/apa-randiz…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633995143
1 hozzászólás
Evelena P>!
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?

Júj, de jó volt!
On Sai elvitt egy különleges fantasy álomvilágba, ami teljesen magába szippantott.
Kedjük ott, hogy a Wekerle közelében lakom és reggelente arra visz a buszom, így magam előtt láttam, hogy milyen környezetbe is csöppent Mia Anne.
Minden egy különös álommal kezdődik, különös figurákkal. Ahogy a két világ találkozik, és nem értik egymás gyakorta használt kifejezéseit, ott teljesen megvett magának a könyv, annyit kellett nevetnem!
Kósza lovag hihetetlenül jó pasi! Komolyan, nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog (bár a sok elaléló leányzói értékelés figyelmeztetett Molyon, hogy itt bizony újabb könyves pasiért leszek oda). Tényleg igazi lovag a szó minden értelmében. :)
Mia Anne nekem nagyon szimpatikus volt, nagyon drukkoltam neki végig.
Amon Dollondot ki nem állhattam az elején, sokszor gondoltam rá, hogy beugrom a könyvbe és jól megrázom, de tetszett, hogy elindult a változás.
Ami mindennél jobban foglalkoztatott, hogy mi lehet a dióval? Mindenki arra figyelmeztet az oldalon, hogy nem árt velük vigyázni és annyira érdekelt, hogy miért is. A megoldás bravúrosan kreatív. ;)
Szóval fantasy, varázslat, kutatások, álmok, lovagok, no és az elengedhetetlen szerelmi szál, ami annyira édes. <3
Szerintem erre a könyvre nem kéne korhatár besorolást tenni, olyan élvezetes, csak úgy faltam a sorokat.
Kószát megismerve pedig a könyv címe nem is kérdés. ;)

gabiica P>!
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?

Meglepődtem, hogy mennyire tetszett. A fülszöveg és az értékelések alapján nem voltam teljesen biztos benne, hogy ez nekem való és tetszeni fog, de kellemesen csalódtam.
Nagyon érdekes volt a történet, nagyon tetszett, hogy mindez Magyarországon játszódott, hazánk kapta a főszerepet.
A karakterek felépítése nagyon jó volt, nem is tudom kiemelni, kit kedveltem meg a legjobban, mindannyian annyira jó szereplők voltak. On Sai engem is magával ragadott, mint oly sok olvasót, ahogy tapasztaltam. Fantasztikus volt ez az egész világ, imádtam! Humoros volt, épp kellőképpen romantikus, és a fantasy is tökéletes egyensúlyban volt számomra a valósággal.

Könyvmolyocska1 >!
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?

Ez az első On Sai könyv, amit először olvastam, s ez az első Vörös pöttyös kötet, amit a kezembe vettem. Nagyon jól választottam. :)

A történet főszereplője egy 16 éves lány, Mia Anne, aki álmában egy másik világban jár, egy másik világot köt össze, Aranyföldet és a mi Föld nevű bolygónkat. Aranyföldön a mágiában hisznek, nálunk a tudomány van jelen. Mia Anne az álma előtt is rengeteg traumával kellett megküzdenie, de ő sem gondolta volna, hogy egyszer neki kell megmenteni e két világot.

Az írónő nagyon ügyesen hasonlította össze a két világot. Milyen fura volt, hogy Aranyföldön a lovagok meglepődtek egy lány bokája láttán. :D Nagyon ütős könyv lett. Igazán abszurd, izgalmas, misztikus dolgokat tett bele On Sai, amivel elvarázsolta ezt a könyvet, sőt a humorával még jobban megfűszerezte az egészet. Nagyokat mosolyogtam a történet olvasása közben.

Ajánlom azoknak ezt a könyvet: akik, keresik az álom lovagjukat vagy egy izgalmas sci-fi történetet szeretnének olvasni!

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633995143
Orsi999>!
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?

Már rengeteg jót halottam erről a könyvről így nem is volt kérdés, hogy elolvassam-e. Meg persze kíváncsi voltam On Sai könyveire. Ez a könyv tökéletes, ha az ember ki akar kapcsolódni. Elég érdekes világot hozott létre. Tetszett, hogy Mia nem állandóan a másik világba volt, hanem csak esténként a többi idejét a Földön töltötte, bár erről nagyon keveset olvashattunk. Sokkal érdekesebb volt így, hogy 3 szemszögből íródott, így sokkal több mindent megtudhattunk a másik világról is. Azt is megtudtuk, hogy mi történt a Földön, amíg Mia Anne a másik világban töltötte az idejét.
Mia Anne nagyon szimpatikus volt, végre egy olyan főszereplőlány, aki találékony, okos, vicces, pimasz és nem nyafog mindenért. Kósza nagyon illemtudó, aki már ha meglátta Mia Anne bokáját rögtön el is pirult. Amon professzor az elején nagyon idegesített a lányával szembeni viselkedésével, de szerencsére a végére elég szépen felfejlődött egy igazi apa szintjére.

Csakegyolvasólány P>!
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?

Mindent megtettem azért, hogy ne kelljen befejeznem a könyvet. Húzni akartam, de nem lehetett tovább. Aztán, mikor ma délután újra a kezembe vettem, csak úgy faltam a sorokat. Aztán már csak azt vettem észre, hogy vége. Elfogytak az oldalak, a sorok és a szavak.
Mia Anne egy magányos lány, ki elveszítette édesanyját egy autóbalesetben, az apja pedig úgy viselkedik vele, mint az idegennel. Barátai alig voltak, mivel állandóan költözködtek, ahogy a könyv elején is. Mia Anne életében egy újabb helyszín következik, még hozzá Budapest. Rögtön a költözés napján megkapja az első rossz hírt, majd miután álomba merül az élete fenekestül megváltozik.


Népszerű idézetek

csemiandi>!

– Apa, randizhatok egy lovaggal?
Az apja reflexből közölte, hogy tizenkilenc és fél éves kor az ideális a szexuális kapcsolat elkezdésére, és erre még pontosan negyvenegy és fél hónapot kell várnia.
– Bocs, apa rosszul tettem fel a kérdést. Szeretnéd, ha egy osztálytársammal mennék moziba, aki már túl van az első pár berúgáson, óvszer nélkül szexel, és tudja, hol lehet drogot kapni? Vagy inkább elengedsz egy lovaggal, aki elpirul, ha meglátja a bokámat?

369. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amon Dollond professzor · Kósza · Mia Anne Dollond
1 hozzászólás
adrii01>!

– Őrvarázslók? De fura álom!
– Azt hiszed, hogy alszol? – döbbent meg a férfi. – Nem alszol.
– De.
– Nem.
– Majd pont a saját álmommal fogok erről vitatkozni! Az előbb még az ágyamban feküdtem.
– A dólényekre! – kiáltott fel döbbenten a másik. – Csak nem csillagfattyú vagy?!
– Fattyú az anyád!

28-29. oldal

Kapcsolódó szócikkek: álom · hullabűvölő · Mia Anne Dollond
_Enii_>!

– Letértem az útról! – nyögte dühödten.
– Piroska is így kezdte.

22. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kósza · Mia Anne Dollond
Fummie>!

A hullabűvölő egy perc múlva felnézett, arcáról sütött a kimerültség:
– Kell a véred!
– Micsoda?! Hé, elég ronda vagy Edwardnak!

30. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Edward Cullen · hullabűvölő · Mia Anne Dollond
_Enii_>!

– Ej, tizenhét éves vagy, és még csak egyszer mentetted meg a világot? Pocsék életed van, testvér.

152. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Táncos
Newcastle>!

Nem vagyok benne a Pantheonban, sőt a Percy Jackson kötetekben sem! Tudja, milyen érzés ez a mellőzöttség?

248-249. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bogdányi András · Percy Jackson
GytAnett>!

– Látod, ez a csók. Remélem, érted a különbséget – vigyorgott pimaszul a lovag. – Ha nem, akkor később szívesen elmagyarázom újra… és újra.

367. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kósza
Fummie>!

Ha az embernek van egy kamasz lánya, közelről is tanulmányozhatja a professzionális „bocs, csak erre jártam” lopakodást.

248. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amon Dollond professzor

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Fróna Zsófia: Fegyverek Háza
Lana Millan: Egy angyal a szerelem küszöbén
Robin O'Wrightly: A lantidák felfedezése
Holly Black – Cassandra Clare: Az ezüstmaszk
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Alexandra Bracken: Sötét elmék
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Csóti Lili: Hetedvérig
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu