89. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján

Apa, ​randizhatok egy lovaggal? 1109 csillagozás

On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?

Mia Anne tizenhat éves, és nem túl lelkesen Pestre költözik apja munkája miatt.
Egyik éjjel azonban különös fantasy világgal álmodik, ahol ő egy mágus, és onnan kezdve álmában egy helyes, pimasz lovagot bosszant.
Bele lehet zúgni valaki állába?
Kósza csavargó kölyökből lett lovag, semmi kedve egy lányba beleszeretni, és feladni a nehezen kiküzdött életét. Ám nyugtalanítja a szemtelen varázslólány, túl sokszor kalandoznak felé a gondolatai.
Legszívesebben sose látná őt viszont, de a lány hatalmas veszélyben van, két világ akarja holtan látni.
Mitől férfi a férfi, és lovag a lovag?
Amon, az apa, világhírű agykutató zseni, ám nincsenek érzelmei, és a gyereknevelést is könyvekből oldja meg. Budapestre rendelik, Közép-Európa legnagyobb titkos laborjába, a négyes metró alá, ahol a katonaság kétségbeesetten próbálja megakadályozni a két világ között lévő mágikus Fal átszakítását.
De ki lehet az ellenség? Mi erősebb, a mágia vagy a tudomány?

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633995143
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633995143

Enciklopédia 49

Szereplők népszerűség szerint

Kósza · Mia Anne Dollond · Táncos · Amon Dollond professzor · Bah · Ah · Tom · Bogdányi András · Elán · Helmholtz · Naomi · Hont kapitány · hullabűvölő · Nightwish · Csongor · Frida · Moon tábornok

Helyszínek népszerűség szerint

Aranyföld · Közép-Európa


Kedvencelte 286

Most olvassa 41

Várólistára tette 433

Kívánságlistára tette 484

Kölcsönkérné 11


Kiemelt értékelések

>!
Niitaa P
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?

„Milyen lehet szerelmesnek lenni? Egy meleg tenyérbe csúsztatni a kezét, egy vállra hajtani a fejét? Nevetve bohóckodni az esőben? Izgatottan várni a percet, amikor találkoznak? És megcsókolni valakit?”

Tyűha, ez aztán nem volt semmi. Volt ebben minden, ami egy jó könyvhöz kell: akció, csipetnyi romantika, jó karakterek, új nézőpontok és helyszínek. De legjobban az egyediség és a humor jellemzi. Rég kacagtam már fel hangosan egy könyvön. Mit kacagtam: nyerítettem! On Sai igazán elvarázsolt engem is!
(…)
Tehát úgy egybevetve egy nagyon jó, humoros könyvet olvastam. Szerettem, tényleg hihetetlenül aranyos. Számomra az a tipikusan egyszer olvasós, de nem szeretnék senkit elriasztani tőle, mert tényleg fenomenális! Olvasástok el, megéri :)

A teljes értékelést itt érhetitek el:http://niitaabell.blogspot.hu/2017/02/on-sai-apa-randiz…

18 hozzászólás
>!
vikcs P
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?

Ez volt az első könyvem On Sai-tól, de az biztos, hogy nem is az utolsó!
Annyira jól ír, gördülékeny az egész sztori, mégis van benne rengeteg rejtély, izgalom, fordulat, ami fenntartja az érdeklődésed, miközben alig várod, hogy kiderüljön már, hogy na most mi lesz..

Ez a könyv egy igazi tündérmese, lovagokkal, varázslattal, álmokkal, rejtélyekkel, mágiával, egy jó fej lóval, segítőkész emberekkel, akik együtt harcolnak az országukért, bolygójukért, az emberiségért. Imádnivaló az elejétől a végéig. Nagyon érdekes a feltevés, miszerint nem a mi világunk, amiben élünk, az egyetlen civilizáció, hanem létezik több is, velünk párhuzamosan. Erről sokat lehetne vitatkozni és gondolkozni, de akkor sem tudjuk meg, viszont ez a szál nagyon tetszett benne.
Mia Anne számomra semleges személyiség, annyira nem kedveltem meg, de persze az ő karaktere a fő pont.
Kósza… hjaj… Mindenkinek egy ilyen lovagot kívánok az életébe! :) Kicsit pimasz, kicsit huncut, mégis aggódó, törődő, melegszívű, odaadó és nagyon tud szeretni.

Sokat mosolyogtam a könyvön, mert sok vicces beszólás, megjegyzés van, illetve aranyos, szívmelengető jelenetek is.

Annyi volt a gondom vele, spoiler ,de ennek nem tulajdonítok nagy jelentőséget, mert ennek ellenére is tényleg fantasztikus kis „mese” volt.

Olvassátok :)

11 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?

Másra számítottam (időutazás), de nem volt csalódás. Az írónő elég humorosra vette a figurát, tett bele egy csipet társadalomkritikát (4-es metro). Stílusában pedig annyira Gyula bátyó Gergő és az álomfogók sorozatára emlékeztett. ( A fiamnak vettem anno, de én is elolvastam. Nagyon tetszett.) A főszereplők aranyosak voltak, a cselekmény pedig izgalmas. Plusz pont Budapestért. És óvakodjatok a dióktól!:)

2 hozzászólás
>!
AniTiger MP
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?

„Nincs mese, szexuálisan zaklatott egy lovagot…” :D

*sóhajtás* Bár egyszer arra ébrednék – álmomban –, hogy egy fantasy világba sikerült álmodnom magam és még varázsolni is tudok! Oké, valószínűleg nem ez az első gondolata az embereknek, miután elolvasták ezt a csodát! ezt a könyvet, de nekem ez volt. Picit irigykedtem Miah’Enre!

Izgalmas, összetett, egyszerre humoros és komoly történet. Szerettem, hogy a szépség és a tökéletesség nem minden, mint más könyvekben. Tetszett, hogy a magyarok mennyire kiemelt szerepet kaptak a történetben, ráadásul egész ötletesnek találtam a sokvilágos megoldást, ahogy a mágia és a technológia ellentétéből fakadó fordulatokat, poénokat is. (Az a földrengéses jelenet mindent vitt, amikor az odaátról jöttek rádöbbentek, hogy… Tudom, hogy kínos, de az éjféli csöndben hangosan röhögcséltem magamban.)

Kedvenc szereplő: Naná, hogy KÓSZA! Irtó aranyos lovagnak is, normális srácnak is.

(Még több…) ömlengés, rajongás a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2017/02/apa-randiz…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633995143
1 hozzászólás
>!
Szücsi
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?

Vajon mit jelent egy helyes lovaggal álmodni?

Én tudom a választ. Azt hogy teljesen elvesztél egy fantasztikus álombeli könyv világában. A könyv olvasása során én is napokig álmodtam helyes lovagokról akik már egy csupasz boka látványától is elpirulnak. Teljesen elvarázsolt.
Amikor elöször a kezembe vetem a könyvet nem gondoltam volna hogy ennyire magával fog ragadni. Nem is értem eddig miért nem olvastam. Talán azért mert magyar íróktól annyira nem szoktam olvasni. Nagy hiba. On Sai igazán tehetséges író, akinek fantasztikus képzelő ereje van. Biztos vagyok benne hogy az Esővágy és ez után a könyv után elfogom olvasni az összes többi könyvét is.
Visszatértve a könyvrre nem sok újdonságot tudnék mondani amit esetleg nem mondtak volna e elötem hiszen már nagyon sokan olvasták és zengtek róla ódákat értékelés formájában. Csak ismételni tudom őket hogy csodás egy könyv és mindenképpen olvassátok el.
Úgy birnám ha ma is tényleg léteznének ilyen lovagok. De amig az életben nem találom meg az én Kósza lovagomat, addig legalább ott lesz velem az álmaimban :D

6 hozzászólás
>!
Evelena
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?

Júj, de jó volt!
On Sai elvitt egy különleges fantasy álomvilágba, ami teljesen magába szippantott.
Kedjük ott, hogy a Wekerle közelében lakom és reggelente arra visz a buszom, így magam előtt láttam, hogy milyen környezetbe is csöppent Mia Anne.
Minden egy különös álommal kezdődik, különös figurákkal. Ahogy a két világ találkozik, és nem értik egymás gyakorta használt kifejezéseit, ott teljesen megvett magának a könyv, annyit kellett nevetnem!
Kósza lovag hihetetlenül jó pasi! Komolyan, nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog (bár a sok elaléló leányzói értékelés figyelmeztetett Molyon, hogy itt bizony újabb könyves pasiért leszek oda). Tényleg igazi lovag a szó minden értelmében. :)
Mia Anne nekem nagyon szimpatikus volt, nagyon drukkoltam neki végig.
Amon Dollondot ki nem állhattam az elején, sokszor gondoltam rá, hogy beugrom a könyvbe és jól megrázom, de tetszett, hogy elindult a változás.
Ami mindennél jobban foglalkoztatott, hogy mi lehet a dióval? Mindenki arra figyelmeztet az oldalon, hogy nem árt velük vigyázni és annyira érdekelt, hogy miért is. A megoldás bravúrosan kreatív. ;)
Szóval fantasy, varázslat, kutatások, álmok, lovagok, no és az elengedhetetlen szerelmi szál, ami annyira édes. <3
Szerintem erre a könyvre nem kéne korhatár besorolást tenni, olyan élvezetes, csak úgy faltam a sorokat.
Kószát megismerve pedig a könyv címe nem is kérdés. ;)

>!
gabiica P
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?

Meglepődtem, hogy mennyire tetszett. A fülszöveg és az értékelések alapján nem voltam teljesen biztos benne, hogy ez nekem való és tetszeni fog, de kellemesen csalódtam.
Nagyon érdekes volt a történet, nagyon tetszett, hogy mindez Magyarországon játszódott, hazánk kapta a főszerepet.
A karakterek felépítése nagyon jó volt, nem is tudom kiemelni, kit kedveltem meg a legjobban, mindannyian annyira jó szereplők voltak. On Sai engem is magával ragadott, mint oly sok olvasót, ahogy tapasztaltam. Fantasztikus volt ez az egész világ, imádtam! Humoros volt, épp kellőképpen romantikus, és a fantasy is tökéletes egyensúlyban volt számomra a valósággal.

>!
Orsi999
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?

Már rengeteg jót halottam erről a könyvről így nem is volt kérdés, hogy elolvassam-e. Meg persze kíváncsi voltam On Sai könyveire. Ez a könyv tökéletes, ha az ember ki akar kapcsolódni. Elég érdekes világot hozott létre. Tetszett, hogy Mia nem állandóan a másik világba volt, hanem csak esténként a többi idejét a Földön töltötte, bár erről nagyon keveset olvashattunk. Sokkal érdekesebb volt így, hogy 3 szemszögből íródott, így sokkal több mindent megtudhattunk a másik világról is. Azt is megtudtuk, hogy mi történt a Földön, amíg Mia Anne a másik világban töltötte az idejét.
Mia Anne nagyon szimpatikus volt, végre egy olyan főszereplőlány, aki találékony, okos, vicces, pimasz és nem nyafog mindenért. Kósza nagyon illemtudó, aki már ha meglátta Mia Anne bokáját rögtön el is pirult. Amon professzor az elején nagyon idegesített a lányával szembeni viselkedésével, de szerencsére a végére elég szépen felfejlődött egy igazi apa szintjére.

>!
Csakegyolvasólány P
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?

Mindent megtettem azért, hogy ne kelljen befejeznem a könyvet. Húzni akartam, de nem lehetett tovább. Aztán, mikor ma délután újra a kezembe vettem, csak úgy faltam a sorokat. Aztán már csak azt vettem észre, hogy vége. Elfogytak az oldalak, a sorok és a szavak.
Mia Anne egy magányos lány, ki elveszítette édesanyját egy autóbalesetben, az apja pedig úgy viselkedik vele, mint az idegennel. Barátai alig voltak, mivel állandóan költözködtek, ahogy a könyv elején is. Mia Anne életében egy újabb helyszín következik, még hozzá Budapest. Rögtön a költözés napján megkapja az első rossz hírt, majd miután álomba merül az élete fenekestül megváltozik.

>!
Naiva P
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?

Miért tartottam annyira ettől a könyvtől? Már egy ideje ott csücsült az asztalomon. Nem kellett volna tőle tartani, hanem rögtön belevágni. Ez volt az első történet, amit az írónőtől olvastam, de merem állítani, hogy nem ez volt az utolsó. Tetszett az írói stílusa, a fantáziája és hihetetlenül imádnivaló karaktereket alkotott és, hogy a történet több szálon futott. Tudományos-hétköznapi és mágikus megközelítésről, majd ezek a fő szálak szépen összekapcsolódtak és így teljes értelmet nyert a történet. Mia Anne rendkívül szimpatikus hősnő. Hatalmas csodát művelt vele a szerző. Érezni lehetett, hogy nagyon szereti a karaktereit, szívén viseli a sorsukat.
Most már azt is értem, hogy miért szeretne majdnem mindenki Kósza fátyoltáncosa lenni. Csupán pár évvel lennék fiatalabb, beállnék én is a sorba. Olyan aranyos volt tőle, amikor rádöbbent, hogy szerelmes és csakis a bosszantó lány kell neki. Hiába állnak sorba érte a fátyoltáncosok. Apropó! Ha már szóba került a fátyoltáncos szó, ennél szebb, ötletesebb kifejezést még az életben nem hallottam „arra” a bizonyos kifejezésre.
Az Asperger szindrómás professzort is sikerült megkedvelnem. Bebizonyította, hogy a szeretet a legfontosabb emberi érzés, ami minden emberben ott lakozik.
Ez egy jól felépített, humoros, fantáziadús romantikus történet. Amikor befejeztem a könyvet, magamhoz öleltem. Olyan elégedettséget éreztem a végén. Természetesen kedvenc lett.


Népszerű idézetek

>!
csemiandi

– Apa, randizhatok egy lovaggal?
Az apja reflexből közölte, hogy tizenkilenc és fél éves kor az ideális a szexuális kapcsolat elkezdésére, és erre még pontosan negyvenegy és fél hónapot kell várnia.
– Bocs, apa rosszul tettem fel a kérdést. Szeretnéd, ha egy osztálytársammal mennék moziba, aki már túl van az első pár berúgáson, óvszer nélkül szexel, és tudja, hol lehet drogot kapni? Vagy inkább elengedsz egy lovaggal, aki elpirul, ha meglátja a bokámat?

369. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amon Dollond professzor · Kósza · Mia Anne Dollond
1 hozzászólás
>!
adrii01

– Őrvarázslók? De fura álom!
– Azt hiszed, hogy alszol? – döbbent meg a férfi. – Nem alszol.
– De.
– Nem.
– Majd pont a saját álmommal fogok erről vitatkozni! Az előbb még az ágyamban feküdtem.
– A dólényekre! – kiáltott fel döbbenten a másik. – Csak nem csillagfattyú vagy?!
– Fattyú az anyád!

28-29. oldal

Kapcsolódó szócikkek: álom · hullabűvölő · Mia Anne Dollond
>!
_Enii_ P

– Letértem az útról! – nyögte dühödten.
– Piroska is így kezdte.

22. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kósza · Mia Anne Dollond
>!
Fummie

A hullabűvölő egy perc múlva felnézett, arcáról sütött a kimerültség:
– Kell a véred!
– Micsoda?! Hé, elég ronda vagy Edwardnak!

30. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Edward Cullen · hullabűvölő · Mia Anne Dollond
>!
_Enii_ P

– Ej, tizenhét éves vagy, és még csak egyszer mentetted meg a világot? Pocsék életed van, testvér.

152. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Táncos
>!
Newcastle

Nem vagyok benne a Pantheonban, sőt a Percy Jackson kötetekben sem! Tudja, milyen érzés ez a mellőzöttség?

248-249. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bogdányi András · Percy Jackson
>!
GytAnett P

– Látod, ez a csók. Remélem, érted a különbséget – vigyorgott pimaszul a lovag. – Ha nem, akkor később szívesen elmagyarázom újra… és újra.

367. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kósza
>!
Fummie

Ha az embernek van egy kamasz lánya, közelről is tanulmányozhatja a professzionális „bocs, csak erre jártam” lopakodást.

248. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amon Dollond professzor

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Virág Emília: Sárkánycsalogató
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt
Joss Stirling: Misty
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Melissa Marr: Veszélyes játék
Böszörményi Gyula: 6… 5… 4…
Leiner Laura: Egyszer
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István: A körző titka
Lilian H. AgiVega: Második Atlantisz – A tízezer éves varázs