Álruhában (Vágymágusok 1.) 899 csillagozás

On Sai: Álruhában

Lehet ​barátság férfi és nő között?

Szépvölgyi Rianna egy eldugott völgy grófkisasszonya, aki bogaras atyjával és zenész ikeröccsével él. Rianna férfiruhában van, amikor balszerencséjére találkozik Ras parancsnokkal, aki a hazaérkező hírhedt Kartal hercegnek gyűjt katonákat. Riannát összecseréli az ikertestvérével, és magával viszi. Ha rájönnek, hogy Rianna lány, kiirthatják felségárulásért a családját.
Vajon sikerül visszacserélnie magát, mielőtt lelepleződik?
De mit tegyen addig a férfiasan vonzó Ras, a magát mutogató jóképű Mort és a vad Lidérc közelében, ha a mágiája csalogatja a férfiakat? Míg a hercegre várnak, valaki vadászni kezd a csapatra. Rianna nem számíthat másra, csak az eszére, és egy hajmeresztő szövetségesre, miközben őket lesi a természet, ami hol a halálukat akarja, hol pedig illetlenül valami mást.
„…amikor reggelente álmosan felnézel a tornyokra vagy megcirógatod a falat, az ember azt kívánja, bárcsak ő lenne a kezed… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: 17 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
304 oldal · ISBN: 9789634578918
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
304 oldal · ISBN: 9789634578925
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577270

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Lidérc · Szépvölgyi Rianna · Ras · Barbárölő Zaher · Frellelon · Jalló · Pusztító Amron


Kedvencelte 243

Most olvassa 25

Várólistára tette 470

Kívánságlistára tette 466

Kölcsönkérné 13


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
On Sai: Álruhában

Óóó hát ez fantasztikus volt. Hangulatban talán kicsit az „Apa randizhatok egy lovaggal?” regényre hasonlít, de témájában teljesen egyedülálló. Olvasás közben jutott eszembe, hogy ezt teljesen egyszerűen lefordíthanák a világ minden nyelvére, remek is lenne, mégis van benne valami sajátságosan magyar. Talán a szimbólumrendszere, talán a szóhasználata, nem tudom. On Sai írásaiban számomra az a jó, hogy sosem erőltet semmit, mindig lágyan, szépen vezeti fel a történetet, sokszor ránk bízza, hogy értsük meg mit szeretne, nem magyaráza szájbarágósan. Szépen használja a szavakat itt is. Ugyanakkor van benne valami végtelenül egyszerű, valahogy nem lép ki a konfortzónából, nem hal meg senki, nincs benne igazi háború, nem folyik vér (legalábbis itt nem) valóban inkább YA mint erőteljes fantasy. Ez nem hibája a regénynek, de érzésem szerint lett volna még benne craft. Ezzel együtt is beleszerettem és fél nap alatt elolvastam. Előre idegesít, hogy a harmadik rész nincs még meg.

1 hozzászólás
Dóri_Margit P>!
On Sai: Álruhában

Én odáig meg vissza vagyok :) ♥
Ez valami őrületesen jó kezdés volt.
Nagyon tetszik az alapsztori, ez az iker helycserés támadás.
Iszonyú jó humorral van megfűszerezve ez a kis fantasy sztori, hogy többször felnevettem az olvasása közben.
Olyan érdekes, hogy fiúként éli napjait, mégis a lányzó személyiségét láthatjuk kibontakozni.
Ez a magyar írónő zseniális szóhasználattal ír, imádom még a káromkodásait is.♥ :D
spoiler
Még valami, úgy szerettem amikor a természet reagál Riára, ahogy szépen lassan fellélegzik kivirul a környezete.
Megvan a maga varázsa és bája ennek a sorozatnak, szívből ajánlom! ♥

19 hozzászólás
Naiva>!
On Sai: Álruhában

Ez az olvasmány olyan volt, mint egy kis szipoly. Egyhamar a hatása alá kerültem és alig tudtam letenni. Elképesztően jó sorozatindító. Mindig jóleső érzéssel fejezem be az ilyen jellegű (kalamajkával teli fantasy) olvasmányokat. Kísérőként hatalmas mosollyal az arcomon.
On Sainak kiforrott írói stílusa és különleges humora van. Szerettem a karaktereket és a vicces, olykor kellemetlen helyzeteket, és remekül szórakoztam a saját identitásukat olykor megkérdőjelező, „nem szőlőcske”, vágykendőt viselő férfiak és Szépvölgyi Rianna közötti vágymágiát. Annyira belemerültem, hogy nem is láttam előre a csavart. Úgy szeretném a folytatást. Lidérc ♥
spoiler

5 hozzászólás
Evelena P>!
On Sai: Álruhában

Nem fogok finomkodni: nekem ez baromira tetszett!
Abszolút jó időben talált meg a könyv, mert a nyáron belefutottam egy retró fantasy filmsorozatba, ahol a főszereplő lány fiúnak öltözik és harcol; a nők iránti lenézés, kettős mérce ellen küzd. spoiler Így teljesen elkapott a könyv hangulata is, mert annyira menőnek tartom, hogy a férfiak uralta világban így helytáll egy főhősnő. Azonnal meg kellett rendelni a következő részt. :D De idő közben már azt is kiolvastam, mikor jön a harmadik rész?!
Szóval egy kellemes nyári éjszakán, mikor még este hétkor is világos volt az udvaron, a körtefák árnyékában (még mit sem sejtve, hogy milyen szerepük lesz :D) nekiláttam az olvasásnak és rögtön beszippantott ez a világ.
Rianna bátorsága, kivételes esze és humora, ahogy az olvasgató tudós apuci és a hárfázó szerelmes öcsikéje ellébecolnak a birtokuk körül, ő meg szervez, újdonságokat tervez, körtét aszal, alkot. Testvérével nem egy alkalommal cserélnek szerepet hasonlóságuk okán, de egyszer csak visszájára fordul a dolog, mert toborzáskor Riannát viszik el, nem testvérét.
Úgy kell elvegyülnie, hogy varázserejét abból meríti, ha elszívja a férfiaktól, köztük kell töltenie a mindennapjait, egy olyan világban, ahol a nőket lenézik, megalázzák. A szipolyokra meg ennél is szörnyűbb sors vár.
Akad itt számos érdekes karakter, számomra is a kedvenc a rejtélyes és izgalmas Lidérc, aki az említett filmnézés miatt számomra már örökké Nicholas Rogers-ként lesz elképzelve és punktum!! :D
Az írónő egyedi elképzelései itt is elképesztettek, mindig tud valami újat mutatni, váratlan fordulatokkal és elképesztő humorral.
Mindeközben pedig az itteni varázslat a buja érzékiség alapjain nyugszik és így megspékelve ennyi erős, jképű varázsl pasival, akik szinte kivétel nélkül vonzódnak Riannához, miközben végig azt hiszik ő Roan…. Ami jó sok érdekes szituációhoz vezet.
Kísérőül egyetek mindenképp egy kis körtét! ;)

9 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
On Sai: Álruhában

Bővebb értékelés a blogomon:
https://konyvelvono.blogspot.com/2020/11/on-sai-alruhaban.html

Az idei évem egyik alap pillére, hogy megleljen azt a könyvet, mely bár erotikus, mégis eléri nálam, hogy imádjam, akarjam olvasni és feltüzelje a lelkemet. Számos írót ismertem meg ebben a témában, de többnyire kiábrándulva csuktam be az utolsó lapokat és csak pislogtam, hogyan is lehet szeretni egy ilyen alantas, emberi ösztönökön élvhajhászkodó műveket. Mielőtt bárki kiakadna, semmi bajom a testi örömökkel, sőt nyitott lélek vagyok. Szívesen teszem, beszélek vagy olvasok róla, de az igénytelenséget nem bírom. És a legnagyobb kedvencem, mikor megszólnak, hogy az erotikát (film, könyv) mennyire kedvelem nő létemre, de az már rendben van, hogy az igénytelen pornóról szóló ponyva elözönlötte az országot! Szerettem ezt a kettős mércét és elég szánalmasnak is találom. Ugyanakkor, hogy miért erről írok? Nagyon egyszerű, most olvastam először idén olyan könyvet, amiben igen is van erotika, de csak a felszínt kapargatja, de azt milyen jól teszi.

On Sai könyvei már egy ideje felkeltették az érdeklődésem, de a Calderon után úgy éreztem hanyagolni fogom, mert bár tetszett, annyira nem voltam elragadtatva tőle. A másik két sorozata, pedig az olvasatlan könyveim között szunnyad arra várva, mikor veszem kézbe őket. Ezt a vásárlásomat nem az írónő neve határozta meg, hanem a könyv borítója. Gyönyörű, és mivel minden különlegesért rajongok, már csak azt vettem észre, hogy megvettem…

8 hozzászólás
Chöpp >!
On Sai: Álruhában

Nagyon elfogult vagyok. Csupa negatív dolgot tudok elmondani, ami minden egyes On Sai regény olvasása közben olyannyira jellemző:
1. Semmi másra nem tudok odafigyelni közben. (Én, aki – jelzem – nem csak két, de jóval több dologban is tudok szimultán otthon lenni! ) Teljesen beszippant, beszűkít és (ez már a második):
2. kontrollálhatatlan érzelmi rohamokat okoz (akkor is, ha emberek – és nem csak a családom – között vagyok); milyen dolog már, hogy tömegközlekedésen, és sorban állás közben és csomagfelvételnél [ha elbírja a lelkiismeretem és néha, de tényleg nagyon-nagyon ritkán rendelt könyvcsomagra] várakozom vadidegen postai alkalmazottak vagy újságosnál gyanútlanul válogatók között, és vad nevetés, vagy bősz sírás roham kap el?! Ráadásul felkészületlenül, mert azt sosem tudhatom, éppen melyik válik aktuálissá.
3. Alig kezdtem el, már nem tudok másra gondolni, mint a történetre. Egész nap ki nem tudom verni a fejemből a hősöket és hogy vajon mi fog még történni velük… Le ne maradjak valamiről! (Jelzem ez már időparadoxon és enyhe pszichózis is. Még ez is!)
4. És a vége felé az a fergeteges érzés, hogy csak nehogy úgy érjen véget, hogy megegyen a fene a következő kötetért! (Jelzem, így szokott.)
Most is minden bejött. Így szépen egymás után. Kedvesem hiába beszélt hozzám. Bősz híradó-kommentárjai süket fülemre találtak. És sírtam is. Görcsösen, mert úgy eltalált egy érzékeny részemen, hogy jobban sem kell!
Úgyhogy mély hálával köszönöm a számomra új regényt On Sai-nak, kívánom, hogy vegye nagyon komolyan mindazokat, amiket felhoztam amúgy minden írásával kapcsolatban. Tartsa ezeket szépen szem előtt, miközben újabb csodás történeteket fabrikál nekünk, szegény-szegény olvasóknak, akik alig várják, hogy megszégyenüljenek miatta a tömegközlekedési eszközökön (többek között ugye), és kontrollálhatatlan érzelmi viharokat okozhasson nekünk. Már alig várom a következő(ke)t!

6 hozzászólás
Amál P>!
On Sai: Álruhában

Nem olvastam még On Sai-től, de nagyon kíváncsi voltam, hogy mások miért szeretik ennyire. Meg kel mondjam, hogy már az első oldalakon berántott a könyv.Ragyogó sorozatkezdés, a stílusa zseniális, nemcsak izgalmas, hanem fordulatos, és humoros is. Egy percig nem unatkoztam, szinte egy ültő helyemben kiolvastam. A történetet imádtam, hogy Rianna milyen jól helyt áll férfi szerepben, és szinte senki nem szúrta ki, hogy valójában nő. A többi szereplő is szimpatikus volt, főleg Lidérc és Ras. Jöhet is rögtön a folytatás, még jó, hogy kéznél van.

Cs_N_Kinga P>!
On Sai: Álruhában

Mint sorozat indító kötet nagyon jó volt. A borító egyszerűen szemet gyönyörködtető emellett még én sem tudtam elmenni. Egy nagyon egyedi világot és elég érdekeset alkotott meg az írónő, mint pl. élő szél, víz, föld, úgy hogy közben nem mind az, van ami nem él és társai. Az elején még sok mindent nem értettem maradéktalanul és sok minden következetlen volt, de persze aztán minden a helyére került. Nagyon féltettem Riannát és Roant pedig nem tudtam szeretni, nekem ő egy önző karakter volt. A fülszöveget olvasva azt hittem kettejük története lesz, de igazából Rianna volt a főszereplőnk, aki egy belevaló, karakán karakter, tele tudásszomjjal és szeretettel. Vártam is a következő részt.

1 hozzászólás
Kate20>!
On Sai: Álruhában

Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy nem tudták megkülönböztetni az ikerpárt. Hogy nem jöttek rá a katonák, hogy egy nő állt az úrfi helyébe? Már túl vannak azon a koron, hogy gyerekarcúak legyenek. Már markánsabb Roan arca, van egyfajta gyáva jelleme is… erre Ria? Bátor, olykor fellengzős és harcias.
Ezek alapján becsapva érzem magam, mert számomra nem volt meg az alap, hogy elhiggyem képes Ria becsapni a katonákat és férfiként élni ebben a helyzetben. Egyszerűen semminek érzem ennek magyarázatát és ez szinte elrontotta a könyv további oldalainak olvasását.
Ez a “vizsga” vagy minek nevezzem, szerintem harmatgyenge volt. Ez nem egy vizsga, hanem egy flancos parádé.
A vizsgának komoly, életbevágó fontosságúnak kellene lennie, ultramenő csavarokkal megspékelve. Erre, egy semmitmondó “dobáljunkrádmertmiértnem” jelenetet kaptam. Huh, hát ez elszomorító, mert én mindvégig reménykedtem hogy JOBB LESZ a Vágymágusok, de sajnos nem így lett. Ez nem az én könyvem, nem nekem íródott.
Valamilyen szinten értem a hypeot körülötte, de ez a logikátlanság ami az egész történetet végigkövette, egyszerűen nevetségesnek hatott. A kínos részeket ne is említsem és persze a humort. Eleinte szórakoztatónak hatott, de az, hogy szinte minden második oldalon valami elcsépeltebb humort kaptam az előzőhöz képest, teljesen fárasztott.

Ria karakterét egyszerűen nem tudtam megszeretni. Bármennyire is szerettem volna, nem tudtam vele azonosulni, sem ezzel a “testvér csere” helyzettel. Az viszont tetszett, hogy egy erősebb karakternek szerette volna beállítani Riát az Írónő, csak nem mindig járt ezzel sikerrel.

Roan “felvillanásai” az a kevés szerep ami rá jutott… bőven elég is volt. Annyira egoista, nem is törődik azzal, hogy a testvére állja ki helyette a megaláztatásokat, a VESZÉLYT off
Az pedig már a pofátlanság netovábbja, amikor odalöki Riának, hogy miatta került ilyen helyzetbe.

De hogy jót is mondjak… imádtam Lidérc karakterét! Rafinált, pimasz és nem mellesleg egy lángelme. Számítottam rá, hogy sok szerepet kap a könyv során, és nem is tévedtem! Öröm volt róla olvasni.
De annyira szuper lenne az ő szemszögéből is olvasni a cselekményt, biztosan sokkal jobb élménnyel olvasnám.

Mindenesetre, előszedem a második részt, mert furdallja a kíváncsiság az oldalam, mit hoz ebből ki On Sai. Mert sajnos ebből a szinte nulla világfelépítésből számomra semmi nem derült ki.

Mrs_Curran_Lennart P>!
On Sai: Álruhában

Most már értem, miért szeretik ezt a könyvet annyian. On Sai megint megcsinálta, megalkotott egy különleges világot. Bár ifjúsági regénynek túl erotikus volt az a körtedöngetés. És tanultam egy új szót: szőlőcske. Sokkal jobban hangzik, mint bármelyik szinonímája. Nagyon izgalmas volt az egész történet, látom, hogy azóta kijött még két rész, és még nincs vége. Kíváncsi vagyok szőlőcskénk mikor fog lelepleződni, mert ez neki az életébe kerülhet. Kartal herceg kiléte nekem nem okozott meglepetést, tudtam, hogy ő lesz az. To be continued…


Népszerű idézetek

K_A_Hikari I>!

Az vagy, aki vagy, itt és most légy boldog.

227. oldal

4 hozzászólás
Könyves_Karolina I>!

– Fél aranyért annyi könyvet lopok neked, amennyit szeretnél – suttogta a fülembe Lidérc nesztelenül mögém kerülve.
Ennél szebbet még sosem hallottam férfitól.

178. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyv · Lidérc · Szépvölgyi Rianna
bobi006>!

– Az én kastélyom is él, de sose viselkedne így! Nem akarna rám omolni! Elegem van ebből az egész nyomorult katonaságból! Békét akarok, könyveket, zenét! Három napja nem ittam teát! Érted?! Még teám sincs!
Felzokogtam. Csak sírtam és sírtam, én, a kicsi szipoly a hatalmas kőtömeg tövében.
[…]
Hatalmas csend terült el az udvaron.
– Valaki adjon teát ennek a gyereknek! – mondta rekedt hangon Amron kapitány. – Nekem meg pálinkát! Sokat.

130-131. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pusztító Amron · Szépvölgyi Rianna
1 hozzászólás
Naiva>!

Sokkal könnyebb jónak lenni, ha az embernek nincs hatalma.

117. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Szépvölgyi Rianna
1 hozzászólás
Könyveslány P>!

Légy végre férfi!
Akaratlanul felhúztam a szemöldököm. Hát, ez biztos nem fog menni.

Naiva>!

Karosszékből nem lehet megmenteni a világot. Kockáztatni kell.

277. oldal

1 hozzászólás
Könyves_Karolina I>!

– A könyv híd az időben, ami rég meghalt emberek tudását hozza közel […]

177. oldal

Sheila_7 I>!

Nem az erőszak az igazi erő, hanem a szeretet. Ez az, ami erejével láncba köt, és leigáz mindent.

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
K_A_Hikari I>!

Szerencsére, ha az ember úgy tesz, mintha vért köhögne, akkor elnézik, ha nem él társadalmi életet.

12. oldal

mayday>!

A világ változik, és a változás maga az élet – …

51. oldal


A sorozat következő kötete

Vágymágusok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sara Wolf: Szívet szívért
Stephanie Garber: A soha többé balladája
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Soman Chainani: A király esztelen
Emily J. Taylor: Hotel Magnifique
Amira Stone: Kitaszítottak
Victoria Aveyard: A király ketrece
Sara Raasch: Hó mint hamu
Stephanie Garber: Legendary
Shelby Mahurin: Kígyó & Galamb