10. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
13. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
17. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
30. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

A ​gyógyítók (Vágymágusok 3.) 515 csillagozás

On Sai: A gyógyítók

Mennyit ér a szerelem egy megalkuvó világban?

Rianna mindeddig sikeresen titkolta, hogy lány. Férfiként mozog a seregben, de ami fájóbb, hogy a herceg is férfiként látja, és ennek mentén dönt a jövőjükről. Milyen fájdalmas lehet a viszonzott szerelem? Épülhet őszinte kapcsolat ennyi titok között?

Közeleg a tavasz, közeleg az ellenség. A máguskatonák és a gyógyítók útra kelnek, ám nem számolnak azzal, hogy egy vágymágusnak álcázott szipoly lapul a soraik között, egy lázadó család lánya, aki megkérdőjelezi a bevett utakat és megszokott módszereket. Mi ér többet, egy nemes törött karja vagy egy közrendű élete? Segít vagy árt, aki vitatja a választ, bomlasztja a rendet? Egy történet, ahol minden rossz döntés érthető, és mégis létezik helyes út.

Az év legkülönlegesebb fantasyregénye a természetről és a vágyról.

Éld át az izgalmas és mágikusan érzéki kalandokat!

Eredeti megjelenés éve: 2022

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: 17 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
328 oldal · ISBN: 9789635619979
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
328 oldal · ISBN: 9789635619986
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635619962

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Lidérc · Szépvölgyi Rianna · Ras · Delon · Erdon herceg · Frellelon


Kedvencelte 119

Most olvassa 16

Várólistára tette 99

Kívánságlistára tette 118

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Dóri_Margit>!
On Sai: A gyógyítók

„Nem akarok olyan világban élni, ahol nem lehetek önmagam. Jogom van annak lenni, aki vagyok, jogom van élni, szeretni, szabadságban és békében tölteni a napokat. Miért ekkora súly más előítélete?”

2022-ben ez volt az egyik könyv, amit epekedve vártam. 2023 sem lesz másként, ismételten a folytatást és egyben befejezést várom a legjobban ^^

Beszippantott a történet. Szeretem, hogy az írónő megugorja a saját magasra emelt mércéjét. Ismét nagyot alkotott. Hova lehet ezt még fokozni?!

Végre kaptunk egy kis elhintett morzsát a világról is, amiben játszódik, ill. Rianna múltjáról is kezd feloszlani a köd. Nagyon érdekes ez a háború és a titkok, amik körül lengik.
Most elképzelhetetlennek tartom, hogy csak egy könyvet kapjunk befejezésképpen, annyi kérdésem lenne még. Remélem jó vastag könyv lesz :D

Rianna karaktere ismét meglepetésként tudott szolgálni, nagyon fájdalmas volt őt arra a kis időre lánynak látni, a saját érzelmeivel és vágyaival.
Lidérc óriási kalamajkával küzd meg, ugyanis a férfiúi büszkesége áll szemben az érzelmeivel, hogyan dönt majd ez itt a nagy kérdés?! off

Zseniális egyébként, hogy mennyi rejtett erotika van benne. Csupa szenvedély. Érzelem.
Lenyűgözött.♥

8 hozzászólás
Amál P>!
On Sai: A gyógyítók

Már az első résznél beleszerettem ebbe a sorozatba, és ahogy olvastam a részeket egymás után, azt vettem észre, hogy egyre jobban beszippant a történet. A két herceg végén azt hittem, hogy megáll bennem az ütő, még jó, hogy itt volt a folytatás, de most hiába keresek-kutatok, nincs ami a kíváncsiságomat kielégítse. Drága On Sai ez nagyon csúnya dolog volt, hogy az olvasókat ilyen brutál függővéggel büntetted. Az agyam még most is kattog az utolsó oldalakon olvasottaktól, és alig várom, hogy megtudjam, hogy alakul Rianna sorsa. Imádom ezt a csajt, hogy olyan vagány, független, kemény, erős, de mégis igazi nő, aki gyámolításra szorul. Zseniális párost alkotnak Lidérccel, szinte izzik közöttük a levegő. Nem igazán vagyok oda az erotikus könyvekért, de az ebben levő erotika még nekem is bejön. A történet maga zseniális, hogy Riannának az ikertesója helyett kell helyt állnia férfiként egy csomó férfi között. Ráadásul nagyon szuperül játsza Roan szerepét. Humoros, izgalmas, fordulatos, egy percig nem unatkoztam olvasás közben. Alig várom, hogy végre a kezemben foghassam a folytatást!

Nikolett0907 P>!
On Sai: A gyógyítók

„A világ úgy működik, ahogy működtetjük. Nem egy kőomlás, ami maga alá temet, hanem egy út, amit te is, én is építünk.”

Előre is elnézést kérek a következő, kissé túlfűtött, rajongói hisztimtől, de képtelen vagyok magamban tartani. Javaslom, akit zavar egy bekezdéssel haladjon tovább! Köszönöm!

OMG! Cseppet-sokkos állapotban vagyok, ráadásul ismételten függővéget kaptam. Mégis, hogy lehet így befejezni egy történetet? Arról már nem is beszélve, hogy közel húsz alkalommal olvastam az első két részét a Vágymágusok sorozatnak, és kisebb olvasási válságon estem át minden ilyen élmény után. Most mégis mit olvassak, ami felemel és nem hagy ebben a kétségbeesésekkel teli árokban?

Miután kiírtam magamból az első sokkot, talán értelmesebb értékelésre is képes leszek.

On Sai nevét úgy gondolom, hogy lassan nem kell bemutatnom, hiszen aki szereti a hazai fantasy világot, az úton – útfélen találkozhat valamilyen formában az írónő nevével. Ha mégis akad olyan személy, aki még nem olvasott a szerzőtől, annak javaslom, hogy dobjon el mindent és irány az első könyvesbolt. Ugyanis az írónő híres a nyakatekert mondatairól, a páratlan humoráról és a gyilkos függővégeiről. Oh, igen, ezt még most sem vagyok képes megbocsájtani, de talán nem is kell, hiszen minden ilyen jól irányzott merénylet után csak még jobban vágyom a következő adagomra, amit csak az alkotó könyvei tudnak csillapítani.

Komolyra fordítva a szót – bár lehet jelen esetben felesleges ezzel erőlködnöm –, a Vágymágus sorozat immáron harmadik részét vehettem kézbe, amit, mint már sejthető, jó ideje nagyon vártam.

On Sai: A gyógyítók 2022 téli újdonságainak egyikeként jelent meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásának köszönhetően.

Hogy miről is szól eme regény?

Nos, minden ott folytatódik, ahol az előző részben abbamaradt.

A már jólismert Szépvölgyi testvérpár, Roan és Rianna kalandjait követhetjük nyomon. Szépvölgyi Rianna élete sose volt könnyű, elvégre egy ősnemes család lányaként egy elnyomó társadalom béklyóitól terhes jövő árnyékolja be sorsát, ahol a nők a társadalmi utódlásáért felelnek, de az igazi úr a férfiak világa. Minden kis nemesi magocska egy új élet szikrája, így a vérvonal fennmaradása az elsődleges célja a társadalomnak. Ráadásul a mágia csak a férfiak körében elismert, bármely nő esetében halálos bűn, amely az élet kioltásához vezet. Ebben a közegben nem sok jót ígér a lányban lakó ősi mágia feltörése, amely ráadásul elhívja védett otthonától távolra, egy olyan világba, ahol a férfiak az urak és minden vár kövében a halál csókolta szikra várja, hogy felébressze.

A sok megélt veszély után egy perc pihenésre sincs lehetősége hősnőnknek, hiszen a lelepleződés szeme, már csak félárnyékot vet rá. Sok veszéllyel kell ismét szembenéznie, hol a halál feni kaszáját reá, hol a vágy és szerelem lángja égeti fel minden percben.

Egy ősi háború, két halálos ellenség és egy elfeledett múlt tele titkokkal, fájdalommal. Vajon mennyit ér egy igazságért üvöltő hang és megéri-e feláldozni mindent egy perc szabadságért cserébe?

„Nem akarok olyan világban élni, ahol nem lehetek önmagam. Jogom van annak lenni, aki vagyok, jogom van élni, szeretni, szabadságban és békében tölteni a napokat. Miért ekkora súly más előítélete?”

Ez a történet olyan sok mindenről szól, hiszen szórakoztat, felperzseli a lenyugodtabb olvasói lelkeket és mégis sokkalta többet ad, mint egy pár órás kikapcsolódás. Sok igazságról tesz tanúbizonyosságot, ámbár az olvasó hol azért sír, mert nevet, hol pedig azért a sok igaz szóért, ami a sorok között rejtekezik.

Nem titok, hogy számomra hatalmas kedvenc több okból is. Az első és talán legfontosabb, hogy ebben a sorozatban mindent megtaláltam, amit keresek a legtöbb könyvben. A szórakoztatás mellett intelligens és nem követelőző, mégis akaratlanul is tanító. A humora páratlan és olyan ingoványos ösvényen járhatok, amelyen a legmerészebb álmaimban sem tenném.

„Ha egy rendszer rossz, meg kell változtatni.”

Bővebben: link

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
328 oldal · ISBN: 9789635619979
nicosia P>!
On Sai: A gyógyítók

2021 nyarán olvastam csak a sorozat első két kötetét, mégis újra kezembe kellett vennem a 3. rész előtt ahhoz, hogy felvegyem a fonalat. Nagyon mozgalmas írás volt, sok szereplővel, gyorsan pörgő cselekménnyel, ezért nem mindenre emlékeztem már.
Meglepő módon teljesen lekötött az újraolvasás is, mert rengeteg apró részlet mellett siklottam el anno az első lendületben. Így együtt a három kötet érdekes volt, izgalmas, és sokkal jobban átláttam a történet egészét. Külsőre és szövegében is egységes az eddig megjelent három könyv. A borítók nekem kifejezetten tetszenek, jól felismerhetők benne a magyar női szimbolika, de mégis globális, ráadásul kicsit ki is lóg a Könyvmolyképzős uniformisból. A szöveg teli van nyelvi bravúrokkal, időnként karcolgatta a közönségesség határát, de inkább viccesen, mint zavaróan. Ugyanakkor gördülékeny és élvezetes is volt, észre sem vettem és már el is olvastam mindhárom részt.
A Vágymágusok ciklus abszolút cseleményközpontú, bár megpróbál időnként karakterközpontúnak látszódni, és elég sikeres is ebben. A regénybeli fő probléma egy ismeretlen eredetű háború, és egy társadalmi-politikai kérdéskör, aminek a vége tulajdonképp a szellemi fejlődés (is lehet). Ugyanakkor cseppet sem rejtve a mondanivaló a női szerepekre, esélyegyenlőségi kérdésekre világít rá, olyan módokon, amivel abszolút tudok azonosulni. A szereplők a társadalom széles spektrumát bemutatják, a legtöbbjük teljesen szerethető mindennel együtt is, aki meg nem, az természetesen a negatív példa.
Elképesztő empátiával ír a szerző. Frellelelon Huron bácsikájának hozzáállása volt nekem a legütősebb és a legigazabb. Valahogy úgy hangzik, hogy elfogadta, hogy a világ színes, és mindenféle előfordul benne. Bár ezt kifejezetten egy helyzettel kapcsolatban állapítja meg, de rengeteg dologra igaz a történetben (és az életben is).
A két főszereplő élete viszonylag hamar pályára állt. Lidérc és Rianna gyakran ugyanazokat a köröket futják le, mégis jól nyomon követhető a kapcsolatuk fejlődése.
Nekem arányaiban sok volt kettejük közt az érzékiség. Szépen épült fel, és teljesen jól át is jött, és 800 oldalban bőven el is fért volna, itt viszont ráült a történetre. Ugyanakkor sok információ hiányzott. Érdekelt volna Delon motivációja, Frellelon múltja, esetleg Lidérc Forró-parti kalandjai. Az érzelmi ívnél is ugyanezt éreztem. Szépen kidomborodott a két főszereplő fejlődő szeretete, de hiányzott a háborúba menő sereg (és az egyetlen lány) félelme majd gyásza, Benne volt, de nem volt elég megrázó ahhoz képest, hogy mennyire markáns a másik oldal.
Rianna élethez való hozzáállását nagyon szerettem, de tény, hogy háborús viszonyok között kb élhetetlen a leány. Nagyon szép az a napsugaras szeretet amit megjelenít, de ritkán működőképes. Vélhetően, ha ténylegesen a regény viszonyai közt élt volna ez a lány, már rég nem lenne. A középkori, férfiak uralta környezet vele szemben szerintem jóval kevésbé lenne megengedő. De fantasy tehát elképzeltem, hogy működik.
Nagyon erősen függővéges, úgyhogy várom nagyon a befejező részt, aztán lehet, hogy előtte megint újraolvasom az eddig megjelent köteteket.

kratas P>!
On Sai: A gyógyítók

Ááá, hát hogy lehet már megint így vége….
Tetszett, de ezt ugye a csillagok számából is lehet látni.
Olvasás közben próbáltam megfogalmazni, hogy miért is tetszik ennyire ez a sorozat – azon az alapvető dolgokon kívül, hogy a szereplők szimpatikusak, a történet izgalmas, a stílus pedig gördülékeny – és arra jutottam, hogy Rianna tehet az egészről. Olyan dolgok miatt emel szót amik nagyon fontosak mindenkinek és így könnyű azonosulni vele, legyen akár szó az egyenlőségről vagy az előítéletek felszámolásáról.
És persze mindezt megfejeli a vágy, a játszadozás, legyen szó bármelyik párocskánkról spoiler és hoppácska, sok-sok szerző jöhetne tanulni, hogy úgy is lehet erotikus regényt írni, hogy nincsen minden harmadik oldalon az orrunk elé tolva egy összeszerelési útmutató arról, hogy mit hova kell illeszteni és hogy azok a szerelvények milyen méretekkel rendelkeznek.

9 hozzászólás
Evelena P>!
On Sai: A gyógyítók

Na szóval. Egészen biztos, hogy A gyógyítók volt a legvágyottabb folytatás nálam, már hosszú ideje és amint megérkezett tudtam, hogy hamar el lesz olvasva. :D
On Sai történeteiben mindig megjelenik egyfajta 'bájos huncutság', ami végig áthatja ezt a könyvet is. Miközben háborús helyzet zajlik végig, ami komor hangulatot sugallna, ezt sehol sem éreztem igazán. Inkább sokkal jobban felmerült bennem a Ria érezte tudásvágy. Ő nem csak mint engedelmes résztvevő szeretne lenni az események tengerén, hanem tudni, érteni akarja, hogy mi történt a múltban, mi okozta ezt a nem múló konfliktust a hójárókkal.
A rész elején még van egy adag bálozás, ruha cserélgetés az ikrek között, ez nagyon tetszett, az az igazi mesés, titkos esti rejtelmekkel átjárt világba csöppentünk. Annyira élveztem!
Sőt, eddig azt hittem, nem kedvelem Roan-t, de a harmadik részben, illetve abból is, amiket az írónő mesélt a könyv kibeszélőjében, már jobban értem őt.
Voltak azért elég kétségbeejtő helyzetek, meg Lidérc is viselkedett elég morcosan (bár lehet ezt tőle meg kellett volna szoknom). A vele való jelenetek azért mindig izgatták a fantáziámat. Kíváncsi voltam minden egyes megmozdulására. A kádas jelenetet sosem felejtem el. No meg 'nem tudok aludni nélküled' életérzés. Ahhh, mély sóhajok. :))
A gyógyítókat is jobban megismerhetjük, bár bevallom már annyira részletes képet kaptunk arról, hogy ki kivel, mikor mit alkot, ami nekem kicsit sok volt. A legtöbben azt se tudják eldönteni, mit éreznek, kit szeretnek.
Emellett nagy hangsúlyt kap a női jogok kérdése (nos inkább hiánya), mert az egyenlőtlenségek mindenhol érzékelhetőek sajnos. Ria gondolatai abszolút érthetőek, remélem elindul a változás.
Élmény volt olvasni, ahogy az előző köteteket is, akár egy édes, hűs körte egy nyári napon, belekezdesz és nem tudod abbahagyni. ;)
A vége, ó a vége! Azonnali negyedik részért kiált!

Naiva P>!
On Sai: A gyógyítók

Ezt a részt is alaposan odatette az írónő. Több könyvét, sorozatát is olvastam már, de nekem eddig ez a sorozata, ami mindent visz.
A cselekmény lényegében ott folytatódik, ahol az előző kötet végetért és a cselekmény főleg arról szól, amire a cím utal. A korábbi részekhez képest ebben már érthető okokból (háború) nem volt annyi humor, viszont az izgalmak tekintetében semmiben nem marad el a korábbi részektől. Rianna nagyon jó hősnő. Kedvelem őt, de az igazság az, hogy szinte mindegyik szereplőt lehet szeretni. Viszont továbbra is Lidérc a kedvenc. Már az identitását sem kérdőjelezi meg. Képtelenség őt nem szeretni.
A vége ennek is igen csak ütősre sikeredett, de annyira, hogy az mielőbbi folytatásért kiált.

Cs_N_Kinga P>!
On Sai: A gyógyítók

Most ez komoly??? Hol a következő rész????
Na jó eltelt pár nap, igaz a véleményem most sem változott. Kedves On Sai, kérném a következő részt, nem lehet így hagyni az olvasót egy egész évig!!!! Hát micsoda dolog ez?????
Nagyon tetszett ez a rész, egyszerűen nem tudtam letenni, kb egy nap/délután alatt olvastam el, csak úgy suhantak a lapok a kezem alatt. Nagyon élveztem minden sorát. Nem volt üresjárat.
Tetszett ahogy apránként és ahogyan derülnek ki a dolgok, ahogy szövődnek a baráti és szerelmi szál… Nem is tudom mit írhatnék, hogy ne menjek bele a részletekbe. De az igaz, hogy nekem csak most fog kezdődni a történet, mert leginkább az érdekel, mi jön ezután???:))))
https://youtu.be/tIRC1VyJZnw

9 hozzászólás
Chöpp >!
On Sai: A gyógyítók

Figyelmeztettek a függővégre, és én azt hittem, fel is voltam készülve rá, de most itt állok megfürödve a legjobb Vágymágusok rész után, és a falat kaparom, miközben a fejemet ingatom jobbra-balra. Ránéztem az órámra is, de minek, a következő rész tegnapra is késő lenne!
Teljesen elmerültem a történetben. Rengeteget nevettem és izgultam. A 10. fejezet végén ülve bár, de én is tisztelettel fejet hajtottam. Nem tudom, meddig megyünk el még, de On Sai remélem tudja, és nagyon hasznosan tölti írói idejét! Mivel Tudom, hogy ez így van, viszont legendás türelmem jelen pillanatban valahogy huss, elhagyott a Köszönetnyilvánítás előtt, így csak igen óvatosan és mély tisztelettel fejezem ki abbeli reményemet, hogy a Vágymágusok következő kötete minél hamarabb elérhetővé válik az olvasóközönség számára! Ugyanakkor elnézést kérek a türelmetlen sürgetésért!
Jajistenem…

1 hozzászólás
eenca P>!
On Sai: A gyógyítók

Abszolút az idei évem egyik kedvence és igazán felüdülés volt olvasni. Nagyon örülök neki, hogy a sorozat színvonala kitart, és hogy a harmadik könyv végére nem kaptunk olyan kegyetlen függővéget, mint a második kötet végén!

Utólag meghallgattam az írónővel készült beszélgetést és így amikor újraolvastam a sorozatot már Roanra is teljesen másképp tekintettem, és várom a kalandjairól szóló regény(eke)t!!!

Rianna karaktere még mindig belevaló és egyáltalán nem idegesítő a legtöbb női főhőshöz képest (:
Lidérc egy picit csapongott ebben a részben, ami talán érthető is annak függvényében, hogy látszólag el kellett fogadnia, saját neme iránt is tud gyengéd érzelmeket táplálni.

Nagyon a szívemhez nőtt a banda és kíváncsian várom a novelláskötetet és a sorozat befejező részét 2023-ban. Ugyanakkor nagyon remélem, hogy az írónő vissza fog még térni ehhez a világhoz ^^

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

Könyvmolyocska1 >!

Sohasem hittem volna, hogy egyszer egy könyvtárban akarnak megölni. Méghozzá olyanban, ahol ki sem olvashattam előtte a köteteket. Ha van kegyetlen halál, hát ez az.

5. oldal

Beatrice8>!

Vannak pillanatok az ember életében, amelyek fordulópontok. Járhatok a gyávák megalkuvó útján, vagy meghalhatok büszkén.

anemona P>!

Nem akarok olyan világban élni, ahol nem lehetek önmagam. Jogom van annak lenni, aki vagyok, jogom van élni, szeretni, szabadságban és békében tölteni a napokat.

9. Fejezet

VMNikolett P>!

– Nem számít, az ember minek születik, csak az a fontos, hogy milyen szövetből szőtték a szívét.

93.

R_Manni>!

Lidérc lenézett rám, én fel őrá. A karomhoz ért, és felhúzott magához. Nyeltem egyet, ahogy az ajkamra siklott a pillantása.
– Elképesztő vagy – suttogta.
– Ma a dicséretek napja van? – pimaszkodtam, hogy ne legyen feltűnő a zavarom. – Be lehet váltani egy kis teára?
– Te és a teáid! – Lidérc zengő hangon nevetett.

Kapcsolódó szócikkek: Lidérc · Szépvölgyi Rianna
Hales>!

A világ úgy működik, ahogy működtetjük. Nem egy kőomlás, ami maga alá temet, hanem egy út, amit te is, én is építünk.

8. Fejezet

Könyvmolyocska1 >!

Szerettem őt. Úgy, ahogy a szél csókolja életre a virágokat, kiáradóan, szenvedélyesen. Soha nem találkoztam még olyan férfival, mint ő. Ilyen szelíd, jó, okos, veszélyes és szenvedélyes fiúval. Minden benne volt, és minden ellentéte. Árnyék és fény volt, rideg és meleg, valahogy a férfiasság maga.

B_Kittina P>!

Tudom, hogy a halálom leszel, az első pillanattól kezdve tudom. De inkább egy őrült halál veled, mint az élet nélküled.

Kapcsolódó szócikkek: Lidérc
Könyvmolyocska1 >!

Sohasem hittem volna, hogy egyszer egy könyvtárban akarnak megölni.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Szépvölgyi Rianna

A sorozat következő kötete

Vágymágusok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sara Wolf: Szívet szívért
Soman Chainani: A király esztelen
Stephanie Garber: A soha többé balladája
Shelby Mahurin: Kígyó & Galamb
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Amira Stone: Kitaszítottak
Victoria Aveyard: A király ketrece
Emily J. Taylor: Hotel Magnifique
Tracy Wolff: Vonzódás
Mary E. Pearson: Az árulás csókja