A ​rock napszámosai 6 csillagozás

Ómolnár Miklós: A rock napszámosai

"Tudja-e majd száz év múltán valaki, hogy az angol road szó egy foglalkozást is takart … Zenekarok lovagját, kengyelfutóját, földhözragadtabb pakolóemberét, elegánsabb technikusát.. A road? Egy nagy két lábon járó melóorgazmus … Ha jó lesz a könyved, ennek ki kell derülni belőle!
Találkozunk majd bénákkal és ügyesekkel. Kanyhalókkal és önátvágókkal. Lesznek nagypofájúak akikből a végén semmit se tudsz majd kiszedni.. De közben rájöhetsz, hogy ez egy emberfajta. Amelyik megragadta az első lehetőséget ebben az országban, hogy a maga életét élje. Már a hatvanas évek közepén… S ez akkor még a művészeknek sem mindig sikerült… Igaz, igaz a road is szereti a lóvé susogását, de azért ő az ügyet szolgálja. A rockot. Ami még így szétrohadva is többet ér mindennél. Mert kérdem én mi van helyette? A többi csak úgy jött. Rádadták, belegyömöszöltek, végighajottak az egyirányú utcáikon.."

>!
232 oldal · ISBN: 9630249103

Most olvassa 2

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
kissakos I
Ómolnár Miklós: A rock napszámosai

Sok ember talán azt sem tudja hogy kik azok a „road”-ok, és mi a feladatuk. Pedig nélkülük nem menne a rockandroll, a biztos. Hogy valaki ennek a szakmának már könyv formájában tisztelettel adózott a ’80as évek Magyarországán, az önmagában meglepő. A szórakoztatóipar melós szempontból, ahogy még sosem láttad-érdekes mű, bár már sok helyen „elévült”. Sok ehlyen viszont nem, és kordokumentumnak sem utolsó.

>!
Johnny_Rotten
Ómolnár Miklós: A rock napszámosai

A második un.road könyv. Ómolnár egy évvel később írta, mint Lali királyunk, nehogy már lemaradjon…Ez annyiban más, mint a Stage Pass, hogy itt 16 technikus mutatkozik be interjú formájában standard kérdésekre, és inkább a zenekari háttérmunkára van kihegyezve a sztori kicsit szárazabb formában. Persze itt is akad egy-két legendás történet…Jobban lejön viszont a szakma hátulütője.Alapjában ez is nagyon jó könyv, de nincs az a szabad stílus, amit Krafttól megszoktunk. A megszólaló „napszámosok” szintúgy ismertek, mert nagyrészük volt hosszú éveken át a krém a kordonon túl. Szó van az ORI-ról, a trükkökröl, mert a magyar ember a jéghátán is megél, ha rákényszerítik! Road nevek, akik a könyvben megszólalnak:Jánossy,Nemes,Béka,Pék,Csabai,Paraszt,Bálna,Spiler,A két Simon,Lobo,Bütyök,Spulni,Doszpod,Tini,Tepsi. Beszédes becenevek… Ajánlom egyértelműen, mert hiánypótló irodalom 230 oldalon. Simán beszerezhető.


Hasonló könyvek címkék alapján

Szőnyei Tamás: Az új hullám évtizede 1.
Jávorszky Béla Szilárd – Sebők János: A Rock története 1.
Bakó Csaba – Szabó Krisztina – Váradi Ferenc: Debreceni Rocklexikon (1990-2000)
Zoltán János: Republic 20
Horváth Zsolt: Magyar rocklexikon
Váradi Ferenc: Tankcsapda
Sebők János: Magya-rock 1.
Jávorszky Béla Szilárd – Sebők János: A magyarock története 1.
Jávorszky Béla Szilárd – Sebők János: A magyarock története 2.
Sebők János: Az utolsó dalt a halál játssza