Víztisztítás ​– üzemeltetés 0 csillagozás

Öllős Géza: Víztisztítás – üzemeltetés

A ​könyv a korszerű víztisztítás-üzemeltetési ismereteket a nemzetközi és a hazai kutatási eredmények alapján foglalja össze. Elméleti és gyakorlati szemlélete a tervező és üzemeltető szakemberek munkáját egyaránt segíti. De hiánypótló az oktatási intézmények tananyagainak korszerűsítéséhez ill. megteremtéséhez is.
A könyv létrehozása a szerző több évtizedes oktatói munkásságának, a hazai és külföldi szakemberekkel való közreműködésének köszönhető.
A könyv a víztisztítás valamennyi fontosabb műveletének folyamatmechanizmusait, a tervezéshez és üzemeltetéshez nélkülözhetetlen alapvető új kutatási ismereteket tartalmazza. Hangsúlyt helyez annak érzékeltetésére, hogy a meglévő technológiai ismeretek mely esetekben tekintendők túlhaladottnak, mikor indokolt azok továbbfejlesztése.
Az eleve interdiszciplináris tudományterület jellegéből kifolyólag a szerző a hagyományos vízépítőmérnöki ismeretek mellett, növekvő súlyuknak megfelelően, a kémiai, biológiai és… (tovább)

>!
Egri Nyomda, Eger, 1998
966 oldal · ISBN: 9639060232

Most olvassa 2

Kívánságlistára tette 2


Hasonló könyvek címkék alapján

Markó Iván (szerk.): Települések csatornázási és vízrendezési zsebkönyve
M. N. Rotmisztrov – P. I. Gvozdjak – Sz. Sz. Sztavszkaja: A szennyvíztisztítás mikrobiológiája
Finály Lajos – Hídvéghy László – Lesenyei József – Páter János – Szablya Ferenc – Szabó Zoltán: Szennyvíztisztító berendezések és csatornahálózatok működése, kezelése és karbantartása
Simon Ferenc – Gaál István: Vízvezetékszerelés, csatornázás
Zsuffa István: Műszaki hidrológia I-IV.
Wisnovszky Iván: Települési vízrendezés
Juhász Endre: A csatornázás története
Ihrig Dénes (szerk.): A magyar vízszabályozás története
Deák Antal András: A háromszögeléstől a Tisza-szabályozásig
Szalóki Gyula: Balatonföldvár – Balatonfejlesztés c. kiállítás