Különleges ​Kommandó (Halálosztó 2029 4.) 11 csillagozás

Oliver Thompson Seabird: Különleges Kommandó

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A gépek mindinkább visszaszorulnak a faj túléléséért harcoló emberekkel szemben. A háború nem egészen úgy alakul, ahogyan azt a Gépisten eltervezte. A humánok egyszerűen kiszámíthatatlanok: szinte a lehetetlennel határos valami működő stratégiát kidolgozni ellenük. A régi szép időknek vége, amikor a Gépisten még hónapokban számolta az emberiség hátralévő idejét.
A Skynet egyetlen embert okol a kudarcokért.
John Connort, a Főparancsnokot, a humán erők legendás vezetőjét.
Ha ő nem élne, minden megváltozhatna… Az emberek elveszítenék azt, aki átsegítette őket a legnehezebb helyzeteken is. Aki megtanította hinni őket a győzelemben.
Eddig egyetlen kiborg sem jutott hozzá elég közel, hogy egy pontos lövéssel véget vessen ennek a diadalmasan felfelé ívelő karriernek…
Ám a Gépisten még nem adta fel terveit.
Meg akar szabadulni Connortól, hogy őt kiiktatva lezárja ezt az átkozott háborút. Hogy egyszer s mindenkorra eltüntethesse az emberiséget a bolygó felszínéről.

>!
Cherubion, Debrecen, 2000
216 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639110930

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Razor SMP
Oliver Thompson Seabird: Különleges Kommandó

A Skynet továbbra is szabadulna John Connortól, ezért útnak indít öt különleges T-800-as Alfát – a címadó Különleges Kommandó –, melyek feladata beszivárgás a humán ellenállók közé és a Főparancsnok likvidálása. A regény konkrétan a négyes számú Alfát követi nyomon (két másik Alfa spoiler küldetésébe rövid bepillantást kapunk), és nem meglepő módon más H2029 regényekhez képest itt a gépi nézőpont kerül az előtérbe. Jó volt kicsit elmerülni a másik oldalban, látni miként is igyekszik a gép az eseményeket úgy befolyásolni, hogy azok az ő malmára hajtsák a vizet, hogyan is próbálja az emberek bizalmát megszerezni. Természetesen van emberi nézőpont is, bár azok közül leginkább Juan Caldera-é az említésre méltó, itt elég jól átjött a karakter vívódása, megbízzon és segítsen-e az idegen gerillának vagy lője inkább le.
Összességében a sorozat egy szerintem jól sikerült darabjához volt szerencsém, amit érdemes elolvasni. Vájt fülű szemű olvasók néhány utalást is felfedezhetnek a Halálzóna-tetralógiára.

>!
Cherubion, Debrecen, 2000
216 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639110930
>!
WildDuck
Oliver Thompson Seabird: Különleges Kommandó

Szerintem azok a legjobb részek amikor az emberek bizalmatlan gondolatait olvashatjuk egy idegennek való találkozásnál, amikor eldől, hogy az ember egy beszivárgó mellett folytatja mindenképpen halálal végződő portyázását vagy tényleg sorstársra lelve egy emberrel gyarapíthatja az elkeseredett harcot folytató ellenállók sorait.

>!
Micsó
Oliver Thompson Seabird: Különleges Kommandó

Mindent összevetve rendkívül érdekesnek tartom , hogy megismerhetjük az „érem másik oldalát” is. Mikor régebben világháborús játékokkal játszottam, mindig az volt a vágyam, hogy a másik oldalról is kipróbálhassam magam ( ugye majdnem az összes játék a szövetségesek oldalán zajlott [ FPS terén]). Most eme könyv olvasásakor elértem eme célom, természetesen a terminator univerzumra átvetítve. Bár némely rész számomra egy csöppet túlságosan is a gépiességet tükrözte, és néha csöppet monotonnak tartottam, természetesen nem is számíthattam másra így utólag belegondolva, milyen is lenne egy gép logikája, természetes bináris :), amely olykor lehet vontatott, mondhatni unalmas. Félre értés ne essék, teljesen sikerül magam beleélnem a történetbe, és cseppet sem gátolt ebben a monotonitás. Átrévülten gépként gondolkodni igenis szükséges néha, de nem szabad belefásulni. Egy szónak is száz a vége, kíváncsian kezdtem bele a szerző másik könyvébe is.


A sorozat következő kötete

Halálosztó 2029 sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. Goldenlane: Csillagok szikrái
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Raana Raas: Hazatérők
Raana Raas: Ellenállók
On Sai: Lucy
Gabriel Wolf: A napisten háborúja
Zsoldos Péter: Távoli tűz
László Endre: Jóholdat, Szíriusz kapitány!
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A próbák palotája
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea