Acélba ​zárt múlt 4 csillagozás

Oliver Moor: Acélba zárt múlt

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​sötét középkor hajnalán az emberi élet nem sokat számított. Tolvaj és orgyilkos szekták tucatjával nőttek, akár a gombák egy kiadós eső után. Egy közülük azonban sokkal régebbi időkben gyökerezik. A Kariotiak alapító atyái a krisztusi időkből származnak. Karioti Júdás árulásának jelképét viselik nyakukban – a harminc ezüstpénzt –, akár egy talizmánt. Tetteik messze földön hírhedtek voltak, így a köznép méltán emlegette őket eképpen: „A véres kéz apostolai”

Most 1980-at írunk. Egy borús, hideg, esős napon felborul a londoni belváros élete. Egyetlen férfi bőrére vadászik a szindikátus és a Scotland Yard is. Menekülni kényszerül, holott fogalma sincs, hogy miért. Mikor azonban elrabolják a kedvesét, véres hadjáratba indul, hogy kiszabadítsa.

Marv Francis Burningham a Scotland Yard nyomozótisztje fel akarja göngyölíteni az ügyet, de mindig késve érkezik a tett helyszínére. A hátrahagyott romok, és holttestek alapján azonban szépen lassan kioldódnak előtte az ügy… (tovább)

>!
Magánkiadás, Miskolc, 2019
puhatáblás · ISBN: 9789638996428

Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 4

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Garbai_Ildikó P
Oliver Moor: Acélba zárt múlt

Számomra nem volt rossz de nem is volt kiemelkedően jó. Elolvasva kis hiányérzetem van. Olyan rövid és tömörnek tűnt. Szívesen olvastam volna bővebben a szereplőről a hátterükről.
Az idősík változtatás időnként zavaróan gyors volt és meg is akadtam,hogy most mi van de aztán rendben voltam.Én a szerkesztési hibákkal igyekszem nem foglalkozni hanem a történettel.De ez nem vette el a kedvem,hogy a folytatást olvassam kíváncsivá tett. A könyvet utazókönyvként olvashattam amit köszönök @Oliver_Moor-nak. Érdekes volt. Köszönöm.

1 hozzászólás
>!
Fairymysz P
Oliver Moor: Acélba zárt múlt

Iszonyú nagy bajban vagyok ezzel a könyvvel (és a folytatással is). Ezért sem szeretek igazából magyar írótól könyvet értékelni, főleg, ha tudom, hogy az író is fent van a Molyon. Viszont úgy érzem, ha már megkaptam a lehetőséget, hogy elolvashatom, le kell írnom a véleényem, még, ha az nem is fog tetszeni az írónak.
Először is szeretném megköszönni @Oliver_Moor-nak, hogy elindította utazókönyvként és, hogy így megkaphattam mindkét kötetet. Főleg, mert én a Holdárnyékban fülszövegére figyeltem fel és nem is sejtettem, hogy az Acélba zár múlt az előzménykötete neki.
Lássuk akkor a könyvet: egy igzalmas ötlet, sajnos nem túl jól megvalósítva.
Először is, meglepett, hogy milyen kicsi a könyv és milyen nagyok a betűk.
Bár a történet több szemszögből és idősíkban játszódott, ez néhol már nagyon zavaró volt. A könyv rövidsége ellenére is, túl sok felesleges szereplő volt és így valójában a főszreplőket nem sikerült megismerni.
Nagy bánatomra arról szinte semmi sem derült ki, hogy alakult meg a Kariotiak szektája, kik a tagjai (azon a kettőn kívül, aki megjelent) és, hogy keveredett az egészbe bele a szindikátus. Ha a fülszöveg nem írja, hogy a történet a 1980-ban játszódik, meg nem mondtam volna. (Max. a vonalas telefon miatt tudja az ember, hogy nem manapság játszódik.)
Érdekes ötlet volt a vér útján a kardba beleívódott történet és, ahogy David és William sorsa összefonódott. Azonban mindezt sokkal jobban is ki lehetett volna fejteni.
Rövid lett a könyv mindehhez.
Ami az író stílusát illeti: sajnos elég sok furcsa, magyartalan mondatba botlottam és helyesírási hibákba is. Nem akarok most mindbe belemenni, de gondok vannak a mondaton belüli szórendekkel, a ragozásokkal, sőt nem egyszer helytelen szavakat használt az író. (Erre viszont írnék egy példát: yard – az bizony a hosszmérték, amikor a zsarukra gondolunk, akkor azt magyarul jardnak írjuk és nem yardnak. Vagy pl: hálóköntös helyett hálós köntös. És bizony valaki nem mihelyt veti ki magát az ablakon, hanem mielőtt – legalábbis a könyvbeli szituban. ) Központozási hibák is voltak, olyan helyeken voltak vesszők, ahova végképp nem kellenek, míg máshonnan hiányoztak.
Nagyon nyűglődtem, hogy végül hány csillagra értékeljem, főleg, mert láttam az előttem csillagozókat és azt a szöveges értékelést. Őszintén megmondva, elolvasta a könyvet, nem értem, hogy írhatta valaki, hogy jobb, mint Dan Brown könyve? Minden bántás nélkül: Oliver Moornak még sokat kell írnia, míg elérni Brown szintjét.
Ennek ellenére örülök, hogy elolvastam, mert tényleg érdekes volt az alapötlet és érdekelt, hogy mi lesz David és Marv sorsa. Pont ezért is örülök, hogy rögtön a kezemben is volt a folytatás.
Folyt.köv. a másik könyvnél.

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Darren Shan: Árnyak asszonya
Csóti Lili: Hetedvérig
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Gabriella Eld: Remények Jordan számára
Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes
Mo Hayder: Tokió
Anne L. Green: A sötétség fogságában
Anne L. Green: Eltitkolt múlt
Marilyn Miller: A vezér
Baráth Viktória: A főnök