Húgyügyek 13 csillagozás

Boldogság odalent – urológiai problémákról férfiaknak és nőknek
Oliver Gralla: Húgyügyek

A ​Húgyügyek egy olyan urológiai kézikönyv, amely egyaránt segítséget nyújt a férfiaknak és a nőknek mindennapi egészségügyi problémáikkal kapcsolatban. Szó van benne a péniszről, az erekciós zavarokról, a korai magömlésről, a tesztoszterinszintről, a férfiak és a nők felfázásáról, krónikus hólyaggyulladásról, a terméketlenségről. Dr. Gralla egészségügyi tapasztalatai naprakészek, stílusa könnyed és fesztelen. Az urológiai praxisból származó zavarba ejtő, elképesztően vicces, vagy olykor egyszerűen csak hihetetlen esettörténetekből nem csak férfiak tudhatnak meg többet testük egyáltalán nem egyszerű működéséről.

Jó tudni:
Sok férfi hiszi azt, hogy túl kicsi a pénisze. Legtöbbször azonban normál méretű, csupán kisebbnek hat, mert túl nagy a hasuk. Az urológusok tudják: annak, aki 10 vagy 15 kilót lead, egy-két centiméterrel nő a pénisze. Optikai csalódás? Meglehet. Néha azonban startlövés az élet egészségesebben élt második feléhez.

Dr. Oliver Gralla (1972)… (tovább)

>!
Park, Budapest, 2017
204 oldal · ISBN: 9789633553541

Most olvassa 1

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 16

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
cintiatekla P
Oliver Gralla: Húgyügyek

Oliver Gralla: Húgyügyek Boldogság odalent – urológiai problémákról férfiaknak és nőknek

A Húgyügyek gyakorlatilag a-tól z-ig végigveszi az érintett terület összes szervét, hiszen kapcsolatban állnak egymással, és lehetetlenség lenne csak az egyiket a másik nélkül bemutatni. Azt szerettem ebben a könyvben, hogy a rengeteg információ mellett zseniális stílusban meséli el a biológiát, nagyon sok praxisból hozott példával, némi öniróniával, és rengeteg humorral. Töbször felnevettem olvasás közben, főleg a vége felé, ahol egyrészt mintegy elrettentő példaként, másrészt humorforrásként említett Gralla olyan eseteket, amikor a végbélben található idegen testeket kellett eltávolítani – itt mind a tárgyak, mind az eltávolítás módszerei megmosolyogtatóak voltak.

Bővebben: http://teklakonyvei.blogspot.hu/2018/02/oliver-gralla-h…

>!
kormix
Oliver Gralla: Húgyügyek

Oliver Gralla: Húgyügyek Boldogság odalent – urológiai problémákról férfiaknak és nőknek

Lelkes rajongója vagyok az Ügyeknek, így ez sem maradhatott ki a sorból, azonban csalódott vagyok, főleg az öt csillagos Bőrügyek után.
A legfőbb problémám az volt, hogy tulajdonképpen nem volt szó másról, mint az urológiai szempontból fontos betegségekről és azok kezelési lehetőségeiről. Alig valahol akadt egy kis anatómia, egy kis élettan vagy bármi más. Ráadásul most a szerző stílusa sem jött át annyira, erőltetettnek éreztem a poénjait. Az is zavart, hogy nagyon keveset tudhattunk meg róla, számomra így olyan volt, mintha az egyetemi tanárom jegyzetét olvasnám.
Viszont a négy csillagot mindenképpen megkapja tőlem, mert azzal a szándékkal nyitottam ki a könyvet, hogy olvasok valamit, amiből tanulni is lehet, és ez megtörtént. Azt sem mondhatom, hogy nem volt érdekes, mert pörögtek az oldalak, sőt egészen meghökkentő és vicces eseteket is leírt. Legalábbis a „Tárgyak, amelyek semmiképpen sem valók a testnyílásokba” c. fejezet kitűnő zárás volt.
Egyébként ezt a részt is ajánlom mindenkinek. Azok számára felettébb hasznos lehet, akik valamilyen probléma jelentkezésekor nem akarnak egyből az orvoshoz szaladni, hanem megpróbálnák maguk megoldani a bajt, ugyanis a szerző számos tippet ad ilyen-olyan esetekre.

>!
bodr
Oliver Gralla: Húgyügyek

Oliver Gralla: Húgyügyek Boldogság odalent – urológiai problémákról férfiaknak és nőknek

Elég nagy csalódás volt, szerintem ez a kötet a sorozat eddigi legügyetlenebb darabja. Nem csak azért, mert az egyes fejezetek hasraütésszerűnek tűnő módon követik egymást, és semmi sem köti őket össze, és nem is csak azért, mert az író túl sokat humorizál az ismeretnyújtás terhére (pedig nem rossz arc, sőt egész jó pasi is ahhoz képest, hogy egy köpcös bácsiról beszélünk), hanem leginkább azért, mert a címnek semmi köze a tartalomhoz.

10 fejezetből áll: 1. előszó, 2. pénisz, 3. prosztata, 4. húgyhólyaggyulladás nőknél, 5. nemzőképtelenség, 6. nemi védekezés, 7. erekciós zavarok, 8. korai magömlés, 9. tesztoszteron, 10. vicces anekdoták a szerző orvosi praxisából furcsa férfiakról. A pisilésről összesen annyit tudtam meg, hogy ha az esti lefekvés előtti három órában már nem iszol, akkor elméletileg nem szabad felébredned arra, hogy pisilned kell. Elképzelésem nincs, miért lett húgyügyek a címe, hiszen ez a könyv a fütykösökről szól, és szerintem a Péniszügyek címmel még figyelemfelkeltőbb is lett volna.

Ennek ellenére továbbra is figyelemmel kísérem a sorozat újabb köteteit.

>!
dianna76 P
Oliver Gralla: Húgyügyek

Oliver Gralla: Húgyügyek Boldogság odalent – urológiai problémákról férfiaknak és nőknek

Csalódás volt ez a könyv. S nem azért mert nem tetszett, hanem a címe becsapós. Gyakorlatilag a férfiak nemi szerveiről, szexualitásukról, a nemzőképességről stb. (andrológiáról) szól, nem a húgyrendszerről. A nők (és a női húgyutak) is kevés szerepet kaptak benne. Habár az alcímben ott van, hogy urológiai problémákat tartalmaz, a főcím inkább nefrológiát takar, ráadásul a kis ábrán is ott figyel a két vese. Nos, egy rohadt szó nem esik róluk! Pedig életfontosságú szervek. Mindezeket figyelembe véve máris ugrott fél csillag. Én így is érdeklődve olvastam a könyvet, de a kolléganőmet figyelmeztettem a csalókaságára, lévén, hogy őt csupán a húgyrendszer működése, betegségei stb. érdekelnék. Voltak a könyvben olyan részek, amik kevésbé kötöttek le, de összességében nem volt rossz. Eltekintve attól, hogy nem azt kaptam, amit vártam. Az ember egy ilyen írásból mindig nyer új információkat, a sorozat kötetei mindemellett pedig a humort sem nélkülözik. Nekem továbbra is a Bélügyek viszi a prímet a szórakoztatva informáló művek tekintetében. A Húgyügyekben kicsit erőltetettnek éreztem a humort. Mindenesetre a kötet utolsó fejezetén a ledöbbenésen túl jól is szórakoztam. Azt hittem, csak a gyerekek képesek mindenfélét a testnyílásaikba dugni. De nem! A férfiak is! Csak ők nem a fejükön, hanem az alfelükön lévő lyukakkal kísérleteznek.

>!
Park, Budapest, 2017
204 oldal · ISBN: 9789633553541
>!
nyuszmusz
Oliver Gralla: Húgyügyek

Oliver Gralla: Húgyügyek Boldogság odalent – urológiai problémákról férfiaknak és nőknek

Anno egy kórház urológiai osztályán (is)kezdtem meg gyógytornász karrieremet, így a témával kicsit elfogult vagyok. Tény, hogy vannak benne “unalmasabb” részek (pl hormonok terápiás beállításának lehetőségei ) de ezeket leszámítva szórakoztató, és bőséges információt ad át laikusok számára . Nekem nagyon tetszett , az előadás módja is , mint ha egy volt kollégámat hallgattam volna . Az urológusoknál a humor és a jofejseg alap , úgyhogy ne féljen tőlük senki :)

>!
FZolee
Oliver Gralla: Húgyügyek

Oliver Gralla: Húgyügyek Boldogság odalent – urológiai problémákról férfiaknak és nőknek

Erre az ügyek könyvre nem lehet azt mondani, hogy hibátlan volt, sőt… A könyv felénél a női problémáknál kezdtem egy kicsit elveszteni az érdeklődésemet (nem azért, mert nem vagyok nő, hanem mert szerintem rohadt unalmasan volt leírva…). Ezután azért szerencsére újra felpörgött a könyv, hogy aztán eljussunk az utolsó fejezetig… Azt hiszem arról nem kell mondanom semmit, olvassa el mindenki :D
A legfőbb bajom az volt, hogy hiányzott a könyvből az anatómia. Egy kicsit, 1-2 oldalban mindig fel lett vezetve az aktuális téma, de aztán rohantunk is a betegségekhez, mintha az lenne a legfontosabb. Elvártam volna, hogy ne csak ezekről legyen szó. Főleg nekem lett volna jó, aki amit tanult is biológián, azóta el is felejtette :)
Ezek miatt csak négy csillagot tudok adni, de ennek ellenére nekem átjött az író stílusa, rendben volt a könyv.


Hasonló könyvek címkék alapján

Erdős Attila: Felvágós könyv
Anthony Smith: Testünk titkai
Johannes Hinrich von Borstel: Szívügyek
István Lajos (szerk.): Nagy egészségkönyv
Eke Károly: Lélek és test
Marcell István: Korunk réme, az AIDS
Papp Lajos: Segíts ég!
Martin Hirte: Védőoltások pro és kontra
Christiaan Barnard: 50 út az egészséges szívhez
Kazár György – Kósa György: Ambuláns sérültellátás