Titkos ​keresztes háború (Assassin's Creed 3.) 195 csillagozás

Oliver Bowden: Assassin's Creed – Titkos keresztes háború Oliver Bowden: Assassin's Creed – Titkos keresztes háború

Marco atyja, Niccoló Polo végre elmeséli a történetet, amelyet egész élete során titokban tartott – Altaïr, a Testvériség egyik legkiválóbb Orgyilkosának élettörténetét.

Altaïr kalandos újta során nemcsak a Szentföldet járja be keresztül-kasul, de az Orgyilkosok krédójának valódi értelme is megvilágosodik előtte. Hogy elkötelezettségét bizonyítsa, a rend kilenc halálos ellenségével kell végeznie, beleértve a templomosok nagymesterét, Robert de Sable-t is.

Altaïr életének története most először olvasható a maga teljességében: a történelem menetét megváltoztató küldetése, véget nem érő küzdelme a templomosok összeesküvése ellen, családja tragikus és egyben megrendítő sorsa, és egy régi jó barát végzetes árulása.

A Ubisoft nagy sikerű videojátéka alapján.

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Fumax, Budapest, 2021
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639861381 · Fordította: Soproni Tamás
>!
Fumax, Budapest, 2012
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639861381 · Fordította: Soproni Tamás
>!
Fumax, Budapest, 2012
434 oldal · ISBN: 9789639861756 · Fordította: Soproni Tamás

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Altaïr Ibn-La'Ahad · Al Mualim · I. (Oroszlánszívű) Richárd · vezető


Kedvencelte 35

Most olvassa 14

Várólistára tette 80

Kívánságlistára tette 140

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

mcgregor>!
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Titkos keresztes háború

Bowden továbbra is sportot űz abból, hogy az életszerűséget véletlenül sem célozva folyamatosan teátrális, alapvetően érdektelen monológokat ad haldoklók szájába számolatlanul. Helyenként már-már úgy tűnik, hogy Altair áldozatainak egyetlen funkciója, hogy földi életük utolsó lélegzetvételét azon önzetlen célnak szenteljék, hogy gyilkosuk szellemi-filozófiai épülését szolgálandó újabbnál újabb információmorzsákat osszanak meg vele. Ahelyett mondjuk, hogy átkozódjanak, nyöszörögjenek, hörögjenek, a Kaszás közeledtét érezve újra gyermeki szintre süllyedve az anyjukat hívnák elkékülő ajkakkal, légszomjra hivatkoznának, a hidegre, hogy nem érzik a végtagjainkat, vagy bármi más prózait vagy hétköznapit művelnének. A történet továbbra sem tud magával ragadni, bár sokkal olvashatóbb, mint a Testvériség volt. Altair karaktere mutat ugyan némi karakterfejlődést, az egész le van szórva a titokzatosság csillámporával, folyamatosan rejtélyeket emlegetnek, utalgatások történnek arra, hogy semmi sem az, aminek látszik, de az olvasó nem valami misztériumba érzi beavatva magát, hanem felnőttfejjel az Elvarázsolt kastély varázstalanított díszleteit látja. Egyre erősödik az érzésem, hogy Bowden/Gill nem jó író. Sajnos csak egy iparos.

1 hozzászólás
Elhaym>!
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Titkos keresztes háború

Altairért sokszor megszakadt a szívem. Rengeteg fájdalomban, tragédiában, árulásban, cselszövésben volt része a történet folyamán. Sokszor emésztette bánat, magány. Nem volt könnyű élete, de mindig képes volt talpra állni. Nagyszerű példakép.

Könyv komoly vallási és filozófiai kérdéseket is fel vet. Sok tanulságot és bölcsességet is tartalmaz.
Szórakoztat, elgondolkodtat, meghat, Szentföldön a keresztes háborúk idején játszódik és függőséget okoz. Következő rész olyan jól lett felvezetve, hogy egyből szerettem volna a kezembe venni a folytatást. Számolom a napokat az AC4 megjelenéséig.

Mostanában sajnos nagyon kevés könyv tud lekötni. AC3 és a Tündérkrónikák annyira kiválóak, annyira kiszámíthatatlanok, nehéz hozzájuk hasonló magas színvonalú regényt találni.
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2012/07/14/oliver-bowden-as…

RosszQtya>!
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Titkos keresztes háború

Ezt a könyvet, mintha nem is a sorozat első kötetét író írta volna. Lendületes, cselekményes, kellően átgondolt, és a karakterek jellemfejlődése is nyomon követhető.
Abba a korba kerültünk, amit jobban kedvelek a reneszánsznál, régóta érdekelnek a keresztesháborúk és következményei, bár a könyvben csak elvétve találkozunk ezzel a témával. Tudtam szeretni ezt a könyvet, annak ellenére, hogy az író újra visszatért a halálközeli dialógusokhoz.Értem ezalatt azt, hogy az agyon szúrt, orrán-száján vérző, átvágott torkú, és egyéb nagyon halálos sebet kapó ellenség még percekig igen komoly beszélgetést folytat a gyilkosával. Ezt még így a harmadik kötet után sem tudom megemészteni, ezért a félcsillag levonás.Természetesen a folytatás kötelező.

Melani>!
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Titkos keresztes háború

Az író rengeteget fejlődött az első kötet óta, szépen kisimította az egyenetlenségeket amik a játékmenetből adódtak. Persze lehetne még csiszolni rajta, de így is élmény volt az olvasás, főleg az utolsó szál sikerült nagyon jóra. Külön élmény, hogy Altaïr kalandjait kísérhettük végig. A karakter szépen ki lett dolgozva, az előző kötetekben Ezio esetében nem láttam ilyen mélységeket, és mintha a többi szereplőből is többet tudott volna kihozni. A maga kategóriájában igen erős könyv sikeredett belőle.

Dracklana>!
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Titkos keresztes háború

Hogy lehet egy könyv egyszerre túl rövid, és túl hosszú…
Ez a kötet annyi előnnyel indult az előző kettőhöz képest, hogy ennek nem ismertem a történetét – mivel ezzel a résszel sosem játszottam (igen, nekem az első játék kimaradt…). Viszont még így sem tudott sokkal jobban teljesíteni… Altaïr karaktere ugyan egy fokkal jobb, mint Ezio, és öregkorára már nem ugrál úgy, mint egy tizenéves, de neki is megvannak a maga buktatói. spoiler A történet egyszerre volt túl vontatott, és nem elég kidolgozott – furcsán hangozhat, de így van. A könyv kb. felében ugyanaz történik spoiler, és valahogy a „mindig-jön-valaki-aki-gonoszabb-mint-az-előző” is túl sokáig lett húzva. Altaïr belső vívódása viszont nem volt kellően elmesélve – túl hirtelennek tűntek a változásai, és a fejlődése is. Ami viszont tetszett, az a narráció, illetve az idővonalak átvezetése spoiler.
Hát, az AC könyvek még mindig nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket… de szép lassan azért haladunk előre. És végre kezd tisztulni a történet is, amit a játékból (szegényes angoltudásom, és mert nem igazán érdekelt a sok harc közben) nem igazán állt eddig össze.

Nyssa>!
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Titkos keresztes háború

Igazán jó volt olvasni a történetet. Amikor elkezdtem nem erre számítottam. Azt hittem a második kötet folytatása lesz. Erre az előzményeket olvashatjuk, de egyáltalán nem bánom.
Izgalmas, szórakoztató volt a könyv. Sok mindenen ment keresztül a főszereplő.
A játékot nem ismerem, így nincs összehasonlítási alapom.
Olvasnám a 4.kötetet.

d_vuki>!
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Titkos keresztes háború

Ezzel a könyvvel kaptunk egy keretet a történetnek, most megismertük az előzményeket. A közepén aggódtam, amikor Altaïr végzett a küldetésével, hogy mi jöhet még. Hát volt még sok minden árulás, cselszövés, fondorlatok.
Altaïr a végére méltón viselte a nagymester címet.

esztokam>!
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Titkos keresztes háború

a történet meglehetősen darabosra sikerült. olyan nagy lyukak tátonganak benne, hogy már szinte mondanám, az élvezetet is kiölte a szövegből. de újra végigéltem a játékot, láttam magam előtt az egészet. ha tudnám, hogy a tesók hova pakolták el, akkor még talán elő is venném.

Mellesleg annyit emlegették benne Akkó ostromát, hogy szerintem inkább előbb, mint utóbb veszem majd kezembe Az Elátkozott torony c. Crowley könyvet.

2 hozzászólás
Risus P>!
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Titkos keresztes háború

Bevallom őszintén, hogy a legelső könyv olvasása nem esett jól, de mivel nagy Da Vinci rajongó vagyok, így „megbocsájtottam”. A másodikhoz, így már félve kezdtem, DE elég sokat fejlődött az írása, jobb volt a karakterábrázolása, és jobban is esett az olvasása. Igaz, kevesebbszer szerepelt benne Da Vinci. Ehhez a kötethez, szinte rettegve kezdtem hozzá, DE nagyon csalódtam benne…. pozitívan!
Komolyan olyan, mintha nem is ugyan az az író írta volta ezt a könyvet, mint a többi! Jól megírt, fordulatos, logikusan felépítve, egy kis humorral meghintve. Jó!


Népszerű idézetek

Lyanna>!

A tanulás tudást szül, a tudás pedig szabadság és hatalom.

179. oldal

m3l1nk4>!

Nem arról van szó, mit hiszek, hanem arról, amit tudok.

94. oldal, 12. fejezet

Chöpp P>!

Amire magadtól jössz rá, értékesebb annál, mint amit csak elmondanak neked.

152. oldal

Chöpp P>!

– Mi az igazság? – kérdezte.
     – Hiszünk magunkban – válaszolt Altaïr, aki szeretett volna a Nagymester kedvében járni, és meg akarta mutatni, hogy valóban megváltozott. Hogy az, hogy könyörületet tanúsított, a helyes döntés volt. – A világot igaz valójában látjuk, és abban bízunk, hogy egy napon az emberiség is ezt teszi majd.
     – Mi hát a világ?
     – Egy ábrándkép – válaszolt Altaïr. – Melyet vagy el fogadunk, mint ahogyan a legtöbben teszik, vagy túllépünk a korlátain.
     – És mit jelent az, hogy túllépünk a korlátain?
     – Felismerjük, hogy a törvények nem valami istenséftől erednek, hanem az emberi elméből.

184-185. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Al Mualim · Altaïr Ibn-La'Ahad · igazság · világ
zkispet>!

Csakis a korlátoktól mentes elme képes megérteni a világ kaotikus szépségét.

288. oldal, 39. fejezet

JustOneMorePage>!

ليس هناك ما هو صحيح، فكل شيء مباح
("Semmi sem igaz,mindent szabad")

Horv_Dori>!

Irigyellek Altaïr. Illetve azért nem, hogy összevertek, és elvesztetted a rangodat… de minden másért igen. Ó, meg azokért a szörnyű dolgokért sem, amiket a többi orgyilkos suttog rólad. De őszintén mondhatom, a kudarctól és a közutálattól eltekintve nagyon irigyellek.
Altaïr elképzelte, hogyan mutatna a fickó pengével a nyakában.

140. oldal

R4ms3s>!

– Altaïr, emlékszel, miért harcolunk mi, orgyilkosok?
Altaïr még mindig kótyagos fejjel felelt:
– Hogy minden ember békében élhessen.
– Igen, minden ember. Nem elég, hogy véget vetünk az emberek közötti erőszaknak, a saját lelkünkben is meg kell találnunk a békét. E kettő csak együtt lehetséges.

63. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Al Mualim · Altaïr Ibn-La'Ahad · béke · orgyilkos

A sorozat következő kötete

Assassin's Creed sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Zsivicz Norbert: Zárt Birodalom
Bíró Szabolcs: Lázár evangéliuma
George R. R. Martin: Trónok harca
Christie Golden: Arthas: A Lich Király felemelkedése
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely – Sötét, magányos átok
Soman Chainani: Jótett helyébe
Robin LaFevers: Sötét diadal
George R. R. Martin: Tűz & Vér
Victoria Aveyard: A kettétört birodalom
John Flanagan: A Tölgylevelesek