Jelenések (Assassin's Creed 4.) 107 csillagozás

Oliver Bowden: Assassin's Creed – Jelenések

IDŐSEBB LETT, BÖLCSEBB ÉS MINDENKINÉL VESZEDELMESEBB! EZIO AUDITORE ORGYILKOSMESTER ALTAÏR ELVESZETT KÖNYVTÁRÁNAK FELKUTATÁSÁRA INDUL, AHOL REMÉNYEI SZERINT A TEMPLOMOSOK VÉGLEGES LEGYŐZÉSÉHEZ SZÜKSÉGES KULCS TALÁLHATÓ. ÁM MEGDÖBBENTŐ FELFEDEZÉS VÁRJA…

A könyvtár a rejtett tudáson kívül minden idők legfelkavaróbb titkát is őrzi, amelyet a Templomosok az emberiség sorsának irányítására akarnak felhasználni. Eziónak öt kulcsot kell megszereznie a titok felfedéséhez. Ezért kénytelen a felbolydult Konstantinápolyba utazni, ahol a Templomosok egyre növekvő hadserege alapjaiban készül megrengetni az Oszmán Birodalmat.

Elődje, Altaïr nyomában járva Eziónak még egy utolsó alkalommal le kell győznie a Templomosokat. A küzdelem tétje nagyobb mint valaha, és a zarándokút hamarosan az idővel szembeni versenyfutássá válik…

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Fumax, Budapest, 2016
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639861428 · Fordította: Bayer Antal
>!
Fumax, Debrecen, 2012
480 oldal · ISBN: 9789639861428 · Fordította: Bayer Antal
>!
Fumax, Budapest, 2012
472 oldal · ISBN: 9789639861794 · Fordította: Bayer Antal

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Ezio Auditore da Firenze


Kedvencelte 21

Most olvassa 6

Várólistára tette 67

Kívánságlistára tette 127

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Balázs_Erőss >!
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Jelenések

Nagyon vékonyan két és fél csillag. Azt, hogy Oliver Bowden, mint író, mennyit ér, már kielemeztem. Arról is találgattam már, hogy mekkora részvényhányada lehet a Ubisoftban, amiért büntetlenül (és még inkább: tehetségtelenül) írogat az egyik csúcstermékükről.
Számomra ez volt a legjobb hangulatú játék a sorozatban, és ezt a hangulatot itt is sikerül elásni valami ismeretlen összetételű trágyahalom alá.
Igénytelenül megírt csatajelenetek (ne nevettessük már ki magunkat ilyen nagyképű kifejezésekkel), hitvány leírások. Ez a könyv.
Próbáltam az eredeti zenével együtt fogyasztani, aminek hatására csak még frusztráltabb lettem. Ez viszont egyértelműen nem a zene hibája, hallgassatok bele, nektek mit sugall? Nem ezt a kínlódást, amit Bowden tákolt.
https://youtu.be/XszFIUifcGQ

RosszQtya P>!
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Jelenések

Ahogy haladunk előre a regények számában, kétségkívül egyre javul azok minősége.
A mostani könyv kifejezetten jóra sikeredett az írásmódját tekintve. A történet talán nem lett annyira harcos mint az előzőek, de egy csomó ismeret birtokába jutunk helyette.Persze nem kell megijedni, verekedés itt is van, ötven oldalanként legalább egy. Ettől függetlenül helyet kap újra a szerelem, ami most már véglegessé válik főhősünk számára. A könyv végére Ezio találkozik a legnagyobb ellenségével, de még is barátságos lesz ez a találkozás. Legfeljebb minket szomorít el az utolsó ősz.

Dinky>!
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Jelenések

Requiescat in Pace, Ezio Auditore da Firenze.

Méltó befejezése Ezio történetének a Jelenések. Egy utolsó küzdelem a Templomosok ellen a varázslatos Konstantinápolyban/Isztambulban/Bizáncban. Pörgés, akció, humor. Minden AC és Ezio fan-nak kötelező.

1 hozzászólás
Nyctea P>!
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Jelenések

Elfogult vagyok. Annak ellenére, hogy vannak problémák a stílussal meg a történetvezetéssel is, nem tudom nem szeretni. Szeretem Eziót, szeretem a könyv hangulatát, szeretek újra és újra visszatérni hozzá, elmerülni benne.
Ebben a kötetben az öregedő Ezio utolsó nagy küldetésére indul, és közben jelenések formájában Altaïr élete is felidéződik (ezek a részek tetszettek a legjobban, mint ahogy a könyvek közül is a róla szóló a kedvencem). A történet nem okozott nagy meglepetéseket, ismét tele van teljesítendő feladatokkal, harccal, intrikával, árulással, viszont szépen le lett zárva. Jól esett olvasni, hogy végül Ezio élete is sínre került és a rengeteg áldozat és küzdelem után neki is jutott egy kis nyugalom és boldogság.

K_Szilvia03>!
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Jelenések

Lezárult egy korszak. Befejeződött Ezio élettörténete. Én pedig valahol szomorú vagyok, mert azalatt az idő alatt, amíg végigkísértem az életútján, egészen megkedveltem. Annak viszont örülök, hogy nem magányosan halt meg, hanem úgy, hogy előtte helyére került a kirakós utolsó darabkája is, kikerekedett az élete. Nagyon tetszett ez a könyv is, egy percig sem volt lapos a történet, tele volt izgalmakkal, csak azt fájdítottam, hogy megöregedett, s erről engem, az olvasót nem hagyott elfeledkezni. Nagyon örülök, hogy kezembe vettem anno az első Ezio könyvet, s örülök annak is, hogy tetszett annyira, hogy folytassam. A borító pedig még mindig eszméletlenül gyönyörű. :)

rex501>!
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Jelenések

Ezio méltó befejezést kapott. Fájó szívvel olvastam az utolsó sorokat, de azért elégedett voltam, hogy az utazása ilyen módon ért véget. A történet mint mindig most lendületes volt, a harcok izgalmasak, de engem inkább az Oszmán Birodalom leírása fogott meg a legjobban. A bazári árusok, Konstantinápoly nyüzsgő utcái, az utazások leírása, mindnek sikerült átadnia a 16. századi keleti atmoszférát.

Lyanna P>!
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Jelenések

A Jelenésekben is találkozunk Altaïr Ibn-La'Ahaddal. (azok a legjobb részek). Nagyon tetszettek azok a jelenetek is amikor a szárnyaló sasról írt. Szimpatikus volt Szulejmán a kor egyik híres alakja Piri Reisz sokat vitatott térképeivel. Hiányoltam, hogy az eddig elolvasott kötetekben sehol sem írták le részletesen a ruhájukat.
Nagyon szívesen találnék én is egy ilyen tárgyat amelynek segítségével visszamennék az időben a Nagymester életét figyelemmel kísérni.
Ezio nem tartozik a kedvenceim közé de nem rossz szereplő.
A keleti nő a végén nem tetszett nem értettem a szerepét.

Aliko P>!
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Jelenések

Bevallom, továbbra se megy a sorrendbe olvasás és ezt most már el is engedtem :D Valahogy a Testvériség nem akar a kezembe akadni. Kölcsön kértem, de az illető nem kapta vissza az előző delikvenstől, könyvtárba kerestem, de valahogy sosincs bent akkor, amikor kéne, aztán meg mindig elfelejtem, megvenni nem tervezem, hisz már, így sem férek fel a polcomra és egyedül biztos félne, így a többi rész is kéne… Szóval dilemma hegyek! Viszont hogy haladjak a sorozattal, amit szeretek is meg nem is (viszont a játékot nagyon) bele csaptam a 4. kötet olvasásába és nem bántam meg.

Jön Ezio és Altair utolsó menete. Egy már idősebb, bölcsebb és tapasztaltabb főhős érkezik, aki 50 évesen is még a templomosok ellen küzd. Kapunk egy (vagyis két) magányos és megfáradt embert, egy izgalmas történetet és egy nagyon szívszorító befejezést. Az elején furcsa volt, hogy Bowden nem egy az egybe hozza a játékot, de a végére kifejezetten tetszettek az újítások, illetve azt kell mondanom, hogy az írói stílus is finomodott a kötetek előrehaladtával, így egy hatalmas pacsi a szerzőnek. Nem kedvenc, de nagyon jó kis történt, szóval a Jelenéseket csak ajánlani tudom minden játékos és kevésbé játékos molynak :D

Robimano96>!
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Jelenések

Az Assasin's Creed-et mint játékot nagyon szeretem, de a könyvek nagy csalódást okoztak számomra. Nem kapjuk meg azt az akciót, amit a játékban, a háttértörténet lapos, és unalmas. Nincs jól megvalósítva.

DE a Jelenések c. kötet tetszett. Ahogy egyre előrébb haladunk a történettel egy kicsit jobb lesz. Ez a kötet felülmúlta az előző hármat! Ebben sem kaptam meg az akciót, de voltak benne fordulatok, izgalmas részek, és kidolgozottabb is volt.
Nagyon sok hibája van ennek is, de ezt legalább élveztem végigolvasni és nem állt szándékomban, hogy letegyem valamint örülök, hogy ez legalább viszonylag jól meg lett írva!
Ezért a hibái ellenére is megkapja a 4 csillagot! :)

Melani>!
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Jelenések

Ez már egy elég jól sikerült darab lett, itt-ott azért még döcög egy kicsit, de azt hiszem teljesen nem lehet eltüntetni a játékmenetből adódó bukkanókat. Pörgős volt, lendületes és élvezet volt olvasni.


Népszerű idézetek

Elhaym>!

Amikor fiatal voltam, kezemben volt a szabadság, de nem vettem észre, kezemben volt az idő, de nem vettem tudomást róla, kezemben volt a szerelem, de nem éreztem. Hosszú évtizedek teltek el, mire megértettem mindhárom értelmét. – Ezio Auditore.

Kapcsolódó szócikkek: Ezio Auditore da Firenze
Elhaym>!

Milyen naivság azt hinni, hogy létezik egyszerű válasz minden kérdésre. Minden rejtélyre. Hogy létezik egy egyetlen, isteni fény, amely uralkodik minden felett. Azt mondják, ez a fény igazságot és szeretet hoz. Én azt mondom, ez a fény elvakít minket, és arra kényszerít, hogy tudatlanságban botladozzunk. Áhítom azt a napot, amikor az emberek elfordulnak a láthatatlan szörnyetegektől, és újra racionálisabban tekintenek a világra. De ezek az új vallások annyira kényelmesek – és oly rettenetes büntetést helyeznek kilátásba, ha elvetjük őket – aggódom, hogy a félelem megtart minket abban, ami valójában minden idők legnagyobb hazugsága…

Altair naplója

2 hozzászólás
RosszQtya P>!

A halál nem várja meg, hogy befejezz egy könyvet.
– Akkor olvass addig, amennyit csak tudsz.

DoraCraiban IP>!

– Add meg magad, velencei kutya! – mordult rá ellenfele.
– Végzetes tévedés – vetette oda neki Ezio. – Egy firenzei számára nem létezik nagyobb sértés, mint hogy velenceinek nevezzék.

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ezio Auditore da Firenze
Ninotchka>!

Egy sas szárnyalt a magasban, a tiszta égen.
[…]
Felettük a magasban a sas tovább kereste a prédáját. Senki sem méltatta pillantásra. Nem látták a szépségét. A szabadságát.

1. fejezet, 4. oldal; 1. fejezet, 6. oldal

Ninotchka>!

— Lehet, hogy a végzetünk felé tartunk, Maria.
Maria megfogta a kezét.
— Lehet. De együtt.

135. oldal, 43. fejezet

Ninotchka>!

Egy Krédót nem lehet megölni. Ha meg is ölöd valamennyi hívét, elpusztítod valamennyi írásművét… azzal is csak haladékot nyersz.
Egy napon újra fel fogjuk fedezni. Újra fel fogjuk találni.

215. oldal, 73. fejezet

No_Exist>!

– Van Afrikában egy nagy állat, amelyet elefántnak hívnak. Azt mondják, az sosem felejt. Ugyanez áll a nőkre.

21. oldal

No_Exist>!

Jegyezd ezt meg, és emlékezz! Sosem dönthetsz úgy, hogy feladod a küzdelmet az igazságért. Még amikor úgy is tűnik, hogy képtelenség győzni, hogy minden remény elveszett, a harc maga biztosítja az igazság túlélését, a világ túlélését. Egy szikla szélén egyensúlyozva éled az életedet, ezen nem változtathatsz A te dolgod annak a biztosítása, hogy az egyensúly sose boruljon fel túlságosan a rossz oldalra. És ennek a biztosítására egyetlen dolgot tehetsz: szerethetsz.

409. oldal


A sorozat következő kötete

Assassin's Creed sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Brent Weeks: Az árnyékvilág peremén
Kristin Cashore: Graceling – A garabonc
Henry Rider Haggard: Ő
Philip Reeve: Ragadozó városok
Mark Lawrence: Tövisek Hercege
James Clavell: A Tajpan
Bernard Cornwell: Az utolsó királyság
Matthew J. Kirby: A New York-i felkelés
Conn Iggulden: A kardok mezeje
Adam Christopher: Dishonored – A képmások ura