Gyilkosság ​a zen jegyében 12 csillagozás

Oliver Bottini: Gyilkosság a zen jegyében

Louise Boni a freiburgi bűnügyi rendőrség különlegesen súlyos bűnesetekkel foglalkozó ügyosztályának felügyelője. A negyvenkét éves elvált nő a múlt árnyaival teli, nyomorúságos téli hétvégének néz elébe. A holtakra és eltűntekre való emlékezést az ügyosztály vezetőjének telefonhívása zavarja meg: Louise rendőri pályafutásának legkülönösebb megbízatását kapja. Egy japán szerzetest kell megtalálnia, aki Freiburgtól keletre szandálban és csuhában járja a behavazott vidéket, s meg kell tudnia, hogy mit keres itt. Louise kelletlenül indul útnak. Amikor megtalálja a szerzetest, két dolog rögtön világos lesz: a férfi sebesült és menekül. Hirtelen felgyorsulnak az események. Egy rendőr meghal, Louise pedig borzalmas bűncselekmény nyomára bukkan, s ennek kapcsán az ő élete is új fordulatot vesz.

>!
Alexandra, Pécs, 2007
360 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633704677 · Fordította: N. Kovács Tímea

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Bellatrissa>!
Oliver Bottini: Gyilkosság a zen jegyében

Elég fura volt, szerintem kriminek egy picikét gyenge és a történet is kusza picit, túl hirtelen a lezárás. A zen dolgokból többet vártam volna, meg úgy egyáltalán, akciósabbra számítottam. Csak a főszereplő belső gondjai voltak olyanok, amikre azt mondom, hogy jól ki lettek találva.

nyolcadikutas P>!
Oliver Bottini: Gyilkosság a zen jegyében

Érdekes módon a krimi szálnál sokkal érdekesebb a 42 éves főszereplő jellemábrázolása. Az alkoholizmusával és múltjának árnyaival küszködő alak messze áll a hősnő nimbuszától. Egyszerű, hétköznapi ember, aki lehet, nap, mint nap szembe jön velünk az úton. Nem ájultam el a regénytől, mégis olvastatja magát, néhol rendkívül szellemes. (Jágermeister gondolatok.)


Népszerű idézetek

ScarlettBlair>!

-Nem lehet a rosszat elfeledni, a jót pedig megtartani.

131. oldal

ScarlettBlair>!

Vagy pedig van valami lényeges különbség aközött, hogy az ember harcol és, hogy nem adja fel? Valamiért harcolni azt jelentette, hogy minden más lehetőséget kizárunk. Nem feladni pedig azt jelentette- legalábbis az ő esetében- , hogy más lehetőségeket kell találnia.

142-143. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: A halálsoron
Steve Cavanagh: Vádalku
Ella Steel: Végzetes hajsza
Diana Hunt: Őrület határán
Farkas Anett: A 33-as ügy
Ella Steel: Sors-Fordító
Angela Marsons: Gyilkos igazság
Csernovszki-Nagy Alexandra: Antónia eltűnt
Don Winslow: A kartell
Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II.