A ​paradicsom és a vénember 0 csillagozás

Oláh Sándor: A paradicsom és a vénember

A különleges címet viselő kötet egy kalandos barangolás története az egzotikus Thaiföldön, ahol a szerzőnek – már csak a kulturális különbségek és nyelvi korlátok áthidalása érdekében is – igen gyakran elő kell vennie humorérzékét, és feltennie ama különleges szemüveget, amelyen át a világ bosszantó szituációktól hemzsegő helyből egy csapásra elragadóan szórakoztató „színpaddá” válik. Így születik meg a magát saját megítélése szerint az élet minden területén tehetségtelennek tartó Oláh Sándor tollából egy sziporkázó, iróniában, humorban, nyelvi bravúrokban különlegesen gazdag, sajátságos kötet, amely tartalmasan szórakoztató volta mellett történelmi és társadalmi ismeretekkel is gazdagítja olvasóit.

>!
Novum, Budapest, 2009
118 oldal · ISBN: 9789639916326

Kívánságlistára tette 1


Népszerű idézetek

Amapola P>!

Úgyhogy jócskán beesteledett, ami egyben azt jeletette, hogy az éjszakát bizony itt kell töltenünk. Hideg tus a patakban és négy doboz sör után az ember nem sokat törődött avval, hogy puha ágyban vagy pedig rizsszalmából készített fekhelyen álmodik.

108. oldal

Amapola P>!

Ezt nevezem üzletnek, mégpedig a javából. Mindenki nyert! Csak valahogy mégis én voltam az egyedüli, akinek a zsebéből pénz került ki ezen a napon…

74. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Máté György: Fények a dzsungelben
Alessandro Baricco: Selyem
Szabó Lőrinc: Buddha tenyerén
Sóvári Mónika: Szerelmem, Sanghaj
Dékány András: A fekete herceg
Vámos Péter: Két kultúra ölelésében
James Clavell: A Tajpan
Tan Twan Eng: Az Esti ködök kertje
Piotr Kłodkowski: A Kelet csodálatos zamata
Raymond E. Feist – Janny Wurts: A birodalom úrnője I-II.