Hosszú ​élete titka 0 csillagozás

Oláh Gábor: Hosszú élete titka

Oláh Gábor, Balázs Béla-díja filmrendező Hosszú élete titka című önéletrajzi ihletésű regénye egy fiú barangolása apja életének ösvényein és Amerika útjain.

„Megfoghatatlnak érzések nyomasztottak, folyton azt gondoltam, hogy titkok és rejtett jelek vannak körülöttem. Hirtelen megéreztem, hogy mindaz, ami ezen az úton történeik velem a véletlen különös szeszélye folytán rejtett összefüggéseket tár fel, a megtörtént események egy másik időben és másik térben érintkeznek, a történések rejtekútjaira kell figyelnem, mert apámat és önmagamat is ezen keresztül fogom megérteni. Meg kell tudnom, hogy a másik idősíkban mi történt, amíg éltem otthon az életem, mi minden alakította itt a szemem elől rejtve maradt világot.”

>!
Ab Ovo, 2015
208 oldal · ISBN: 9786155353796
>!
Ab Ovo, 2015
208 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155353789

Kiemelt értékelések

akire P>!
Oláh Gábor: Hosszú élete titka

Lassú folyású életrajz (a szerző apjának története) és amerikai útleírás. Talán Bóna László Illatos kikötőjéhez hasonlít legjobban, csak itt a szerző meg sem próbál globális következtetéseket levonni, a filozofálgatása nem tör át a tér és az idő határain. Épp ezért szerintem nem is regény, csupán családi dokumentum…


Hasonló könyvek címkék alapján

Garaczi László: Hasítás
Momo Kapor: Tisztviselő-galaxis
Illés Sándor: Sirató
Tatay Sándor: Lyuk a tetőn
Kovai Lőrinc: Ködrongyok
Ingmar Bergman: Vasárnapi gyerekek
Camara Laye: A fekete fiú
Konrád György: Elutazás és hazatérés
D. Tóth Kriszta: Jöttem, hadd lássalak