És ​volt nála egy balta is… 2 csillagozás

Feldmár-történetek
Oláh Attila: És volt nála egy balta is…

Van-e élet a börtön után? És egyáltalán van-e élet a börtön előtt? Sokak számára nincs. A legtöbben szabadulás után újra ugyanott kötnek ki – bűn, erőszak, agresszió, árulás közepette. Attila megharcolta a saját csatáit, hogy kemény, balhés emberré váljon, és aztán döntött. Döntött, hogy maga mögött hagyja a múltat, a családját, mindazt, ami sorsát a bűn felé vezette. Ez talán még keményebb volt, mint lopni, csalni, rabolni. Csak ő tudta ezt megtenni, de nem tudta megtenni egyedül.

A Feldmár-történetek az akarat erejéről és hiábavalóságáról, az odaadás csodájáról, hiányról és újrakezdésről – róla, rólad és rólunk szólnak.

„Ez a könyv nemcsak Attila története, hanem másoké is, sokaké. Minél személyesebb és részletesebb egy igaz történet, amit valaki leír, annál univerzálisabb. Ha valaki pontosan leírja, mi van, az a valóság, és az kinyílik, rezonál mások valóságára.”
– Feldmár András

>!
HVG Könyvek, Budapest, 2015
ISBN: 9789633042694

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 17

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
bodr 
Oláh Attila: És volt nála egy balta is…

Kitűnő egy-két órás könyv lehet azoknak, akik (1) hisznek a konyhanyelven vett szabad akaratban; (2) azt gondolják, minden egyén felelős a saját döntéseiért; (3) úgy vélik, a bűnözést nem lehet a körülményekre fogni.

A könyv fő tartalmát adó történet remek, az elő- és utószó viszont számomra kicsit szájtépés volt. A főhőst szívesebben olvastam volna kétszer-háromszor olyan hosszan helyettük.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kuncz Aladár: Fekete kolostor
Eörsi István: Emlékezés a régi szép időkre
Csiha Kálmán: Fény a rácsokon
Arthur Koestler: Sötétség délben
Fiáth Titanilla: Börtönkönyv
Fliegauf Gergely – Ránki Sára: Fogva tartott gondolatok
Visky Ferenc: Fogoly vagyok
Moldova György: Szabadíts meg a gonosztól!
Vókó György: Magyar büntetés-végrehajtási jog
Tamáska Péter: Márianosztrai panoptikum