A ​természet patikája 10 csillagozás

Oláh Andor: A természet patikája Oláh Andor: A természet patikája Oláh Andor: A természet patikája

„Könyvünk ​orvos szerzője több mint három évtizede foglalkozik a természetes gyógymódok kutatásával és gyakorlati alkalmazásával. Ma, mikor mélyen a köztudatba ivódott, hogy a betegségeket csak bonyolult szerekkel, műszeres beavatkozásokkal, technikai eszközökkel lehet gyógyítani, mondhatjuk, missziót teljesít azzal, hogy hatásos és veszélytelen öngyógyító, illetve betegségmegelőző módszerekkel ismerteti meg olvasóit. E kötetben elsősorban az emberiség történetének legősibb idejéből eredő, évezredes tapasztalatokban gazdag fitoterápiáról, azaz növényekkel gyógyításról szól. Felidézi kialakuklásának néhány állomását, megtanít arra, miként gyűjtsük, tároljuk és használjuk fel a gyógynövényeket, hogyan készítsük és fogyasszuk a gyógyteákat. Ezután – számtalan keverék receptjét és pontos alkalmazási utasítását megadva – részletesen szól a nyugtató, a szív- és érbetegek állapotát javító, a légúti és az emésztőszervi bántalmakat, a reumatikus bajokat gyógyító teákról, valamint az… (tovább)

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Nefelejcs könyvek · Nők Magazinja Kiskönyvtára Kossuth

>!
Kossuth, Budapest, 1994
110 oldal · keménytáblás · ISBN: 9630936925
>!
Kossuth, Budapest, 1992
110 oldal · ISBN: 9630935406
>!
Béta, Budapest, 1991
110 oldal · ISBN: 9630935112

2 további kiadás


Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

lzoltán IP>!
Oláh Andor: A természet patikája

Nem sorolja fel a létező összes gyógynövényt, és így nem is tud kitérni azon megszámlálhatatlan számú felhasználási lehetőségre, amit magukban rejtenek. De, ami szóba kerül – a leghétköznapibb, legalapvetőbb betegségek, ha lehet így fogalmazni –, arra pofonegyszerű gyógyírt ad a kamilla, citromfű, pitypang, diólevél, kakukkfű, zsálya, torma, fagyöngy, kankalin…és még sorolhatnám. Ezeket szinte mindenki ismeri, de valahogyan, valamiért mégsem él vele, velük – és nem elég hangsúlyozni, a betegséget megelőzni kell, amire nagyon jól alkalmazható a gyógynövénytea fogyasztása.
A könyv tartalmazza az ajánlott gyűjtési időket, hatóanyagokat, a felhasználási és elkészítési módokat; és érdekes kultúrtörténeti morzsák is olvashatók.
Ha több ilyen olvasmányt nem, akkor az egyetlen fitoterápiás könyvnek is tekinthető, amely kellően felvértezi azt, aki nyitott* a növényekkel való gyógyításra.

* – De aki nyitott, az valószínűleg, kinyit még néhány könyvet e témában.

>!
Kossuth, Budapest, 1987
112 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630930536
1 hozzászólás
vigili>!
Oláh Andor: A természet patikája

Érdemes elolvasni, hiszen Dr Oláh Andor természetgyógyász remek ötletekkel fűszerezi a gyögynövények ismeretét. Nagyon tetszett, hogy táblázatba foglalta, hogy mit mikor lehet szedni.
Megismerhetjük a szárítási praktikákat, s minden egyes gyógynövény bemutat, megismerjük mire használható és hogyan.

Katan>!
Oláh Andor: A természet patikája

Amilyen kicsi, olyan hasznos könyv. Dupla öröm: a bolhapiacon vettem pár száz forintért, és hasznosabb sok, gyógynövényekkel foglalkozó könyvnél. Azt is észrevettem, hogy a fitoterápia képzés anyagába ebből is mazsoláz(hat)tak annak összeállítói, ami nem csoda: Dr. Oláh Andor nagy megbecsülésnek örvend a gyógyító szakmában.

Leah P>!
Oláh Andor: A természet patikája

Teljesen jó. Örülök hogy még van itthon és bármikor elő tudom venni. Hazai gyógynövényeket írja le. Amik nem csillagászati áruk van.

Zsuzsa_Szalai_Bakos>!
Oláh Andor: A természet patikája

Most olvasom éppen, és csodás!
Az érthetőség, a használhatóság, a teljesség, a STÍLUS!
Ajánlom mindenkinek, aki egy kicsit is többet szeretne tudni a gyógynövényekről!


Népszerű idézetek

vigili>!

Ismerjük meg és gyűjtsük is a gyógynövényeket, ne elégedjünk meg azzal, hogy szaküzletben szerezzük be őket. A növénygyűjtés egyúttal természetjárás, mozgás a szabadban, a jó levegőn, kikapcsolódás, természettel találkozás is. Mindez elsősorban fizikai előnyt kínál, de a lelki egészséget szolgálja.

12. oldal 1987 Kossuth


Hasonló könyvek címkék alapján

Maria Treben: Egészség Isten patikájából
Dús Ágnes (szerk.): Gyógy-szer, de nem gyógyszer
Gabriele Bickel: Gyógyító kert
Hodinka Barbara (szerk.): A fájdalomcsillapítás enciklopédiája
Andrew Chevallier: Gyógyító növények kézikönyv
Earl Mindell: Vitamin biblia
Arany György: Gyógyító természet
Michael Tierra: Gyógyfüveskönyv
Varró Aladár Béla: Gyógynövények gyógyhatásai
Rápóti Jenő – Romváry Vilmos: Gyógyító növények