A ​Fekete Kaszás (Darker Than Black 1.) 50 csillagozás

Okamura Tensai: Darker than Black 1. – A Fekete Kaszás

Tíz évvel ezelőtt egy rejtélyes Pokolkapu nyílt Tokió közepén, és megjelentek a Kontraktorok, természetfeletti képességekkel megáldott-megvert, érzelmek és lelkiismeret nélküli gyilkosok. A gimnazista Kana, akárcsak az emberek többsége, mit sem tud erről, ám amikor apja halála kapcsán nyomozni kezd, hirtelen igen veszélyes társaságban találja magát – Hei, a legkeresettebb Kontraktor, akit Fekete Kaszás néven ismernek, védi meg a biztos haláltól. Bár úgy tűnik, Heit nem érdekli a lány, valamiért mégis védi, miközben apja után kutat. Megbízhat Hana egy hidegvérű gyilkosban – és ha igen, meddig?

>!
Mangafan, Budapest, 2013
188 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639794924 · Fordította: Koch Zita · Illusztrálta: Nokiya

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Hei


Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 17

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
diamondfox P
Okamura Tensai: Darker than Black 1. – A Fekete Kaszás

Mindössze azért nem húzom le nagyon, mert mint az értékelésekből és utána nézésből kiderült, ez a két kötetes manga igazából az anime adaptációja, ami viszont 25 részes. Valahogy sokkal jobban ki tudják ezt a remek ötletet nyilvánvalóan dolgozni annyi időben, mint ebben a pár oldalban.
A rajzolás néhol tetszett, néhol harmatgyenge és elnagyolt volt – egy-egy Kana profil viszont gyönyörűen volt megrajzolva (funfact, pont amikor sírt, hát ki néz ki szépen, amikor bőg, mint egy csecsemő?!), ugyanakkor vele volt a legtöbb bajom, mert csak idegesítő volt, és csak katalizátor egy eseményhez, más szerepe nem volt.
Plusz pont, mert van csodaszép beszélő macska :D

>!
victoria_m997
Okamura Tensai: Darker than Black 1. – A Fekete Kaszás

Furcsa a helyzet, mert nem tudom, hogy tetszett e, vagy sem. Néha már-már groteszk a rajzolás, néha-néha követhetetlen, hogy mi is történik, és teljesen balladai homály fedi az előzményeket. Még 1 kötet. Fogalmam sincs mi lesz ebből. (Remélem azért valami csak lesz, ha más nem, valami biztos lesz. Olyan még sosem volt, hogy sehogyse lett volna.)

>!
molybarby
Okamura Tensai: Darker than Black 1. – A Fekete Kaszás

Igazából nekem elment. Sok volt benne a bőgés, meg a mindenki mindenkit ki akar nyírni :D

>!
Allanon
Okamura Tensai: Darker than Black 1. – A Fekete Kaszás

A történet alapja jó, a szereplők és képességeik érdekesek, viszont valamiért nem fogott meg. Nem tudtam bele merülni. Valószínűleg a fantasy erősebb jelenlétének a hiánya végett. Nemsokára nekiállok a folytatásnak is.

>!
Sophiechan
Okamura Tensai: Darker than Black 1. – A Fekete Kaszás

Ehehe!

Imádom Hei-t!
Mivel az animét még nem láttam, így nem nagyon kavart bele a képbe, hogy ez egy különálló alkotás. A rajzolása tetszett, a hangulatára meg azt mondanám, hogy pont ilyet vártam.

>!
Shiro
Okamura Tensai: Darker than Black 1. – A Fekete Kaszás

Tetszik a történet, nagyon bejönnek a kontraktorok is, alapból klassz ez a világ. Nem mondom, hogy szívesen élnék benne, de bejövős. :)

>!
Kaosmagier
Okamura Tensai: Darker than Black 1. – A Fekete Kaszás

Maga az (anime) sorozat az egyik kedvenceim közé tartozik és tökre örültem, hogy ez a manga egy egyedi (és új!) történetet dolgoz fel, de sajnos kicsit csalódnom kellett.
A történet nagyon kusza volt, minimális magyarázatokkal… Szerintem aki nem látta az animét, nem is nagyon tudja követni a történetet.-> Ami nem valami szerencsés, lévén hogy Magyarországon, ha jól tudom, ezzel a képregénnyel debutált a Darker than Black.
A tempó nagyon gyors volt, így nem nagyon volt idő a karaktereket bemutatni. Ennek következtében, a csaj egy 2d-s idegesítő nyafogós buta lányként került az emlékeimbe (tipikus anime szereplő-típus) és Hei-t is csak múltbéli szereplése mentette meg attól, hogy már az elején megunjam a karakterét.

Összességben a történet annyira nem volt rossz, kicsit más meséléssel még akár egész jó is lehetett volna (ezért kapja a 3 csillagot +0,5 mert Darker than Black :)), de így nem nagyon jött be a sztori, inkább csak gyorsan végigpörgettem, nem tudtam kiélvezni a történetet :/

>!
Leah P
Okamura Tensai: Darker than Black 1. – A Fekete Kaszás

A macskát imádom (bár hol nem imádom a macskákat? :D)

A rajzolása tetszett, főleg a főszereplő lánynak a haja és a Mao rajzolása. Nem vártam és nem várok tőle sokat, de jó olvasni, olvastatja magát ;)

>!
Lalacska
Okamura Tensai: Darker than Black 1. – A Fekete Kaszás

Soha nem értékeltem még mangát, de ez nem annyira tetszett. A történet érdekesnek indult, de szerintem nem volt eléggé kidolgozva, legalábbis ezekben a kötetekben. Tudom, hogy az van egy másik manga is róla, és azt hallottam, hogy az jobb. Lehet igaza van. Az volt ezzel a verzióval a gondom, hogy minden túl hamar történt és ráfért volna még egy kevés magyarázat. A rajzolás se tetszett, néhol túl sötét volt és egyszerűen ne értettem, hogy mit akart ábrázolni a kép, vagy milyen mozgás is történt, néha 5 percet töltöttem azzal, hogy kiokoskodjam, vajon hogy is került oda a karakter ahova.
Egyszerű kis cucc, olvasható, de csak egyszer.

>!
k_mesi
Okamura Tensai: Darker than Black 1. – A Fekete Kaszás

Néhány részen nem bírtam követni, de nagyon tetszett. A rajz szép, és a macskát is imádtam (pedig amúgy nem szeretem a macskákat, de a mangákban jól néznek ki). És hát Hei…♥


Népszerű idézetek

>!
áfonyamuffin P

Hát igen… A vadászat csak úgy izgalmas, ha erős a préda.

22. oldal

>!
áfonyamuffin P

Egy kontraktor mingid csakis a saját érdekeit nézi. Nem azért mentettelek meg, mert megesett rajtad a szívem. Egy kontraktortól ne várj emberi érzéseket.

118. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hei

A sorozat következő kötete

Darker Than Black sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Miura Kentaró: Berserk 4.
Hirano Kohta: Hellsing 10.
Karen Marie Moning: Új nap virrad
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 1.
Robert Jackson Bennett: Csodák városa
Gabriel Wolf: A napisten háborúja
Gabriella Eld: Remények Jordan számára
Andrzej Sapkowski: Viharidő
Brandon Sanderson: A korok hőse 1-2.
Peter V. Brett: A Rovásember