Kontakt (Death Note: A halállista 9.) 106 csillagozás

Ohba Tsugumi: Death Note: A halállista 9. – Kontakt

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Death Note – A Halállista az utóbbi évek egyik legsikeresebb mangasorozata. Egy lebilincselő történet, amely két zseniális elme játszmáját követi – egy játszmát, aminek a szabályait halálistenek írják.

Kontakt

Light mindig is bízott saját képességeiben, de L örökösei keményebb diónak bizonyulnak, mint eleinte gondolta. Minél tovább manőverezik, annál jobban szűkül körülötte a háló, ráadásul Near és Mello is azon dolgozik, hogy szétverjék a nyomozócsoportot, és belülről fedjék fel Kirát. Light mindig jól viselte a nyomást a múltban, de vajon képes a kiszámíthatatlan Mello és a szisztematikus Near ellen fenntartani a három személyiséges játszmát?

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Mangafan, Budapest, 2010
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639794405 · Fordította: Nikolényi Gergely · Illusztrálta: Obata Takeshi

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Ryuk · Near · Matsuda Touta


Kedvencelte 8

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 46

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

diamondfox P>!
Ohba Tsugumi: Death Note: A halállista 9. – Kontakt

Dikk. spoiler

Nem elég, hogy a két kis utód úgy döntött, hogy végre beszélnek egymással de egyből belecsapnak a lecsóba. Se Mello, se Near nem tud megülni a seggén, de Nearnek igaza van: Kira elkezdett kapkodni. És ennél már csak az a legrosszabb, hogy három kötet maradt hátra. Jajmár. Készítenem kell a lelkemet úgy érzem.

Th3DarkKn1ght P>!
Ohba Tsugumi: Death Note: A halállista 9. – Kontakt

Ez nagyon akciódús volt! Most úgy érzem, mint a sorozat elején, hogy minden egyes újabb kötet egyre jobb! A három főszereplő váltakozva irányítja az eseményeket és amikor úgy tűnik, hogy az egyikük nyeregben van, kiderül, hogy mégsem. Nagyon jó csavarnak tartom, hogy sikerült megfordítani az eddigi felállást. Most már nem Kira számít bűnözőnek, hanem azok, akik vadásznak rá. Light hozta a megszokott rohadék énjét spoiler, de itt már érződik, hogy kezd kifáradni. Mello meg egyre rokonszenvesebb számomra! Nem gondoltam, hogy ennyire kedvelni fogom! Meg az a heg az arcán adott neki némi maszkulin vonást. Sajnos az egyik kedvenc szereplőmtől el kellett búcsúznom, de utolsó pillanatig karakterhűen viselkedett. A kötet legvége meglepő volt, de szerintem ezzel Light el is árulta magát! A rajzok, ha lehetséges, itt a legjobbak, de ez köszönhető annak is, hogy rengeteg akció került ábrázolásra.

Annyira pörögtek az események, hogy szinte letehetetlen ez a kötet! Kíváncsian várom, hogy hogyan fog folytatódni ez a hármas párharc.

3 hozzászólás
oscuridad >!
Ohba Tsugumi: Death Note: A halállista 9. – Kontakt

Azért így a végéhez közeledve ismét kezd izgalmasabb lenni a helyzet. Light egyre több hibát követ el, ami magára vonja a gyanút, hogy ő Kira.
Az animéhez képest sokkal jobbak ezek az L örökösei részek.

Sceurpien I>!
Ohba Tsugumi: Death Note: A halállista 9. – Kontakt

Ez a sorozat volt az egyik ok, amiért eldöntöttem, hogy egy sorozat részeit nem fogom külön-külön értékelni. Jelenleg fogalmam sincs már, hogy pontosan melyik epizód miről is szólt, sem arról, hogy egy-egy kötet mennyire tetszett vagy nem. Összességében tudom csak nézni.
Ez viszont azt jelenti, hogy hiába volt egy kötet, már nem tudom melyik, amit annyira nem kedveltem, mert alig történt benne valami, és hiába volt az egésznek a vége (az utolsó két kötet talán) kicsit hűtlen a sorozat intelligenciájához, egészben még mindig az egyik legjobb, amit valaha ismertem. Nem véletlen, hogy lassan neki fogok kezdeni az animének is, mert a manga azért eléggé felcsigázott.
Nekem ez volt az első mangám, és nem bírtam letenni. Az első hat kötet volt akkor csak meg, az is „kölcsibe”, és egy éjjel alatt végigolvastam mindet, nem bírtam másra figyelni, a kádba is úgy ültem be, hogy odakészítettem még kettőt, hátha túlolvasnám magamat. Nagyon intelligens (épp ezért szerintem sok embernek talán unalmas is lehet egy-két része), nagyon pörgős, és nagyon sok gondolatot ébreszt, bár nem hiszem, hogy az erkölcsi tanulságát a rajongók nagy része leszűri, vagy elmélkedik rajta rendesen. Általában csak „én Light-ot szeretem”, vagy „szerintem L szexi és cuki”, legalábbis idehaza, mivel a stílus óhazájában ugye ez a manga egyértelműen a fiúknak készült. Nálunk sajnos (ahogy az olvasás is sok szempontból), ez is átalakult nőiessé.

Kicsibogár P>!
Ohba Tsugumi: Death Note: A halállista 9. – Kontakt

Időhúzásnak és túlbonyolításnak éreztem picit ezt a részt. Vagy csak nagyon kíváncsi vagyok már a végkifejletre.

Angria_Wolf>!
Ohba Tsugumi: Death Note: A halállista 9. – Kontakt

Ilyen távol az első kötettől az ember szembesül a ténnyel… Ki ez a fickó? Már rég nem a világ megtisztítása, jobbá tétele a lényeg. Sőt semmi köze sincs hozzá. Hiszen „ártatlanokat” is simán feláldozhatónak titulált az „Új világ istene”. Már amikor Kirát dicsőíteni kezdték az interneten elindult az önzés útján… Mondjuk mit várunk egy olyan személytől, aki gyilkolással szerez hatalmat. Egy élet elvétele gyökeresen megváltoztatja az embert…hát még ennyi…

Fummie>!
Ohba Tsugumi: Death Note: A halállista 9. – Kontakt

Mellót és Neart nagyon megszerettem. Főleg Neart, olyan kis őrült zseni sok őrültzsenikre jellemző kis rigolyákkal. Lightot oldalról oldalra egyre kevésbé kedvelem. Mióta átvette L szerepét, annyira figyelmetlen. Ennyi erővel akár az utcán is táncolhatna „Én vagyok Kira” felirattal a homlokán, az sem lenne feltűnőbb.

BBarb>!
Ohba Tsugumi: Death Note: A halállista 9. – Kontakt

Light apját nagyon sajnáltam és a nyomozócsoport tagjai is bábuk ebben a játszmában. Mello nem egy pozitív karakter, viszont nagyon jól el lett találva. Light meg szépen kavartja a szálakat most is. Ha Near és Mello ténylegesen összefogna másképp állna Kira szénája is.

Nightingale>!
Ohba Tsugumi: Death Note: A halállista 9. – Kontakt

Verseny és vetélkedés. A két fél pedig egymás kihasználásától sem riad vissza. De miért is tennék, amikor egyébként is életekkel játszanak. A sajátjukkal is, ha kell. Lightnak alaposan fel kell kötnie a gatyáját, és nem kéne a szokásos hibájába beleesni (alábecsüli az ellenfelet). (Úgyis bele fog, mert ő már csak ilyen önhitt) Meg enyhén szólva kapkod, bár persze nincs sok ideje. Azt jó látni, hogy egyetlen igazi érzelmet mégis mutat, bár azért elgondolkodtam azon is, hogy lehet még mindig csak színjátszik. Tőle kitelne… hm… kötetről kötetre egyre kevésbé kedvelem.

Elhaym>!
Ohba Tsugumi: Death Note: A halállista 9. – Kontakt

9. kötet elolvasása után úgy érzem, hogy az anime végét nagyon összecsapták. Manga sokkal kidolgozottabb és sok olyan Mellos jelenet van benne amit az animéből kihagytak.

6 hozzászólás

Népszerű idézetek

Batus>!

A félelemből kovácsolt béke nem igazi béke.

106. oldal

Kapcsolódó szócikkek: béke · félelem
Sli P>!

– Matsuda, jól vagy?
– Végem…
– Akkor oké.

77. oldal, Szenvedélyes előadás (MangaFan, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Matsuda Touta
Sli P>!

– Matsuda, jól van?
– Nem. Végem…
– Aha, akkor semmi komoly.

57. oldal, Sarokba szorítva (MangaFan, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Matsuda Touta
Th3DarkKn1ght P>!

[Lester parancsnok] – Na és most mi lesz velünk?
[Near] – Feloszlunk. Mindezt a gyáva alelnökünk miatt… Eh, rosszabb a féregnél.

Kapcsolódó szócikkek: Near
Th3DarkKn1ght P>!

[Shido] – Milyen jól eljátszanak.
[Ryuk] – Hát nem izgi?

Kapcsolódó szócikkek: Ryuk
kkata76>!

– Érted már? Ne csinálj semmit! Ha oké, csukd be a szád.

42. oldal (72. rész)


A sorozat következő kötete

Death Note: A halállista sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

David Mitchell: Felhőatlasz
Stephenie Meyer: Breaking Dawn – Hajnalhasadás
Jim Butcher: Pusztító vihar
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja
Nalini Singh: Angyalcsók
Laurell K. Hamilton: A Harlekin
Seanan McGuire: Minden szív kaput nyit
Charlaine Harris: Inni és élni hagyni
Stephen King: Álom doktor
Stephen King: Minden haláli