Lilith's ​Brood (Xenogenesis 1-3.) 2 csillagozás

Octavia E. Butler: Lilith's Brood

Lilith Iyapo is in the Andes, mourning the death of her family, when war destroys Earth. Centuries later, she is resurrected – by miraculously powerful unearthly beings, the Oankali. Driven by an irresistible need to heal others, the Oankali are rescuing our dying planet by merging genetically with mankind. But Lilith and all humanity must now share the world with uncanny, unimaginably alien creatures: their own children. This is their story…

Eredeti megjelenés éve: 2000

Tartalomjegyzék

>!
Open Road Media, New York, 2012
754 oldal · ASIN: B008HALOMI
>!
Grand Central, New York, 2000
746 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780446676106

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

mandris>!
Octavia E. Butler: Lilith's Brood

A Xenogenezis-trilógia tulajdonképpen egy tudományos-fantasztikus családregény, amelyben egy furcsa család – a maga nemében az első – egy-egy tagjának – akik a maguk nemében ugyancsak elsők – szemszögéből ismerhetjük meg az emberiség története egy új szakaszának kibontakozását. A (három) könyv összességében rendkívül nyugtalanító, mert az ember elevenére tapint, és nagyon komoly kérdéseket feszeget, nagyon magas minőségben. Én ugyan elég sok alapvetést vitatnék, de azt meg kell hagyni, hogy Butler, mint mindig, miután elköteleződik bizonyos választások mellett, következetesen és részletekbe menően bontja ki a világot, és mozgatja benne a kellően komplex karaktereit.
Végig nem szabadultam a rossz érzéstől, amely nagyjából az első rész közepe felé kerített hatalmába, amikor már kellően sok részlet kiderült. Ez ugyanaz a rossz érzés volt, amit például az A gyermekkor vége olvasása után éreztem. Mélységesen nyugtalanító az a jövőkép, amelyet Butler felvázol.
Mivel nehéz lenne úgy írni a második és harmadik könyvről, hogy esetleg ne áruljak el túl sokat a korábbiakról, ezért végül úgy döntöttem, hogy külön-külön írom meg az értékeléseket a megfelelő könyvhöz.

Ezeket az alábbi linkeken olvashatjátok:

Dawn (Hajnal): https://moly.hu/ertekelesek/4004948
Adulthood Rites (Átváltozás): https://moly.hu/ertekelesek/4007936
Imago (Hibridek): https://moly.hu/ertekelesek/4011528


Hasonló könyvek címkék alapján

Orson Scott Card: Xenocide
Orson Scott Card: Wyrms
C. J. Cherryh: Cyteen
Orson Scott Card: Ender's Shadow
Nancy Kress: Tomorrow's Kin
Vernor Vinge: A Deepness in the Sky
Pierce Brown: Dark Age
Ben H. Winters: World of Trouble
Ursula K. Le Guin: The Telling
Suzanne Collins: The Ballad of Songbirds And Snakes