Matematika 22 csillagozás

Obádovics J. Gyula: Matematika Obádovics J. Gyula: Matematika Obádovics J. Gyula: Matematika Obádovics J. Gyula: Matematika Obádovics J. Gyula: Matematika Obádovics J. Gyula: Matematika Obádovics J. Gyula: Matematika Obádovics J. Gyula: Matematika Obádovics J. Gyula: Matematika Obádovics J. Gyula: Matematika Obádovics J. Gyula: Matematika Obádovics J. Gyula: Matematika Obádovics J. Gyula: Matematika

Az Obádovics-Matematika az évek során naponta használatos kézikönyvvé vált. Áttekinthető felépítése, világos magyarázatai, gördülékeny stílusa, bőséges ábra- és példaanyaga méltán emeli a világ legjobb matematika-tárgyú könyvei közé.

>!
Scolar, Budapest, 2019
840 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632449791 · Illusztrálta: Kazár Ágnes, Nagy Péter, Sági Ferenc
>!
Scolar, Budapest, 2016
840 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632446738 · Illusztrálta: Kazár Ágnes, Nagy Péter, Sági Ferenc
>!
Scolar, Budapest, 2012
840 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632443300

23 további kiadás


Enciklopédia 1


Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 24

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Goofry>!
Obádovics J. Gyula: Matematika

Apjok könyve volt. Egy 1974-es, kilencedik kiadás. Eredetileg úgy voltam vele, hogy csak kölcsön veszem egy számolási nehézségem feloldására. Mert hogy kellett volna egy szegmens ívhez tartozó sugár, a meglévő húr és a hozzátartozó magasság ismeretében (szóra sem érdemes, egy aprócska, barkácsolásból adódó problematika). Azonnal tudtam, hogy a körszelet sajátosságainak egyike lesz a megoldás, arról viszont sejtelmem nem volt hogy's'miképp. Nos, hát kérem, a kulcsszó: a középarányosság! És @Uzsonnán kívül nem szívesen untatok ezzel senkit, de ettől a képlettől megvilágosodtam:

h/2 = √m(d-m).

Most jön a lényeg, a bizonyítás. Mármint, hogy mitől jó ez a kézikönyv. Ugyanis megnyugvásul hamar átnéztem még néhány érdeklődésre számot(!) tartó eszmefuttatást. Aztán még néhányat. Pár levezetést, egy-két számelméleti meg algebrai ügyletet. A kombinatorika problémakörét például ki nem bírtam volna hagyni. :p … … … Mindaddig fajulván ezen akadémikus dolgokkal, míg arra nem jutottam, jó helyen lesz ez a könyv nálam. Helyem kevés. Az igaz. De egy ilyen kisalakú, tömzsi könyv még igazán elfér a többi mellett/felett a polcon. Ha mégsem, akkor leteszem a fejem alá kispárnának. A zagyam memorizál, vánkosom meg úgyis habos: hocinesze, molett matekos!

20 hozzászólás
Miestas>!
Obádovics J. Gyula: Matematika

Az öt csillag azért jár,mert még én is megértettem a levezetéseket felnőtt fejjel, és ez bizony ér öt csillagot, ja és ennek köszönhetem, hogy nem buktam meg analízisből.
(csak egyszer) :-))

Cipúr>!
Obádovics J. Gyula: Matematika

És ebből tanul matekot a kicsi, a nagy és a Cipúr is…

És Cipúr nem bukik meg a végén. Köszönet Gyula bának érte.

brendax>!
Obádovics J. Gyula: Matematika

Ebből tanult az Apám ebből tanultam én és a gyerekeimnek is ezt fogom a kezébe adni. Mert tökéletes.

2 hozzászólás
Bodnár_Zsolt>!
Obádovics J. Gyula: Matematika

Nem vagyok egy nagy matekos, de amit tudok, azt ebből a könyvből merítettem.

metahari P>!
Obádovics J. Gyula: Matematika

A fülszövegnek most igaza van, maradéktalanul. A matekvizsga is jól sikerült.

pkdrogab>!
Obádovics J. Gyula: Matematika

Középiskolától kötelező darab.
Főleg ha a tanárunk és a tankönyvünk nincs a helyzet magaslatán.
Ez a könyv helyrepakol mindent a fejecskékben.

K_S_Liliána>!
Obádovics J. Gyula: Matematika

Nagyon hasznos könyvecske. Tömören, velősen foglalja össze az egyes témaköröket, s nagyon jól használható, ami a könyv felépítését illeti. Tanárok és diákok tulajdonába való segédanyag.


Népszerű idézetek

vercsa>!

Az ax^3+bx^2+cx+d=0, x∈C, a,b,c,d∈R, a≠0 általános egyismeretlenes harmadfokú egyenlet megoldóképlete Geronimo Cardano (1501-1576) nevéhez fűződik, bár Niccolo Tartaglia (kb 1500-1557) ismertette meg Cardanüval a formulát, azzal a kikötéssel, hogy azt titokban fogja tartani. Cardano azonban nem tett eleget Tartaglia kérésének és 1545-ben közzétette a formulát könyvében, s így az Cardano képlete néven vált ismertté.

201. oldal

Kapcsolódó szócikkek: 1545
3 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kosztolányi József – Kovács István – Pintér Klára – Urbán János – Vincze István: Sokszínű Matematika 10
Árki Tamás – Konfárné Nagy Klára – Kovács István – Trembeczki Csaba – Urbán János: Sokszínű matematika feladatgyűjtemény 11-12.
Gyapjas Ferenc: Csoportelmélet
Árki Tamás – Konfárné Nagy Klára – Kovács István – Trembeczki Csaba – Urbán János: Sokszínű matematika feladatgyűjtemény 9-10.
Reiman István: Vektorok a geometriában
Gerőcs László – Orosz Gyula – Paróczay József – Szászné Simon Judit: Matematika gyakorló és érettségire felkészítő feladatgyűjtemény II.
Árki Tamás – Konfárné Nagy Klára – Kovács István – Trembeczki Csaba – Urbán János: Sokszínű matematika 10. feladatgyűjtemény – megoldásokkal
Czapáry Endre – Czapáry Endréné – Csete Lajos – Hegyi Györgyné – Iványiné Harró Ágota – Morvai Éva – Reiman István: Matematika Gyakorló és érettségire felkészítő feladatgyűjtemény III.
Gerőcs László – Orosz Gyula – Paróczay József – Szászné Simon Judit: Matematika Gyakorló és érettségire felkészítő feladatgyűjtemény I.
Bogdán Zoltán: Matematika feladatok – ötletek – megoldások II.