Elsötétedés (Shadowrun 13.) 13 csillagozás

Nyx Smith: Elsötétedés

2055-öt írunk. Newark túlnépesedett urbanizált rémálom, melyet RASZtalan szegények hordái laknak. Milliók élnek siralmas nyomorban. Féktelen az erőszak. Brutális bandák és kegyetlen bűnözők uralják feudális főurakként a város számos részét. Ezen a szívfájdító helyen gyűlik össze Rico csapata: Shank, Thorvin, Piper és a különc sámán, akit Banditaként ismernek.
Feladatuk, hogy kiszabadítsanak egy férfit egy olyan céges szerződés kötelékeiből, ami a rabszolgaság XXI. századi megfelelője. A menekülőknek már a kezdeteknél latba kell vetniük minden tudásukat a túléléshez. Ricónak nehéz kihívással kell szembenéznie. Életben kell tartania csapatát a céges intrikák és félrevezetések útvesztőjében úgy, hogy a becsületüket is megőrizzék: mert becsület nélkül nem ér semmit egy férfi.
Egyedül a becsület különbözteti meg az embert az utcákat ellepő veszett kutyáktól, és a csapat hamar ráébred, hogy a becsület sokba kerül.

Eredeti megjelenés éve: 1994

>!
Beholder, Budapest, 2002
314 oldal · ISBN: 9639399116 · Fordította: Ferencz Tamás

Kedvencelte 3

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

ftamas>!
Nyx Smith: Elsötétedés

Az amúgy érdekes világ egy elég érdektelen könyve. van egy csapat akiket felbérelnek egy munkára. A csapat tagjai egytől egyig szürkék és kidolgozatlanok, talán a főhőst leszámítva, aki egy nagy nagy macsó. Viszont ami működött Clint Esteoodnak a Jó a rossz és a csúfban, az neki nem. A párbeszédeken, amit a barátnőjével folytat, meg egy igazi író sírva röhögne. Szóval van egy csapat, ami elindul egy veszélyes küldetésre és közben nem érdekel, hogy közülük kik harapnak fűbe.

Ja és legjobban úgy tudnám jellemezni a könyvet, hogy a kb 300 oldalas könyv közben muszáj volt elolvasnom más írások és képregények mellett az 1500 oldalas Királyok útját.

alaurent P>!
Nyx Smith: Elsötétedés

Bonyolult, szövevényesen fordulatos akar lenni, de sematikus a könyv, lélektelenek a szereplői, és érdektelenek a kalandjaik. Pedig hűdeegyéniség akar lenni a főszereplő, de ezzel csak az áldozatok számát növeli. Van benne szerelem, mágusok, utcai harcok, csak izgalom, az nincs. Ha ez lett volna az első árnyvadász történetem, sosem folytatnám.

Noro >!
Nyx Smith: Elsötétedés

A régi sorozat egyik leginkább semmitmondó regénye. Megbízás, árulás, bosszúállás, a szokásos. A főhős irritálóan macsó. Ennyi.


A sorozat következő kötete

Shadowrun sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marissa Meyer: Scarlet
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg
Stephen Dedman: Egy maréknyi adat
Brandon Sanderson: Vész
Alexandra Bracken: Sötét elmék
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
László Zoltán: Nulla pont
Patrick Ness: Válasz és Kérdés
Justin Cronin: A szabadulás
Dan Wells: Ruins – Romok