A ​Gemini-kód (BerGer Szimat Szolgálat 5.) 5 csillagozás

Nyulász Péter: A Gemini-kód

A ​Gemini-kód, egy számítógépes vírus, ami miatt leállnak a Föld kommunikációs rendszerei, és megáll az élet. A hírszerzők felderítik, hogy a vírus a nemzetközi űrbázis központi szerveréről terjed. A gondot csak helyben lehet megoldani, ám az összes űrjármű használhatatlan, kivéve a Berger Szimat Szolgálat ódivatú ezermesterének, Szilas Bundinak a rakétáját.
A kötetben két kaland kapott helyet.
A Gemini-kód, egy számítógépes vírus, ami miatt leállnak a Föld kommunikációs rendszerei, és megáll az élet. A hírszerzők felderítik, hogy a vírus a nemzetközi űrbázis központi szerveréről terjed. A gondot csak helyben lehet megoldani, ám az összes űrjármű használhatatlan, kivéve a Berger Szimat Szolgálat ódivatú ezermesterének, Szilas Bundinak a rakétáját, ami nincs összeköttetésben az internettel. Bugac Pongrác, és csapata a világűr peremén egy tehetetlenül sodródó marskutatóra bukkan, akit egy lézerszemű, robot bokszer ikerpár üldöz. Velük kell űrcsatát vívni, hogy ki lehessen… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Berger, Budapest, 2020
128 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158050753 · Illusztrálta: Ritter Ottó

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Utószó_blogger>!
Nyulász Péter: A Gemini-kód

A Gemini-kód már első pillantásra egy nagyon szimpatikus könyvecske volt, mert vékony, nagyon jól kézre áll, és tele van igazán igényes rajzokkal, melyeket Ritter Ottónak köszönhetjük. A nagyjából 120 oldalas könyvben két történet kapott helyet, de maguk a fejezetek is nagyon rövidek (általában 4-5 oldalasak), és a sok illusztráció, valamint a nagy betűméret miatt tényleg nem sok szöveg van az oldalakon. Ennyiben tehát a kötet kiválóan alkalmas rá, hogy olyan gyerekek forgassák, akik még nem tudnak gyorsan és biztosan olvasni, ezért egy vaskosabb könyv könnyen elvenné a kedvüket. Külön öröm volt ezen kívül a változatos tipográfia, és a magyarázatok, melyek segítettek megérteni a gyerekeknek az idegen szavakat és kifejezéseket, vagy érdekes információkkal egészítették ki a történetet.
A történetek kimondottan izgalmasak és érdekesek lettek: A Gemini-kód középpontjában egy számítógépes vírus áll, melyet csak az űrből állíthatnak meg hőseink, így a sztoriban helyet kaptak űrhajók, robotok, számítógépes játékok és egy csomó technikai eszköz. Nekem mégis jobban tetszett a második történet, mely egy klasszikusabb krimi, és a Képtelen képrablás címet kapta. Ahogy a névből is kitalálható, ez a mese egy különös esetről szól, mely során a Berger Szimat Szolgálat nyomozójának, Bugac Pongrácnak érdekes körülmények között eltűnt képeket kell megtalálnia. Ez a történet szerintem kicsivel könnyebben befogadható, rövidebb is, és valahogy az eset is jobban megfogott, de ez valószínűleg csak azt jelenti, hogy én nem vagyok odáig az űrhajós kalandokért.

Bővebben: https://www.utoszo.hu/2020/10/18/nyulasz-peter-ritter-o…

Szencsike P>!
Nyulász Péter: A Gemini-kód

Nagyon jópofa olvasmány, vicces, kreatív és a rajzok is jól néznek ki. A történeteket minden korosztály élvezheti :)

Rankmar>!
Nyulász Péter: A Gemini-kód

A célközönség már nagyon várta a folytatást, szerencsére még épp nem nőtték ki. Szerintük eddig ez a legviccesebb rész! Persze imádják a konzolos játékokat és az űrhajókat. A Börszalonna – Parizer Zsemle EB-liga döntőt folyamatosan emlegetik, és nagyot csodálkoztak, hogy Kutyafülű Aladár is felbukkant, Kántorról pedig most hallottak először.
Csillagos ötös! Részünkről máris jöhetne az újabb rész.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kántor Kata: A szagtalan betörő
Mán-Várhegyi Réka: Dóri és Marci nyomoz
Pálfy Julianna: A kölyökkutya felnő
Balla Margit: Bibi és Kifli
Radnóti Blanka: Borisz, a szuperhős
Csapody Kinga – Lakatos Levente: Az első vakkantás
Berg Judit – Kertész Erzsi: Az óra rejtélye
Mészöly Ágnes: Hanga és a lényegrablók
Kertész Edina: A rejtélyes kulcs
Kertész Edina: Dodó tizedes és a szoborrablók