A ​fürdők réme (BerGer Szimat Szolgálat 1.) 12 csillagozás

Nyulász Péter: A fürdők réme

Amikor Gerzson bácsi a strandon felejti a telefonját, Pongrác készséggel indul a segítségére. Csakhogy rejtélyes okból sorra zárnak be Budapest híres fürdői! Pongrác aljas összeesküvést szimatol, és a BerGer Szimat Szolgálat csapata akcióba lendül. Sikerül-e megfejteni a rejtélyt? Kinyitnak-e még valaha a fürdők? No és előkerül-e Gerzson bácsi mobilja?

>!
Móra, Budapest, 2016
128 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158050708 · Illusztrálta: Ritter Ottó

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
meseanyu MP
Nyulász Péter: A fürdők réme

Sokat ígérő a sorozat első része: izgalmas, vicces, igényes, olvasmányos stílusú, és a kis tudásmorzsák is tetszettek. Képileg is nagyon jó. Csak így tovább!

>!
Hintafa P
Nyulász Péter: A fürdők réme

Nyulász Péter nagyon meggyőző, könnyed stílusú gyerekkrimikkel örvendeztetett meg bennünket a téli szünetben. P még meg is jegyezte, hogy maga sem érti, de képtelen letenni a könyveket. Régóta vártam-vágytam egy ilyen, vagy ehhez hasonló mondatra. Most pedig -bevallom- madarat lehetne velem fogatni, mert ha egyszer belekóstol valaki abba, hogy milyen csoda belefeledkezni egy történetbe, akkor onnantól már nincs megállás.
Az állatos-nyomozós tematika emlékeztet ugyan a Geronimo Stilton-féle regényekre, viszont a hasonlóságok ennyiben ki is merülnek, mert a BGSZ mérföldekkel igényesebb. A gyerekolvasókhoz igazított kedves humor, az egész szöveg játékossága már az első oldalakon beszippant. Az én olvasóm annyira a hatása alá került, hogy lépten-nyomon idézett belőle „Na ezt hallgassátok meg…” felkiálltásokkal. A kutyaakadémikus jelével ellátott ismeretterjesztő részek okosak, hasznosak és (ami a legfőbb) a célközönség számára is érdekesek. Ráadásul az iskolai tananyagba is könnyen beépíthető…
Bővebben itt:http://hintafa.blog.hu/2017/01/12/nyulasz_peter_-ritter…

3 hozzászólás
>!
icu79 P
Nyulász Péter: A fürdők réme

Nagyon ötletes, jól megírt, rövid nyomozós történet gyerekeknek. Az illusztráció is a helyén volt, és nagyon jó ötletnek tartom a helyenként, diszkréten odaszúrt információ morzsákat. Ha ezt olvashattam volna gyerekkoromban, talán jobb kapcsolatom lenne felnőttként a krimivel, mint műfajjal. Várom a folytatást! :)

>!
tmezo P
Nyulász Péter: A fürdők réme

Jaj, nagyon jó szórakozást nyújtott. :) Nagyon élveztük a budapesti nyomozást a BGSZ-szel.
A történet titokzatos volt, a helyszínek változatosak, ámokfutás volt a javából. Nagyon jó a csapat, elképesztően összehangoltan dolgoznak.
Ötletes a könyv kivitelezése, vagy benne egy kis játék (Aranycsont küldetés), magyarázatok a helyszínekről, nevezetességekről, nagybetűs, színes, és irtó jó meg vicces nevek vannak benne. A kedvencem: Q Thiu Li (Ejtsd: Ku-Tyu-Li)

5 hozzászólás
>!
katen P
Nyulász Péter: A fürdők réme

Ezt a könyvet Berci nyomta a kezembe (7éves, önálló olvasás után), hogy Anya, ez fantasztikus, mindenképp te is olvasd el! :-) Nekem nyilván más az ingerküszöböm, én annyira nem voltam elájulva, de a célközönség nagyon lelkes, mostazonnal kell a következő (könyvtárból nem jó, Anya, saját kell a polcomra!!!)! Most erre mit lehet mondani? Olvassál, fiam! (Azóta a könyv Apánál, neki is el kell olvasni, ki ne maradjon a jóból! :-D)

2 hozzászólás
>!
blueisthenewpink P
Nyulász Péter: A fürdők réme

Megkérdeztem a hat és fél évest, hány csillagot adjunk, ő mondta, hogy 3-4-et, pedig általában nem szűkmarkú a csillagokkal. Lehet, hogy önállóan olvasva ennél a korosztálynál működnek ezek a (szerintem nagyon gyenge) poénok a nevekkel, de felolvasásnál elvesznek, csak a szülő kaparja az arcát, amikor kiolvassa, hogy K-Roy vagy Air-Zsi.

Túl sok volt az információ is, a fentre kiemelt lábjegyzetbe valókkal és a rengeteg budapesti helyszínnel. Nem tudom, egy nem budapesti gyerek ezzel mit tud kezdeni, azon kívül, hogy tele van pakolva neki a szöveg ismeretlen utcák, terek neveivel. És Kalef? Ez komoly? Lemaradtam valamiről, vagy tényleg így hívják újra a Széll Kálmán teret? Vagy a gyerekeken keresztül kell ezt bevezetni?

Nekem persze már attól szemrángásom lett egy kicsit, hogy minden szereplő fajtiszta magyar kutya, velük szemben a rossz szőrtelen kínai.

A cselekménnyel is voltak problémák, például spoiler Szép, modern tanulság.

Abba már végképp ne is menjünk bele, hogy a királynő brit vagy angol… Lényeg, hogy lovaggá üti Meb Undát. Sir Meb Unda.

Ja, meg a hemendex. Nem tudom, a helyesírási szótárban nincs.

Nem vágyunk a folytatásra.

12 hozzászólás
>!
dianna76 P
Nyulász Péter: A fürdők réme

Ez jobban tetszett, mint a szános rész. Egy könnyen olvasható, humorban bővelkedő gyermekkrimi. Ami tartalmaz némi izgalmat is, de csak szolidan. A nevekkel való trükközés tetszett. Bevallom, ha nincs segítségként megadva, hogy kell őket kiolvasni, akkor elmarad a mosolyra fakasztás. A történeten túl ismerkedhetünk egy kicsit a fővárosunkkal is. A konyhában ügyeskedni szerető kis olvasók, még egy finom reggelit/vacsorát is készíthetnek a könyv segítségével.
Ahogy egyre többet olvasok Nyulász Pétertől, kezdem megkedvelni Őt, ill. a munkáit.

>!
Móra, Budapest, 2016
128 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158050708 · Illusztrálta: Ritter Ottó
>!
Marée_Noire P
Nyulász Péter: A fürdők réme

Nyilván nem én vagyok a célközönség, de a @móra kiadót szeretem, a könyv ötletesnek tűnt, tetszettek a rajzok, és dedikálva megnyertem, így nincs olyan, hogy ne olvassam el! :)
Szerettem, hogy modern: pl. okostelefon GPS alkalmazását használta benne Pongi. Az aranycsontokat nagyon figyelmesen kerestem ám minden oldalon (örök gyerek vagyok, hiába minden), és imádtam az időnként felbukkanó hasznos infókat is, még én is tanultam belőle. ;)
A nevektől pedig itt-ott kuncogtam rendesen (Meb Unda a lovaggá ütés után, és mindenféle más furfangok); egy idő után minden nevet hangosan kezdtem hajtogatni… :D
Az illusztrációk pedig végig nagyon a helyükön vannak, látszik, hogy szép összedolgozás ez mindkét részről.
Úgyhogy ez a könyv úgy jó, ahogy van, nyugodt lélekkel a kiskorúak kezébe lehet adni, sőt, javallott! ;)

>!
Maryjudy
Nyulász Péter: A fürdők réme

Nekem is tetszett A fürdők réme! Izgalmas, fordulatos, sok nyelvi humorral, amit felnőttként is lehet élvezni. Telitalálat, hogy kutyák a főszereplők, ez szerintem a 7-10 éves gyerekeknek is vonzóvá teszi a könyvet, ráadásul én jobban szeretek kutyákról olvasni, mint egerekről. (Emiatt is jobb, mint a Geronimo Stilton.) Tetszik, hogy valós helyszíneken játszódik, így nem csak az olvasástanításhoz lehet segítség, hanem a környezetismerethez is. Szeretettel ajánlom mindenkinek ezt a könyvet!

>!
MuzNik
Nyulász Péter: A fürdők réme

Igazán jó magyar alternatívája lehetne a G. Stilton könyveknek. Sokkal jobban olvasható (nincs benne olyan sok olvasást kizökkentő feltűnő szövegrész).
Amikor átlapoztam Kern András Privát kopó sorozata jutott eszembe. Később, ahogy kutakodtam megtaláltam Szimat Szörény sorozatot is szintén Kern András közreműködésével.
Szóval, amikor olvastam a főhős (Bugac Pongrác) hangja Kern Andrásé volt…
Nekem tetszik ;)


A sorozat következő kötete

BerGer Szimat Szolgálat sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mészöly Ágnes: Hanga és a lényegrablók
Neumann Ottó: Tettes után tipegő
Kertész Edina: Dodó tizedes és a szoborrablók
Székely Anikó: A Galápagos-akció
Varga Katalin: Barátom, Bonca
Nemere István: A nádas titka
Lissa Evans: Stuart Horten mágikus masinái
Elise Broach: Marvin, a bogár
Irene Adler: A skarlátvörös rózsa rejtélye
Kristina Ohlsson: Az üveggyerekek