A ​fürdők réme (BerGer Szimat Szolgálat 1.) 32 csillagozás

Nyulász Péter: A fürdők réme

Amikor Gerzson bácsi a strandon felejti a telefonját, Pongrác készséggel indul a segítségére. Csakhogy rejtélyes okból sorra zárnak be Budapest híres fürdői! Pongrác aljas összeesküvést szimatol, és a BerGer Szimat Szolgálat csapata akcióba lendül. Sikerül-e megfejteni a rejtélyt? Kinyitnak-e még valaha a fürdők? No és előkerül-e Gerzson bácsi mobilja?

>!
Berger, Budakeszi, 2017
128 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158050722 · Illusztrálta: Ritter Ottó
>!
Móra, Budapest, 2016
128 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158050708 · Illusztrálta: Ritter Ottó

Most olvassa 2

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
Trudiz P
Nyulász Péter: A fürdők réme

Kalandos és egyben okosító könyvecske. A kis mérete, betűnagysága pont megfelelő egy kisiskolásnak. Ötletes, találó, beszédes nevek teszik mosolygóssá a történetet a magyar őshonos kutyafajták elnevezésén túl is: Sir Meb Unda, Q Thiu Li. Szómagyarázataival okosít, amikor nevezetességeket, helysírást ismertet, magyaráz. Tetszetősek az illusztrációk.
Jöhet a következő :)

4 hozzászólás
>!
meseanyu MP
Nyulász Péter: A fürdők réme

Sokat ígérő a sorozat első része: izgalmas, vicces, igényes, olvasmányos stílusú, és a kis tudásmorzsák is tetszettek. Képileg is nagyon jó. Csak így tovább!

>!
CsakSimánDorka P
Nyulász Péter: A fürdők réme

A fiúknak nagyon bejött, egyszer Férjjel és egyszer velem is felolvastatták. Jókat kacagtak a poénokon, amik a szereplők között lezajlott, a különös kutyaneveken, mint például: Sir Meb Unda, Q Thiu Li. Nézegették az illusztrációkat, és mindig kérdezték, hogy melyik kutya milyen fajta, és, külön meséket találtak ki az egész oldalas képekhez. Kicsit jobban megismerkedtek a magyar kutyafajtákkal és Budapest híresebb helyszíneivel is. Felnőttként én néha a falat vakartam a különböző kutyanevektől, viszont a széljegyzetek, amiket az író hagyott tetszettek.

>!
blueisthenewpink SMP
Nyulász Péter: A fürdők réme

Megkérdeztem a hat és fél évest, hány csillagot adjunk, ő mondta, hogy 3-4-et, pedig általában nem szűkmarkú a csillagokkal. Lehet, hogy önállóan olvasva ennél a korosztálynál működnek ezek a (szerintem nagyon gyenge) poénok a nevekkel, de felolvasásnál elvesznek, csak a szülő kaparja az arcát, amikor kiolvassa, hogy K-Roy vagy Air-Zsi.

Túl sok volt az információ is, a fentre kiemelt lábjegyzetbe valókkal és a rengeteg budapesti helyszínnel. Nem tudom, egy nem budapesti gyerek ezzel mit tud kezdeni, azon kívül, hogy tele van pakolva neki a szöveg ismeretlen utcák, terek neveivel. És Kalef? Ez komoly? Lemaradtam valamiről, vagy tényleg így hívják újra a Széll Kálmán teret? Vagy a gyerekeken keresztül kell ezt bevezetni?

Nekem persze már attól szemrángásom lett egy kicsit, hogy minden szereplő fajtatiszta magyar kutya, velük szemben a rossz szőrtelen kínai.

A cselekménnyel is voltak problémák, például spoiler Szép, modern tanulság.

Abba már végképp ne is menjünk bele, hogy a királynő brit vagy angol… Lényeg, hogy lovaggá üti Meb Undát. Sir Meb Unda.

Ja, meg a hemendex. Nem tudom, a helyesírási szótárban nincs.

Nem vágyunk a folytatásra.

24 hozzászólás
>!
Hintafa P
Nyulász Péter: A fürdők réme

Nyulász Péter nagyon meggyőző, könnyed stílusú gyerekkrimikkel örvendeztetett meg bennünket a téli szünetben. P még meg is jegyezte, hogy maga sem érti, de képtelen letenni a könyveket. Régóta vártam-vágytam egy ilyen, vagy ehhez hasonló mondatra. Most pedig -bevallom- madarat lehetne velem fogatni, mert ha egyszer belekóstol valaki abba, hogy milyen csoda belefeledkezni egy történetbe, akkor onnantól már nincs megállás.
Az állatos-nyomozós tematika emlékeztet ugyan a Geronimo Stilton-féle regényekre, viszont a hasonlóságok ennyiben ki is merülnek, mert a BGSZ mérföldekkel igényesebb. A gyerekolvasókhoz igazított kedves humor, az egész szöveg játékossága már az első oldalakon beszippant. Az én olvasóm annyira a hatása alá került, hogy lépten-nyomon idézett belőle „Na ezt hallgassátok meg…” felkiálltásokkal. A kutyaakadémikus jelével ellátott ismeretterjesztő részek okosak, hasznosak és (ami a legfőbb) a célközönség számára is érdekesek. Ráadásul az iskolai tananyagba is könnyen beépíthető…
Bővebben itt:http://hintafa.blog.hu/2017/01/12/nyulasz_peter_-ritter…

3 hozzászólás
>!
buzavirág P
Nyulász Péter: A fürdők réme

Amikor megvettem a gyerekeknek ezt a könyvet, rögtön tudtam, hogy el fogom olvasni.
Persze nem véletlen, hiszen egyre több krimit olvasok, és kíváncsi voltam, milyen ez gyerekcipőben. Plusz még egy kedves molytársam @tmezo is jó szívvel ajánlotta. Köszönet érte. Mint a csillagozásomból is kiderült nagyon jó, ötletes történet, nyomozás alakult ki abból, hogy vajon ki mérgezi hazánk fürdőit, és vajon mi okból? Miközben kiderül, hogy ki a tettes, egy-két információt is megtudhatunk országunkról. Végeztül pedig hagy említsem meg az illusztrációkat, nagyon szépek, főleg, ahol a háttereken Budapest nevezetességei látszanak.

1 hozzászólás
>!
icu79 P
Nyulász Péter: A fürdők réme

Nagyon ötletes, jól megírt, rövid nyomozós történet gyerekeknek. Az illusztráció is a helyén volt, és nagyon jó ötletnek tartom a helyenként, diszkréten odaszúrt információ morzsákat. Ha ezt olvashattam volna gyerekkoromban, talán jobb kapcsolatom lenne felnőttként a krimivel, mint műfajjal. Várom a folytatást! :)

>!
tmezo P
Nyulász Péter: A fürdők réme

Nagyon jó szórakozást nyújtott. :) Végtelenül élveztük a budapesti nyomozást a BGSZ-szel.
A történet titokzatos volt, a helyszínek változatosak, ámokfutás volt a javából. Nagyon jó a csapat, elképesztően összehangoltan dolgoznak.
Ötletes a könyv kivitelezése, vagy benne egy kis játék (Aranycsont küldetés), magyarázatok a helyszínekről, nevezetességekről, nagybetűs, színes, és irtó jó meg vicces nevek vannak benne. A kedvencem: Q Thiu Li (Ejtsd: Ku-Tyu-Li)

5 hozzászólás
>!
katen P
Nyulász Péter: A fürdők réme

Ezt a könyvet Berci nyomta a kezembe (7éves, önálló olvasás után), hogy Anya, ez fantasztikus, mindenképp te is olvasd el! :-) Nekem nyilván más az ingerküszöböm, én annyira nem voltam elájulva, de a célközönség nagyon lelkes, mostazonnal kell a következő (könyvtárból nem jó, Anya, saját kell a polcomra!!!)! Most erre mit lehet mondani? Olvassál, fiam! (Azóta a könyv Apánál, neki is el kell olvasni, ki ne maradjon a jóból! :-D)

2 hozzászólás
>!
Lorenza_Pellegrini
Nyulász Péter: A fürdők réme

A nevek nagyon viccesek benne. A történet is fordulatos, csak kicsit logikátlan helyenként.


A sorozat következő kötete

BerGer Szimat Szolgálat sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mészöly Ágnes: Hanga és a lényegrablók
Neumann Ottó: Tettes után tipegő
Kertész Edina: Dodó tizedes és a szoborrablók
Székely Anikó: A Galápagos-akció
Varga Katalin: Barátom, Bonca
Nemere István: A nádas titka
Lissa Evans: Stuart Horten mágikus masinái
Elise Broach: Marvin, a bogár
Irene Adler: A skarlátvörös rózsa rejtélye
Kristina Ohlsson: Az üveggyerekek