Nyugat ​őrei 9 csillagozás

Nyugat őrei

A ​2011-ben létrejött Historium Kiadó első négy szerzője – Urbánszki László, Nagy Attila, Marcellus Mihály és Bíró Szabolcs – különleges módon köszöntik a 2012-es évet: egy ingyenesen letölthető elektronikus antológiával, mellyel egyetlen célt, a közönség szórakoztatását szeretnék elérni.

Urbánszki László három novellája abba a korba és közegbe repít minket, melyet már megszokhattunk Odakint, a pusztában című kötetéből: humor, kaland és lendület vegyül a szépirodalmi klasszikusok stílusával.
Nagy Attila szeretett városa, választott otthona, Dunaszerdahely múltjából ragad ki és mesél el egy izgalmas történetet: a templomfal tövébe ásott kincs históriája a helytörténet-kutató alapos kutatásain és hiteles kordokumentumokon alapul.
Marcellus Mihály, A veterán szerzője két novellával képviselteti magát a kötetben: egyikkel az általa teremtett pannonrómai prózát csillogtatja meg, másikkal a magyar történelem korai időszakába, a Koppány halála utáni évekbe kalauzol… (tovább)

A művek szerzői: Bíró Szabolcs, Marcellus Mihály, Nagy Attila, Urbánszki László

>!
Historium, Dunaszerdahely, 2012
138 oldal · ISBN: 9788097077877

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
Leoni I
Nyugat őrei

Hát ez nagyon jó volt, szívesen olvastam volna még. Az utolsó novella különösen tetszett:) (és remélem, az író valamelyik könyvében majd feltűnik az U Kocoura is:D)

>!
birogeri P
Nyugat őrei

Az első írás rántott be, ahol az undorító részletek és a Tapsi Hapsi szintű komédia a néhány szóban érzékeltetett korszakba helyezve igen jó nyitása volt ennek a kötetnek. Az utolsó novella (bár szellemes volt) kissé kiragadott a hangulatból.


Hasonló könyvek címkék alapján

Rákosi Viktor: Korhadt fakeresztek
Életmesék a Kárpát-medencéből 2018
Tamási Izabella (szerk.): Oratores Bellatores Laboratores
Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): Japán a szamurájkorban
Tamási Izabella (szerk.): Oltár, Kard, Legenda
Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): 100 mini történet
Tamási Izabella – Marcellus Mihály (szerk.): Sorsok és évszázadok
Tamási Izabella (szerk.): Mítoszok és legendák
Krúdy Gyula: Régi pesti históriák
Kiss Dénes: Mátyás király