A ​játszma 401 csillagozás

Nyrae Dawn: A játszma

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​tizenkilenc éves Cheyenne megpróbálja tökéletesnek mutatni az életét, hogy elfedje múltja emlékeit. Amikor első főiskolás évében belefut a barátjába, aki egy másik nővel van, e tökéletes kép veszélybe kerül. A huszonegy éves Colt sosem akart főiskolára menni, és sose számított rá, hogy viszi valamire az életben, de mivel haldokló anyjának az a kívánsága, hogy végezze el a főiskolát, nincs más választása, mint úgy tenni, mintha ezt szeretné. Cheyenne-nek szüksége van egy álbarátra, hogy visszaszerezze volt fiúját, Coltnak pedig pénz kell, hogy gondoskodjon a mamájáról, úgyhogy alkut kötnek, amely mindkettőjüknek előnyös. De mi van, ha Cheyenne múltja nem olyan, amilyennek gondolja? Nemsokára már egy másik játszmát játszanak – belegabalyodnak egymásba, hogy elfeledjék fájdalmukat. Minél jobban játsszák a játszmát, annál inkább érzik az egyetlen valóságos dolognak. Cheyenne is, Colt is tudja, hogy az élet sosem könnyű, de egyikük sem számít a tragédiára, amely azzal fenyeget, hogy… (tovább)

Nyrae Dawn: Charade

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
334 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633833186 · Fordította: Császár Tímea
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
334 oldal · ISBN: 9789633832318

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Colton · Cheyenne Marshall


Kedvencelte 77

Most olvassa 12

Várólistára tette 150

Kívánságlistára tette 111

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Csakegyolvasólány P>!
Nyrae Dawn: A játszma

Egy újabb két összetört szívű tinédzser/egyetemista élete. Ám, ez egy kicsit más. A főszereplő lány, Cheyenne, akit édesanyja kiskorában otthagyott, s akit barátja is megcsalt, egy elég vagány és bosszúálló lány. Az eddigi olvasott könyvekben (pl: Hopeless, Zuhanok beléd) a főszereplő lány mindig félénk és visszahúzódó. Tele vannak aggodalommal és kétséggel. Ám Cheyenne kiáll a maga igazáért és nem fél visszavágni, főleg Coltnak, Gregorynak és Maxine-nek. :)
Colt pedig egy menő csávó, aki nem lóg a focicsapat tagjaival és a menő srácokkal. Egyszerűen csak magát adja. Nagyszerű páros alkotnak a legjobb barátjával, Adriannal. Az ő róluk szóló részeket mindig mosolyogva olvastam, mert Adrian mindig ott volt Colt mellett. Megértette a fiút, hiába élt kicsapongó életet. Ezért is tetszik annyira.
Bár a könyvben rengeteg szomorú rész volt, de hogy őszinte legyek, amikor Colt spoiler, megszakadt a szívem. Egy-két könnycseppet is ejtettem, mert annyira megható volt olvasni Colt gondolatait és tetteit.
Ám, az utolsó bonyodalom valahogy nem illett bele a történetbe, de sebaj :)
Viszint szó, mi szó, egy újabb kedvenc könyvet találtam, amit mindig szívesen fogok olvasni.

5 hozzászólás
Naiva P>!
Nyrae Dawn: A játszma

Mindig el is szerettem volna olvasni ezt a könyvet. Olyan könnyed, romantikust vártam, ami leköt és kikapcsol. Részben ezt kaptam.Bevallom, jobbra számítottam. Nem igazán éreztem, hogy ez én könyvem lett volna, mégis meglepő mélységgel rendelkezett. Kezdetben érdekesnek, sőt izgalmasnak tartottam Chey és Colt érdek kapcsolatát. Vártam, azt, ami idővel lenni szokott, de csak vártam, hogy az érzelmek is kapcsolódjanak már be, amikor már mind a ketten érezték, hogy többről van szó. Nagyon úgy éreztem, hogy lemaradtam valamiről.
Mégis, ami a legjobban zavart, az nem más, mint az általános egyszerűség. Nem tudtam meg semmit ezekről a szereplőkről. A végére, a sok dráma után nekem már megfeküdte a gyomromat a szerintem totál felesleges, extra drámai jelenet. Helyette jobban örültem volna egy epilógusnak, mert alaposan ráfért volna a páros kapcsolatára.

Szilvi00 P>!
Nyrae Dawn: A játszma

Több hasonló témájú könyvet olvastam az elmúlt időszakban és nem mindegyik nyerte el a maradéktalanul a tetszésemet, de Cheyenne és Colton története magával ragadott, összetört és többször is úgy bőgtem rajta, mint egy kisbaba. Nem mondom, hogy nincsenek hibái – főleg az eleje volt sablonos – de ahogy beindult a történet engem elragadtak az érzelmek és teljesen a hatása alá kerültem.
Elég gyorsan olvasható könyv, de nekem tetszett, hogy nem volt túlírva, nem volt tele felesleges évődéssel vagy félreértésekkel. spoiler de ők ketten ott voltak egymásnak, a szerelmükből olyan erőt merítettek, ami segített szembenézni a problémákkal, túlélni a fájdalmat és elfogadni veszteségeket.
A borító picit megtévesztő és engem jól át is ejtett, mert ilyen önfeledt, boldog pillanat kevés volt benne…

DarknessAngel >!
Nyrae Dawn: A játszma

A több pozitív értékelés alapján már magabiztosabban kezdtem neki az olvasásnak. Cheyenne és Colton története nagyon tetszett. Két ember, akik más-más nehézségeken mentek, illetve mennek keresztül. Az egész egy játszmával kezdődik, de később már sokkal többről szól.
Igazán tetszett a sztori. Könnyed, romantikus, de meg van benne az a mélabú is, ami a nehézsorsú fiatalokat lengi körül.
A vége viszont nem jött be annyira. Szerintem az az utolsó dráma már nem kellett volna oda, de sebaj. Így is szerethető volt az egész.
Egyszer mindenképp megéri elolvasni.

Hddorka P>!
Nyrae Dawn: A játszma

Egy nehezen emészthető sorozat után vettem a kezembe ezt a könyvet. Valami könnyed, romantikus történetre vágytam. De sokkal több van benne, mint azt elsőre gondoltam. Többet kaptam, mint vártam. Elgondolkodtató, van mondanivalója, üzenete. Drámai ugyanakkor romantikus és persze humoros is, ahol kell. A váltott szemszög pedig még jobbá teszi ezt a történetet.
Két, látszólag normális és boldog életet élő fiatal történetet olvashatjuk, de ahogy jobban megismerjük őket az álarc mögött, két sérült, problémákkal közködő embert találunk. Kettejük története számomra hihető. Jó volt olvasni, hogy egymás mellett mennyire megváltoznak, hogy az egymás iránt érzett szerelmükkel hogyan segítik át egymást a fájdalmon, a gyászon.
Köszönöm @LEGCSIAA hogy ezt választottad! :)

GytAnett>!
Nyrae Dawn: A játszma

Egy laza, könnyed könyvre vágytam. Nem egészen azt kaptam. Már megint nem olvastam fülszöveget, különben tudtam volna, hogy lesz benne komolyabb vonal is. A saját hülyeségem miatt csalódtam egy kicsit.
Valóban elég klisésen indul a történet, elvégre már találkoztunk álkapcsolattal nem egy könyvben, valahogy mégis egyedivé tudta varázsolni, és itt most nem feltétlenül a rákos anyuka témára gondolok. Még ha erre most nem igazán lett volna szükségem. Ha olvasok fülszöveget, tutira kibírtam volna, de így tisztességesen bőgtem rajta. :D Ennyit arról, hogy én egy laza, könnyed könyvet szerettem volna olvasni…
Chey karakterét megkedveltem, és értettem. Értettem az indítékait, a jellemét, mert kaptunk magyarázatot arra, hogy miért is ilyen, még ha néha értetlenül álltam is felette, mert nem akarta felfogni, hogy mások csak segíteni akarnak neki. Sajnáltam, hogy a nagynénjét nem engedte korábban magához közelebb, elvégre egy stabil rokoni kapcsolat rengeteget tudott volna változtatni a gondolkodásán, látásmódján.
Colton egy igazi seggfej. :D Szintén értettem, hogy miért, de ezzel már kevésbé tudtam azonosulni. Bírtam a srácot, meg közben olyan érzéseim voltak, hogy beleestem, de utólag visszagondolva annyira azért nem hatott meg. :D Jóó, aláírom, tipikus rosszfiú bőrbe bújt jófej srác, de na. :)
A könyvvel nagyon gyorsan lehetett haladni, érdekelt, hogy mi fog történni. Még ha sok dolgot túlzónak is találtam Chey és Colton között, tetszett. Nem egy világmegváltó könyv, de egy lazább, nem gondolkodós olvasmánynak tökéletes. :)

Lanore P>!
Nyrae Dawn: A játszma

Van az úgy, hogy az embernek pocsék az élete. Olyan is van, hogy extra problémákkal kell megküzdeni, amikre nem vagyunk felkészülve, nem értjük, nem akarjuk felfogni, és legszívesebben elmenekülnénk, foglalkozzon velük valaki más. És aztán itt van Cheyenne és Colt párosa, akik a sok problémából mégis képesek együtt kihozni valami jót, valami egyedit. Kell egy társ, aki kirángat, felráz, felnyitja a szemedet, és segít elviselni mindent, segít leküzdeni a saját démonokat. Ez nem könnyű folyamat, nekik sem volt az, de jó tudni, hogy igenis van olyan ember, akiért érdemes megállni, és változtatni a dolgokon. Ők változtattak, én pedig megkaptam a fülszöveg ellenére cseppet sem tinglitangli történetüket, hogy pár órára elmerüljek benne, és velük együtt éljem át a fájdalmat, a veszteséget, a szerelmet. Nem voltak egetrengető meglepetések, sem óriási csavarok, de nem is volt rá szükség, egyszerű, életszagú emberi sorsokról olvashattam. Jólesett.

Ella19>!
Nyrae Dawn: A játszma

Nem gondoltam volna erről a könyvről, hogy tetszeni fog. Kicsit talán attól féltem, hogy olyan lesz, mint a Heti csaj, ami valahogy nem jött be. Szerencsére ez a könyv teljesen más volt.
A főszereplőnk Cheyenne egy 19 éves lány, aki még régebben elhagyott az anyja és, ezért lelkileg sérült lett. Megcsalta a barátja és bosszút akart állni, így ismerkedett meg Coltonnal. Colton egy menő srác volt, aki nem barátkozott senkivel sem, csak azért járt be az iskolába, hogy az anyukáját boldoggá tegye. Nagyon megszerettem Colton és Cheyenne párosát. Voltak a könyvben olyan jelenetek, amik vidámak voltak és voltak benne szomorú jelenetek is, ahol elpityeregtem magamat.
Őszintén szólva szerintem érdemes elolvasni ezt a történetet, meglepően jó. :)

kocybaba P>!
Nyrae Dawn: A játszma

Ez a könyv szerintem határozottan a jobb NA-k közé tartozik. Gyorsan lehet vele haladni, szerethetőek a karakterek, érzelmekkel telített, van tartalma, mondanivalója és közben még sem akar eget rengető lenni. Kissé klisésen indul, de aztán egyre több és jobb lesz. Fokozatosan, életszerűen mutatja be, hogy milyen, amikor két sérült, problémákkal küszködő fiatal egymásra talál, megnyílik és szerelembe esik, hogy lesznek ők együtt valami több. Sokat hozzá tett a váltott szemszög is. Mindazonáltal nem volt számomra olyan kivételes történet, ezért a 4 csillag, de egynek tökéletesen elment.

tmezo P>!
Nyrae Dawn: A játszma

Nem akartam elhinni, hogy jó lesz, de tényleg az volt. Főként azért mert nem ragadtak össze a lapok a cukortól. :))
Viccet félre téve, egész jó a történet és jók a karakterek is, bár eleinte egyiküket sem nagyon csíptem, de együtt egyre jobbak lettek. Annak ellenére, hogy eléggé kiszámítható, tartogat azért egy pici meglepetést is.
Egyszóval annyit mondanék, hogy: kikapcsolós.


Népszerű idézetek

Timi>!

– Könnyebb elrejtőzni a sötétben… de az érzéseket is könnyebb szabadjára engedni.

182. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cheyenne Marshall · Colton
Vivi_>!

Lehet, hogy szörnyen érzem magamat, de nem fogja senki látni rajtam.

Vivi_>!

Ha nincstelen vagy, akkor nagyon megbecsülöd azt a pár holmit, amit a magadénak tudhatsz.

Vicky3>!

– Arról volt szó, hogy ez csak játék – emlékeztetem.
– Többé már nem az, és ezt te is tudod. Minden más egy rakás szar az életemben, ez az egyetlen, ami valódi.

Vivi_>!

Semmi sem tud úgy megnyugtatni, mint egy zsírszegény tejjel készült, jeges, karamellás macchiato.

Szelén P>!

Főiskolás vagyok, szégyen, ha csak itt fekdécselek az ágyamban.

11. oldal

PSawyer>!

– A dolgok nem feketék-fehérek, hercegnő. Néha olyasmit kell csinálnunk, amire nem vagyunk büszkék, de nincs más választásunk. Ezen elgondolkodhatnál, mielőtt finnyáskodva kioktatsz.

Kapcsolódó szócikkek: Colton
Vivi_>!

Minden más lesz, ha egyszer az ember haldoklik, és tudható, hogy semmi módon nem lehet már megmenteni. Nincs már kórház, csak várakozás van. És gyógyszerek. Sok-sok gyógyszer.

krisztin1>!

Vannak helyzetek, amikor annyira súlytalanok a szavak. Nem jelentenek semmit, de mindössze ennyi eszközünk van kifejezni magunkat.


Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Van Dyken: Egyetlen
Cora Carmack: Színjáték
Monica Murphy: One Week Girlfriend – Heti csaj
Lisa De Jong: When It Rains – Amikor esik…
Brittainy C. Cherry: Tűzeső
Kim Holden: Bright Side
Jay Crownover: Rule
Jamie McGuire: Veszedelmes sorscsapás