A ​feng shui detektív (A feng shui detektív 1.) 5 csillagozás

Nury Vittachi: A feng shui detektív

A ​neve Wong, C. F. Wong. A feng shui szingapúri titkos ügynöke, amolyan holisztikus lakberendező, aki a bútorok tologatása és a szekrények nyitogatása közben gyakran bukkan csontvázakra, holttestekre és bűntények egyéb nyomaira. Ilyenkor tanult mestersége eszközeit és fortélyait felhasználva lát a felderítéshez, időnként saját magát is életveszélybe sodorva.

Segítője Joyce McQuinnie, egy cserfes ausztrál lány, aki amolyan Watson az ő Sherlock Holmesához, szoknyás Robin az ő köntösös Batmanjéhez. Joyce-nak az öreggel ellentétben többnyire fogalma sincs róla, mit csinál, ösztönös női megérzése azonban sokszor tökéletes kiegészítője Wong kérlelhetetlen logikájának. Így aztán egyetlen bűnöző sem lehet biztonságban, ha az ázsiai földrész e két kopója a nyomába ered.

Nury Vittachi, hongkongi újságíró az ezredfordulón indította útjára azóta legendássá vált figuráját, az antik távol-keleti bölcsességet a modern kor nyomozói rafinériájával ötvöző feng shui detektívet, és a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2000

Tartalomjegyzék

>!
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155158582 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
ISBN: 9786155158605

Most olvassa 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Eule
Nury Vittachi: A feng shui detektív

Nehezen lendültem bele a könyvbe, szokatlan volt a helyszínek hangulata, a fejezetek bevezetői, az írásmódok (az idegen szavak javarészt angol átírással szerepelnek a könyvben, ami eleinte zavaró volt).

A könyv közepére viszont egészen megkedveltem Wongot, és sok érdekeset is megtudtam a távol-keleti gondolkodásmódról és az egyes országok közti különbségekről. No meg a feng shuiról, amire eztán nem fogok úgy tekinteni, mint korábban. (Nem lettem követője, de a mögötte álló évezredes tapasztalatot tisztelem.)

Viszont az utolsó történet számomra az addigra kialakított pozitív képet alaposan agyoncsapta, nem tetszett. A könyv összességében nem nagyon tetszett, pedig az alapgondolat jó.

>!
lilla_csanyi
Nury Vittachi: A feng shui detektív

Ezt talán kevesebben tudják rólam, de nagy rajongója és elkötelezett híve vagyok a feng-shuinak. Éppen ezért már a megjelenésekor szemeztem a könyvvel, de eddig mindig ott motoszkált bennem, hogy „De mi van, ha sz*r lesz a könyv?” Aztán szembejött velem a könyvtárban, és gondoltam, szerencsét próbálok.
Hála az égnek ezt kell hogy mondjam, ez egy nagyon szórakoztató regény arról, hogy mi történik, ha egy nyugati és a keleti embert tartósan összezárunk. :)

>!
Lauranna
Nury Vittachi: A feng shui detektív

jó volt, remek ötlet a több kis önálló történetecske bár emiatt pesze nem tud annyira komoly légkört teremteni
kellemes kikapcsolódás de semmi extra

>!
Maate
Nury Vittachi: A feng shui detektív

Abszolút rosszabbra számítottam, de meglepően kis ártatlan krimiféleség.
Van benne hol okosságnak, hol féligazságnak, hol baromságnak tűnő keleti filozófia, persze van benne feng shui-s és egyéb hókuszpókusz, persze nagyon távolról rá lehet vetíteni egy Sherlock-Watson párost is, de inkább formátumban hasonlít a Sherlock novellákra, csöppnyi humor is előferdülhet a sarkon. Szóval abszolút egy kellemes kis semmiség krimikedvelőknek:)


Népszerű idézetek

>!
lilla_csanyi

A lány kiszaladt egy boltba, és egy nagy papírpohár valamivel jött vissza, amit Hosszúm Sovány Tejeskávénak nevezett, és olyan keserű kávé- és tehéntejszaga volt, hogy felfordult tőle Wong gyomra, és nem tudta tovább enni a párolt belet, amit egy utcai árustól vett ebédre.

15. oldal

>!
lilla_csanyi

Joyce-szal beszélgetni mindig kimerítő volt. Tudta, hogy egyes felnőtt férfiak fiatal nőkhöz vonzódnak, de vajon megpróbáltak egyszer is beszélgetni velük?

52. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Raja Proctor: Jogtalan bevándorló
Richard Voss: A szent gyűlölet
Raja Proctor: Sebastian lánya
Ananda Kentish Coomaraswamy: Idő és örökkévalóság
K. Srí Dhammánanda: Miként éljünk Félelem és aggodalom nélkül
Raja Proctor: Ahol a vizek találkoznak
Major István (szerk.): A tamil irodalom kistükre
Simon Kernick: Rossz időben, rossz helyen
James Clavell: Patkánykirály
Kevin Kwan: Kőgazdag ázsiaiak