Minka ​és a felhőfoltozók (Minka 1.) 62 csillagozás

Novák Vica: Minka és a felhőfoltozók

Minka külön szobát kap, ami bizony megijeszti. Talán a szülei már nem is szeretik?

Azt kívánja, legyen hatalmas vihar, égzengős és villámlós, mert így anyukája mellé bújik majd. A kívánságcsillag rákacsint, és a vágy beteljesül.

Ám ekkor egy különös fiú állít be az ablakon át. Azt mondja, elszabadultak az elemek, és Minka az egyetlen, aki helyre hozhatja a véget nem érő égszakadást.

A szelek szárnyán útra kelnek, és különleges kalandokba keverednek, ahol csak a bátorság és az ügyesség segíthet abban, hogy helyrehozzák a galibát.

És ki tudja, talán végül Minka az anyukájának azt is elmondhatja, ami a szívét nyomja, ha egyszer újra kisüt a nap…
Hatalmas fantáziával megírt, szeretnivaló mese. Vidd haza, bensőséges élmény lesz.

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Meseidő Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634572596 · Illusztrálta: Szimonidesz Hajnalka

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 16

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Gorkie>!
Novák Vica: Minka és a felhőfoltozók

Nagyon aranyos és tanulságos mese, gyönyörű illusztrációkkal.
A kislányom is nagyon élvezte, pedig ő pár percig is alig tud egyhelyben maradni, mégis végig hallgatta mellettem. Ez mindent elmond. :)
Újraolvasós, nem kérdés. :)

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634572596 · Illusztrálta: Szimonidesz Hajnalka
CsakSimánDorka P>!
Novák Vica: Minka és a felhőfoltozók

Édes kis mese, ami a fiúkat is nagyon érdekelte.
Alig várták az estét, hogy újra Minkával együtt kalandozzanak és együtt oldják meg Minka rosszul elsült kívánságát. Az illusztrációk pedig gyönyörűek.
A történetben Minka megtanulja legyőzni a félelmét, ami nekünk pont kapóra jön, hiszen a fiúk félnek a sötétben. Olyankor mindig felemlegetem nekik Minkát, hogy ő milyen ügyesen el tudta fogadni, hogy szüleitől kapott egy külön szobát, mert már nagylány lett. Bízom benne, hogy a fiúk is olyan bátrak lesznek egyszer, hogy képesek lesznek sötétben aludni :D

ap358 P>!
Novák Vica: Minka és a felhőfoltozók

Nagyon édes kis mese, egyből magával ragadta a gyerekeket is. Az illusztrációk is szépek.
Amint belelapoztam, már tudtam, hogy jó vásárt csináltam. Mit nem adnék, ha végre mindenki a saját szobájában aludva, és itt olyan aranyosan van felvezetve, hogy a külön szoba nem jelenti a törődés végét. Minka ezt nem tudja, és a kívánsága révén kisebb galibát okoz, amit kénytelen helyre állítani. Kalandozásai során az időjárási jelenségek mágikus világába röppen Szélvésszel, egy segítő társsal.
Ez a történet felnőtt létemre engem is elvarázsolt. Úgy érzem, elég sokat forgatott mesekönyv lesz.

AniTiger P>!
Novák Vica: Minka és a felhőfoltozók

Ez egy nagyon bájos, gyönyörűen és kellemes színekkel illusztrált, remek mondanivalójú mese. Nagyon jó párosnak gondolom az író és az illusztrátor kettősét, imádtam a közös művüket. Mind a központi, mind a mellékszereplők érdekesek és viccesek! A címszereplő felhőfoltozók nagyon furcsa figurák, de szerettem őket is, bár a cím alapján azt hittem, hogy több szerepük lesz a történetben. A mese tele van kreativitással, például a vakugyümölcsökkel, a hinta-bejárattal, a buborékokkal, nem tudtam betelni vele.

Kedvencek: Mindenlében, a boszorkány, de imádtam Szélvészt is!

https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2019/03/novak-vic…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634572596 · Illusztrálta: Szimonidesz Hajnalka
ziara>!
Novák Vica: Minka és a felhőfoltozók

Ez volt a délutáni olvasmányunk. Adélka sem aludt el, pedig az egészet végigolvastuk. Kedves, érdekes történet, gyönyörű illusztrációkkal.

Molymacska P>!
Novák Vica: Minka és a felhőfoltozók

Novák Vica nevével először az Érints meg! antológiában találkoztam, és már akkor is láttam, mennyire kiemelkedően jó a novellája. Bár meseíró, ez nem állított meg abban, hogy a munkásságát kicsit megismerhessem.
Ha jellemeznem kellene a történetet egy szóban, azt mondanám: cuki. Ha több szóban: annyira cukiiiii. Ha még több szóban: igazán mesés fantáziavilág. Mert ez a mese pont attól annyira jó, hogy egy gyönyörű helyre repít minket, miközben a szavak megelevenednek, és egy kalandos játékká alakulnak. Sose hittem volna, hogy egy világban ennyire el tudnék merülni, de be kell valljam, szívesen beállnék felhőfoltozónak, vagy vaku gyümölcs szüretelőnek, vagy csak utaznék a szelek szárnyán (félelmetes, de mégis annyira szép lenne).
Az illusztrátor is kitett magáért, gyönyörű képeket nézegetve mélyülhettünk el a mesében. Annyira szép volt, és annyira sokat adott a történethez. Gyönyörű.
Remélem egyszer Novák Vica egy regényt is kiad. Én mindenképpen elolvasnám a novella és a mese után :)

Chöpp P>!
Novák Vica: Minka és a felhőfoltozók

Értékelés helyett:
Kicsim azt mondta: Köszönöm szépen, nem kérem a másik Minkát. Nem volt annyira jó.
Igaz, hogy mostanában sok nagyon jó mesét olvastunk, és azokhoz képest valóban kicsikét keveset adott a történet.

atalant I>!
Novák Vica: Minka és a felhőfoltozók

Annyi fantázia, szín és illat volt ebben a mesében, mintha az ember egyre csak csukott szemmel szedegetné ki a cukorkákat a zacskóból. Sosem tudhatja, hogy milyen a következő, de az biztos, hogy édes lesz és finom!
A fogalmazás nekem néha mintha picit megdöccent volna, de a történet és a hangulat tökéletesen kárpótolt minden esetleges gyengeségért, hiszen az ablakon túl szállingózó hópelyhek ellenére pár percre újra úgy éreztem magam, mintha tavasz lenne.
Bemutatkozó kötetnek soha rosszabbat! Bátran ajánlom, és kíváncsian várom, hogy a szerző milyen ötletkavalkáddal rukkol elő legközelebb… :)

És ismét csak Szimonidesz Hajnalka: gyönyörű rajzok, gyönyörű könyv :)

2 hozzászólás
Csöre P>!
Novák Vica: Minka és a felhőfoltozók

Kedves kis mese, csodaszép rajzokkal. Én úgy az 5-7 éves korcsoportnak lőném be, de most a 9 évesemnek olvastam nem titkolt céllal spoiler, de neki is tetszett, szívesen nézegette a rajzokat is. Egy történetszálra fűzte fel a szerző az eseményeket, a küldetések szépen, logikusan követték egymást, és világos volt a főszerelő fejlődése is :) Varázslatos a kis világ, amibe csöppentünk, a természet megszemélyesített figurái. Aranyos volt, no :)

luthienlovemagic IP>!
Novák Vica: Minka és a felhőfoltozók

Ez a könyv egy bizonyíték arra, hogy a jó kéziratok előbb-utóbb mindig beérnek. Novák Vica történetével az Aranymosás válogatóján találkoztam először, és már akkor felkeltette a figyelmemet a szöveg, és nagyon szurkoltam érte, hogy a kezemben tarthassam. Nagyon örültem, mikor 2017 decemberében megjelent. Ami először feltűnt, hogy sokat fejlődött a szöveg az első találkozásunk óta, ami nagyon az előnyére vált, mert egy szórakoztató, élvezetes mese került ki Novák Vica keze alól. A kellemes, szemet gyönyörködtető összhatáshoz nagymértékben hozzájárulnak Szimonidesz Hajnalka illusztrációi is, amiket csak úgy simán nézegetni is jó élmény. Egyszerűen jó lapozgatni ezt a könyvet, mind a képek, mind a kalandos, szívmelengető történet miatt, amin keresztül végig kísérhetjük Minkát és Szélvészt, és velük együtt kereshetjük a megoldást. Bájos, szerethető mese kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Bővebben:
https://luthienkonyvvilaga.blogspot.com/2018/06/novak-v…


Népszerű idézetek

Sicc>!

A világon minden titok buborékokba van rejtve, ezt jegyezzétek meg!

23. oldal

1 hozzászólás
Perly P>!

– A világon minden titok buborékokba van rejtve, ezt jegyezzétek meg! Csak az emberek nem elég ügyesek, hogy bele tudjanak nézni a belsejükbe.

23-24. oldal, 3. fejezet - Mindenlében, a boszorkány (Könyvmolyképző, 2017)


A sorozat következő kötete

Minka sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dániel András: Matild és Margaréta, avagy boszorkányok a Bármi utcából
Bálint Ágnes: Az elvarázsolt egérkisasszony
Lovas Bea: Bábika-mesék
Fellinger Károly: A kincsesláda / The Treasure Chest
Dániel András: Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém) visszatér (bár el se ment)
Berg Judit: Micsoda idő!
Mechler Anna: Pedró, a tűzoltóautó
Gévai Csilla: Amíg zötyögünk
Vadadi Adrienn: A Palacsinta tábor
Vadadi Adrienn: Alma utca 22.