Az erdélyi magyar konyha sajátossága az egyszerűség, a kevésből sokat és jót elve és az, hogy szívesen vesz át a szomszédaitól -szászok, örmények, románok- is olyan ételrecepteket, amelyek kéznél lévő alapanyagainak, jellegzetes fűszereinek (kapor, tárkony, lestyán stb.) és nem utolsósorban ízlésének megfelelnek. Ezek az ételek nem mindig lelhetők fel az előkelő vendéglők étlapjain, de annál inkább a mindennapi szakácsmesterség ízletes változatosságra, de ugyanakkor egyszerűségre törekvő konyhájában.
Marcsa néni erdélyi szakácskönyve 0 csillagozás
Hasonló könyvek címkék alapján
- Gáll Tímea: Kölcsönkért kovász 100% ·
Összehasonlítás - Gergely Éva: Erdélyi ízek ·
Összehasonlítás - Halász Zoltán: 350 világhírű recept ·
Összehasonlítás - Lakó Elemér (szerk.): Bornemisza Anna szakácskönyve 1680-ból ·
Összehasonlítás - Pécskay Ilona: Háztartási tanácsadó ·
Összehasonlítás - Bornemissza Elemérné Szilvássy Karola: Kipróbált receptek ·
Összehasonlítás - Egy székely asszony: Kolozsvári szakácskönyv ·
Összehasonlítás - Erdélyi Konyha Kalendárium 2016 ·
Összehasonlítás - Szovátai Vass: Erdélyi ételek ·
Összehasonlítás - Kövi Pál: Erdélyi lakoma 98% ·
Összehasonlítás