Marcsa ​néni erdélyi szakácskönyve 0 csillagozás

Novák Mária: Marcsa néni erdélyi szakácskönyve

Az erdélyi magyar konyha sajátossága az egyszerűség, a kevésből sokat és jót elve és az, hogy szívesen vesz át a szomszédaitól -szászok, örmények, románok- is olyan ételrecepteket, amelyek kéznél lévő alapanyagainak, jellegzetes fűszereinek (kapor, tárkony, lestyán stb.) és nem utolsósorban ízlésének megfelelnek. Ezek az ételek nem mindig lelhetők fel az előkelő vendéglők étlapjain, de annál inkább a mindennapi szakácsmesterség ízletes változatosságra, de ugyanakkor egyszerűségre törekvő konyhájában.

>!
Pallas-Akadémia, Csíkszereda, 2002
176 oldal · ISBN: 9738079717

Hasonló könyvek címkék alapján

Gáll Tímea: Kölcsönkért kovász
Gergely Éva: Erdélyi ízek
Halász Zoltán: 350 világhírű recept
Lakó Elemér (szerk.): Bornemisza Anna szakácskönyve 1680-ból
Pécskay Ilona: Háztartási tanácsadó
Bornemissza Elemérné Szilvássy Karola: Kipróbált receptek
Egy székely asszony: Kolozsvári szakácskönyv
Erdélyi Konyha Kalendárium 2016
Szovátai Vass: Erdélyi ételek
Kövi Pál: Erdélyi lakoma