Vértestvérek (Völgy Trilógia 1.) 73 csillagozás

Nora Roberts: Vértestvérek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​Pogánykő már évszázadok óta létezett, jóval azelőtt, hogy három fiú körbeállva összevegyítette rácsorduló vérét és vértestvérré fogadta egymást akaratlanul kiszabadítva ezzel egy pusztító erőt.
Minden hetedik évben eljön egy hét júliusban, amikor a városka lakói kimondhatatlan dolgokat művelnek- amire aztán később mintha nem emlékeznének. A kollektív őrület megnyilvánulása ismertté vált a város határán túl is, és Hawkins-völgyről elterjedt, hogy megszállta valami gonosz erő.
Ez az újkori legenda vonzza Hawkins-völgybe a riporter-író Quinn Blacket, aki azt reméli, könyvet írhat a kísérteties témáról. Még csak február van, de Caleb Hawkins, a város alapítóinak leszármazottja már látta és érezte a gonosz jelenlétének első jeleit. Sosem tudja elfeledni a huszonegy éve az erdőben átélt rémítő eseményeket, és az előjelek még soha nem voltak ilyen erősek. Calnak szüksége lesz két barátja, Fox és Cage segítségére, de meglepő módon támaszkodnia kell Quinnre is. A nő szintén… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
GABO, Budapest, 2009
354 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636892913 · Fordította: Palásthy Ágnes

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Caleb Hawkins · Fox O'Dell · Gage Turner


Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 23

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Nora Roberts: Vértestvérek

N.R. fantasy sorozatai közül ez sikerült szerintem a leghátborzongatóbbra. A sztori több száz évvel ezelőttről indul, azóta szunnyad a gonosz és vár. Három kisfiú rituáléja kelti életre, akik örök barátságot fogadnak egymásnak az erdőben. Ők a vértestvérek, akiknek az a végzetük, hogy megküzdjenek a gonosszal. Nem lenne Roberts könyv, ha nem kapnának három tuti csajszit maguk mellé, mert hát kell az a romantikus szál is. A szokásokhoz híven az első kötet az első párosunké.

9 hozzászólás
zuna19>!
Nora Roberts: Vértestvérek

Nem semmi kis könyv ez. Hátborzongató és egyszerre humoros is. Annyiszor elgondolkodtam, hogy illik e egymáshoz ez a két stílus, de annyira kiegyensúlyozottan volt jelen a sztoriba, hogy egyszerűen fenomenális.
Nagyon jó trilógia indító kötet. Felkeltette rendesen a kíváncsiságomat és, hogy őszinte legyek szereplők alapján a harmadik könyvet várom a legjobban. Gage és Cybil között már most is pattogtak a szikrák.
De a mostani páros is nagyon szerethető volt. Cal a maga földhözragadtságával nyugis volt, Quinn pedig tűzről pattant.
Jöhet is a következő rész.

Nikyy18>!
Nora Roberts: Vértestvérek

Az elején egy kicsit kiakadtam, hogy a tíz éves fiúk már cigiznek és isznak. De amúgy nagyon jól ki lett találva a történet és jó is volt. A szereplőkkel sem volt semmi gond hál istennek nem hisztiztek feleslegesen.

3 hozzászólás
mea0810>!
Nora Roberts: Vértestvérek

az elején nem annyira tudtam ráhangolódni, nehezen rágtam át magam a múltakon de ahogy a jelenbe értünk elkezdtek pörögni az események és le se tettem volna ha nem muszáj, mert kíváncsi voltam, izgultam és még mindig kíváncsi vagyok, hogy mi is fog történni :) természetesen kiszámítható a történet de attól még nagyon jó és igazán olvastatja magát, a karakterek szerethetőek és igazán talpraesettek :)

Navi P>!
Nora Roberts: Vértestvérek

A jó kis megszokott fantasy-NR.
Boszorkányok, démonok, családi örökség, gonosz, amit le kell győzni.
Tudjuk, ki kivel van, a lányok családfája is logikus, így gyorsan lehet olvasni :)

Gaby33>!
Nora Roberts: Vértestvérek

Kellően izgalmas, kellő misztikummal és varázslattal megtöltött a könyv. Kapunk ebben a könyvben sok-sok érzelmet, nagyon érdekes és egyben nagyon erős személyiségű férfiakat és nőket is. Szeretem Nora Roberts könyveit, és ez egy igazán jól megírt misztikus történet. Jól van felépítve az egész történet, szépen adagolva kapjuk az információkat és történnek az események. Maga a gonosz elég ijesztőre sikeredett, de éppen ettől még izgalmasabb a könyv. Szóval, Nora Roberts rajongóknak kötelező olvasmány.

Nora42>!
Nora Roberts: Vértestvérek

Annyira szeretem Nora Roberts könyveit, olyan jó volt elmerülni ismét a világában. Olyan lassú folyásúak a könyvei, de mégis imádom olvasni, Na, hát ez minden csak nem lassú folyású! Hú, hát ez meglepő az írónőtől, szinte már horrorisztikus, de mindez mellett megmaradt a humora és a bája! Imádtam Quinn és Cal szócsatáit. Már alíg várom a következő részt!

Paulina_Sándorné P>!
Nora Roberts: Vértestvérek

Megismertem a kezdeteket, és a fiúk múltját. Vagány kisfiúk voltak. :-) Ebben a történetben a főszereplők Cal és Quinn. Szimpatikus párost alkotnak. Tetszik Quinn gondolkozása arról, hogyha megeszi Cal pizza szeletének a felét az nem számít, nem hizlal. Ezen nagyon mosolyogtam. spoiler Félelmetes dolgok történnek Hawkins-völgyben. Érdekes, ahogy ők hatan összekapcsolódnak egymással.

Nusee>!
Nora Roberts: Vértestvérek

Talán azt mondanám, hogy összességében jobban kedvelem ezeket a fantasy romantikus könyveket Nora Robertstől. Már a közepére szépen felépítette a ki honnan jön, hova tartozik, ki kinek a párja. A kezdés is szerintem nagyon jó, hiszen tényleg sokszor a gyerekek nem is tudják mit csinálnak, milyen következmények lehetnek a gyerekes csínytevésekből.
Boszorkányok, démonok, családi örökség, gonosz, amit le kell győzni, minden adott egy jó kis trilógia nyitókötetnek. Néhány helyen mondjuk úgy küzdöttem át magam a könyvön, de megér egy folytatást. Calt igencsak megkedveltem, de Gage-re vagyok a legkíváncsibb :)

Annie04>!
Nora Roberts: Vértestvérek

Tetszett a könyv, meg nem is. Van ilyen. Tetszett a humora, a borzongós démoni alapja, de zavart a szereplők klónszemélyisége (a főszereplők olyanok voltak, mint NR másik, általam korábban olvasott regényének karakterei), a túlzásba eső szerelmi vonal. Ám ha valaki még nem olvasott az írónőtől, vagy nem problémázik azon amin én, annak kellemes élményt nyújthat ez a trilógianyitó.


Népszerű idézetek

Rozinante>!

    – Nem, csak… almás pitét sütöttél?
    Az anyja mindentudó mosollyal nézett rá.
    – Hát ez a kedvenced, nem igaz, kisbabám?
    – Igaz, de hátha kijöttél már a gyakorlatból. Meg kéne kóstolnom egy kicsit, mielőtt a társaság ideér. Hogy megkíméljelek a szégyentől, ha pocsék a pite.
    – Ez már akkor sem vált be, amikor tizenkét éves voltál.

164. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caleb Hawkins
krisztin1>!

– Régen odavoltunk az ilyen időért. Nem volt iskola, előkaptuk a szánkót. Hócsatákat vívtunk.
– Azok voltak ám a szép napok, barátom.
– Most feltöltjük a generátort, tüzifát hordunk be, pluszelemeket vásárolunk meg klotyópapírt.
– Szar dolog felnőttnek lenni.

286-287. oldal

mea0810>!

Hetvenegy évig voltunk házasok. – Mi volt a titka? Ez újra mosolyt csalt Estelié arcára. – Meg kell tanulnunk nevetni a dolgokon, máskülönben agyonvernénk őket egy kalapáccsal az első adandó alkalommal

veri7>!

– Az önbizalom az első lépés ahhoz, hogy megszerezd, amit akarsz, vagy amire szükséged van.

Rozinante>!

– Hála az égnek, pizza és egy tesztoszteronhordozó. Eddig kisebbségben voltam, barátom.
– Hol az ösztrogén?
– Fent. Könyvekbe és jegyzetekbe temetkezve. Meg táblázatokba. Layla táblázatokat készít. Elkövettem azt a hibát, hogy elárultam nekik, van egy táblám az irodában. Idehozatták velem, fel kellett cipelnem az emeletre.
Amint Cal letette a pizzát a konyhapultra, Fox fölcsapta a fedelét, és kivett egy szeletet.
– Index kártyákról is beszéltek. Színes indexkártyákról. Ne hagyj itt velük egyedül még egyszer.

222. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caleb Hawkins · Fox O'Dell · Gage Turner
krisztin1>!

– Ő Quinn.
– Aha, felismertem. Én is olvastam a könyveit. Dögösebb, mint a képen, pedig az is elég dögös volt.
– Én láttam meg előbb.
Fox felhorkant, és Calra vigyorgott.
– Nem az a fontos, apám, ki látta meg előbb, hanem hogy ő kit lát meg. Ha én teljes gőzzel bevetem a szexuális vonzerőmet, te leszel a láthatatlan ember.
– Frászt. Ha én bevetem magam, labdába sem rúghatsz.

68. oldal

Tímea>!

Quinn azt mondta neki, hogy szerelmes belé, ő pedig nem válaszolta, hogy „én is”, amit a lány saját bevallása szerint nem is várt el. De minden pasas, aki tényleg elhitte, hogy egy nő mindig pontosan azt gondolja, amit mond, valójában csak áltatta magát.

zuna19>!

– Te jó Isten, olyanok vagyunk, mint két tinédzser. Vagy a nyulak.
– Tinédzser nyulak.

zuna19>!

– Kihűl a forró csokoládéd.
– A csokoládé sosem lehet rossz, bármilyen a hőmérséklete.

zuna19>!

– Az ifjú szerelmesek immúnisok az időjárás viszontagságaira.


A sorozat következő kötete

Völgy Trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse
Karen Chance: Holdvadász
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz
Papp Dóra: Fénytörés
Kendall Kulper: A tenger boszorkánya
Kresley Cole: A sötétség démona
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Deborah Harkness: Az élet könyve
Amanda Stevens: A birodalom