Tüzes ​nyár 68 csillagozás

Nora Roberts: Tüzes nyár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Nora ​Roberts lebilincselően izgalmas regényében a missoulai tűzugrók, a zulie-k életébe és munkájába nyerhetünk bepillantást. Ők azok a vakmerő harcosok, akik ejtőernyővel érkeznek a tomboló erdőtüzekhez, és halált megvető bátorsággal veszik fel a harcot az elemekkel.

Rowan Tripp kislánykora óta a tűzoltás szerelmese, hiszen az apja, a híres Vasember, a zulie-k egyik élő legendája. Rowan imádja az izgalmat és a kihívást, de a magánéletében meglehetősen visszafogott és gyanakvó.
Gulliver Curry, a korábbi rohamosztagos tűzoltó újoncként jelentkezik a zulie-khoz. A jóképű fiatalembernek azonnal megakad a szeme Rowanon, és a lány elutasító magatartása sem riasztja el. Izgalmas románc kezdődik kettejük között, miközben együtt dolgoznak és harcolnak.
Aztán furcsa események történnek a zulie-k bázisán. Mindenkit megrázott a tavalyi szezon tragédiája, amikor az egyik társuk egy rosszul sikerült ugrás miatt a lángokban lelte a halálát. Úgy tűnik, a múlt tovább kísért… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantika rózsái

>!
GABO, Budapest, 2012
396 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636895358 · Fordította: Gondáné Kaul Éva

Kedvencelte 7

Most olvassa 1

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 10

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

zuna19 >!
Nora Roberts: Tüzes nyár

Ismét egy fergeteges történetet olvashattam Nora Robertstől.
Nagyon tetszett a sztori, a kidolgozása is jó volt. A karakterek meg egyszerűen imádni valóak.
Egyszerre volt izgalmas, kalandos és romantikus is.
A könyv már a legelejétől megvett magának. Kellemesen csalódtam megint. Pedig már hány éve várt rám a polcon. :DDD

4 hozzászólás
Navi P>!
Nora Roberts: Tüzes nyár

Tipikus NR :) Izgalmas, szexi, szerethető főhősökkel, hapyy enddel :) Én sajnos már a legelejétől tudtam, ki a tettes, így ez nem volt érdekes, de Gull személyisége :) Imádtam :) Örülök, hogy a Vasember is párra talált, bár az első tippem nem ő volt :) Rowan egy kicsit vad volt nekem, néhol meg hisztis, de azért ő is jó karakter volt.
Nem ez az első könyve az írónőnek a tűzoltók világáról, bár az első a zulie-król. A tűz hatalma :)

NightStar>!
Nora Roberts: Tüzes nyár

Hmm… ez most egy kicsit lassabban csúszott, nem fogott meg annyira. Jó volt, de nem egetrengető. Különösebben egyik szereplő sem került közel hozzám. Gull a tökéletes pasi mintaképe, Rowan meg egy harcias amazon. A tettes kilétét az elejétől sejtettem, ennek ellenére együtt izgultam és idegeskedtem a szereplőkkel.

6 hozzászólás
Paulina_Sándorné P>!
Nora Roberts: Tüzes nyár

Egy újabb gyöngyszem Nora Roberts tollából. Imádtam minden sorát, azt az élményt kaptam, amit vártam. Mondjuk többet is, mert elég jól megismertetett a zulie-k világával és életével. Gull szimpatikus pasas. Tetszik, ahogy megfogta magának Rowan-t. Imádtam azokat a részeket, ahol Rowan rádöbben, hogy más nő is van az apja életében :-). Tisztelet azoknak az embereknek akik ezt a munkát végzik. Nem semmi, ami bennük lakozik.

Crona>!
Nora Roberts: Tüzes nyár

Ezt a könyvet anyukám ajánlotta nekem hogy olvassam el. Ahogy a hátulját olvastam nem tűnt olyan jónak. Tévedtem mert nagyon jó könyv, nagyon izgalmas. Csak a végén jöttem rá ki a tettes. :)

1 hozzászólás
baba03 P>!
Nora Roberts: Tüzes nyár

Nagyon szeretem Nora Roberts romantikus krimijeit, és ez most valahogy kiemelkedik nálam. Nagyon tetszett, élveztem az olvasást.
Szeretem, hogy mindig bepillanthatok valami számomra ismeretlen világba, akik itt most a zulie-k, vagyik a tűzugrók voltak. Fantasztikus volt olvasni a munkájukról, az összetartásról, a csapatról, a harcról a tűzzel, mindenről. Mindig is szerettem a tűzoltókat, a róluk írt történeteket, így ez a könyv is kedvenc lett. Le a kalappal azok előtt, akik a tűz ellen harcolnak.
Rowan és Gull nagyon jó párost alkotott. Míg Ro egy kicsit hisztisebb, könnyen dühbe jön, addig Gull a másik fele, mindig jó meglátásokkal le tudja nyugtatni, két lábbal áll a földön. Ro nehezen bízik meg a férfiakban, nem is igazán volt eddig komoly kapcsolata, aztán jön az újonc Gull és a magabiztos sármjával és az álhatatosságával leveszi a lábáról a lányt. Tetszett, ahogy alakult a romantikus szál közöttük, nagyon édesek voltak együtt.
A krimi szál is érdekes volt, én nem jöttem eá, hogy ki áll a háttérben, azt sejtettem, hogy spoiler, csak arra nem jöttem rá, hogy ki az. A vége nagyon izgalmasra sikerült, reméltem, hogy semmi komoly bajuk nem lesz.
Nagyon élveztem még a Vasember kalandját, üde színfoltja volt a történetnek, örülök, hogy ha csak hatvan évesen is, de párra lelt. :-)

Kathreen>!
Nora Roberts: Tüzes nyár

Azt szeretem Nora Roberts krimijeiben, hogy nagyon ritkán jövök rá, hogy ki a gyilkos. Most is az utolsó 20 oldalon jöttem rá. :) Végig izgalomban tartott.
Érdekes szakmáról írt, már csak azért is, mert nem tudtam, hogy létezik ilyen és még nevük is van (zulie-k). De arra rájöttem, hogy nem csinálnám ezt, és minden tiszteletem azokért az emberekért, akik ezt a munkát választották.
Az egyedüli negatívuma a könyvnek, a borzasztóan apró betűk, gondolom azért lett ekkora, hogy beleférjen egy ekkorra könyvbe. :)

Harriet P>!
Nora Roberts: Tüzes nyár

Volt idő, mikor Nora Roberts a kedvenceim közé tartozott és számtalan könyvét olvastam már. Most viszont jobban szeretem a kicsit krimisebb, inkább thrilleresebb történeteket, mint például amiket Karen Rose vagy Julie Garwood ír. Ebben is volt gyilkosság és nyomozás, de a szerelmi rész nekem kicsit szirupos, ezért nem hiszem, hogy újraolvasom mostanában az írónő régi regényeit. De aki azokat a sztorikat kedveli, amikben a romantikán van a hangsúly, az vegye a kezébe bátran ezt a könyvet, mert nem fog csalódni.

mokus33>!
Nora Roberts: Tüzes nyár

Ez most nagyon jólesett, jó kis krimi, aranyos szerelmi szál, érdekes foglalkozás és csodaszép helyszín. Izgalmas volt, bár szinte az elejétől sejtettem, ki és mi álll a gyilkosságok és támadások mögött, ettől függetlenül végig lekötött. Különösen érdekes volt a füstugrók munkájának és módszereinek a leírása, nagyon részletes volt, de cseppet sem bántam, jó volt megtudni többet erről a különleges foglalkozásról. Ez volt az egyik legjobb Nora Roberts romantikus krimi, amit idáig olvastam.

meteoritastar>!
Nora Roberts: Tüzes nyár

Második olvasás:
Még mindig azt mondom, hogy ez egy elképesztő könyv.
Hatalmas köszönet az írónőnek, hogy Rowan és Gulliver által bepillantást nyerhettem a Tűzugrók világába. Nem akármilyen világba csöppentem.
Ha bátor, kitartó és összetartó emberekről szeretnél olvasni, akik élete a tűz elleni harc, feltétlen olvasd el ezt a könyvet.
Izgalomban, nevetésben és romantikában se lesz hiányod.

https://www.youtube.com/watch…

Első olvasás:
Nem tudok sok mindent irni errol a konyvrol. Nekem tetszett. Eddig ez a legjobb konyve az irononek.
A romantikus szalon volt a hangsuly es a szereplok foglalkozasan. Ami megdobbento volt. Tiszteletet ebreszto. Orulok, hogy bepillanthattam az eletukbe. Le a kalappal elottuk.
A szerelmi szal nagyon tetszett. Aranyosak voltak. Kicsit furcsa volt a szereplok nevei, de hamar megszoktam es megkedveltem oket a karakterek szemelyisegeivel egyutt. Gulliver stilusat nagyon birtam, ahogy probalkozott Rowannal. Jokat szorakoztam, de nem csak rajtuk hanem a csapat tobbi tagjan is. Szerintem mindenki ilyen kollegakra vagyik.
Sajnaltam, hogy a krimi szal nem okozott meglepetest nekem. Egybol rajottem, hogy ki okozza a gondokat. De emiatt nem tudok levonni csillagot, mert teljesen magaval ragadott a konyv a vicces, de eros, kitarto es bator szereploivel, a elet stilusukkal, a foglalkozasukkal. Nora Roberts elerte, hogy veluk nevessek, gyaszoljak, kuzdjek a langok ellen es ugorjak a melybe. Azokat a reszeket kulonosen szerettem, mikor ejtoernyoztek. Nagyon jol leirta az irono. Ezek utan alig varom, hogy ujra ugorhassak en is. De nem egy langolo erdo felett:)):))


Népszerű idézetek

krisztin1 >!

– Hol van a pasas, akivel mostanában lógsz?
– A flatheadi tűzön dolgozik.
– Menjünk be a központba, és nézzük meg, hogy haladnak.
– Szeretném, ha épségben visszajönne. Ha mindnyájan épségben visszajönnének. Bár haragszom rá. Főleg azért, mert néhány dologban igaza volt.
– Én is gyűlölöm, ha valakinek igaza van. Mit képzel magáról?

Kathreen>!

… – Gull felhajtotta a tizenegyedik adagot. (tequila)
– Én is megittam az enyémet. – Sztovics felmutatta az üres poharát, majd lazán a padlóra csúszott.
– Elájult. – Cards kihúzta Sztovics nevét a tábláról.
– Nem ájultam el! – Sztovics a padlón fejve felemelte a kezét. – Teljesen magamnál vagyok.
– Ha kéredzkedés nélkül elhagyod a székedet, kiestél.
– Ki hagyta el a székét?

283. oldal

könyvmolygirl>!

Amikor Rowan a kapa felé nyúlt, a medve hátat fordított nekik, aztán leguggolt, pottyantott egyet, és elballagott.
– Most megmutatta, hogy mi a véleménye rólunk. – Rowan megkönnyebbülten leült a földre, és kitört belőle a nevetés. – Egy igazi férfi utánamenne, és kikérné magának ezt a sértést, hogy aztán ápolhassam a sebeit.
– Kár, hogy kénytelen vagy velem beérni.

302. oldal

krisztin1 >!

– Van még egy perced valakire, aki szintén szabadságot szeretne kérni?
– Jézusom, ha így folytatjátok, akkor a következő tüzet csak úgy tudjuk eloltani, hogy nagyokat fújunk rá, és lepisiljük a lángokat.

krisztin1 >!

– Mire lemostam magamról a bűzt, alig tudtam a zuhanyozótól az ágyig vánszorogni. Aludtam, mint a bunda – tette hozzá Rowan, és Libbyre mosolygott – Aztán a szobaszerviz reggelit hozott, majd másfél órát időztem az edzőteremben. Utána megint ettem, és most itt vagyok, készen arra, hogy újra kezdjem az egészet.
– Remek. – Libby kiteregette az ernyőjét – Szobaszerviz? – vonta fel a szemöldökét.
– Gull hozott nekem egy reggeli szendvicset.
– Missoulában így hívják?
Rowan Libbyre bökött a mutatóujjával.
– Csak egy szendvics volt, de tagadhatatlan, hogy szerzett magának néhány jó pontot. Láttátok már Láncfűrészt?
– Igen. Benéztem hozzá, mielőtt Matt-tel találkoztam. Megmutatta a varratait.
– Kaliforniában így hívják?

bookandcup>!

– A munka várhat még néhány percig, amíg elképzelem, hogy
reggel hatalmasat szexelünk a romantikus hegyi kempingtúránkon.
Aztán csinálsz nekem egy kávét és sütsz egy kis szalonnás rántottát,
miközben én megcsodálom az alakodat a feszes sortban meg a vékony
trikóban. Aztán megküzdök a medvével, ami betör a táborunkba.
Egy elkeseredett közelharc után természetesen elűzöm, és te
gyengéden bekötözöd a sebeimet, aztán megint szexelünk.
(…)
– Látom, nagyon élénk a fantáziád.
– Soha nem megyek el otthonról nélküle.

Kathreen>!

– Micsoda? Ezt hogy képzeled? Felhívod az apámat, mielőtt én… (Rowan)
– Ezt férfiösszetartásnak nevezik, amit ti, nők, soha nem érthettek meg. Hiszem, hogy a nők is mindenre képesek, amire a férfiak, és az egyenlő munkáért egyenlő bért érdemelnek. Sőt meg vagyok győződve arról, hogy egy szép napon a szabad világnak női elnöke lesz. De a férfiösszetartás rituáléját akkor sem fogjátok soha megérteni, ahogy a férfiak sem tudják felfogni a nők megszállott rajongását a cipők meg egyéb lábbelik iránt. (Gull)

294. oldal

krisztin1 >!

– (…) Ha valaki távozik, űrt hagy maga után. Vannak, akik igyekeznek kitölteni ezt az ürességet, és úgy folytatják az életüket. Mások nyitva hagyják a sebet, ami az idő múltával talán begyógyul valamelyest, de igazából soha nem tud végleg behegedni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Rose: Számolj tízig
Mary Higgins Clark – Nelson DeMille – Nicholas Sparks – Tess Gerritsen: Mielőtt búcsút mondanék / Az oroszlán játszmája / Mentés / Gravitáció
Helena Silence: Enigma
Jenny Carroll: Fedőneve: Kasszandra
Karen Kingsbury – Gary Smalley: Visszatérés
Jamie McGuire: Gyönyörű áldozat
Nicholas Sparks: Tűzlovag
Alex Kendrick – Stephen Kendrick – Eric Wilson: Tűzálló
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?